Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. május 11., kedd, Ferenc napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Kelet-Magyarország legjobb robotikás fiataljai az FLL debreceni fordulójában

  Először szervezi önállóan az Agóra Tudományos Élményközpont a FIRST® LEGO® League debreceni regionális fordulóját. A 2021. május 14. és 16. között megvalósuló online eseményen egész Kelet-Magyarországról 18 csapat méri össze tudását.
 • Végre majd’ minden napra jut élő koncert

  A pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. turisztikai látnivalóinak és kiállításainak megnyitása után nagy intenzitással rajtolnak el a programok is. Országos szinten is az elsők között nyitja meg kapuit a koncertek előtt a Zsolnay Kulturális Negyed.
 • Az Agóra Tudományos Élményközpont májusi programjai

  Nyitvatartás: péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő–csütörtök: szünnap. Pénztárzárás: 17.30 órakor. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogad az Agóra. A csoportokat kérik, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a www.agoradebrecen.hu weboldalon keresztül. Ünnepi nyitvatartás: Az élményközpont 2021. május 23-án, pünkösdvasárnap és május 24-én, pünkösdhétfőn 10-től 18 óráig várja a látogatókat. Kérjük, tájékozódjanak biztonsági intézkedéseinkről és a látogatás feltételeiről is a weboldalunkon!
 • A COVID-áldozatokra emlékeztek az SZTE Klinika dolgozói

  A koronavírus-fertőzésben elhunyt áldozatokra emlékeztek az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi és Betegellátó Önálló Osztály (SBO) dolgozói május 2-án, vasárnap este a szegedi Fogadalmi templom előtt. A Dóm térre közel 28 ezer mécsest helyeztek el, eddig ugyanis ennyi magyar áldozatot követelt a járvány. A megemlékezés részeként 5 percre megszólaltak a város harangjai.
 • Csaknem ötven előadással készül idén a Gyulai Várszínház

  Csaknem ötven előadással és öt új bemutatóval készül a Gyulai Várszínház az idei 58. évadra, amelyet június 25. és augusztus 19. között rendeznek meg.
 • Bolygónk a Föld – A Föld hete az Agórával

  Idén is az élővilág változatosságának megőrzése lesz a központi témája a Föld napjának április 22-én. A WWF jelentése évről évre arra figyelmeztet, hogy az emberi beavatkozás a természet évezredes egyensúlyába, illetve az emberiség túlterjeszkedése és túlfogyasztása veszélyezteti a rovarok, a növények létét. Jelenleg mintegy egymillió fajt fenyeget a kihalás veszélye.
 • 33. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

  Tavaly sem maradt el, a szervezők bíznak benne, hogy idén is megrendezhetik a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválját. Ha a körülmények is megengedik, 2021. június 18. és 26. között 3 helyszínen 15 versenyelőadást és 5 versenyen kívüli produkciót láthatunk a határon túli magyar színházakból.
 • Halász Juditék várják gyerekek meséit, verseit és prózáit

  „Hegyek hátán, völgyek ölén” címmel országos vers-, próza- és meseíró pályázatot hirdettek. A szervezők a 6–19 éves korosztályba tartozó gyerekek írásait 2021. június 30-ig várják. A Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület hatodik éve hirdeti meg a természet szeretetével kapcsolatos szépirodalmi pályázatát, melynek támogatója az Agrárminisztérium. A beérkezett műveket nyolc kategóriában ismert szakemberekből álló zsűri bírálja el, melynek elnöke Halász Judit Kossuth- és Jászai-díjas színművész.
 • Agóra nemzetközi online konferencia pedagógusoknak

  2021. április 14. és 16. között Education in Action címmel nemzetközi online konferenciát szerveznek, amelyre várják az érdeklődő pedagógusok jelentkezését.
 • Online húsvéti programok az Agóra Tudományos Élményközpontban

  Miért szőrös a nyulak talpa? Hány monumentális kőszobor található a Húsvét-szigeten? Milyen színű a tojása a jávai csirkének, amelynek minden porcikája teljesen fekete? Bele lehet-e varázsolni egy főtt tojást egy szűk szájú palackba?
 • Művészet dobozban Debrecenben

  Art unboxed címmel rendhagyó sorozatot indított a debreceni MODEM, amelynek keretében a múzeum gyűjteményét csomagolják ki a szó valós és átvitt értelmében egyaránt.
 • Vizes napok az Agórával

  Mennyi az emberek számára hasznosítható édesvíz a Földön? Milyen állatok élnek egy csepp vízben? Mitől lehet rózsaszínű egy tó? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak mindazok, akik 2021. március 22-ig végigkövetik az Agóra online programjait az élményközpont Facebook-oldalán és honlapján.
 • Az Agóra Tudományos Élményközpont online szülinapi programjai

  Az Agóra Tudományos Élményközpont 6. születésnapja még koronavírus-járvány idején sem maradhat el! A programokat idén átköltöztetik az Agóra Facebook-oldalára, hogy ne maradjunk kalandok és élmények nélkül.
 • Megújulva várja a gyerekeket az erdei játszótér Debrecenben

  A város önkormányzata számára tett felajánlás keretében új játszóeszközöket telepített a Nyírerdő Zrt. a debreceni Békás-tó melletti játszótérre.
 • Aktív kikapcsolódás és egészségturizmus Bács-Kiskun megyében

  A sok látnivalónak, programlehetőségnek és a 2020-as fejlesztéseknek köszönhetően Bács-Kiskun megye még vonzóbb a turisták számára. A két folyó közét választó utazók Kiskunhalason, Hajóson, Tiszakécskén, Lakitelken és Bugacon is számos újdonsággal találkozhatnak. A borturizmus mellett Bács-Kiskun új „zászlóshajója” az egészségturizmus, amely a kiváló minőségű termálvíz és az aktív kikapcsolódási lehetőségek miatt egyre fontosabb szerepet tölt be a megye életében.
 • A talajban rejlik a szatmári szilva titka

  Szinte felsorolhatatlanul sok pozitív élettani hatása miatt nem véletlenül emlegetik a szilvát csodabogyóként Magyarország számos vidékén. A gyümölcsnek mintegy kétezer fajtája ismeretes világszerte, ebből is az egyik legfinomabb a szatmári szilva, amely négy folyó hordalékából keletkezett jó minőségű talajnak és a térségre jellemző mikroklímának köszönheti utánozhatatlan ízét. Az Agricolae Kft. a főzés értékeit megtartva, de annak technikai hiányosságait kiegészítve 2006 óta készít egyedi technológiával szatmári szilvalekvárt, minőségi munkájukat pedig a közelmúltban két Magyar Termék védjeggyel ismerték el.
 • Rendhagyó advent Debrecenben

  A koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében idén elmaradnak az adventi programok és az adventi vásár Debrecenben.
 • Bizarr vagy pazar?

  Bizarr vagy pazar? E címet viseli az az időszaki tárlat, amely a rovarok lenyűgöző és rendkívüli színes világába enged bepillantást a Csontváry Múzeumban.
 • Magyar látványosság került fel a világ legjobb úti céljainak listájára

  A Hortobágy a világ legjobb úti céljai között szerepel a National Geographic 2021. évi listáján. „Hatalmas megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy a neves magazin kiemelt úti céljai közé választotta Hortobágyot!” – olvasható a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának Facebook-oldalán.
 • Családi élmények Szegeden

  A napfény városa az őszi hónapokban is remek választás a kikapcsolódásra vágyó családok számára. Fürdőkalandok, virtuális élmények és Csülök, az orrszarvúbika vár ránk.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum