Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. április 6., hétfő, Vilmos napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Petőfi Irodalmi Múzeum online

  A kiállítás bemutatásának, felfedeztetésének, interpretálásának nehézségét jelenti, ha a látogatás lehetetlenné válik. Vajon mégis hogyan tudja egy múzeumpedagógus vagy múzeumandragógus a térhez, a tárgyakhoz, a kiállítás komplex médiumához kapcsolódó tudását, ismereteit, szemléletét használni? Hogyan tudja segíteni a pedagógusok munkáját?
 • Földrajzi felfedezések digitális térben

  Ha még sosem vettünk részt kihívásokkal, veszélyekkel teli expedíciókon, ha már lekéstük Afrika, Ázsia vagy akár a Kárpát-medence fehér foltjainak feltérképezését, esetleg az őshaza, vagy új kontinensek felfedezését, akkor sem kell elkeserednünk.
 • Pénzek színes világa… napi három percben

  A kialakult járványügyi helyzet a világ nagy múzeumaihoz hasonlóan a Magyar Nemzeti Múzeumot is arra kényszerítette, hogy határozatlan időre bezárja kapuit látogatói előtt.
 • Múzeumozz a szobádból!

  Sokan nem gondolnak bele, hogy milyen munka folyik egy muzeális intézményben. Felmerülhet az a kérdés, hogy mit adhat a múzeum egy olyan helyzetben, amikor az emberek többségének nincs lehetősége arra, hogy kiállítást látogasson? Milyen kész online tartalmakat tud egy múzeum ajánlani? Hogyan tudják ezek segíteni a pedagógusokat? Ezekre a kérdésekre válaszol a Magyar Nemzeti Múzeum több más múzeum mellett.
 • 40. Budapesti Tavaszi Fesztivál

  Április 3–19. között ismét Európa pezsgő kulturális fővárosa lesz Budapest. A 40. Budapesti Tavaszi Fesztiválon a klasszikus zenei koncertek mellett kamaraprodukciók, áriakoncertek, táncpremierek, lemezbemutatók, jazzkoncertek, újcirkusz-előadások és kiállítások is várják az érdeklődőket.
 • Tavaszi orchidea- és broméliakiállítás

  Ebben az évben a Magyar Orchidea Társaság egy olyan orchideakülönlegességgel várja látogatóit, amelyet a nagy európai kiállításokon is csak ritkán láthat a közönség. Ez a gyönyörű orchidea a rhynchostylis, amely különböző színű, fürtökben nyíló illatos virágaival első látásra elvarázsolja az embereket.
 • Barangolás Somogyországban

  Március 7-én, szombaton tartja somogyi tematikus napját a Hagyományok Háza. Az egész napos program keretében bemutatják Somogyország sokszínű népi kultúráját. Lesz többek között fafaragás, tojásfestés, viseletkiállítás és gasztronómiai bemutató, fellép a Bahorka Társulat, valamint bemutatkozik a Karádi Hagyományőrző Hímzőkör Egyesület is.
 • Bánk bán

  Erkel Ferenc 1844-ben a Kölcsey Himnuszának megzenésítésére kiírt pályázaton aratott győzelme után kezdett el foglalkozni Katona József sokat támadott drámájával mint lehetséges operatémával.
 • Hatalmas, 1848 méteres magyar zászlót visznek végig Budapest belvárosában

  Egy óriási, 1848 méter hosszú és két méter széles nemzeti színű zászlót fognak végigvinni az Andrássy úton március 14-én, szombaton. Összesen 1848 ember fogja vinni a zászlót. Bárki jelentkezhet zászlóvivőnek.
 • Magyarország 1100 éves történetének egyik legjelentősebb éve 1989

  A Kádár-rendszer diktatúrájának évek óta tartó felpuhulása – a hazai, valamint a környező szocialista országokban bekövetkező ellenzéki mozgalmaknak, illetve a Szovjetunióban zajló gorbacsovi reformoknak köszönhetően – ebben az esztendőben érte el tetőpontját, és rendkívüli politikai, társadalmi, valamint életmódbeli változásokat idézett elő.
 • Ezer és ezer jel

  Kik vagyunk, honnan jöttünk, hol élhettek őseink? Ezekre a kérdésekre évszázadok óta keresik a választ a tudósok és a magyar őstörténet iránt érdeklődők. Az „Ezer és ezer jel” című kiállítás a válaszadáshoz elsősorban a régészetet hívja segítségül.
 • Egész estés Messerer-balett az Erkelben

  A Magyar Nemzeti Balett 2020. március 6-án mutatja be a Michael Messerer koreográfiájára készült Laurencia című balettet az Erkel Színházban. Az idén hét alkalommal látható produkció érzelmekben gazdag története látványos szólókkal, duettekkel, együttesekkel és tömegjelenetekkel kápráztatja el a közönséget.
 • Újra látogatható a Kossuth Múzeumhajó

  A Kossuth gőzhajó 1913-ban épült az Újpesti Ganz-Danubius hajógyárban a Magyar Királyi Folyam-tengerhajózási Rt. részére Ferdinánd főherceg néven.
 • Ezekre figyeljünk, mielőtt felmondunk, hogy vállalkozni kezdjünk!

  Régóta kacsintgat a vállalkozói életforma felé? Tudjuk, nem könnyű hátrahagyni az alkalmazotti létet, és belevetni magunkat egy kockázatokkal teli kihívásba. Kétségtelen, hogy egy ilyen döntést alaposan meg kell fontolni! Ebben most az Üzlet és utazás rendezvény előadói lesznek segítségükre, akik sikerrel vették ezt az akadályt.
 • Fundák Kristóf és Kovács Gerzson Péter koreográfiái

  A Hagyományok Háza Fókuszban a koreográfusok című előadás-sorozatában a színpadi néptáncművészet kiemelkedő koreográfusait állítják középpontba. Az est első részében egy ma már klasszikus, a színpadi tánctörténetben korszakalkotó művész koreográfiái jelennek meg, az est második részében egy kortárs koreográfus műveit mutatják be. A színpadi műsor után lehetőség nyílik az alkotókkal való beszélgetésre. Március 27-én Kovács Gerzson Péter és Fundák Kristóf koreográfiáit láthatják az érdeklődők.
 • Bangó Margit 70

  Bangó Margit világhírű cigány- és magyarnóta-énekes 70. születésnapja alkalmából óriási össznépi mulatsággal zárja életének nagy korszakát. Zenekarával és vendégeivel hatalmas show-val és fergeteges hangulattal egy utolsó nagykoncertre készül 2020. október 25-én a Papp László Budapest Sportarénában.
 • Május 31-ig válthatók be a rezsiutalványok

  A nyugdíjasok eddig 20,5 milliárd forint értékben váltották be a rezsiutalványokat, azaz a teljes támogatás összegének 92 százalékát használták már fel.
 • Nikola Tesla – Végtelen energia

  Nikola Tesla életéről szóló új musical-szuperprodukciót mutatnak be hamarosan a RaM Colosseumban. A kétfelvonásos, látványos zenés előadás premierje 2020. február 28-án lesz, Radó Denise rendezésében.
 • Utazás kiállítás és Boat Show

  Az idén immár 43. alkalommal rendezik meg az Utazás kiállítást és Boat Show-t Budapesten. Az ország és a régió legjelentősebb nemzetközi turisztikai seregszemléje február 27. és március 1. között várja a látogatókat a Hungexpo Budapesti Vásárközpontjában – jelentette be a rendezvény sajtótájékoztatóján Tihanyi Klára, a főszervező Hungexpo Zrt. stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója.
 • Idegenvezetők világnapja 2020

  Az idegenvezetők világnapja alkalmából 2020. február 20–23. között tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indulnak Budapest különböző pontjain. A 100 változatos program között dunai hajózás, városnéző buszos túra, különjáratú villamos is szerepel. A kerekesszékkel közlekedők számára pedig e célra kialakított rámpás mikrobuszos városnézést szerveznek. A négynapos turisztikai esemény szervezője a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kereskedelmi Tagozata, valamint idegenvezetői. Társszervezőként a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ (BTFK), valamint a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM) vesz részt a rendezvény szervezésében. A rendezvény nem jöhetne létre az idegenvezetők társadalmi munkája nélkül.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum