Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. augusztus 17., péntek, Jácint napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Gyógynövényismereti túra Ócsán

  Komsa Ildikó fitoterapeuta vezetésével a láprétek őszi gyógynövényeivel, majd természetes házi praktikákkal ismerkedünk.
 • Helybe megy a játszótér a Szigeten

  Huszonöt méter hosszú akadálypályát épített a Szigetre a plázákat üzemeltető Klepierre, amely a bevásárlóközpontjaiban megszokott vidám és játékos hangulatot vitte helybe a fesztiválozóknak. A Corvin Plaza és a Duna Plaza közösen felállított standja a világzenei színpaddal szemben 250 négyzetméteren várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat.
 • Legyél türelmes és higgadt, ha állatgondozó szeretnél lenni

  Szeretnéd megtudni, milyen rejtélyeket tartogat a vadasparki állatgondozók munkája? Hogy milyen érdekes tapasztalatokat gyűjtenek az állatok között dolgozva? Vajon hogyan lehet megetetni a veszélyes ragadozókat? Esetleg magad is nevelsz állatot, vagy kacérkodtál a gondozói munka gondolatával? A Budakeszi Vadaspark életét bemutató interjúsorozat második részében Halassy Gabriella állatgondozó avat be nem mindennapi munkájuk titkos részleteibe.
 • Az Árkádban is mozizhatsz

  Egy hónapon keresztül autósmozival várja a budapesti Árkád Bevásárlóközpont a filmrajongókat. A szeptember 2-ig tartó program során mindennap más filmet mutatnak be az este 8-kor kezdődő vetítéseken.
 • Az állatok is szeretnek fagyizni a kánikulában

  Az állatokat is hasonlóan megviseli a tartós hőség, mint minket embereket. A tomboló kánikulában a Budakeszi Vadaspark állatgondozói éppen ezért jégbe fagyott gyümölcsválogatással könnyítik meg a vadaspark lakóinak életét. A hűsítő finomságok nem csak ínycsiklandó csemegeként szolgálnak, de a nyári melegben a könnyen felboruló vízháztartást is stabilizálják, amire kiemelt figyelmet kell fordítani az otthoni kedvencek esetében is.
 • Az újjáépített Margit hidat hetven éve adták át

  Hetven éve, 1948. augusztus 1-jén adták át a második világháborúban felrobbantott, újjáépített Margit hidat.
 • Ezer kézművessel jön a Mesterségek ünnepe

  A szövés és a fonás lesz idén a Mesterségek ünnepe kiemelt témája, a kézműves munkákat és a népi mesterségeket bemutató fesztivált augusztus 17. és 20. között rendezik a budai Várban.
 • Kétezer éves wellnessközpont Óbuda szívében

  Fürdő, bor, szerelem teszik tönkre a testünket, de ezek teszik az életet, a fürdő, a bor és a szerelem – szólt az ókori mondás, ami mindennél jobban kifejezi a rómaiak hozzáállását a fürdéshez, ami számukra egyszerűen az élet élvezetéhez tartozott. A fürdő, mint épülettípus eredete ugyan a görögökig nyúlt vissza, de a hideg és meleg vizes medencékkel, gőzfürdővel, szaunával, edzőteremmel, ellátott óriási épületkomplexum, amely a tisztálkodáson túl pihenésre, rekreációra, szórakozásra is lehetőséget ad, kétségtelenül a rómaiak újítása. A római fürdőépítészet kiindulópontja Itália volt, de a fürdőkultúra a Római Birodalom határainak kiterjesztésével párhuzamosan a Földközi-tenger medencéjében és az északabbi európai provinciákban is hamar elterjedt.
 • Régi torony új köntösben: Boldog Özséb-kilátó

  A kilátó Pilisszentkereszt közigazgatási területén, Pilisszántó községhatárán található. Az építményt több irányból is meg lehet közelíteni: lehetőség van meredekebb útvonalon feljutni a pilisszántói Orosdy-kastélytól indulva, illetve a csúcs egy könnyebb túrával Pilisszentkereszt határából is bevehető. Ez utóbbi vonal Pest és Komárom-Esztergom megye határán fekszik, ahol a parkolási lehetőség is adott. Amennyiben babakocsival indulnánk útnak, vagy csak egyszerűen a könnyebb utat választanánk, akkor ezt az erdészeti mű- és földutat ajánljuk.
 • Marica grófnő a gödöllői királyi kastélyban

  Igazi autentikus helyszínen, a Gödöllői Királyi Kastély díszudvarán kerül bemutatásra Kálmán Imre legnépszerűbb operettje a Marica grófnő.
 • Budapest ihlette dalokkal bővül a margitszigeti zenélő szökőkút vízjátéka

  Bekerültek a Budapest Dal zeneszámai is a margitszigeti zenélő szökőkút kínálatába, és mindennap 18.00 és 18.20 között hallhatóak.
 • Budapest ihlette dalokkal bővül a margitszigeti zenélő szökőkút vízjátéka

  Bekerültek a Budapest Dal zeneszámai is a margitszigeti zenélő szökőkút kínálatába, és mindennap 18.00 és 18.20 között hallhatóak.
 • Jengatorony magasodik a Nagy-Kopasz-hegy csúcsán

  A túra célpontja a 447 méter magas Nagy-Kopasz-hegyen található Dévényi Antal-kilátó, amelyet Koller József Ybl-díjas építészmérnök tervezett a népszerű, fából készült ügyességi játék, a jenga alapján. A kirándulók nem hiába járnak csodájára a különleges építménynek, hiszen a közelébe érve óriás méretben elevenedik meg gyermekkorunk egy kedves elfoglaltsága.
 • Kitűnő bizonyítvánnyal ingyen lehet utazni a Gyermekvasúton július közepéig

  Nem kell fizetniük az utazásért június 23-tól július 15-ig a budapesti Gyermekvasúton azoknak az általános és középiskolás tanulóknak, akik a jegyváltáskor bemutatják eredeti kitűnő bizonyítványukat – közölte a MÁV Magyar Államvasutak Zrt.
 • Színes dámborjak születtek a Budakeszi Vadasparkban

  A Budakeszi Vadaspark a június elejét is babyboommal köszöntötte: először egy kuriózumnak számító, éjfekete dámborjú látta meg a napvilágot, pár nappal később pedig két terrakotta színű csöppséggel bővült a vadaspark dámállománya. A gondoskodó tehenek ugyan még féltő gonddal takargatják a kíváncsi szemek elől a kicsiket, de a kitartó és figyelmes várakozók már megleshetik a sokszínű csapatot.
 • Red Bull Air Race

  A világ legjobb pilótáinak 370 km/órás sebességű versengése mellett számtalan program várja az érdeklődőket szárazföldön és vízen egyaránt. A rendezvény elmaradhatatlan része Besenyei Péter műrepülő-legendánk bemutatója, amelyet szombaton és vasárnap is megcsodálhat a közönség.
 • A Symphorus Mithraeum, vagyis a Mithras-szentély

  Az Aquincumi Múzeum Régészeti Parkja 2018-ban új látványossággal gazdagodik. 2018. június 21-én a park délkeleti részében új épület kerül átadásra, amely Mithras egyik polgárvárosi szentélye, az ún. Symphorus Mithraeum. A szentély elnevezését a kultuszszobor feliratán megörökített adományozóról kapta. Az új állandó kiállításnak helyet adó épület külseje az egykori épület tömbjét idézi, ezzel jól illeszkedik a közeli Festőház, római lakóépületet bemutató korhű modelljéhez. Az épületbelső kialakítása tükrözi a szentély egykori belső terét, a nagyrészt eredeti, helyszínen előkerült emlékek elhelyezésével.
 • Kadarkaszalon 2018 – Kárpát-medencei borbemutató

  Nyáréjszaka, egy román kori kolostor kerengője, meghitt fények, könnyen iható vörösborok: az újra felfedezett kadarka a maga sokszínűségével, zamataival. A magyar történelem és benne a kadarka. Újabb fénykor, mely nem a mennyiségben, hanem a minőségben mutatja meg a fajta igazi értékeit. Ezek az értékek pedig már nem csak a szakavatott kóstolók számára léteznek. Többen megismerhetik ezeket a rendezvényen.
 • Piac éjszakája

  Egy estére megnyílik a Budapesti Nagybani Piac kapuja az érdeklődők előtt is. Tavaly percek alatt telt be a regisztráció a Piac éjszakájára, így idén megduplázzák a helyeket a vezetett sétákra. 2018. június 20-án este bárki megismerheti, hogyan kerül az asztalunkra a friss gyümölcs és zöldség, és olyan helyekre is bepillanthat, mint a banánérlelő, és átélheti a vérbeli piacozás élményét. A programon való részvétel ingyenes, de kizárólag előzetes regisztrációval vehető igénybe.
 • Hogyan tegyük elviselhetővé kedvenc állataink számára a változékony időjárást?

  Visszafordíthatatlanul beköszöntött a nyári időjárás, ami a kánikula mellett ráadásul óriási viharokkal is jár. A változékony időjárás nemcsak az embereket, de a velük élő állatokat is megviseli. A Budakeszi Vadaspark szakemberei éppen ezért olyan hasznos tippeket gyűjtöttek össze a kis kedvencek védelmének érdekében, amiket mindenképpen érdemes szem előtt tartani a tomboló viharokkal tarkított hőségben.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum