Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. január 19., szerda, Sára napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Mesés téli pihenés Debrecenben

  Odakint javában tombolnak a mínuszok, az év eleje pedig gyorsan visszarántotta legtöbbünket a sűrű teendőkkel teli hétköznapokba. Ki ne vágyna ilyenkor egy kis pihenésre távol a város zajától, a leadási határidőktől és a mindennapi stressztől?
 • Az Agóra Tudományos Élményközpont januári programjai

  Nyitvatartás: szerda–péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő, kedd: szünnap. Pénztárzárás: 17.30 órakor. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogad az Agóra hétfőn és kedden 9 és 14 óra között, valamint szerdától péntekig délelőtt 9 órától. A csoportokat kérik, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a www.agoradebrecen.hu weboldalon keresztül. Az Agóra 2021. december 22-től 2022. január 2-ig zárva tart, nyitás 2022. január 5-én 13 órakor.
 • Tíz éve látogatható a rózsaszín Zsolnay-porcelánokból álló kiállítás Pécsen

  A pécsi Zsolnay-gyár működésének első évtizedeiben készült rózsaszín porcelánokból tíz éve nyílt meg kiállítás a baranyai megyeszékhelyen.
 • XXII. Debreceni esküvői kiállítás

  A Covid miatt a kiállítás időpontja változhat! A történéseket folyamatosan nyomon követve igyekszenek olyan optimális időpontokra, mely megfelel mindenki igényeinek, illetve az egészségügyi elvárásoknak.
 • Az Agóra Tudományos Élményközpont decemberi programjai

  Nyitvatartás: szerda–péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő, kedd: szünnap. Pénztárzárás: 17.30 órakor. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogad az Agóra hétfőn és kedden 9 és 14 óra között, valamint szerdától péntekig délelőtt 9 órától. A csoportokat kérik, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a www.agoradebrecen.hu weboldalon keresztül. Az Agóra 2021. december 22-től 2022. január 2-ig zárva tart.
 • Bereményi Géza kapja az első Páholy Irodalmi Nagydíjat

  November 28-án, advent első vasárnapján este 7 órakor adják át az első Páholy Irodalmi Nagydíjat, amelyet Végh Veronika, a Páholy Lakásszínház és Irodalmi Szalon vezetője, valamint 75 színházbarát civil néző alapított. Az első díjat a debreceni kötődésű, a nemzet művésze címmel kitüntetett, Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező Bereményi Géza kapja.
 • Darunézés a szegedi Fehér-tónál

  Darunéző és lovaskocsis természetismereti túrák, madárgyűrűzés, kisvonatozás a halvasúton, valamint számos gyermekprogram várja azokat, akik szombaton ellátogatnak a X. Fehér-tavi darvadozásra Sándorfalvára.
 • Szegedi karácsonyi hetek

  A Szegedi karácsonyi hetek 2021. november 26-án kezdődik, a programok, látványosságok és gasztronómiai élmények december 24-ig várják az érdeklődőket több belvárosi helyszínen (Dóm tér, Dugonics tér, Klauzál tér, Széchenyi tér).
 • Márton-napi vigasságok Nyíregyházán a Sóstói Múzeumfaluban

  Elérkezett a lombhullásban, avarban és színekben gazdag ősz a Sóstói Múzeumfaluba is. A betakarításnak és a télre való felkészülésnek mágikus időszaka ez, Magyarország legnagyobb regionális szabadtéri néprajzi múzeuma is készül a hosszú téli időszakra. November 13-án, szombaton kerül megrendezésre a múzeumfalu idényzáró programja, a Márton-napi vigasságok, ahol idén is a libáké lesz a főszerep.
 • A debreceni Agóra Tudományos Élményközpont novemberi programjai

  Nyitvatartás: szeda–péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő, kedd: szünnap. Pénztárzárás: 17.30 órakor. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogad az Agóra hétfőn és kedden 9 és 14 óra között, valamint szerdától péntekig délelőtt 9 órától. A csoportokat kérik, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a www.agoradebrecen.hu weboldalon keresztül. Az Agóra 2021. november 3-án, szerdán – zártkörű rendezvény miatt – nem fogad látogatókat. Az élményközpontban 2021. november 13-án, szombaton előzetes regisztrációhoz kötött, rendhagyó program várja az érdeklődőket.
 • Debreceni irodalmi napok

  A nagy múltú irodalmi rendezvény november 8–10. között immár ötvenedik alkalommal várja a kortárs irodalom és az irodalomtudomány iránt érdeklődőket. Az idei programsorozat kiemelt témája a figyelem.
 • Pályaorientációs program lányoknak a debreceni Agórában

  Nagy érdeklődés mellett indult útjára a WATCH (Women at Tech) elnevezésű pályaorientációs program az Agóra Tudományos Élményközpontban a stratégiai partnerként együttműködő NI támogatásával. A kimondottan lányoknak szóló kezdeményezés célja, hogy a valós életből vett mérnöki feladatok megoldásán keresztül élményszerűen tegye vonzóvá a fiatalok számára a STEM-területeket (Science + Technology + Engineering + Mathematics = tudomány + technológia + mérnöki tudományok + matematika), miközben a résztvevők megtapasztalhatják a csapatmunka előnyeit és örömét is.
 • Csabai Kolbászfesztivál

  A Csabai Kolbászfesztivál, melyet 2021. október 28–31. között rendeznek meg, Magyarország és Közép-Kelet-Európa egyik legismertebb gasztro-kulturális rendezvénye.
 • Satelix országos filmbemutató

  A Magyarországon működő planetáriumok azonos időpontban, 2021. október 9-én, szombaton délután vetítik először a Satelix című teljeskupolás-filmet. A hat európai planetárium együttműködése révén készült 26 perces műsor bemutatja a műholdak történetét, különböző típusait és a mindennapi életünkben betöltött szerepét. Kiderül az is, hogy milyen találmányokat köszönhetünk az űrtechnológiai fejlesztéseknek, és mi lesz a műholdak jövője. A Satelix ezen a héten szombaton 13 és 16 órai kezdettel, valamint vasárnap 13 órától is látható az Agórában.
 • Jó lesz az idei szilvatermés

  Elég jónak mondható az idei szilvaszezon, a gyümölcs felvásárlási ára minden valószínűség szerint a tavalyitól nem sokban tér el. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében már javában zajlik a szilva betakarítása, a rázásos technikával egyetlen fáról akár 10 másodperc alatt is összegyűjthető a termés.
 • Debreceni Egyetem állásbörze és karriernap

  Az állásbörze célja a friss diplomás és az adott félévben diplomát szerző hallgatók számára munkaerőpiaci lehetőségek nyújtása, az álláskeresés megkönnyítése, az elhelyezkedési kultúra fejlesztése, továbbá így kívánunk hidat képezni az intézmény, az intézmény hallgatói, valamint a munkaerőpiaci szereplők között.
 • A debreceni Agóra Tudományos Élményközpont októberi programjai

  Nyitvatartás: péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő, kedd: szünnap. Pénztárzárás: 17.30 órakor. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogad az Agóra hétfőn és kedden 9 és 14 óra között, valamint szerdától péntekig délelőtt 9 órától. A csoportokat kérik, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a www.agoradebrecen.hu weboldalon keresztül. Felhívjuk a figyelmüket, hogy az Agóra egy rendezvény miatt nem fogad látogatókat 2021. október 13-án. Rendkívüli nyitvatartás az őszi szünetben: Az élményközpont 2021. október 27. és 31. között hétköznapokon is 10-től 18 óráig várja a látogatókat.
 • Gombásznapot rendeznek a szegedi füvészkertben

  A gombák különleges világába tekinthetnek be azok, akik vasárnap ellátogatnak a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjébe a gombásznapra.
 • Keleti Éva kiállítása a Szegedi Tudományegyetemen

  A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi évében jubilál az Őszi Kulturális Fesztivál is, huszonötödik alkalommal rendezik meg az egyetem összművészeti programsorozatát. Idén szeptember 30. és november 15. között 50 helyszínen több száz programmal várják az érdeklődőket. A programsorozat megnyitóján 2021. szeptember 30-án ismét fényekbe borul a rektori épület homlokzata. Keleti Éva, a Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar fotográfus, érdemes és kiváló művész fotói által színházi életünk legendás szereplői költöznek a rektori épület galériájába.
 • Debreceni Agóra-klubok

  Októbertől újra lesznek Agóra-klubok. A foglalkozásokra várják a természettudományok iránt érdeklődő gyerekek jelentkezését, akik szívesen elmélyednének az egyes tudományterületek rejtelmeiben.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum