Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. szeptember 24., péntek, Gellért napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Ma már a fővárosban is keresettek a termelői finomságok

  Napjainkban már nem csak a természet közelében élők kiváltsága, hogy friss, organikus, adalékanyagoktól mentes élelmiszereket fogyasszanak. A városiak körében sem pusztán átmeneti trend a „tiszta étkezés”, így egyre többen vásárolják meg az őstermelők kézműves portékáit, ehhez pedig ma már nem kell vidékre utazniuk.
 • 12. Corvin-sörnapok

  Több mint 100-féle sörkülönlegesség szeptember 22. és 26. között a Corvin sétányon. Kis- és nagyüzemi sörkülönlegességek, fesztiváli forgatag, szaftos sörkorcsolyák.
 • Beethoven-ritkaságok összművészeti produkciója az Eiffelben

  Az irodalom, a költészet, a tánc és a videóanimáció ötvözetét nyújtja színházi közegben a Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a Magyar Állami Operaház produkciójában színre vitt két egyfelvonásos. Az István király, Magyarhon első jótevője és az Athén romjai című darabokat 2021. szeptember 25-én Oberfrank Pál rendezésében, Oberfrank Péter vezényletével mutatja be az Eiffel Műhelyház.
 • Öko Zsibongót rendeznek a Fűvészkertben

  Ökológiailag tiszta alapanyagok, növények, glutén-, laktóz- és cukormentes élelmiszerek, valamint interaktív programok várják az érdeklődőket szeptember 26-án a Füvészkertben a második alkalommal megrendezett Öko Zsibongón.
 • Az új csepeli közpark látványtervei

  A Csepel-sziget északi részén létesülő rekreációs közpark egyrészt a városlakók számára biztosítja az aktív pihenés és egyszerű kikapcsolódás sokrétű lehetőségét, másrészt javítja a városi mikroklímát, és bővíti az ökológiai sokszínűséget.
 • Állatpark nyílt Ráckevén

  Újabb turisztikai látványossággal bővült Ráckeve. A közel hét évszázados városi múltra visszatekintő, több országos jelentőségű műemlékkel, működő hajómalommal büszkélkedő településen nemrég egy állatpark is megnyitotta kapuit.
 • Egy ragyogó tehetség a tűzhányók és a gleccserek országából

  Figyelemre méltó eredetisége és egészen kivételes talentuma az utóbbi évek egyik legsikeresebb feltörekvő klasszikus zenészévé avatta az izlandi zongoraművészt, aki lemezről lemezre bizonyítja: nincsen olyan matéria, amelyből ne tudná kihozni a legjobbat. Legutóbb Mozart és kortársai műveiből rögzített egy albumra valót, amelyet mind a kritika, mind a műfaj rajongói kirobbanó lelkesedéssel fogadtak, a Müpa közönsége pedig szeptember 22-én élőben is hallhatja a 18. század mestereinek műveiből összeállított unikális koncertprogramot.
 • World Press Photo kiállítás 2021

  A World Press Photo a negyedik alkalommal fogadja a közönséget a Magyar Nemzeti Múzeumban.
 • Kamionosok csapnak össze Zsámbékon

  Szeptember 25-én, szombaton a drivingcamp Hungary zsámbéki vezetéstechnikai tanpályáján rendezik meg az „5 tengelyen” családi napot, amelynek keretében a résztvevők együtt szurkolhatnak a kilencedik „5 tengelyen biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai kamionos verseny 10 döntőbe jutott kamionsofőrjének. A családi nap a biztonságos közlekedési alapszabályok megismertetésének és megtapasztalásának jegyében zajlik számos interaktív, játékos program kíséretében.
 • Sörhétvége Szentendrén

  Nincs jobb egy pohár hideg, habzó sörnél, amit az őszi napfényben egy vízparti nyugágyban kortyolunk el.
 • Idén utoljára a gyalogosoké a pesti alsó rakpart

  A szeptember 18–19-i hétvégén – az európai mobilitási héten – autómentesen nyílik meg idén utoljára a pesti alsó rakpart a gyalogosok és a kerékpárosok előtt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
 • Szemrevaló Filmfesztivál

  Tizenkét alkotást tűz műsorára a 10. Szemrevaló Filmfesztivál október 7. és 17. között Budapesten a Művész moziban, emellett több vidéki városban és online is elérhetőek lesznek a legjobb német nyelvű filmek.
 • Újra Jazz és Bor Fesztivál Szentendrén

  Az idén kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Szentendrei Jazz és Bor Fesztivál szeptember 24. és 26. között várja a látogatókat Szentendrére. A varázslatos történelmi belváros sétálóutcáján, a Dumtsa Jenő utcán, az ország neves borrégióiból érkező hazai pincészetek várják az érdeklődőket, a Barcsay Múzeum udvara pedig Jazzudvarrá alakul erre a három napra, ahol a hazai jazztermés legjavát ízlelheti meg az ide látogató.
 • Groteszk, vidám darabbal nyitja évadát a Magyar Nemzeti Balett

  Sol León és Paul Lightfoot Sad Case című alkotása mellett Alexander Ekman Cacti és Lukács András Örvény című egyfelvonásosai láthatók a Magyar Nemzeti Balett Új(ra) lendületben című modern balettestjén, amit az együttes 2021. szeptember 17-én mutat be a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában.
 • Indulnak a szarvasbőgéstúrák a Pilisi Parkerdőben is

  A Pilisi Parkerdő valkói, gödöllői, visegrádi és budapesti erdészete idén ősszel is szarvasbőgéstúrákra invitálja az érdeklődőket. A nagy népszerűségnek örvendő, a kora esti órákban szakvezetéssel zajló kirándulások a gímszarvasok nászidőszakában kínálnak páratlan élményt a látogatóknak, akik fül- és szemtanúi lehetnek a szarvasbőgésnek és a szarvasviadaloknak.
 • Apaság egykor és ma

  Ma sem könnyű szülőnek lenni, de vajon mi volt egy apa szerepe 150 évvel ezelőtt?
 • Zenés rocktörténeti élménytúra

  A magyar rockzenei élet legendás alakjait és helyszíneit felidéző tematikus városnéző programot a hazai közönségnek szánja a Cityrama csapata.
 • SPAR Budapest Maraton Fesztivál

  A SPAR Budapest Maraton Fesztivál Magyarország legnagyobb szabadidős sportrendezvénye, egész hétvégés futóünnep.
 • Szenvedély és erotika

  Szeptember 30. és október 10. között akrobaták, artisták, légtornászok, táncosok, énekesek, bűvészek és komikusok érkeznek a RaM Színházba, ahol hazai és nemzetközi sztárok fergeteges varietéműsorral hozzák el a franciás revük világát Budapestre.
 • 2021-ben két budapesti étterem kapott Michelin-csillagot

  Az Essência Restaurantnak és a Salt étteremnek is odaítélték idén a Michelin-csillagot, és ezzel hétre bővült a csillagos magyar éttermek száma.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum