Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. január 19., szerda, Sára napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Friss szerzeményekkel nyitott újra az óbudai Vasarely Múzeum

  A tárgyak más(od)ik élete – Új szerzemények című időszaki kiállítással és a Victor Vasarely művészetét bemutató állandó kiállítás újragondolt változatával nyitott újra január 15-én az óbudai Vasarely Múzeum.
 • Jussunk dűlőre! – 10. Borkonferencia

  Március 4-én már tizedik alkalommal találkozik a szőlő-bor ágazat krémje: szőlészek, borászok, jogászok, marketingszakemberek, szakújságírók, szakpolitikusok, az ágazat véleményformálói, hogy fajsúlyos kérdésekben „jussanak dűlőre”!
 • Január 18-án újra megnyílik a megújult Ady Emlékmúzeum

  Január 18-án megnyílik a megújult Ady Emlékmúzeum, amely egyebek mellett barátságosabb közönségforgalmi terekkel, megújított kiállítással, új múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és programsorozatokkal várja az érdeklődőket.
 • BorÉrt konferencia és Bortúra

  2022-ben is megrendezik hazánk egyedi, tematikus borturisztikai rendezvényét. Január 27-én, csütörtökön startol a 4. BorÉrt konferencia és Bortúra a Városligetben.
 • Network

  A Centrál Színház 2022. január 15-én mutatja be Network című, különleges produkcióját, amely a mozi és a színház sajátos művészi ötvözete. A hazai ősbemutató Sidney Lumet 1976-os, több Oscar-díjat nyertes filmjének színpadi adaptációja, melyet Puskás Tamás állított színpadra Alföldi Róbert, Martinovics Dorina/Shell Judit, László Zsolt, Fehér Tibor főszereplésével. Egy különleges szerepben Bodrogi Gyula is fellép.
 • A Budai Vár titkait fedezhetjük fel az idei Budapest100-on

  Még mindig az egyik kedvenc építészeti-kulturális fesztiválunk a Budapest100, ami 2022-ben komoly fordulatot vesz: nem az egész várost térképezi fel, hanem annak egy kis szeletét, a Várnegyedet.
 • Január 22-én lesz az utolsó Téli Etyeki Piknik

  Az év elindulásának egyik legbiztosabb jele, hogy a Téli Etyeki Piknik keretein belül kinyitnak a pincék, a présházak, a vendégváró helyek, hogy tüzes és gőzölgő italokkal, toros étkekkel csábítsák vendégeiket. Most is így lesz ez január 22-én, és már azt is megtudtuk, hogy ez a Téli Piknik lesz az utolsó. No, de mi lesz utána?
 • Kinyitott a Nagyvillám sípálya Visegrádon

  Újra kinyitott és a tervek szerint egész héten nyitva is tart a visegrádi Nagyvillám sípálya.
 • MVM DOME lett a népligeti multifunkcionális sportlétesítmény neve

  A legmodernebb technológiákat felvonultató, most megépült népligeti multifunkcionális sportlétesítmény az MVM Zrt. és a BMSK Zrt. együttműködése alapján felvette az MVM DOME nevet.
 • XIV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál

  Generációkon keresztül örökölt, az emberi teljesítőképesség határtalanságában rendületlenül hívő emberfeletti akarat tudta évszázadokon keresztül életben tartani, megőrizni a cirkuszművészetet.
 • Picasso 100 éves múzsájának festményei láthatók Budapesten

  Pablo Picasso egykori múzsája, Françoise Gilot (1921, Neuilly-Sur-Seine/F) nemcsak 100. életévével állított fel tavaly rekordot, de a Sotheby’s londoni aukcióján, és azt követően a Christie's hongkongi árverésén is megdöntötte egyéni aukciós rekordját.
 • Több mint 110 év után újra az Opera repertoárján Donizetti vígoperája

  Polgár Csaba rendezésében és Kovács András Péter prózai jeleneteivel tér vissza a Magyar Állami Operaház műsorára Az ezred lánya. Az Erkel Színházban 2022. január 14-től Szemere Zita, Boncsér Gergely, Farkasréti Mária/Schöck Atala és Palerdi András főszereplésével látható előadásban az Opera Zenekart és Énekkart Fabrizio Maria Carminati vezényli.
 • A Magyar Állami Operaház januári programjai

  A új évet idén is a IX. szimfóniával köszöntik Kovács János vezényletével, a 2020–2021-es évadból megörökölt bemutató ebben a hónapban Donizetti: Az ezred lánya Polgár Csaba rendezésében, Fabrizio Maria Carminati dirigálásával.
 • Budapest télen is gyönyörű úti cél

  Budapest egy állandóan nyüzsgő nagyváros, ami egy pillanatra sem áll le, télen is rengeteg program közül válogathatnak az ide utazók.
 • Andrea Bocelli ősszel Budapesten ad koncertet

  Napjaink egyik legnépszerűbb tenorja, Andrea Bocelli 2022. október 15-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.
 • Egy színház építőköveinek új élete

  Kősírok, falsírboltok, öntöttvas mauzóleumok, modern üveg síremlékek. A Fiumei Úti Sírkert több mint temető, a magyar történelem nagyjai leltek itt végső nyugalmat. A sírkertben sétálva az ő történetük, emlékük, sírhelyeik története is megelevenedik. Ez utóbbi legalább annyira színes és különleges, mint az itt nyugvó személyek élettörténete.
 • Karácsonyi videóklippel és A diótörő közvetítésével várja az ünnepeket az Opera

  Vezető szólistáinak önkéntes közreműködésével forgatott karácsonyi videóklipet a Magyar Állami Operaház Adolphe Adam Cantique de Noël (O Holy Night) című karácsonyi dalára, aminek apropóján játékra is hívja közönségét. Az intézmény a tavalyi nagy sikerre való tekintettel karácsonykor ismét elérhetővé teszi A diótörő 2016-ban rögzített operaházi felvételét.
 • Új módszerrel értékelhetjük a vendéglátóhelyeket

  A szolgáltatószektorban a versenyképesség egyik kulcsa az ügyfelek, vendégek minél teljesebb, az ő igényeiknek leginkább megfelelő kiszolgálása. Külföldön nagy sikernek örvend a FastReview-kártya alkalmazása, amelynek segítségével távozás előtt pillanatok alatt értékelést adhatnak az igénybe vett szolgáltatásról a vendégek. Magyarországon néhány hónapja indult hódító útjára, elsők között kezdte használni Budapest két nívós bárja, a Spritz Bar Gozsdu és a Kispipa Bar & Food.
 • Megalakult a Magyar Nemzeti Múzeum Tudományos Tanácsadó Testülete

  Tíz taggal, köztük a Magyar Tudományos Akadémia elnökével alakult meg a Magyar Nemzeti Múzeum Tudományos Tanácsadó Testülete. A bizottság feladata többek között a Magyar Nemzeti Múzeum új, állandó kiállításainak előkészítésének tudományos, szakmai és társadalmi felügyelete, valamint a hazai múzeumi intézményrendszer átalakításáról készítendő koncepció véleményezése. Az ünnepélyes aláírásra a Széchényi-teremben került sor.
 • Hatalmas sikert aratnak a Füvészkert családi rendezvényei

  Idén összesen öt alkalommal rendezték meg a Füvészkertben az Öko Zsibongót. A környezettudatos családi programsorozat augusztusban indult, és az idei utolsó eseményen, december 5-én a Bio Mikulás-programon vehettek részt az érdeklődők.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum