Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2023. február 1., szerda, Ignác napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Pécsett nem áll le a kultúra

  Országszerte több kulturális intézmény kényszerült bezárásra, ám Pécsre továbbra is megéri ellátogatni! Kiállítások, koncertek, színdarabok, turisztikai és történelmi attrakciók, természettudományos és virtuálisvalóság-kalandok csábítják a kimozdulni vágyókat a téli szünetben is!
 • Adventi varázs Palkonyán

  Varázslatos karácsonyi hangulat Palkonya gasztrofaluban, ahol a pincészetek, az éttermek és a bisztrók most magával ragadó adventi forgataggal fogadják vendégeiket.
 • Novemberben Villányra figyel a vörösboros világ

  Minden eddiginél komolyabb nemzetközi borkínálat, izgalmas szakmai előadások és szélesre tárt pinceajtók várják november 25-én és 26-án a Villányba érkező vendégeket. A Franc & Franc fórum és kóstolónap hetedik kiadása az első tematikus cabernet franc borverseny, a Franc du Monde apropóján bejárja az egész világot, de természetesen azért Villány marad a fókuszban.
 • Márton-nap a villányi borvidéken

  A kiemelkedő ünnepre a hagyományokhoz híven több pincészet és vendéglátóhely szervez programot a villányi borvidéken.
 • Merüljünk el a fények óceánjában!

  Négy napra ismét Pécs válik a világ fényfővárosává, ugyanis július 7–10. között jön a VI. Zsolnay Fényfesztivál. Az ország első és egyetlen fényfesztiváljára 100 000 látogatót várnak és mintegy 120 programmal készülnek a szervezők. Világhírű fényművészek mutatják be munkájuk legizgalmasabb darabjait a látogatóknak, akik olyan kuriózumokat is kipróbálhatnak, mint a fénnyel teniszezés, a fénygraffiti-készítés és a fényóceánba merülés, mindezt ingyenesen. Idén sem fogunk hinni a szemünknek!
 • Az első cabernet franc világverseny

  A villányi borvidék termelői évek óta szervezik a Franc & Franc rendezvényt, ami a cabernet franc nemzetközi fóruma. Több év után idén úgy határoztak, hogy itt az ideje egy, a cabernet franc fajtára fókuszáló nagyszabású borversenynek: ez a Franc Du Monde.
 • Föld napja a pécsi Tettyén

  Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet. Évek óta hagyomány, hogy Pécsett ilyenkor a Tettyén színes forgatag vár mindenkit az akció alapeszméje szellemében.
 • Újra látogatható a Jakováli dzsámi Pécsett

  Megújult kiállítással nyílik meg újra a nagyközönség előtt Jakováli Hasszán pasa több éve nem látogatható pécsi dzsámija, Magyarország egyetlen minarettel rendelkező és teljes épségben fennmaradt mecsete.
 • BorZsongás Fesztivál 2022

  Május első hétvégéjén már javában dúl a tavasz, az ültetvények felett vibrál a levegő, minden az életet és a természetet ünnepli. Mi tagadás, bezsong ilyenkor az ember maga is. Egész Villányban program program hátán várja a borozni vágyókat a BorZsongás Fesztiválon: zene, gyereksarok, dűlőtúrák, borkóstolók, pinceséták és még sok más.
 • Átfogó fejlesztések a Duna–Dráva Nemzeti Parkban

  Nyolc tájegység negyven helyszínén történtek csaknem négyszázmillió forintból fejlesztések a Natura 2000 hálózat dél-dunántúli infrastruktúráján az elmúlt bő két évben – közölte a beruházásokat megvalósító Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatósága (DDNPI).
 • Az avar kor leggazdagabb sírmezőjét tárták fel Babarcon

  Teljes harci díszben pompázó, felszerszámozott, veretekkel gazdagon díszített lovakkal eltemetett avar kori harcosok maradványait mutatja be a Magyar Nemzeti Múzeum a pécsi Janus Pannonius Múzeum és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. legújabb kamaratárlata a pécsi Csontváry Múzeum földszinti termében.
 • Országos Farsangi Fánkfesztivál Nagykanizsán

  A sorrendben tizennegyedik nagykanizsai fánkfesztivált február 24. és 26. között rendezik a város több pontján.
 • 12. Kanizsai esküvőkiállítás

  Február 12-én Nagykanizsán a 12. Kanizsai esküvőkiállításon pálinkaszökőkút, méteres dekorgumivirág, folyékony tűzijáték, köldökig sliccelt menyasszonyi ruha. A boldogító igen napját nemcsak a hagyományos, hanem a trendi, olykor meghökkentő dolgok is színesíthetik.
 • Mohácsi busójárás

  Kevés olyan népszokásunk él, ami akkora népszerűségnek örvend, mint a mohácsi busójárás, aminek még külföldről is csodájára járnak. 2009-ben ráadásul a mohácsi busójárás felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára, így még szélesebb körökben híre ment ennek az egyedi ünnepnek.
 • Pincéről pincére – Variációk Vincére

  Villányban is megadják a módját a Szent Vincéhez kötődő „százszoros bor” ünnepnek, melynek célja, hogy a hagyományokat követve bemutassák a kilátogató vendégek számára, hogy a szőlősgazdák milyen módszerekkel következtették ki az az évi időjárást, bortermelés mennyiségét, minőségét.
 • Dante univerzumáról nyílt kiállítás a szegedi Reök-palotában

  Dante univerzuma címmel ötven kortárs magyar képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a szegedi Reök-palotában.
 • 19. Pécsi esküvőkiállítás és -vásár

  A Pécsi esküvőkiállítás tradicionálisan 2022 januárjában a Fair-Expo Kft. által kerül megszervezésre a Tudásközpontban.
 • Villányi borvidék helyi termék védjegy

  A Villány–Siklósi Borút Egyesület újra sikerrel pályázott a villányi borvidék számára igen fontos fejlesztésre. A térségben fellelhető helyi termékek védjegyrendszerének kialakítása a cél, ezzel hozzájárulva azok népszerűsítéséhez és a helyi ellátási láncokba történő intenzívebb bekapcsolódásukhoz. A helyi termék védjegy a villányi borvidék termékkínálatához ezzel ismét egy garantáltan minőségi szolgáltatói csoportot kapcsol.
 • Franc & Franc Villányban

  A villányi borvidék 2021. november 19-én és 20-án rendezi meg az VI. Franc & Franc szakmai fórumot és közönségnapot. A cabernet franc szőlőfajta és a belőle készített borok kétnapos ünnepére idén is több százan érkeznek itthonról és külföldről.
 • Zsolnay Light Art nemzetközi fényfestőverseny

  Közel 150 programmal, köztük az országban sehol máshol nem tapasztalható, lélegzetelállító látványosságokkal érkezik a pécsi Zsolnay Fényfesztivál szeptember 30.–október 3. Között. A világ legjobb fényfestői mérkőznek meg egymással, nemzetközi versenyükön kiderül, hogy ki tudja legjobban elvarázsolni a pécsi székesegyházat.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2023 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum