Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. július 3., péntek, Kornél napja van.

Rovatok

Régiók

Hírek

A Fine Dining Lovers nemrég nagyszabású kutatást készített az interneten arról, hogyan hatott az étterembe járók, azon belül is elsősorban a gourmet-vendégek szokásaira a járványhelyzet. Az eredmények mindnyájunk számára tanulságosak.

A kérdőívet 7917 ember töltötte ki, ezek 38%-a a világ valamelyik nagyvárosában él. A résztvevők 33%-a eszik étteremben egy héten akár több alkalommal is. A legtöbb válasz Olaszországból érkezett, a sort az Egyesült Királyság és Kanada folytatja. A válaszadók legnagyobb része 45 és 54 év közötti. A válaszadók 88%-a olyan helyen él, ahol a kijárási korlátozásnak része volt az éttermek bezárása is. Általánosságban elmondható, hogy a résztvevőknek az éttermekből a társas együttlétek hiányoztak a legjobban, 20% azonban azt is kiemelte, hogy a bezárások alatt az újdonságok teljes hiánya volt igazán zavaró.

Felértékelődik az elvitel és a házhoz szállítás?

A járvány előtt napi szinten a megkérdezettek kevesebb, mint 10%-a vett igénybe házhoz szállítást vagy elviteles opciót, bő harmaduk azonban hetente azért legalább egyszer választott ilyen lehetőséget is. A karantén ideje alatt ezek a számok nagyon megnőttek, és a megkérdezettek hozzávetőleg negyede minden nap étteremből rendelt ételt. Ugyanakkor a megkérdezettek kb. egyharmada egyáltalán nem vásárolt éttermi ételt, akkor se, ha korábban megtette.

Ami érdekes és fontos adat, hogy a házhoz szállítás és az elviteles ételek sokszínűsége és megtöbbszöröződése ellenére a megkérdezettek úgy gondolják, a karantén után visszatérnek eredeti szokásaikhoz, és nem fogják többször igénybe venni ezeket, mint azelőtt.

Miért választották a házhoz szállítást?

Az emberek a következő indokokkal választották a házhoz szállítást vagy az elviteles ételeket. Az érvek a leggyakoribbtól a legkevésbé mérvadóig követik egymást, és nagyjából ugyanolyan arányban érvényesültek házhoz szállítás és elviteles verzió esetén is.

• Nem akartam főzni.
• Meg akartam magam jutalmazni.
• Ki akartam próbálni valami mást.
• Hiányzott a kedvenc éttermem.
• Olyasmit szerettem volna enni, amit én magam nem tudok megcsinálni.
• Nem volt időm főzni.
• Egyedül voltam otthon.
• Nem akartam boltba menni.

A válaszadók 60%-a határozottan állítja, hogy új képességekre tett szert a karantén alatt. A legtöbben a kenyérsütésben jeleskedtek, de sokan számoltak be arról, hogy új technikákat is elsajátítottak. Ugyancsak fontos, hogy előkelő helyen szerepelt a listán az is, hogy a legtöbben igyekeztek minimalizálni az ételpazarlást is. A megkérdezettek 26%-a nézett folyamatosan séfvideókat, és készítette el azt, amit a „nagyok”.

Ki hogyan mer újra étterembe menni?

A kérdőívben az is kérdés volt, hogy milyen szempontok fogják meghatározni az étterembe járási szokásokat.

• 69% azt felelte, hogy az elsődleges szempont az, hogy milyen biztonsági óvintézkedéseket tesz az adott étterem.
• 50% a központilag ajánlott biztonsági előírásokat tartja szem előtt.
• m18% csak akkor megy majd étterembe, ha azok is mennek, akikben bízik.
• m10% akkor megy majd először étterembe, ha a médiában is mindenhol azt lehet olvasni, hogy biztonságos.
• m19% egyáltalán nem szándékozik házon kívül enni, csakis akkor, ha meglesz a vakcina.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum