Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. május 11., kedd, Ferenc napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Zsolnay Fényfesztivál nemzetközi fényfestő verseny

  A koronavírus miatt tavaly elmaradt a pécsi Zsolnay Fényfesztivál, ám a szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. bízik benne, hogy idén visszatérhet az ország első és egyetlen fényfesztiválja. Ennek szellemében március 1-jén meghirdette a nemzetközi, pénzdíjazásos Zsolnay Light Art fényfestő versenyt. A világ legjobb fényfestői ezúttal is a pécsi székesegyházat varázsolják el háromdimenziós rövidfilmalkotásaikkal.
 • Mecsekerdő: változik a medvehagymagyűjtés szabályozása

  Állami erdőben, nem védett területen naponta maximum 2 kg/fő mennyiségű medvehagymalevél gyűjthető külön engedély nélkül. Ennél nagyobb mennyiség szedése már engedélyhez kötött – az erre vonatkozó szabályok fognak változni a Mecsekerdőnél.
 • Elmarad a jövő évi mohácsi busójárás

  A súlyosbodó járványhelyzet miatt nem tartják meg a februárra tervezett busójárást Mohácson – közölte a Duna-parti város polgármestere.
 • Elhalasztják a 2020-as Franc & Franc rendezvényt

  A Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Tenkes Borvidékfejlesztő Np. Kft. a jelenlegi pandémiás helyzetben a vendégek biztonságát szem előtt tartva úgy döntött, hogy elhalasztja a novemberre tervezett Franc & Franc rendezvény mindkét napját.
 • Két keréken Harkánytól Mohácsig

  Baranya megye déli része a kerékpáros turisták ideális terepe. Kiépített bringautakon és kis forgalmú közutakon járhatjuk be a vidéket, érintve történelmi emlékhelyet, várat, borospincéket, természeti látnivalókat.
 • Tízéves lett a pécsi Zsolnay aranykora – Gyugyi-gyűjtemény

  Tíz éve, 2010 szeptemberében nyílt meg a Zsolnay aranykora – Gyugyi-gyűjtemény a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben. Azóta a negyed legnépszerűbb kiállításává vált, amit eddig összesen közel 300 000 látogató csodált meg. A jubileumot egy újonnan megjelent könyvvel és két új műtárggyal ünnepli a Zsolnay Örökségkezelő NKft.
 • III. Szüreti gördülő dűlők

  Fedezze fel az őszi színekbe öltözött villányi borvidéket a népszerű Gördülő dűlők rendezvény szüreti kiadásán!
 • Másfél milliárdos fejlesztés indul a szigetvári várban

  Megújult várkerttel, várfalsétánnyal és különleges, interaktív kiállítással is várja a látogatókat a szigetvári vár 2022 második felében. A mintegy másfél milliárd forintos turisztikai fejlesztés alapkövét pénteken tették le a beruházás helyszínén.
 • Múzeum utca plusz – kulturális programsorozat Pécsen

  Óriásbábokkal, fényfestéssel, nyári színházzal és koncertekkel is várja az érdeklődőket a Múzeum utca plusz. A Pécs nyári idegenforgalmának élénkítésére életre hívott programsorozatra augusztus 7. és 16. között kerül sor a város Káptalan utcájában.
 • Kinyitnak a borospincék Hajóson az augusztus 20-i hétvégén

  Izgalmas programokkal vár mindenkit az egész Európában egyedülálló hajósi pincefalu az augusztus 20-i hétvégén. A romantikus településen helyi borászok kínálják italaikat házi finomságokkal, aki pedig a kóstolástól kimerülten nem szeretne autóba ülni, könnyen találhat szállást valamelyik barátságos hangulatú pincepanzióban. Az államalapítás ünnepének apropóján a nyitott pincék mellett érdemes megnézni a hajósi barokk kastély új kiállítását, valamint az idén megnyitott Cabernet Látogatóközpontot is.
 • Bőköz Fesztivál ötödször, 2020. szeptember 3–6.

  A rendezvény védnöke, dr. Hoppál Péter kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztos a sajtótájékoztatón elmondta: az elmúlt öt-hat esztendőben az önmagára találás, az újraéledés mintaprogramjaként tekinthettek az Ormánságnak erre a térségére, ehhez a fesztivál is hozzájárult.
 • RESTART a pécsi kiállítóterekben

  Milyen érdekességeket rejt a Pécsi Galéria több mint 40 éves múltja? Izgalmas lenne bepillantani a nagy művészek műtermeibe? Milyen kiállítások várják a látogatókat Pécsett? Mindez kiderül a pécsi galériák RESTART programjából.
 • A Zengő 682 méteres csúcsán 22 méter magas, hétemeletes kilátó épült

  A Zengőn álló új kilátóból tiszta időben akár a Badacsonyt, a Drávát kísérő ártéri erdőket és a horvátországi Papuk-hegységet is láthatjuk.
 • Kinyitottak a Zsolnay Negyed kiállításai és a világörökségi látnivalók

  A veszélyhelyzet megszűnését követően megnyitja kiállításait a pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. Újra látogathatók a Zsolnay Kulturális Negyed tárlatai, a világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem. Nyitási akcióval és vezetett sétákkal várják a látogatókat.
 • Közösségi finanszírozási kampányt indít a Pécsi Állatkert

  A Pécsi Állatkert az ország egyik kedvelt szabadidős helyszíne, amely a tavalyi évben több mint 150 ezer látogatót fogadott.
 • Az erdő rejtett kincseit bemutató tanösvény nyílt a Mecsekben

  Az erdei élővilágot és az erdő rejtett kincseit bemutató új tanösvényt adott át a Mecsekerdő Zrt. a baranyai Hetvehelyen. Az eseményen az erdőkért felelős helyettes államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a környezeti nevelés egyre nagyobb hangsúlyt kap az erdőgazdaságok munkájában.
 • Online tartalmat kínál négy pécsi kulturális intézmény

  A Pécsi Nemzeti Színház, a Pannon Filharmonikusok zenekar, a Bóbita Bábszínház és a Pécsi Harmadik Színház együttműködésében a négy intézmény saját online tartalmai mellett a résztvevő intézményekét is megosztja az érdeklődőkkel közösségi felületein.
 • Húsvétra virtuális túrát kínál a Míves Tojás Múzeum

  Megújult honlapján folyamatosan frissülő tartalmakkal, hasznos tanácsokkal, tojásfestéshez kapcsolódó mintákkal és segédanyagokkal igyekszik kiszolgálni a közönséget a koronavírus-járvány miatt zárva tartó zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum.
 • 25 éves a Villány-siklósi Borút Egyesület

  Jeles eseményhez érkezett a Villány-siklósi Borút Egyesület. A szervezet fennállásának 25. jubileumát ünnepelte. Ez az évforduló egy jelentős mérföldkő az egyesület életében. Negyed évszázad, amiről érdemes megemlékezni, mert a villányi borvidéken valóban jelentőségteljes változásokat hozott a felölelt időszak.
 • Cabernet franc és terroir Villányban

  A villányi borvidék 2019-ben már ötödízben rendezi meg Villányban a cabernet franc-ok csúcstalálkozóját. A szakmai fórumot idén november 22-én tartják meg, amely ezúttal a Franc & Franc – Terroir, Vineyards & Vintages témaköröket járja körbe rangos hazai és külföldi szakértők előadásában. A rendezvényen természetesen nem marad el a szokásos top 12 bemutató sem a classicus, a premium és a super premium villányi cabernet franc borokból. A fórum egyik különlegesnek ígérkező élménye a muzeális villányi franc-ok kóstolója lesz.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum