Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2017. július 21., péntek, Dániel napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Paradicsomi ökonap

  2016-ban rendezték meg az első Paradicsomnapot a Kosdi Tankertben, amit idén új helyszínen, az Agostyáni ökofaluban rendeznek meg. Kibővült szakmai és családi programmal várják az érdeklődőket. Megismerkedhetnek egy ökoszemléletű gazdasággal és bepillanthatnak egy önfenntartó ökofalu mindennapjaiba.
 • Világhírű balett-társulat és kétszeres Grammy-díjas kórus érkezik a Margitszigetre

  Július 21-én, pénteken mutatja be a világhírű Béjart Ballet Lausanne társulata jubileumi turnéja keretében a 20. század egyik legnagyobb balettmesterének Ballet for Life (Balett az életért) című koreográfiáját a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol vasárnap este a dél-afrikai Soweto Gospel Choir ad koncertet.
 • Matt Bianco meets New Cool Collective

  A Matt Bianco többször járt már ugyan hazánkban, de ebben a hangzásban és ezzel a zenekarral először a Zichy-kastélyban hallhatja élőben a közönség az olyan világslágereket, mint a Yeah–Yeah, a Get Out Of Your Lazy Bed, a Whose Side Are You On, a More Than I Can Bear vagy a Half a Minute.
 • Természet ízei Diósjenőn

  Természet ízei címmel nyílt kiállítás Diósjenőn. A Pécsi Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztályának vándorkiállítása 2017. július 8-tól a Diósjenői Erdei Szabadidőparkban tekinthető meg. A tárlaton betekintést kapunk a hazai erdeink, rétjeink ehető és vadon termő növényeinek világába, megismerhetjük a felhasználási módokat, amiket még nagyanyáink anno alkalmaztak.
 • Díjat nyert a Várkert Bazár

  A Várkert Bazár fejlesztése az idén Örökségvédelem kategóriában elnyerte a párizsi székhelyű FIABCI (Nemzetközi Ingatlanszövetség) Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatának első díját, amely a világ legrangosabb elismerése.
 • Stochelo Rosenberg koncertezik a Városmajorban

  Július 15-én, szombaton egyedülálló élményt ígér a Swing à la Django zenekar és világhírű vendégművészeinek koncertje a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Stochelo Rosenberg, Roby Lakatos, Bangó Margit és Illés Ferenc közreműködésével megvalósuló koncertet megelőző estén exkluzív filmvetítésre és közönségtalálkozóra is sor kerül: a Django Reinhardt életét bemutató film premier előtti vetítése után a film zenéjét jegyző Stochelo Rosenberggel beszélgetnek a szervezők a Toldi moziban.
 • Megnyílt a Margitsziget történelmét bemutató kiállítás a víztoronyban

  Ősi növényfaj, a jégkorszakot rokonai közül egyedüliként túlélt ginkgo biloba, vagyis páfrányfenyő körülbelül tízéves példánya körül gyülekezett a közönség a Margitszigeti Szabadtéri Színpad szomszédságában július 5-én.
 • Szünidei programok a Közlekedési Múzeum kiállítóhelyein

  A nyár folyamán keddtől csütörtökig minden héten délelőtt 10 órától szünidei családi programsorozatot rendez a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum.
 • Megnyílt a „Budapest romantikája” fotókiállítás

  Budapest romantikája címmel fotókiállítás nyílt a Városliget Caféban. A tárlat koncepciója, hogy sosem látott és publikált képeket mutat be a XX. századból, melyek a főváros romantikus báját, új arcát mutatják be.
 • Megújult a Dobogókő melletti Rezső-kilátó

  A Pilisi Parkerdő Zrt. az OPAL Szolgáltató Zrt. által nyújtott 4,5 millió Ft-os támogatásnak köszönhetően felújította a Dobogókő mellett található, nagy népszerűségnek örvendő Rezső-kilátót és az ahhoz kapcsolódó sétányt.
 • Az ország első szabadtéri integrált tornaparkja nyílt meg Budapesten

  Példaértékű elgondolás és összefogás eredményeként nyílt meg 2017. június 29-én Magyarország első integrált tornaparkja és játszótere Csepelen, ahol fogyatékkal élő, valamint egészséges gyermekek és felnőttek együtt élvezhetik a mozgás és a játék örömét.
 • Red Bull Air Race

  Adrenalin földön, vízen, levegőben – most hétvégén minden az extrémsportról, a zenéről és persze a száguldásról szó majd Budapest szívében, ugyanis újra hazánkba látogat a Red Bull Air Race mezőnye. A világbajnokság kivételes izgalmakat ígér idén, hiszen jelenleg holtverseny van az első helyen, de a szervezők a futam szüneteiben is rengeteg programmal készülnek. Az activation zone-ban a legjobb magyar freestyle-focisták, flatland és trial bike-osok, illetve dj-k várják a látogatókat, de többször is láthatjuk majd Besenyei Pétert a levegőben, érkeznek a repülőgéprelikviák, a Flying Bulls, sőt élőben hallhatjuk a Wellhelót is vasárnap délután.
 • Arany János irodalmi séták a Margitszigeten

  A Budapesti Nyári Fesztivál és a Petőfi Irodalmi Múzeum különleges irodalmi sétákat szervez a Margitszigeten, Arany János életének meghatározó helyszínén. A július 2-án, vasárnap délután kezdődő és összesen négy alkalommal meghirdetett tematikus programsorozat az író születésének 200. évfordulója előtt tiszteleg rendhagyó formában. Az első eseményen Hegedűs D. Géza színművész és Csörsz Rumen István zenész közreműködik.
 • Megmentett műkincsek 2017

  A Magyar Nemzeti Múzeumban nyílt Megmentett műkincsek kiállítás középpontjában tárgyak és személyek állnak. 26 darab – korát, anyagát, károsodásait tekintve különböző – képző- és iparművészeti műtárgy, valamint 17 frissen diplomázott restaurátor, akiknek munkáin keresztül a közönség megismerheti a konzerválás-restaurálás tárgyanként eltérő, összetett és sokoldalú ismeretet igénylő munkafolyamatát.
 • Keréknyomok

  Milyen menüt rendelhettek egy korabeli angol vonaton? Hogy nézett ki az első berlini villamos vagy egy osztrák, esetleg orosz szolgálati sapka? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphat a BKV Zrt. legújabb, tizenkét országon átívelő, nemzetközi összefogás eredményeként megvalósult időszaki kiállításán, amelyet június 23-ától látogathatnak az érdeklődők a budapesti Földalatti Vasúti Múzeumban.
 • Elkezdődött a Színházi Szemle a Városmajorban

  Június 22. és július 8. között zajlik a Városmajori Szabadtéri Színpad népszerű Színházi Szemle sorozata, amely a nem budapesti színházak legjobb szórakoztató előadásait mutatja be. A 6 vidéki városból érkező 6 előadást idén is szakmai zsűri kíséri figyelemmel, a közönség pedig a színház honlapján szavazhat a legjobb előadásra.
 • Svéd énekesnő operatörténelmi jelentőségű rekordteljesítményét ünnepelték a Budapesti Wagner-napokon

  Kirobbanó sikerrel zárult a Müpa világhírű eseménysorozata, a Budapesti Wagner-napok. Az elmúlt 11 év során a Wagner-rajongók ünnepévé vált eseménysorozat, ahogy a kezdetekkor 2006-ban, úgy idén is Parsifal-előadással nyitott és azzal is zárt, a budapesti Ring-tetralógia pedig Iréne Theorin rekordteljesítményével immár bizonyosan egyike minden idők legkülönlegesebb Wagner-előadásainak. Fischer Ádám, a Budapesti Wagner-napok művészeti vezetője és világszerte ünnepelt karmestere egy friss interjúban úgy fogalmazott „a Budapesti Wagner-napokra életem egyik rendkívüli ajándékaként tekintek”.
 • Idén is lesz falfestő fesztivál

  Negyedik alkalommal rendezik meg a Színes Város Budapest Fesztivált. Az elsősorban tűzfalak festésével foglalkozó fesztivál továbbra is a kortárs képzőművészeti szcéna izgalmas és friss művészeit, alkotásaikat hivatott bemutatni. 2017-ben a hazai alkotók felkérése mellett várhatóan Németországból, Ausztriából, Spanyolországból, Lengyelországból és Nagy-Britanniából érkeznek nemzetközileg elismert művészek.
 • Olimpia éjszakája

  Aki szeretne több ezred magával együtt futni, zumbázni, kerékpározni, jógázni, vagy tíz másik mozgásformát kipróbálni a kivilágított főváros szívében, annak június 23-án, pénteken az Olimpia éjszakáján a helye!
 • A Petőfi Irodalmi Múzeum Szabadtéri Nyári Fesztiválja – Irodalom másképp

  A Károlyi-palota udvarán a kert gesztenyefái szolgálnak a tizenötödik PIM Nyári Fesztivál díszletéül. Június 25. és július 14. között a könnyed nyári estéken a zene, a képzőművészet és a színház lesz az irodalom társa.
Következő oldal »
Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2017 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum