Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. január 27., hétfő, Angelika napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Mentes gasztrofesztivál Budapesten

  Február végén újra a bűntudat nélkül fogyasztható fogásoké a főszerep: a tavalyi siker után visszatér a MentesFeszt, ahol a vegaburgertől a mentes gofrin át egészen a tücsöklisztig minden különlegességet kipróbálhatunk, és a számos előadó közt Mosolyka is főzni tanít bennünket. Ráadásul idén a programmal párhuzamosan kerül megrendezésre a 4. Gasztroblogger Fesztivál is.
 • Új arculattal, izgalmas témákkal jön a Borkonferencia március 6-án

  Új arculattal, de változatlan célokkal és rendkívül izgalmas tematikával jön március 6-án a dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál társszervezésében megvalósuló Borkonferencia. Ehhez az újításhoz jól illeszkedik a rendezvény fő témája is, az „Innováció 2020”. Az évek során megteremtett és jól működő alapokon nem változtattak a szervezők: az eseményt a kezdetektől szakmai partnerségben rendezik meg az Agrárminisztériummal, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával.
 • A KCL (Krantz, Carlock, Lefebvre) koncertje

  Wayne Krantz gitáros a kilencvenes évek elején kezdte kiadni improvizációkra épülő, effektektől mentes zenéjét a német Enja jazzkiadónál, az évtized közepén talált otthonra a New York-i 55 Bar nevű klubban, ahol csütörtök esténként övé volt a színpad.
 • 8. Vendégváró Fesztivál

  Nyolcadik alkalommal rendezi meg január 22–24. között a Bethlen Téri Színház a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivált.
 • Klasszikus és neoklasszikus, avagy irónia, szex és gyilkosság az Opera Zenekar következő koncertjén

  Haydn és Prokofjev, valamint Weber és Hindemith művészete közti kapcsolatokat vizsgálja a Magyar Állami Operaház Zenekarának 2020. január 20-i hangversenye. A fanyar eredeti és a groteszk másolat elnevezésű est szólistáiként az együttes vezető művészei működnek közre, vezényel Stefan Soltész.
 • III. Kovács László és Zsigmond Vilmos magyar operatőr-díjátadó

  A Magyar Operatőrök Társasága és a Magyar Operatőrök Iskolája együttműködésében, a Sparks kamera- és lámpakölcsönző céggel közösen idén harmadik alkalommal rendezik meg a Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőrversenyt. Február 7-én, pénteken 18 órakor a Pesti Vigadó nagytermében tartják a díjátadó eseményt.
 • PIN:OKKIO-előadás kínai felirattal

  Európában legelsőként hazánkban, a Pesti Magyar Színházban valósul meg kínai feliratozással megtekinthető színházi előadás. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy a Magyarországon élő kínai családok a magyar kulturális életbe bekapcsolódhassanak, azon belül is színvonalas színházi előadások részesei lehessenek.
 • Mesemusicalt írtak gyerekeknek a Föld megmentéséről

  Olyan egyedülálló előadást álmodott meg négy magyar színész, amely napjaink legfontosabb kihívásának, a klímaváltozásnak a hatásaira világít rá a gyermekek számára is érthető nyelven. Gergely Róbert rendező szerint a bolygónk egyre több jelzést küld katasztrófák formájában arról, hogy beteg, és ezt a legkisebbeknek is meg kell érteniük. A Lángos és palacsinta, avagy a Föld megmentése című mesemusical a fiatalokat a műsorba bevonva próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy csak egy Föld létezik, amire vigyáznunk kell. Az idei első előadás január 25-én, szombaton lesz a Premier Kultcaféban.
 • Budapest Varieté

  A varieté rövid jeleneteket, villámtréfákat, sanzonokat, táncszámokat, artistamutatványokat egy műsor keretében előadó színház. A francia szó jelentése: változatosság. Párizsban az 1850-es években nyílt meg az első varieté, amely óriási sikereket ért el. A múlt század elejének legnevesebb budapesti varieté színházai az Arizona és a Moulin Rouge voltak. A Budapest Varieté a klasszikus varieté hagyományait kívánja folytatni: világszínvonalú műsorszámok, látványosság, lenyűgöző jelmezek és gyönyörű nők.
 • Nemzeti operával és modern balettel érkezik a zágrábi Horvát Nemzeti Színház Budapestre

  Jakov Gotovac Ero, a tréfacsináló című vígoperáját és Valentina Turcu Halál Velencében című táncelőadását mutatja be a zágrábi Horváth Nemzeti Színház 2020. január 21-én és 23-án az Erkel Színházban. A vendégjáték az Európai Unió Tanácsának soros horvát elnöksége alakalmából valósul meg.
 • Szimfonikus szuperkoncert lesz a Képzelt riportból

  Negyvenhét éve annak, hogy Adamis Anna és Presser Gábor megalkották a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című halhatatlan musicalt, melynek dalait a mai napig ismeri szinte mindenki országhatáron belül és kívül egyaránt. A Ringasd el magad, a Menni kéne vagy a Valaki mondja meg zászlóshajói a magyar musicaltörténelemnek, ehhez fogható sikereket csak nagyon kevés színdarabnak sikerült elérni az elmúlt évtizedekben.
 • Mozgalmas az évkezdés az Operában

  2020-tól online formában teszi elérhetővé a Magyar Állami Operaház újszülötteknek szánt Útravaló elnevezésű kiadványát. Az évkezdés ezen túlmenően is mozgalmasnak ígérkezik az Opera számára: a zenekar Kuvaitban a milanói Scala Giselle-előadásában közreműködik, a világhírű uruguayi basszbariton, Erwin Schrott pedig négy estén két szerepben is látható lesz a Figaro házasságában.
 • Édes Anna újra gyilkol

  Ha valami kockázatosnak tűnhetett elsőre, akkor ez a produkció mindenképpen annak indult: modern, már-már XI. századi zenei hangzás, modern táncok, meglepő fordulatok és Kosztolányi világhírű regényének újragondolása: ez az Édes Anna musical.
 • Óévbúcsúztató és újévköszöntő az Erkel Színházban

  A szilveszteri időszak közkedvelt darabja, ifj. Johann Strauss A denevér című nagyoperettje hat alkalommal látható az Erkel Színházban az év utolsó napján és az új évben.
 • Időutazás Budapest legszebb fürdőiben

  Melyik fürdőt szerette leginkább a művészvilág és az értelmiség? Melyik látott el népfürdői funkciót? Melyik volt a legnépszerűbb, a legszebb panorámájú? Múltidézés a főváros legszebb fürdőiből.
 • Vízilabda Európa-bajnokság

  Ez lesz az első alkalom, hogy az összes LEN-eseményt ugyanaz a város látja vendégül. Januárban a női és a férfi vízilabdázók, májusban az úszók, műugrók és szinkronúszók versengenek a Duna Arénában, júniusban a nyílt vízi úszók Balatonfüreden, míg augusztus 20-án az óriás-toronyugrók Budapesten a Batthyány téren.
 • Korcsolyapályák Budapesten

  Az adventi vásárokban nemcsak enni-inni és ajándékot venni lehet, hanem korcsolyázni is. Íme azok a helyek, ahol advent idején csúszkálhatunk a családdal.
 • Gyermekrohamkocsira gyűjtenek az adventi ünnepi koncerten

  December 15-én a RAM Colosseumban kerül bemutatásra az Adventi musicalgála a Budapesti Showszínház előadásában. Az ünnepi gálakoncerten olyan előadók lépnek színpadra, mint Vágó Bernadett, Csengeri Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Kovács Beáta, Homonnay Zsolt, Polyák Rita, illetve a Dunakeszi Szimfonikusok teljes létszámban.
 • Új rendezvény hozza össze a női vállalkozókat

  Alig több mint egy hónap, és itt a női vállalkozók napja. Ez az egész napos, izgalmas előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel teli rendezvény az üzleti világban mozgó, vagy abban még csak eligazodni vágyó nők számára nyújt hatékony útmutatást. A szervezők rendhagyó kapcsolatépítő programmal is készülnek, a sokszínű előadói gárdában pedig olyan ismert nevektől tanulhatunk, mint Jakupcsek Gabriella vagy épp Lakatos Márk.
 • Csengettyűs gyapjúbárány és csuhéangyal

  Karácsonyhoz közeledve ünnepi díszbe öltözik a felújított Budai Vigadó, a Hagyományok Háza idén is megrendezi ünnepváró programsorozatát és adventi vásárát. December 13. és 15. között kézműves vásárok szemet gyönyörködtető népművészeti termékeivel, workshopokkal, táncos és zenés előadásokkal, ajándékkészítő műhelyekkel és karácsonyi családi programokkal várják az érdeklődőket.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum