Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. június 26., vasárnap, János napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Jön az első Isolation Budapest a Liszt-ünnep keretében

  Elton John kedvenc előadóját, a kultikus berlini Berghaint is meghódító, sötét, intim hangulatú balladáiról ismert torontói énekesnőt és a brit The Times 2021-es favoritját is elhozza a budapesti közönségnek a Liszt-ünnep és az Akvárium Klub közös szervezésű, vadonatúj zenei minifesztiválja, az Isolation Budapest. Érkezik a Black Country, New Road, Westerman, Michelle Gurevich, az Efterklang és a Night Beats is: az október 15-i fesztiválnap kivételes programjára a jegyértékesítés megkezdődött.
 • A Nibelung gyűrűjével és bravúros beugrásokkal aratott sikert a 14. Budapesti Wagner-napok

  A Rienzi című opera koncertszerű előadásával ért véget a 2022. június 9. és 22. között tizennegyedik alkalommal megrendezett Budapesti Wagner-napok. A Fischer Ádám karmester művészeti vezetésével, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara közreműködésével zajló fesztiválon világhírű szólisták, Catherine Foster, Christian Franz, Tomasz Konieczny, Petra Lang, Jochen Schmeckenbecher, Schöck Atala, Egils Silins, Szemerédy Károly és Stefan Vinke mellett a beugró énekesek fellépését is elsöprő tapssal és álló ovációval díjazta a közönség. Az európai és a tengerentúli sajtó érdeklődése övezte Budapesti Wagner-napokon kétszer láthatta a közönség a Müpa legendás Ring-ciklusának korszerűsített változatát, amely mellett René Pape dalestjét és a Rienzi koncertszerű előadását is élvezhette a publikum.
 • Múzeumok éjszakája a Magyar Nemzeti Múzeumban

  Ezen az éjszakán soha nem látott kiállítás és színes programok a Magyar Nemzeti Múzeumban a Múzeumok éjszakáján:
 • Klasszisok találkozása

  A Pappas Auto Magyarország Kft. 2021 decemberében új együttműködést indított el a Magyar Nemzeti Múzeummal, amelynek keretében Magyarország vezető Mercedes-Benz-márkakereskedése több járművel támogatja a múzeum munkáját és mobilitását.
 • Hyppolit és a többiek… Melódiák a hangosfilm hőskorából

  A zene már a filmgyártás kezdeteitől szerves része a moziélménynek.
 • Vass Norbert: Mindenki! – könyvbemutató

  Vass Norbert Mindenki! című könyve koncerttörténeteket tartalmaz a hatvanas, a hetvenes és a nyolcvanas évekből.
 • Hans Zimmer Live – Europe Tour 2023

  2023 nyár elején a kétszeres Oscar-díjas Hans Zimmer nagysikerű turnéjával visszatér Európába. A koncertsorozat nemzetközi bejelentésének napján kiderült: a művész 2023. június 5-én 20 órakor a Papp László Budapest Sportarénában is fellép.
 • A világ legjobb illuzionistái újra együtt egy vadonatúj produkcióban

  A varázslatos elitcsapat Luis de Matos, Darcy Oake, Yu Hojin, James Mores és Enzo Weyne közreműködésével a C'est la Magie néven debütáló új show-val lép színpadra 2022. novemberében a budapesti BOK Csarnokban.
 • Megmentett műkincsek – Restaurátorhallgatók diplomakiállítása

  A megnyitó ceremónián L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójának beszédét követően Orosz Csaba, a Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatási rektorhelyettese mondott köszöntőbeszédet. A szakmai megnyitót Heitler András DLA egyetemi docens, a Restaurátor Tanszék vezetője tartotta. A kiállítást dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára nyitotta meg.
 • Mestersége: grafikus

  Gönczi Gebhardt Tibor (1902–1994) munkássága fontos fejezete a 20. századi magyar reklámgrafikának. Szinte példa nélküli az a sokoldalúság, amivel a tervezőgrafika minden létező műfajában alkotott.
 • Szaporodnak a mini gerillaszobrok Budapest utcáin

  Alkotójuk, Kolodko Mihály szobrászművész szülővárosában, Ungváron kezdett el pici szobrokat elhelyezni a köztereken. Célja ezekkel az alkotásokkal az, hogy viccesen, játékosan, mindig valamilyen csavarral állítson emléket mesehősöknek, hírességeknek vagy művészeknek.
 • Szaporodnak a mini gerillaszobrok Budapest utcáin

  Alkotójuk, Kolodko Mihály szobrászművész szülővárosában, Ungváron kezdett el pici szobrokat elhelyezni a köztereken. Célja ezekkel az alkotásokkal az, hogy viccesen, játékosan, mindig valamilyen csavarral állítson emléket mesehősöknek, hírességeknek vagy művészeknek.
 • Szaporodnak a mini gerillaszobrok Budapest utcáin

  Alkotójuk, Kolodko Mihály szobrászművész szülővárosában, Ungváron kezdett el pici szobrokat elhelyezni a köztereken. Célja ezekkel az alkotásokkal az, hogy viccesen, játékosan, mindig valamilyen csavarral állítson emléket mesehősöknek, hírességeknek vagy művészeknek.
 • Budapesti ősbemutatóval kezdi új évadát a Magyar Színház

  A Magyar Színház a 2022–2023-as évadban is a műfaji sokszínűség erejével kívánja szolgálni a közönséget. Őszi bemutatói között budapesti ősbemutatóval érkezik a Dreamworks világhírű meséje, a Madagaszkár – zenés kalandtúra, melynek próbafolyamatát már megkezdte a teátrum.
 • Különleges akcióval tisztították meg az újpesti Szilas-patak medrét

  Nem is gondolnánk, hogy milyen mértékben szennyezzük a vizeinket, ami jól látszik a több kerületen átfolyó Mogyoródi-patakon és a Szilas-patakon is. Most az utóbbi élővíz medrének egy szakaszát tisztították meg Újpesten. A különleges akció során 4,8 köbméter szemetet szedtek össze egy 1270 méteres szakaszon. A hulladékok között volt például műfogsor, melltartó, de antik gyertyatartó és temérdek csomagolóanyag is. A szemétszedés és a medertakarítás célja nemcsak egy élhetőbb fővárosi környezet megteremtése, hanem a patakok élővilágának megóvása és megvédése.
 • Reflektor néven szerveznek új zenei fesztivált

  Idén július 14. és 16. között rendezik meg először Budapest új zenei fesztiválját. A Reflektor Fesztiválnak egy volt kamionmosó ad otthont Fehérdűlőn, az Örs vezér tértől egy lépésre. Izgalmas nemzetközi fellépőkkel találkozhatnak azok, akik stílustól függetlenül folyamatosan keresik a friss zenéket, és azok is, akik most ismerkednének a nagy fesztiválok line-upjának apró betűs előadóival.
 • A Múzeumok éjszakáján összeáll a kép

  Különleges legoépítésre várják a látogatókat a Szépművészeti Múzeumban június 25-én a Múzeumok éjszakáján. A délután és este folyamán öt híres műalkotás épül meg legokockákból pop-artosított átdolgozásban a múzeum Barokk Csarnokában. Az izgalmas építésbe bárki bekapcsolódhat, aki szeretne játszva tanulni a műalkotásokról, vagy csak szabadon alkotni.
 • Kőszívű – a Baradlay-legenda musical ősbemutatója a Margitszigeten

  A Margitszigeti Szabadtéri Színházban 2022. június 17-én és 18-án rendezik meg a Kőszívű – a Baradlay-legenda musical ősbemutatóját. A Margitszigeti Színház és a MusicalNeked Produkció közös bemutatója különlegesen szép dallamokkal és kifejezetten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra megálmodott, eddig még sosem látott látványvilággal kerül színre.
 • Megnyílt a Szépművészeti Múzeum felújított, impozáns Barokk Csarnoka

  Közel 80 év után újra látogatható a Szépművészeti Múzeum három, a legfontosabb építészeti stílusjegyeket megidéző, impozáns nagycsarnoka. A Reneszánsz és a Román mellett a most felújított, csaknem 800 négyzetméteres Barokk Csarnokot is birtokba veheti a nagyközönség.
 • Ismét a csillagok alatt mozizhatunk a budapesti plázák tetején

  El tudunk képzelni jobb nyáresti programot, mint egy jó kis szabadtéri mozizást? A Kultik Terasz idén is két helyszínen várja a szabad ég alatt mozizni vágyókat: a Kultik Köki Terasz június 14-én, a Kultik Terasz Corvin Plaza pedig 15-én vetíti az első filmet.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum