Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. szeptember 28., hétfő, Vencel napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Nagyerdő hete

  Szeptember 28. és október 3. között Nagyerdő hete címmel a debreceni Nagyerdő értékeit bemutató programsorozatot szerveznek.
 • Átadták „Az erdő álma” pályázat díjait

  A Magyar Mezőgazdasági Múzeum épületében adták át „Az erdő álma” természetvédelmi-irodalmi pályázat díjait. 2020-ban a járványhelyzet ellenére is 946 darab vers, próza és mese érkezett be országosan a 6–19 éves korosztálytól. A zsűri elnöke, Halász Judit Kossuth- és Jászai-díjas színművész értékelésében elmondta: sok jó gondolatot látott értékes megfogalmazásokban, amelyek elősegítik a természetvédelmi szemléletformálást.
 • Éjszakai távcsöves csillagnézés az Agórában

  Éjszakai távcsöves csillagnézést hirdetnek 2020. szeptember 18-ra, péntekre a debreceni Agórába.
 • Tudományvásár a Dósa nádor téren szeptember 10-én és 11-én

  Hogyan lesz zenekar néhány floppymeghajtóból? Hány másodperc alatt tudja kirakni a Rubik-kockát egy robot? Hány fok van a világűrben, és hogyan viselkednek ott az extrém hidegben a különböző anyagok? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak mindazok, akik 2020. szeptember 10-én és 11-én ellátogatnak a Dósa nádor térre.
 • Esti kaland az Agórában

  Rendhagyó esti programmal várja az érdeklődőket az Agóra Tudományos Élményközpont 2020. augusztus 19. és 21. között.
 • Evezővel a beregi Tiszaháton

  A vadregényes Felső-Tisza vidéke megújult vízitúrabázisokkal, kikötőhelyekkel és jól felszerelt kempingekkel várja a túrázókat. Az érintetlen, apró falvas tájat csónakkal és biciklivel érdemes bejárni, hogy rejtett kincseit is felfedezzük.
 • A szarvasi állatpark fejlesztései

  Több mint háromszázmillió forintos európai uniós támogatásból fejlesztették a szarvasi Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkot.
 • Így készül Debrecen a virágkarneválra járvány idején

  Eddig ötször tervezték át a debreceni virágkarnevál idei programjait annak érdekében, hogy az érdeklődők a változó járványhelyzetben is a lehető legbiztonságosabban vehessenek részt a karneváli hét rendezvényein – közölte a város kulturális alpolgármestere.
 • Garantált vezetések, esti nyitvatartás augusztusban a Debreceni Református Nagytemplomban

  Augusztus 1-től kezdődően minden kedden, csütörtökön és szombaton 11 órától garantált tárlatvezetéseket tartanak a nagytemplomban, melyen a részvétel a belépőjegy megváltásán túl nem kerül plusz költségbe a látogatók számára. A hétköznapi nyitvatartási idő is meghosszabbodik egy órával, a Debreceni Virágkarnevál hetében pedig este 21 óráig látogatható a templom, beleértve a tornyokat és a panorámajárdát is.
 • Ezernyi tündérfátyol virágzik a Hortobágy-Berettyó folyóban

  A Körös–Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai minden évben egy vízi út során felmérik a Hortobágy-Berettyó folyó vízterében előforduló védett és fontosabb növények állományát, illetve a madárvilágot. 
 • A Tisza-parton rendeznek színházi fesztivált Szegeden

  Főként gyermek- és ifjúsági darabokat láthat a közönség az I. Szegedi Vízi Színház előadásain, melyeket szeptemberben tartanak a Tisza-parton – közölte Kancsár Orsolya, a szervező Szegedi Pinceszínház igazgatója.
 • Éjszakai távcsöves csillagnézés

  Az érdeklődők végigsétálva az Agóra hídján „bejárhatják” a Naprendszert, majd egy rövid bevezető előadás után távcsövön keresztül megcsodálhatják a Jupitert, a Szaturnuszt és a Holdat, de megfigyelhetnek kettős csillagokat és a távolodó C/2020 F3 (NEOWISE) üstököst is csillagász szakember vezetésével.
 • Egy Trabanttal érkezett vándorkiállítás a békéscsabai főtérre

  A csodák évéről, az 1989-es eseményekről szól az a 30 éve szabadon címet viselő vándorkiállítás, amely Békéscsabára érkezett, és augusztus 5-ig tekinthető meg a Szent István téren.
 • Magyarország mesébe illő csodája a tiszadobi Andrássy-kastély

  Egy naptári év jellegzetes számait rejti magában a tiszadobi Andrássy-kastély: 4 bejárata, 12 tornya, 52 szobája és 365 ablakszeme van.
 • 32. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

  A műsor változatlan, jönnek a határon túli társulatok Kisvárdára. Augusztus 21. és 29. között a tervezett és már meghirdetett versenyprogrammal, magas művészi értékű fesztiválkínálattal és három workshoppal megtartják a 32. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválját.
 • Újra látogatható a Feszty-körkép

  Ezzel együtt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark valamennyi állandó és időszaki kiállítását megnyitották.
 • Minden a levenduláról és a rózsákról szól a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében

  Levendula- és rózsanapokat tartanak szombaton és vasárnap a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében. Az érdeklődők tízféle levendulát csodálhatnak meg az arborétumban, és megismerhetik a legrégebbi nemesített rózsafajtákat is.
 • Átadták Debrecen óriás strandfürdőjét

  Birtokba vehette a közönség a 9,5 milliárd forintos beruházással, 7,1 milliárdos kormányzati támogatásból elkészült Aquaticum strandkomplexumot a debreceni Nagyerdőben.
 • A debreceni repülőtér ismét nyitva

  A koronavírus-járvány miatti több hónapos leállást követően 2020. június 16-án újraindult a forgalom a debreceni repülőtéren.
 • Két új szálloda is épül Debrecenben

  A Kisfaludy-programban elnyert támogatásnak köszönhetően két hajdúszoboszlói hotel szolgáltatási színvonalának emelését, és két új debreceni hotel építését tudják megvalósítani.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum