Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. január 23., szombat, Zelma napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Elindult a Nagykarácsony forgatása

  Már javában forog a Nagykarácsony című új magyar romantikus vígjáték a Nemzeti Filmintézet támogatásával. Az alkotók szigorú járványügyi védekezéssel és sztárparádéval készülnek a 2021-es karácsonyi moziszezon egyik sikervárományos filmjére. Tiszeker Dániel új alkotásában többek között olyan nagyszerű színészeket láthat majd a közönség a mozivásznon, mint Ötvös András, Zsigmond Emőke, Scherer Péter, Pokorny Lia, Szabó Kimmel Tamás, Csuja Imre és Szerednyey Béla. A Nagykarácsony 41 naposra tervezett forgatása március közepéig tart.
 • Az online térbe költözik a Müpa tehetségbörzéje, a Jazz Showcase

  A Müpa egyik missziója a fiatal zenei tehetségek támogatása, amely a mostani pandémiás helyzetben talán még kiemeltebb szerepet kap, mint egyébként. A Jazz Showcase a hazai jazz-zenekarok számára évek óta az egyik legfontosabb fellépési lehetőség, ahol megmutathatják magukat a szélesebb közönség és a szakma képviselői előtt. Ez idén sem változik, a vírushelyzet miatt azonban a megszokott formátumtól eltérően ezúttal a Müpa virtuális tereibe költözik a jazz.
 • Hazai és külföldi sztárok 2021 első felében a Zeneakadémián

  Klasszikus, jazz- és népzenei sorozatokat is kínál a Zeneakadémia 2021 első felére. A járvány miatt szünetelő jegyértékesítés megkezdéséig kiváló minőségű, ingyenes online közvetítések várják a muzsika rajongóit.
 • Napról napra – Online iparművészeti kiállítás

  A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Iparművészeti Tagozata Napról napra című kiállítása január 13. és február 14. között „látogatható” az online térben.
 • A Müpa Home Live keretében hallhatja először a közönség élőben a Lázár-tesók debütáló albumát

  Az elmúlt év sok változást hozott a világban, és egész iparágakat kényszerített arra, hogy alapjaiban gondolják újra működésüket. Míg tavaly ilyenkor egy üres teremben játszani elképzelhetetlen lett volna, mára a közönség és a zenészek is alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez. Így nem meglepő, hogy az Esti Kornélból ismert Lázár-tesók is online mutatják be nemrég megjelent első nagylemezüket, mégpedig a Müpa Home Live közvetítéssorozat keretében.
 • A magyar kultúra napja 2021-ben is a Nemzeti Múzeumban

  Az ajtó még zárva tart, de ez nem lehet akadály! Tartson velünk 2021-ben is a magyar kultúra napján.
 • Egész estés táncdráma az Opera otthonra sorozatban

  A vágy villamosa című balettelőadással folytatja az intézmény múlt héten indult fizetős sorozatát Opera Otthonra címmel. Az egész estés táncdráma január 16-án, szombaton 19 órától látható a jegy.hu felületén, míg a Facebookon és az Origón ingyenesen közvetített műsorok – pénteken és vasárnap a MaszkaBál, hétfőn pedig a Tercett-Trió – továbbra is 20 órától láthatók. Az operaestek legújabb adásaiban január 15-én Bakonyi Anikó és Sándor Csaba, január 17-én Fodor Beatrix és Szemerédy Károly lépnek színpadra, január 18-án hétfőn az énekkari és zenekari művészek kamaraprodukcióit tekinthetik meg az érdeklődők.
 • Az Opera hétvégi előadás-közvetítései

  Az új évben új műsorrend szerint sugározza online műsorát hétvégenként a Magyar Állami Operaház. Az Opera otthonra fizetős közvetítései, elsőként a Tündérkirálynő c. noiropera felvételével január 9-én, szombaton 19 órától látható a jegy.hu felületén. Az Opera Facebook-oldalán és az Origón továbbra is 20 órától elérhető ingyenes közvetítések közül a jövőben a MaszkaBál áriaestjei péntekenként és vasárnaponként jelentkeznek, ezúttal január 8-án az énekes testvérpár Kissjudit Anna és Kiss András, január 10-én pedig Mester Viktória és Nagy Zoltán fellépéseivel, míg az Opera Zenekar és Énekkar kamarakoncertjei az ugyancsak ingyenes Tercett-Trió sorozatban hétfőnként tekinthetők meg.
 • TerraPlaza

  Egzotikus állatok kiállítása és vására, amely nemcsak Közép-Európa egyik legnagyobb terrarisztikai és akvarisztikai rendezvénye, hanem közönségtalálkozó és egy életforma is egyben.
 • Traviata-keresztmetszetet közvetít az Opera

  Az év első OperaSzerdáján Verdi egyik legnépszerűbb műve, a Traviata keresztmetszete látható az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor Háziszínpadáról. A 2021. január 6-án 20 órától az Opera Facebook-oldalán és az Origón ingyenesen elérhető produkció a dalszínház közösségi oldalán a későbbiekben is visszanézhető.
 • Felújították a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógát

  A felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga rekonstrukcióját ICOMOS-díjjal ismerték el. Az Otto Wagner tervezte, 1872-ben átadott épület évtizedeken át pusztult a belváros közepén, ám mára csodálatos megújuláson esett át. A zsinagóga egyszerre szakrális és kulturális tér, a középen álló tóraolvasó állványt a rendezvények idejére a földbe süllyesztik.
 • Tanösvényt adtak át a Kis-Hárs-hegyen

  Minden idők egyik legnépszerűbb magyar írója volt Fekete István, aki 120 éve született és 50 éve halt meg. A dupla évforduló alkalmából a Pilisi Parkerdő Zrt. – az író munkássága előtt tisztelegve – kezdeményezte, majd az Agrárminisztérium és az Örökerdő Alapítvány támogatásával kialakította a Fekete István Tanösvényt a Kis-Hárs-hegyen.
 • Az Opera januári online közvetítései

  Míg a járványügyi korlátozások érvényben maradnak, az Opera továbbra is az online térben tartja a kapcsolatot a közönségével.
 • Több száz ajándék talált gazdára a Szeretetposta segítségével

  November 20. és december 20. között várta a budapesti Árkád Mikulása a kicsik és nagyok álomkarácsonyáról szóló leveleit, hogy a legszívhezszólóbb üzenetek írói közül négy kisgyermek és négy felnőtt idei karácsonyi álmát váltsa valóra. A döntés azonban olyannyira nehéznek bizonyult, hogy végül a Mikulás és segítői 100 kívánságot teljesítettek, így a Szeretetposta angyalai közel 300 ajándékot juttattak el a címzettekhez.
 • A Normafáig jár majd a Libegő

  Több mint hárommilliárdos beruházással újul meg a Libegő. A közkedvelt budai „lanovka” várhatóan két év alatt készül el, és a meghosszabbított vonal egészen a Normafáig visz majd.
 • Mindenki karácsonyfája a Magyar Nemzeti Múzeumnál

  Mindenki karácsonyfáját idén is az ország számos pontján felállították. A településnevek sora már magában bőven kitöltené ezt az írást, amelyben egy kicsit azt szeretnénk bemutatni, hogy hogyan is kezdődött hazánkban ez a hagyomány, és miként kötődött a Magyar Nemzeti Múzeumhoz a kezdetekben.
 • Betlehemi csillag Szentendrén

  A videóban látható betlehemi csillag a polgármester, a polgármesteri hivatal, a rendészet és a kulturális központ ajándéka minden kedves szentendreinek. A vírushelyzet miatt idén csak így készülhetett el ez a meglepetés, bízunk abban, hogy jövőre már közösen teremthetünk ilyen értéket.
 • Az év honlapja lett a Magyar Nemzeti Múzeum weboldala

  A Magyar Nemzeti Múzeum weboldala a Magyar Marketing Szövetség rangos „Az év honlapja 2020” megmérettetésén kultúra kategóriában különdíjat nyert. Az elismerés azért is fontos az intézmény és a vele szorosan együttműködő fejlesztőcsapat, az Integral Vision számára, mert az online felület „Társadalmi és civil szervezetek” kategóriában 2015-ben már nyert különdíjat.
 • Száz tűzoltó sem tudta időben megfékezni a BS-ben tomboló lángokat

  A Budapest Sportcsarnok (BS) a főváros egyik jelképe, egyben az 1980-as, 1990-es évek szimbóluma is volt. A szomorú évforduló kapcsán felidézzük az aréna nagy pillanatait is.
 • Programok karácsony környékén

  Az idei december nagyon más, mint a tavalyi, de ez nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk a kulturális és a szórakoztató programokról. Idén ingyen nézhető például A diótörő, de a Budapest Bár és vendégeinek a karácsonyi koncertje is megtekinthető lesz online.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum