Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. szeptember 24., péntek, Gellért napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Születésnapján tisztelgett Szent-Györgyi Albert emléke előtt az SZTE

  Hagyomány, hogy szeptember 16-án, Szent-Györgyi Albert születésnapján az SZTE egykori Nobel-díjas rektorát köszöntik az intézmény központi épülete előtt található egész alakos szobornál az egyetemi polgárok. Az idei ünnepségen a világhíres kutató özvegye is jelen volt. A koszorúzással kezdődő, kiállításmegnyitóval és flashmobbal egybekötött koncerttel folytatódó esemény névadó ceremóniával zárult.
 • Tudományvásár

  Hogyan lesz egy üvegasztalból elektroakusztikus hangszer? Mire használható egy robotkar? Be tudunk-e ütni egy szöget a fába egy banán segítségével? Lehet-e biciklivel muzsikálni vagy a vizet párává porlasztani? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak mindazok, akik ellátogatnak a Tudományvásárra.
 • Ünnepi Könyvhét Debrecenben

  A Debreceni Ünnepi Könyvhét szeptember 1. és 5. között vár mindenkit, aki szeret olvasni és érdeklődik az új könyvek iránt. A rendezvény helyszíne a Csapó utcai sétálóövezet.
 • Nyár végi gasztronómiai fesztiválok Debrecenben

  A virágkarnevállal nem ért véget a fesztiválszezon Debrecenben, újabb és újabb nagyszabású események töltik meg a város tereit a következő napokban, hetekben is.
 • Történelmi íjászverseny Gyulán

  Egyedülálló íjászversenyt tartanak Gyulán, ahol a különleges csapatverseny során a gyulai vár fokáról kell célba találniuk az íjászoknak.
 • Debütált a borgona

  Egy unikális hangszer debütált a villányi borvidék jóvoltából a siklósi várban. A boros palackok felhasználásával megépített borgona a Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. „Cross Border Wine Routes 2.” pályázati forrásának köszönhetően kerülhetett kidolgozásra. Az új hangszer a tervek szerint negyedévente egy-egy kiemelt alkalommal fog megszólalni a nagyérdemű közönség előtt, amúgy a siklósi vár kápolnájába költözik be, ahol kellő körültekintés mellett lesz megtekinthető.
 • 5. Debrecziner Gourmet Fesztivál

  Azok, akik ellátogatnak a rendezvényre, egy időben és egy helyszínen megtapasztalhatják, hogy hol tartanak azok a szereplők, akik ma Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, fine bisztrókról, food truckokról vagy kiváló kistermelőkről.
 • A tűztornádótól a csillagokig

  Mi is az a tűztornádó? Hogyan festhetjük zöldre a tüzet? Lángra lobbanthatunk-e egy kendőt úgy, hogy annak nem esik baja? Ezekre a kérdésekre is választ ad az Agóra kísérleti bemutatója.
 • Virágos napok a debreceni Agórában

  Melyik növény virága ehető és finom? Miként csalogatják a virágok magukhoz a beporzókat és milyen hatással lenne a Földünkre, ha a méhek kipusztulnának? Milyen gyógynövényekkel őrizhették meg az egészségüket őseink 3000 évvel ezelőtt?
 • Élek, érzek, szeretek

  „Fejpálcával festek. Egyedi vagyok, mégis olyan, mint mindenki más: élek, érzek, szeretek!” (Paulik Fecó)
 • A Vidor Fesztivál színházi programja

  Klasszikus színházi vígjátékokat és komédiákat láthat a közönség az augusztus 27. és szeptember 4. közötti Vidor Fesztiválon Nyíregyházán.
 • A debreceni Agóra Tudományos Élményközpont augusztusi programjai

  Nyitvatartás: péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő, kedd: szünnap. Pénztárzárás: 17.30 órakor. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogad az Agóra hétfőn és kedden 9 és 14 óra között, valamint szerdától péntekig délelőtt 9 órától. A csoportokat kérik, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a www.agoradebrecen.hu weboldalon keresztül.
 • Muzsikáló udvar Szegeden

  Igényes szórakozást kínáló, változatos műsorral várják a zenebarátokat a szegedi városháza egyedi hangulatú udvarán, ahol az idén is megrendezik a Muzsikáló udvar címet viselő programsorozatot.
 • New Visegrad Photography kirakatkiállítás

  Öt ország (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és a meghívott Szerbia) kulturális összefogásából született meg a New Visegrad Photography utazó kiállítás, amit Budapest, Berlin, Brüsszel, Prága, Róma, Bécs és Varsó után most Debrecenben mutatnak be a szervezők.
 • Pusztán ünnep

  Három nap, három rendezvény a pásztorok földjén. A rendezvénysorozat a 25. Országos gulyásverseny és pásztortalálkozót és a Mátai Ménesben megrendezett lovasversenyeket foglalja magában, de emellett a Hortobágyi Hídivásár is ekkor kerül megrendezésre.
 • Hortobágyi hídivásár

  A hagyományok szerint az államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepének napjához kötődően kerül megrendezésre az országos hírű kirakodó- és népművészeti vásár. Állandóságát ma is nagyhírű sokadalma adja, kígyózó kocsisorok hozzák a vásárba vágyó látogatókat.
 • Szent István-nap Ópusztaszeren

  Érdemes az ez évi Szent István-napot Ópusztaszeren eltölteni, hiszen egész nap családi programokkal várják az érkezőket. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban egész nap különleges programok lesznek. A Szent István-napi megemlékezésre a belépés ingyenes.
 • Esti séta a Debreceni Állatkertben

  A hagyományokhoz híven idén is különleges nyáresti élményeket tartogat az érdeklődők számára a Debreceni Állatkert, hiszen augusztus végéig péntekenként újra megrendezik a nagy sikerű esti sétákat.
 • A debreceni Borsos-villa

  A vénkerti lakótelep közepén álló Borsos-villa igazi építészeti gyöngyszem Debrecenben. Borsos József, Debrecen egykori főépítésze saját és családja számára tervezte az épületet, melynek udvarát egykoron medence és gyönyörű rózsakert díszítette. A több mint 100 éves épület ma közösségi házként működik, ahova nemcsak a programokért érdemes ellátogatni.
 • Folytatódik a Kultúr-Fröccs programsorozat Debrecenben

  A Kultúr-Fröccs programsorozat május végén azzal a céllal indult el, hogy a pandémia után felélénküljön a belváros, vidámsággal megtöltve a tereket, a város lakossága közösen osztozhasson az újranyitás örömében. Az érdeklődők közel 80 rövid egyéni vagy kiscsoportos utcai produkciót láthattak több műfajban a belváros különböző helyszínein.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum