Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. április 23., péntek, Béla napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Szuperzöld

  Az angol „conservation” (konzerválás, megőrzés) kifejezéssel manapság leginkább a természeti értékeink védelmével kapcsolatos cikkekben, híradásokban találkozunk. A zöld megőrzéssel számos nemzetközi intézmény, nonprofit szervezet, egyesület, közösség foglalkozik és tesz egyre komolyabb erőfeszítéseket.
 • Wings for Life World Run

  Magyarországi idő szerint 2021. május 9-én 13 órakor állnak rajthoz a Wings for Life World Run futóverseny résztvevői, akik aktivitásukkal a gerincsérültek gyógyulását is támogatják szerte a világban.
 • Újraindulnak a Dunakanyarban a hop-on hop-off hajójáratok

  Április 24-én újraindítja a Visegrád–Nagymaros–Zebegény–Dömös–Nagymaros–Visegrád útvonalon a hajós körjáratot a Mahart PassNave Kft. Ezt júniusban három további körjárat követi majd, amelyek közé idén újdonságként Szobot és Verőcét is bekapcsolják.
 • XVI. Budapesti Oldtimer Show

  A vírushelyzet miatt az áprilisra tervezett rendezvényt június 18–20-ra tették át. Remélhetőleg júniusban már a maszkviselés sem lesz kötelező szabad téren.
 • Júniusban nyit a Margitszigeti Színház

  Derűvel és optimistán várja a korlátozások feloldását a Margitszigeti Színház, amely szabadtéri és ültetett nézőterű játszóhelyként az egyik legbiztonságosabb közösségi helyszínnek számít. A színház vezetősége reméli, hogy a járványügyi intézkedések lehetővé teszik a mielőbbi nyitást, és a nézők – a mindenkori szabályok betartása mellett – júniustól újból élőben élvezhetik a színházi előadásokat.
 • Újra látogatható a botanikus kert Vácrátóton

  Újra látogathatóak a botanikus kert szabadtéri gyűjteményei Vácrátóton.
 • A költészet napja és az irodalom hónapja a Müpában

  József Attila, Csokonai Vitéz Mihály, Petőfi Sándor, Ady Endre, Faludy György, Pilinszky János és Tandori Dezső – csupán néhány emblematikus alkotó a magyar irodalom színpompás palettájáról, akiknek műveivel rövidesen kibővül a Müpa médiatára. A magyar költészet napja alkalmából az intézmény két különleges produkciót tesz mindenki számára elérhetővé: Hobo Látnokok, költők, csavargók című estjét és a Tandori Dezső előtt tisztelgő, A megnyerhető veszteség címet viselő emlékműsort.
 • Zöld | Elindult a Nemzeti Múzeum új tematikus cikksorozata

  Amikor egy világjárvány szorít minket hosszú időre saját, privát tereinkbe, felértékelődnek a szabadban töltött perceink, és a tágabb otthonunk, a Föld.
 • A hétvégén költészettel borítják be Szentendrét

  Szentendrén lírai sétával ünneplik a magyar költészet napját. A Szentendrei Kulturális Központ A költő te magad légy!; „Szabad ötletek jegyzéke” címen kiadott felhívására érkező versek az április 11-i hétvégén lesznek olvashatók szentendrei közintézmények ablakaiban, belvárosi kirakatokban, illetve buszmegállók plakáttartóiban. A 61 versmegállót tartalmazó Szentendre-verstérkép segítségével bárki gyalogosan vagy kerékpárral könnyedén megkeresheti, és elolvashatja a költeményeket, így ünnepelve meg a magyar költészet napját.
 • Elhunyt Fodor István, a Magyar Nemzeti Múzeum volt igazgatója

  Hihetetlennek tűnik, hogy Fodor István neve után most már ezt a második évszámot is le kell írnunk, annyira állandónak és kortalannak tűnt a tanítványok és pályatársak szemében: ugyanaz a szálfaegyenes termet, a szemüveg mögül elővillanó vizsgálódó tekintet, s ugyanaz a szarkasztikus, olykor csípős humor, mint évtizedekkel korábban. Egyedül csak a haja lett idővel kicsit fehérebb. S íme, az életmű most lezárult.
 • Lombkorona-tanösvény épül a Normafán

  36 hónapja tartó egyeztetéssorozat után példaértékű konszenzus született a zöld szervezetek, a civil szervezetek és a Hegyvidéki Önkormányzat között a Normafán kialakítandó lombkorona-tanösvény ügyében – áll a Hegyvidéki Önkormányzat közleményében.
 • Áprilisban is várja online tárlatvezetésekkel a Nemzeti Múzeum

  A Magyar Nemzeti Múzeum ingyenes online tárlatvezetésekkel készül áprilisban is az érdeklődők számára.
 • Az egész családot várja a Müpa Home a húsvéti ünnepek alatt

  A húsvéti hosszú hétvége során is a tőle megszokott műfaji sokszínűséggel várja a nézőket a Müpa Home. Händel grandiózus oratóriuma mellett Stravinsky műveiből válogatnak, míg a könnyedebb kikapcsolódásra vágyók számára a kilencvenes évek legjobb orgonás jazztriójának első magyarországi koncertjével készül a Müpa.
 • Többszervi gyulladást okozhat a gyermekeknél a Covid

  Hiába vészeli át tünetmentesen egy gyerek a koronavírus-járványt, hetekkel később akár súlyos szövődményekkel kórházba is kerülhet. A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Covid-osztály kialakításával és felszerelésekkel készült fel a ritka, de annál veszélyesebb helyzetekre.
 • Fotóikonok a Műcsarnokban

  Az ötödik éve megrendezett Budapest Fotó Fesztivál kiállításán 41 fotográfus közel 70 felvételén a fotográfia 20. századi történetének részletgazdag képe rajzolódik ki.
 • A Normafán is elvárják a maszkviselést és a távolságtartást

  A látogatók magas száma miatt a Hegyvidéki Önkormányzat arra hívja fel a Normafán kirándulni vágyókat, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett maszkviselési és a távolságtartási szabályokat ott is tartsák be.
 • Budapest környéki csodaszép túrák

  Budapest közelében ajánlunk népszerű, családos kirándulóhelyet. A látványos túraútvonalak mindegyike gyerekkel is könnyen teljesíthető, ám nem árt a fokozatosságra ügyelni, különösen ha kisebb gyerekekkel vagy kezdő túrázókkal kirándulunk.
 • A modern kori Görögország születésének 200. évfordulója alkalmából

  2021. március 25-én ünnepeljük a görög szabadságharc kitörésének kétszázadik évfordulóját, amely egyben a modern kori Görögország megszületésének is ünnepe.
 • 9. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál

  Május 27. és június 2. között ismét jelentkezik a rövidfilmek szerelmeseinek kedvenc eseménye, a 9. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál. A fesztivál elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre és párbeszédre vágyó alkotók egy nagyobb közönség előtt mutathatják meg filmjeiket. A vetítések rendre telt házasak, és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek. A fesztivál évről évre növekvő látogatottsága bizonyítja, hogy a rövidfilmek széles körű érdeklődésre tartanak számot.
 • Zsibi a Madách téren

  Május 1-jén a Madách téren rendeznek ismét szabadtéri vintage-ruhavásárt.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum