Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2023. február 1., szerda, Ignác napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Így neveld a ciprusodat!

  A Folly Arborétum és Borászat Égig Érő Tanterem Alapítványa közösségépítő és környezettudatosságra nevelő játékra hívja az alsó tagozatos gyermekeket. A kihívás során az osztályoknak az arborétumtól kapott ciprusmagokból kell kiültetésre alkalmas ciprusmagoncot nevelniük játékos és kreatív feladatok megoldása közben. A közösen gondozott növényen és a magnevelés közben szerzett élményeken túl a legügyesebbek osztálykirándulást nyerhetnek a Balaton édenkertjébe, a badacsonyörsi Folly Arborétumba. A jelentkezési határidő: január 23.
 • Ünnepi fényfestés teszi varázslatossá a Folly Arborétumot

  Egészen különleges programra csodálkozhatnak rá mindazok, akik mostantól a Folly Arborétumba látogatnak, a kert növényeit és térelemeit megelevenítő fényattrakcióknak köszönhetően ugyanis az arborétum egy ismeretlen és varázslatos arca ismerhető meg.
 • Balatoni jégpályák

  A Balatonnál sorban nyitnak a jégpályák. A déli és az északi parton is egyelőre két-két pályán tesztelhetjük a korcsolyatudásunkat az elkövetkező időszakban: Balatonfüreden a belvárosban, Szigligeten a vár tövében, Balatonbogláron és Balatonlellén pedig a tó közvetlen közelében csúszkálhatunk, utóbbi helyen pedig egy kis szaunázással is felmelegedhetünk a sportolás után.
 • Füred Winter Cup téli vitorlásverseny és I. Kékszalag Port adventi vásár

  December 10-én, szombaton startol a Füred Winter Cup téli vitorlásverseny-sorozat a Kékszalag Port kikötőből. Hajós „felvonulás” és adventi vásár is lesz a helyszínen.
 • Több száz látogató érkezett a Folly Arborétum tobozszüretére

  November 19-én idén harmadik alkalommal rendeztek tobozszüretet a Folly Arborétumban. Az esemény különlegessége, hogy a magas fákról a tobozokat speciális eszközökkel, alpintechnikával szedik le a Folly szakképzett munkatársai. A rendezvényen közel 250 látogató vett részt, sokan közülük az ország távolabbi pontjáról érkeztek a rendhagyó programra.
 • Verkli Múzeum nyílt Gyenesdiáson

  Ismét egy csodálatra méltó különlegességgel bővült a Gyenesdiáson látogatható attrakciók száma. Ezúttal egy magánberuházás jóvoltából valósult meg egy igazi kuriózum, a Surbi’s Verkli Múzeum, mely november 8-án ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit.
 • Olimpiai, Európa- és magyar bajnokok is együtt versenyeztek Hévízen

  A számos lelkes amatőr induló mellett bőven akadtak profi versenyzők is a 2022. november 5-én Hévízen megrendezett HÉVÍZIBIVALY duatlonversenyen.
 • Szigligeti Süllőfesztivál

  A Szigligeti Süllőfesztivál 2022. október 22–23. között kerül megrendezésre a szigligeti strandon, ahol színes programok, kézműves vásár, süllőből készült ételek, gyerekprogramok, finom borok, gasztronómiai ínyencségek és az őszi Balaton festői hangulata várja a látogatókat.
 • Hévízibivaly duatlon

  Egyedülálló, limitált, kalandos. A Hévízibivaly duatlon egy sportesemény, ami egyáltalán nem átlagos!
 • Cégek és házaspárok is gyarapították a Folly Arborétum örökbefogadóinak sorát

  A „Fogadj örökbe egy Folly-fát!” kampány immár hagyománnyá vált örökbefogadói napját tartották meg szeptember 24-én a badacsonyörsi Folly Arborétumban.
 • Több szakmai szervezet is elismerésekkel jutalmazta a hévízi marketingmunkát

  5 nap alatt, összesen 4 díjat nyert a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. és Hévíz az ország két prominens turisztikai marketinggáláján.
 • A Micro-Folie mobilmúzeum a Tranzitra is leköltözött

  Osztatlan sikert aratott a Micro-Folie mobilmúzeum digitális kiállítása a Kommentár Alapítvány rendezvényén, a Tranzit nyári szabadegyetemen Tihanyban.
 • Balatorium – ökológiai-kulturális hétvége Tihanyban és Örvényesen

  Hogy néznek ki az algatenyészetek mikroszkóp alatt? Milyen az ideális strand? Hogyan járulnak hozzá az édesvízi kisrákok a vízminőség védelméhez? Hogyan hathat vissza a balatoni táj az emberre? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ Tihanyban és Örvényesen a Balatorium ökológiai-kulturális hétvégéjén augusztus 26–28. között. 
 • A balatoni tűzijátékok listája 2022-ben

  Idén szerencsére nem maradnak el a népszerű augusztus 20-i programok és az eget festő fényjátékok. Pontosan hol, mikor lövik fel a tűzijátékokat?
 • Garten Balaton 2022

  Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Balaton északi partjának immár négy településén a Garten Balaton Kortárs Művészeti Fesztivál. A tíznapos kiállítás- és rendezvényfolyam a kortárs képző- és fotóművészet köré szerveződik. Lovas, Felsőörs, Csopak és Alsóörs kiállítóhelyein és szabadtéri helyszínein 7 kiállítás és közel 40 program közül válogathatnak a vizuális művészetek szerelmesei augusztus 5. és 14. között.
 • Tíz éve jelentkezik ingyenes programjaival az OperaFüred

  Bizet, Offenbach, Erkel és Johann Strauss népszerű műveinek részleteivel várja a közönséget a 197. Anna-bál alkalmából a Magyar Állami Operaház. 2022. július 21. és 23. között a balatonfüredi Gyógy téren idén is a megszokott ingyenes programok – énekkari koncert, operagála – szerepelnek a kínálatban, míg a bál nyitótáncait ezúttal is a Magyar Nemzeti Balett művészei mutatják be.
 • A Folly 2022-ben is elnyerte a Családbarát munkahely és szolgáltatóhely tanúsítóvédjegyet

  2020 után idén újra átvehette a Folly Arborétum és Borászat a Családbarát Magyarország Központ által kiállított Családbarát munkahely és családbarát szolgáltatóhely tanúsítóvédjegyet. A minősítést azok a szolgáltató és munkahelyek kaphatják meg, akik elkötelezettek a családbarát szemléletű működésmód iránt.
 • Hogy került egy üveg szörp Botticelli világhírű festményére?

  A Folly Arborétum szörpcsaládjának legújabb tagját, a Spring fantázianevet viselő tavaszias, fűszeres ízvilágú szörpöt az egyik legizgalmasabb művészeti forradalom alkotásaival vezették be.
 • Strandmisét tartanak Tihanyban

  Balaton-parti zenés istentiszteletet tart Tihanyban az Ökumenikus Egyház június 26-án 10 órától. A közvetlenül a vízparton tartott szertartáson a Shygys énekese, Gajdos Attila is részt vesz a gospelkórus tagjaként. A rendhagyó „strandmise” során igét hirdet Tóth Mihály diakónus, az Ökumenikus Egyház lelkésze.
 • „A Balaton-felvidék egészen más, mint aminek elsőre látszik…”

  A Balaton-felvidék helyi közösségeit és jövőformáló kezdeményezéseit átfogó kutatással térképezte fel a TÁJTÉKA a Balaton-felvidéken. A jól bevált gyakorlatokat kereső izgalmas kutatási anyag első eredményeit már az ősszel olvashatjuk.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2023 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum