Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. szeptember 24., péntek, Gellért napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • A Harkányi gyógyfürdő új élményközpontja

  Még több lehetőség várja a hideg hónapokban Harkányba látogatókat, hiszen nemrégiben átadták a helyi gyógyfürdő legújabb részlegét, a Harka Vízivilágot.
 • XXV. Európai Bordalfesztivál

  „A borban öröm, barátság és dal van” – szól egy régi magyar mondás. Ebben a szellemben gyűlnek össze évente Európa jeles férfikórusai, zenei együttesei, hogy a világszerte egyedülálló bordalfesztiválon adja át azt a páratlanul gazdag zenei kincset, amelyet a szőlő s a bor ihletett. A kórusok, zenészek és táncosok előadásában megszólaló bordalok és a villányi borvidék híres borai nagy élményekben részesítik a vendégeket.
 • Palkonyai szüreti nyitott pincék

  Ha szeptember, ha szüreti időszak, akkor szüreti nyitott pincék Palkonyán.
 • Zeneszüret Fesztivál Pécsett

  A Filharmónia Magyarország idén is megrendezi hagyományos őszi klasszikus zenei fesztiválját, ahol a fő cél idén is az, hogy a közönség ne csak a koncerttermekben találkozzon a muzsikával.
 • Szeptemberi programok Pécsett

  Bár a nyárnak vége, a fesztiválszezon folytatódik Pécsett. Koncertekkel, ismeretterjesztő előadásokkal és irodalmi programokkal is találkozhatunk a Zsolnay Örökségkezelő NKft. helyszínein.
 • Gyalogtúra és családi expressz a Murafölde családi napon

 • Éjszakai bobozás a Mecsextrém Parkban

  Próbálta már sötétben? Legyenek felejthetetlen kaland részesei a Mecsextrém Parkban!
 • Villányi hosszú hétvége

  Változatos programokkal várják a látogatókat az augusztus 19–22-i hétvégén a villányi borvidék szolgáltatói saját vendéglátó egységeikbe.
 • Miniarborétum a Mecsekben

  A Kelet-Mecsek gyönyörű, védett erdőivel körbeölelt keskeny völgyében elterülő, különleges hangulatú Óbányán található egy kisebb csoda: egy magánkézben lévő gyűjteményes kert, mely számos növénykülönlegességnek otthont ad.
 • Paksi virtus

  Nyílt vízi úszóverseny a paksi Dunában két távon: PAKS–USZÓD (7 km), PAKS– KALOCSA (15 km).
 • Siklósi bortúra

  Látogasson el a Tenkes-hegyoldalba, és ismerje meg a villányi borvidék siklósi pincészeteit!
 • Múzeumutca Plusz

  Vérbeli fesztiválhangulat költözik a pécsi belvárosba: július 1–4. között koncertek, irodalmi estek, gourmet-piknik, családi és kézműves programok pezsdítik fel a Káptalan utcát. Plusz: slam poetry, erotikus versek, „pszichedelektronika” és buli kifulladásig.
 • Programdömpinggel indul a nyár Pécsen

  Közel félszáz programot kínálnak júniusban a pécsi Zsolnay Örökségkezelő helyszínei, így a kulturális élmények hosszú nélkülözése után bőséges kínálatból válogathat a közönség.
 • Gördülő dűlők 2021

  Fedezze fel a villányi borvidéket a népszerű Gördülő dűlők rendezvényünk nyári kiadásán! Válasszon több útvonal közül és teljesítse a távot két kerékre pattanva vagy gyalogosan! Bármelyik mellett dönt, az élmény garantált!
 • Megújul őszig a híres magyar borvidék

  Mintegy 240 millió forintos európai uniós támogatásból megújul Villányban a rendezvénytér, lesz kerékpárkölcsönző szervizponttal és parkerdei tanösvény is. Az őszig megvalósuló beruházások részeként megújul a borvidéki város művelődési háza, illetve könyvtárának épülete is. A rendezvénytér családbarát funkciókkal bővül, a sportpálya melletti területen pedig városi parkerdőt, tanösvényt alakítanak ki.
 • Elrajtolt a REDy legújabb évjárata

  A Villányi borvidék 4 évvel ezelőtt hívta életre Villány könnyed arcát, mely azóta is töretlen lendülettel szárnyal a termelők lelkesedésének és a fogyasztók pozitív visszajelzéseinek köszönhetően. A COVID–19 ugyan nem kímélte a márkát, ahogy a HORECA-szektort sem: a bisztrókba, éttermekbe, romkocsmákba szánt vörösbor majdnem egy teljes évre karanténba került. Szinkronban az élet újraindulásával, a közösségi bisztróbor legújabb évjárata is elindult, hogy meghódítsa a könnyedebb, bisztróhangulatú vörösek kedvelőit. A nagyobb rendezvényekre ugyan még egy picit várni kell, de a kedves borkedvelők a pünkösdi hosszú hétvége programjaként 4 közösségi standon is találkozhattak a friss, ropogós gyümölcsbombákkal.
 • Ősszel rendezik meg a Zsolnay Fényfesztivált

  A Zsolnay Örökségkezelő NKft. a pandémia miatt kiszámíthatatlanná vált nyári fesztiválszezon helyett egy biztonságosabbnak ítélt időpontra szervezi a Zsolnay Fényfesztivált. Így az ország első és egyetlen fényfesztiválja szeptember 30. és október 3. között ragyogja be Pécset.
 • Közelebb kerülhetünk az „ókori pécsiekhez”

  A 4. századi Pécs/Sopianae lakóinak személyes tárgyaival és a város egykori lakójának földi maradványával bővült a Cella Septichora Látogatóközpont. Pécs ókeresztény emlékei 20 éve kerültek fel az UNESCO világörökség-listájára, ebből az alkalomból nyílt meg az állandó régészeti kiállítás.
 • Zsolnay Fényfesztivál nemzetközi fényfestő verseny

  A koronavírus miatt tavaly elmaradt a pécsi Zsolnay Fényfesztivál, ám a szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. bízik benne, hogy idén visszatérhet az ország első és egyetlen fényfesztiválja. Ennek szellemében március 1-jén meghirdette a nemzetközi, pénzdíjazásos Zsolnay Light Art fényfestő versenyt. A világ legjobb fényfestői ezúttal is a pécsi székesegyházat varázsolják el háromdimenziós rövidfilmalkotásaikkal.
 • Mecsekerdő: változik a medvehagymagyűjtés szabályozása

  Állami erdőben, nem védett területen naponta maximum 2 kg/fő mennyiségű medvehagymalevél gyűjthető külön engedély nélkül. Ennél nagyobb mennyiség szedése már engedélyhez kötött – az erre vonatkozó szabályok fognak változni a Mecsekerdőnél.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum