Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2023. február 1., szerda, Ignác napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Debreceni Agóra-klubok

  Február közepétől új Agóra-klubok indulnak. A foglalkozásokra várják a természettudományok iránt érdeklődő, alsó tagozatos gyerekek jelentkezését, akik szeretik a zenét és a hangszereket. A felsősök számára csillagászati klubot hirdetnek, ahol feltárulnak az éjszakai égbolt és a világűr titkai.
 • A debreceni Agóra Tudományos Élményközpont februári programjai

  Nyitvatartás 2023. április 30-ig: szerda–péntek: 13-tól 17 óráig, szombat: 10-től 17 óráig, vasárnap, hétfő, kedd: szünnap. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogad az Agóra. A csoportokat kérik, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a www.agoradebrecen.hu weboldalon keresztül.
 • Karmesterek jelentkezését várják a második Kodály Zoltán nemzetközi zenei versenyre

  2023. augusztus 20–28. között kerül sor a második Kodály Zoltán nemzetközi zenei versenyre Debrecenben. Az idei versenyre ezúttal a karmestereket várják, akik rendhagyó módon nemcsak zenekari darabokat, hanem számos oratórium- és operarészletet is vezényelnek majd.
 • A debreceni Agóra Tudományos Élményközpont januári programjai

  Nyitvatartás 2023. január 15-ig: szerda–péntek: 13-tól 17 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 17 óráig, hétfő, kedd: szünnap. Téli nyitvatartás 2023. január 18-tól április 30-ig: szerda–péntek: 13-tól 17 óráig, szombat: 10-től 17 óráig, vasárnap, hétfő, kedd: szünnap. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogad az Agóra. A csoportokat kérik, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a www.agoradebrecen.hu weboldalon keresztül.
 • Épül Mohács első luxusvendégháza

  Mesebeli környezetben, jacuzzival és panorámaablakokkal épül a Csele-patak és a Duna találkozásánál Mohács első luxusvendégháza. Speiser Gábor és Speiser-Schell Zsanett ötletgazdák olyan helyet álmodtak meg, ahol a párok visszatalálhatnak egymáshoz. A Csele Secret Loft a városban egyedülálló felszereltséggel rendelkezik, a hölgyek pedig egy exkluzív kimonót ölthetnek magukra ott-tartózkodásuk alatt. A kivitelezés már a végéhez közeledik, március 1-től pedig mindenki előtt nyitva áll majd a különleges loftház.
 • Növényvédelmi permeteződrónpilóta-képzés indul Nyíregyházán

  A Nyíregyházi Egyetem és az ABZ Drone Kft. együttműködésének köszönhetően 2023 januárjától újabb képzési helyszínnel bővül a növényvédelmi permetező drónpilóták oktatása. A szentendrei és a szarvasi képzési helyszínek mellett ezúttal az észak-magyarországi régióban, Nyíregyházán is lehetőség nyílik a drónpilóták képzésére.
 • Pincéről pincére – variációk Vincére

  Vince napja rendkívül jeles nap a borászok és a borkedvelők számára, ugyanis ezen a napon jósolják meg az őszi termés minőségét. A villányi szőlősgazdák életében is fontos szerepet játszanak a Vince-napi szokások és hagyományok, egyik pincéből a másikba járva áldomásoznak, kóstolják egymás borait, a tőkékre Isten áldását kérik, s a biztonság kedvéért még babonás fortélyokat is bevetnek a jó termés elősegítésére.
 • Ingyen Petőfi-kötet járhat a gyerekeknek

  Idén és jövőre is tart még a Petőfi200-emlékév, ebből az apropóból pedig Bács-Kiskun megyében számos színes és izgalmas program közül válogathatunk. Petőfi szülővárosa, Kiskőrös mindig is elkötelezetten ápolta nagy költőnk emlékét, így születésének 200. évfordulójáról is változatos eseményekkel emlékeznek meg.
 • A debreceni Agóra Tudományos Élményközpont decemberi programjai

  Nyitvatartás: szerda–péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő, kedd: szünnap. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogad az Agóra. A csoportokat kérik, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a www.agoradebrecen.hu weboldalon keresztül. Ünnepi nyitvatartás: az Agóra 2022. december 21-től 2023. január 8-ig nem fogad látogatókat.
 • Megnyitott Szarvas világszínvonalú luxusétterme

  Új étlappal, főként helyi alapanyagokból készült ételkülönlegességekkel, komplex bisztrókínálattal és csúcspörkölők csúcskávéival várja vendégeit a szarvasi Újváros bisztró. A Délkelet-Magyarország egyik legszebb településén található, megfizethető luxusétterem tulajdonosai, Szin Csaba és Szin Bence minden követ megmozgattak annak érdekében, hogy az emberek a lehető legjobb szájízzel távozzanak tőlük. Elkötelezettségük eredménye, hogy a Hi-Tech-irodaház földszintjén kialakított vendéglátóhely kreatív séfje a nemzetközi szinten is jegyzett Várvizi Péter, a vezető séf pedig az a Piltz Zoltán, aki Anglia és a világ kiemelkedő fine dining éttermeiben pallérozta magát.
 • Ismét pályaorientációs program indul az Agórában

  Okostükröt, interaktív lótuszvirágot, lézerhárfát és automata állatetetőt készítettek többek között azok a 10. osztályos lányok, akik részt vettek a tavalyi tanévben az Agóra és az NI Debrecen közös, WATCH (Women at Tech) elnevezésű pályaorientációs programjában. Az elkészült izgalmas projekteket a résztvevők a Campus Fesztiválon és a Kutatók éjszakáján is felvonultatták.
 • XIII. Gyulai Méz- és Mézeskalács-fesztivál

  Egy hosszú hétvégén át több helyszínen csábítják Gyulán mézédes élvezetekre a látogatókat. Mézfajták, mézeskalácsok, cukrászati különlegességek bemutatása, kóstolása és vására várja a látogatókat.
 • Advent Debrecenben 2022

  Az advent kezdetével évről évre a város karácsonyfája melletti közös gyertyagyújtásokkal ünnepel Debrecen.
 • Egy templomban tart világpremiert Roby Lakatos

  A Towerful Events egyedülálló kezdeményezés Magyarországon, hiszen neves világzenészek az egyik legkülönösebb templomunk előtt, pontosabban a templom tornyának tövében adnak koncerteket. A most következő premier több szempontból is rendhagyó: a világhírű Roby Lakatos és a lengyel Gang Tango debreceni filharmonikusok kísérete mellett mutat be közös lemezanyagot egy református templomban.
 • Átadták a felújított Munkácsy-emlékházat Békéscsabán

  A Munkácsy-emlékház felújítására és az új állandó kiállítás létrehozására mintegy 350 millió forintot fordítottak.
 • Kiszínezik a várost

  A GraphicPécs 2022 I. Nemzetközi Grafikai Fesztiválon 50 ország ismert tervezőgrafikusainak munkái láthatók, de a kiállítások mellett szakmai beszélgetésekkel, könyvbemutatókkal és filmvetítésekkel is várják az érdeklődőket november 10–20. között.
 • A debreceni Agóra Tudományos Élményközpont novemberi programjai

  Nyitvatartás: szerda–péntek: 13-tól 17 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 17 óráig, hétfő, kedd: szünnap. Pénztárzárás: 16.30 órakor. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogad az Agóra. A csoportokat kérik, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a www.agoradebrecen.hu weboldalon keresztül.
 • Életmentő pont – új márka az életmentésben

  Életmentő pont lett a debreceni Agóra Tudományos Élményközpont. Az Országos Mentőszolgálat 2018-ban alapította ezt a védjegyet azzal a céllal, hogy az azonnali életmentés feltételei a lehető legtöbb nyilvános helyen biztosítottak legyenek Magyarországon. Az Agóra munkatársai a közelmúltban részt vettek a mentőszolgálat újraélesztési tanfolyamán, illetve automata defibrillátor is elérhető az intézményben, így az élményközpont – Debrecenben hetedikként – megkapta az Életmentő pont védjegyet.
 • Százéves a szegedi füvészkert

  Október 8-án ünnepeljük a Szegedi Egyetem füvészkertjének 100. születésnapját, melyet fotókiállítással, gyermekműsorral, pecsétgyűjtő játékkal, a Kezes-lábas játszóház különleges játékaival és zárásként a Kaláka együttes koncertjével teszik emlékezetessé.
 • Esti távcsöves csillagnézés

  Az érdeklődők végigsétálva a debreceni Agóra hídján „bejárhatják” a Naprendszert, majd egy rövid bevezető előadás után csillagász szakember vezetésével távcsövön keresztül megcsodálhatják a Hold krátereit, a Jupitert és a Szaturnuszt, valamint megnézhetik A Földtől a világegyetemig című teljeskupolás-filmet is a planetáriumban.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2023 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum