Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. december 2., szerda, Melinda napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Hírek

2020-ban sok ünnepnap esett hétvégére, ez a tendencia 2021-ben is folytatódni fog. Megmutatjuk, hogy mikor, mennyi és hány napos hosszú hétvége lesz jövőre, és ez milyen munkarendi változásokkal jár majd együtt.

Az ünnepnapok optimális kihasználásával jövőre akár 23 nap pihenés is lehet mindössze 13 nap szabadság kivételével, vagy 16 nap pihenés is megoldható 8 szabadnappal.

Az év egyébként egy hosszú hétvégével kezdődik majd, hiszen január 1-je péntekre esik. Ezt követően legközelebb március 15-én lesz háromnapos hétvége, az év első nemzeti ünnepnapja hétfőre esik.

Áprilisban nagypéntek és húsvéthétfő hozza el az első és egyben utolsó négynapos hétvégét. Április 2-án lesz nagypéntek és az ünnep április 4-ével, húsvéthétfővel zárul.

Május 1-je 2021-ben szombatra esik, ezért nem lesz külön szabadnap, de a hónap végén pünkösdhétfővel (május 24.) együtt három napot lehet majd pihenni.

Augusztus 20. péntekre esik, így itt is háromnapos az ünnep, ezt követően viszont egészen november 1-jéig kell majd várni egy újabb hosszú hétvégére, mivel október 23. ezúttal szombatra esik.

November 1-je hétfő, így mindszentek alkalmával is három napot lehet pihenni.

December 24-e péntek, 25-e és 26-a is hétvégére esik, valamint 2022. január 1-je is egy hétvégi nap, szombat. Ebben az időszakban 5 szabadnap árán pihenhetünk egybefüggően 8 napot. A vonatkozó rendelet alapján december 24-ét december 11-én kell majd ledolgozni.

A leghosszabb, az arányokat tekintve optimális szabadnap-felhasználás a tavaszi időszakhoz kapcsolódik, amikor március 13-tól szabadságra menve és április 6-án visszatérve a munkába, hosszú heteket lehet egybefüggően pihenni. Így aki teheti, 23 napot tud egybefüggően pihenni 13 szabadnap felhasználásával.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum