Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. július 16., kedd, Valter napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Hősök tere – 100 éve született Bessenyei Ferenc és Gábor Miklós

  Bessenyei Ferenc (1919–2004) és Gábor Miklós (1919–1998) személyében két olyan nagy formátumú művész születésének 100. évfordulóját ünnepeljük idén, akik a magyar színpad legújabb kori történetének megkerülhetetlen alakjai. A PIM Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kiállítóhelyén, a Bajor Gizi Színészmúzeumban nagyszabású kiállítás keretében idézi meg a két színművész egyedülálló és sokszínű színházi és filmes életművét.
 • Kresz Mária születésének 100. évfordulója alkalmából nyílt életmű-kiállítás a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban

  Dr. Kresz Mária, vagy ahogy nevezték, Panni néni idén 100 éve született, és 30 éve halt meg. A kerámiakutatás korszakalkotó szakértője volt, emellett a gyerekjátékok, a viseletek és a szokások tanulmányozásában is kiemelkedő szerepet játszott néprajzkutatóként. Rá emlékezik a Hagyományok Háza a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban az augusztus 24-ig látogatható nagyszabású kiállításával. 
 • Kertmozivá alakul a Budai Szabadtéri Színház

  Mozgalmas hétvége következik a Budai Szabadtéri Színházban. Pénteken Burai Krisztián és G.w.M. első közös koncertjét, szombaton Király Viktor szuperkoncertjét rendezik meg Budapest legújabb szabadtéri színházában, vasárnap pedig szabadtéri mozivásznon vetítik le a Ponyvaregényt a szervezők.
 • Budapesten koncertezik Luis Fonsi

  2019. augusztus 17-én, szombaton 20 órakor a Papp László Budapest Sportarénában lép fel Luis Fonsi. Az elmúlt évek legnagyobb slágerkirálya vadiúj és persze régebbi mindenki által imádott forró hangulatú slágereivel robban be a budapesti nyárba.  
 • Luis Fonsi izgatottan várja a budapesti koncertjét

  A Latin Grammy-díjas Puerto Ricó-i énekes augusztus 17-én újra Budapestre látogat, hogy egy igazi nagyszabású fieszta keretében felpezsdítse a magyar közönség vérét és arra buzdítson, hogy vele táncoljunk a slágereire. Mint kiderült, az énekes a koncert előtt egy magyar edzőtermet és egy helyi éttermet is meglátogat majd. Interjú Luis Fonsival.
 • Eszterlánc Mezőség Fesztivál

  A mezőségi zene és tánc kedvelőit csalogatja az első alkalommal megrendezésre kerülő Eszterlánc Mezőség Fesztivál Pomázra a Magyar Várba.
 • Nyílt napot tart a Budai Szabadtéri Színház

  Budapest legújabb szabadtéri színháza ezen a hétvégén, szombaton „bejárásra” hívja az érdeklődőket!
 • Az 5 legjobb program a Ráckevei Duna-ág és környékén

  A Ráckevei Duna-ág és környéke térségében, mindössze néhány kilométernyire délre a fővárostól különleges, akár több napra szóló élményekkel gazdagodhatnak. Ezzel a rövid összefoglalóval szeretnénk segíteni tájékozódását és röviden bemutatni a környék legérdekesebb látnivalóit.
 • Szentendrei Ister-napok

  Szentendrén 2019. július 20–21-én kerül megrendezésre a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Ister-napok, azaz a Duna ünnepe.
 • Flipperkiállítással várja a látogatókat az Árkád Bevásárlóközpont

  2019. június 28–30. között a közelmúlt népszerű játéka, a flipper kap főszerepet az Árkádban. A Budapesti Flippermúzeum kihelyezett kiállításán 40 flippergép várja az érdeklődőket. Az ingyenes program mindazoknak szól, akik egy-egy játék idejére újra élnék ifjú korukat vagy kipróbálnák, mivel múlatták az időt a szüleik, nagyszüleik.
 • Díjátadóval zárult az Opera „Puccini Itáliája”-évada

  16 bemutató, 56-féle repertoárdarab, összesen 404 előadás, amiből 297 kőszínházban, 107 turnén, illetve vendégjáték részeként valósult meg. Az Opera művészei az Erkel Színházon és a próbaüzemben megnyílt Eiffel Műhelyházon kívül további három fővárosi helyszínen, 25 vidéki és 13 külhoni magyarlakta településen, valamint 9 külföldi nagyvárosban fordultak meg Dél-Koreától az Egyesült Államokig, és léptek fel csaknem 350 ezer néző előtt. Az intézmény a június 17-én megrendezett évzáró Csillagóra gálaesten jutalmazta az eltelt évad legkiemelkedőbb művészi teljesítményeit.
 • Különleges színházi produkció a Budai Szabadtéri Színházban

  Az elmúlt héten megnyílt új Budai Szabadtéri Színházban június 23-án, vasárnap a csíkszeredai Csiki Játékszín mutatja be saját rendezésű és saját színházi társulatuk által előadott magyar klasszikust, a Mágnás Miska című nagyoperettet.
 • Csehország költözik a város fölé

  Népszerű cseh sörfőzdék, kisüzemi sörök és párlatkülönlegességek – június 19. és 23. között a Budapesti Cseh Sörfesztivál várja a cseh habzó italok hódolóit a Westend tetején. Magyarország legrégebb óta töretlen sikerrel működő sörfesztiválja idén immár 12. alkalommal kerül megrendezésre.
 • Fesztiválozzunk Budapesten!

  Budapest, a világ egyik legszebb városa bővelkedik nyári programokban: színvonalas művészeti, könnyű- és komolyzenei, gasztronómiai és természetesen gyermekekre szabott fesztiválok is várják a látogatókat. Érdemes hát figyelmesen átböngészni a főváros kínálatát.
 • Június 14-én ismét Budapesten a Nemzeti operettgála

  Pénteken nyitja meg kapuit az új Budai Szabadtéri Színház, amely ezen a nyáron közel ötven programmal készül a közönségnek. A június 14-i megnyitón több mint kétórás operettgálát rendeznek az erdei színpadon.
 • Már palackozva is kapható az igazi PI-víz

  Megjelent a piacon az Elixina, az első palackozott, kiskereskedelemben is kapható magyar PI-víz. Alapja egy kiváló minőségű, nemzetközi szinten is elismert, díjnyertes ásványvíz, amely a dr. Fülöp László által kifejlesztett BCS PI-technológia segítségével válik különlegesen egészségessé. A bemutatóra impozáns környezetben került sor ismert személyek jelenlétében: dr. Fülöp Lászlóval, Horváth Gábor olimpiai bajnokkal, Ignácz Attilával, a 2004-es athéni olimpiai játékokon bajnoki címet szerzett kajak négyes erőnléti edzőjével és Szujó Zoltánnal.
 • Pünkösdi királyság

  A Fővárosi Önkormányzat hagyományőrző Pünkösdi királyság rendezvénye 2019. június 10-én immár negyedik alkalommal várja ingyenes ünnepi forgataggal a családokat a Tabánban.
 • Férfiak hölgykoszorúban

  Puccini életének egy tragikus momentumát feldolgozó zenés dráma ősbemutatója, valamint egy gálakoncert zárja a Magyar Állami Operaház „Puccini Itáliája” tematikus évadát megkoronázó fesztiválját a hétvégén. Szálinger Balázs Krizantémok, avagy Liù halála című kamaradarabjával június 8-án és 9-én az Eiffel Műhelyházban, Gregory Kunde amerikai sztártenorral és elragadó magyar partnernőivel június 10-én az Erkel Színházban találkozhat a közönség.
 • Megjelent „Az ismeretlen Görgei” kiállítás katalógusa

  A június 3-i szakmai napon bemutatott kötet a múzeum boltjában kapható.
 • Csíksomlyói passió az Esztergomi Bazilika előtt

  A Csíksomlyói Passió és a Zenta 1697 című rockopera látható a nyáron a bazilika előtt felállított nagyszínpadon – jelentette be Horányi László, az Esztergomi Várszínház igazgatója.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum