Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. december 2., szerda, Melinda napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Magyar látványosság került fel a világ legjobb úti céljainak listájára

  A Hortobágy a világ legjobb úti céljai között szerepel a National Geographic 2021. évi listáján. „Hatalmas megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy a neves magazin kiemelt úti céljai közé választotta Hortobágyot!” – olvasható a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának Facebook-oldalán.
 • Családi élmények Szegeden

  A napfény városa az őszi hónapokban is remek választás a kikapcsolódásra vágyó családok számára. Fürdőkalandok, virtuális élmények és Csülök, az orrszarvúbika vár ránk.
 • Újraindul a Lufthansa Debrecen–München járata

  A légitársaság repülőgépei hepaszűrőkkel lettek felszerelve, melyek folyamatosan tisztítják a körülbelül 2–3 percenként cserélődő levegőt a kabinban.
 • Harangjátékkal bővült a Református Nagytemplom

  A város ikonikus épületében, a Debreceni Református Nagytemplomban 1819. november 24-én tartották meg az első istentiszteletet. Az elmúlt év végén a 200 éves jubileum alkalmából a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség elnöksége elhatározta, hogy méltó és maradandó emléket szeretne állítani az évforduló emlékére.
 • Életre kelt ikonok

  Életre kelt ikonok címmel nyit közös kiállítást a Néprajzi Múzeum és a Görögkatolikus Egyházművészeti Gyűjtemény Debrecenben. A tárlatot a nagyközönség 2021. június 30-ig tekintheti meg a görögkatolikus metropólia épületében.
 • A Grafikusművészek Ajtósi Dürer Egyesületének jubileumi kiállítása

  A Dürer nevét viselő, 2000 őszén alakult művészeti egyesület már létrejötte idején jóval többre vállalkozott annál, mint hogy pusztán baráti és szakmai kapcsolatokat erősítő szervezetként működjön. A névválasztás szimbolikájában egyfelől azon klasszikus grafikai értékek tisztelete mutatkozik meg, amelyek évszázados hagyományokban gyökereznek Európában, hazánkban és a grafika műfaját a nyomdászattal és a felvilágosult oktatással a kezdetektől szorosan összekapcsoló Debrecenben. Másfelől szellemi folytonosságot teremt a 20. század 30-as éveiben a városban működő, grafikusokat és gyűjtőket összefogó Ajtósi Dürer Céh tevékenységével.
 • Programok az őszi szünetben az Agóra Tudományos Élményközpontban

  Hogyan jönnek létre a villámok és mik azok a plazmaívek? Hány fok van a világűrben, és hogyan viselkednek ott az extrém hidegben a különböző anyagok? Mi lehet a titka a Bermuda-háromszögnek? Hogyan védekezhetünk a vírusok és a baktériumok ellen? Milyen növény- és állatfajoknak ad otthont a Nagyerdő?
 • Darufesztivál és Szent Dömötör-napi behajtási ünnep

  2020. október 24-én délelőtt a hagyományos Darufesztivál, délután pedig a behajtás népszokása elevenedik meg Hortobágyon a Kilenclyukú híd lábánál.
 • Videókészítő verseny

  A tudomány menő! Mutassátok meg, titeket mivel varázsolt el!
 • Délibábos Hortobágyon

  Békésen legelésző gulya, bólogató gémeskutak, távoli délibáb és az emblematikus Kilenclyukú híd. Aki az igazi magyar pusztára kíváncsi, annak a világörökség részeként jegyzett Hortobágyra kell eljönnie.
 • 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat

  Csaknem háromszázötven művész regisztrált a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlatra, amelyet a járványhelyzet miatt a szokásostól eltérő időpontban, november 22-től rendeznek meg.
 • Debreceni ősz

  Az ősz minden, a természettel összhangban élő nép számára fontos időszak. A perzselő nyár kemény munkája után beérnek a leggazdagabb évszak gyümölcsei: megtelnek a kamrák, pincék, jó okot adva a vidámságra, a szórakozásra. Nem csoda, hogy az évnek ez a szakasza mindig is a felszabadult mulatságok, lánykérések és esküvők ideje volt.
 • Nagyerdő hete

  Szeptember 28. és október 3. között Nagyerdő hete címmel a debreceni Nagyerdő értékeit bemutató programsorozatot szerveznek.
 • Átadták „Az erdő álma” pályázat díjait

  A Magyar Mezőgazdasági Múzeum épületében adták át „Az erdő álma” természetvédelmi-irodalmi pályázat díjait. 2020-ban a járványhelyzet ellenére is 946 darab vers, próza és mese érkezett be országosan a 6–19 éves korosztálytól. A zsűri elnöke, Halász Judit Kossuth- és Jászai-díjas színművész értékelésében elmondta: sok jó gondolatot látott értékes megfogalmazásokban, amelyek elősegítik a természetvédelmi szemléletformálást.
 • Éjszakai távcsöves csillagnézés az Agórában

  Éjszakai távcsöves csillagnézést hirdetnek 2020. szeptember 18-ra, péntekre a debreceni Agórába.
 • Tudományvásár a Dósa nádor téren szeptember 10-én és 11-én

  Hogyan lesz zenekar néhány floppymeghajtóból? Hány másodperc alatt tudja kirakni a Rubik-kockát egy robot? Hány fok van a világűrben, és hogyan viselkednek ott az extrém hidegben a különböző anyagok? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak mindazok, akik 2020. szeptember 10-én és 11-én ellátogatnak a Dósa nádor térre.
 • Esti kaland az Agórában

  Rendhagyó esti programmal várja az érdeklődőket az Agóra Tudományos Élményközpont 2020. augusztus 19. és 21. között.
 • Evezővel a beregi Tiszaháton

  A vadregényes Felső-Tisza vidéke megújult vízitúrabázisokkal, kikötőhelyekkel és jól felszerelt kempingekkel várja a túrázókat. Az érintetlen, apró falvas tájat csónakkal és biciklivel érdemes bejárni, hogy rejtett kincseit is felfedezzük.
 • A szarvasi állatpark fejlesztései

  Több mint háromszázmillió forintos európai uniós támogatásból fejlesztették a szarvasi Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkot.
 • Így készül Debrecen a virágkarneválra járvány idején

  Eddig ötször tervezték át a debreceni virágkarnevál idei programjait annak érdekében, hogy az érdeklődők a változó járványhelyzetben is a lehető legbiztonságosabban vehessenek részt a karneváli hét rendezvényein – közölte a város kulturális alpolgármestere.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum