Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. szeptember 24., péntek, Gellért napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • 10. Jász Expo & Fesztivál

  Szórakoztató családi és egyben gazdasági tájékoztató, valamint interaktív programokat ígér a 10. Jász Expo & Fesztivál, amely évente kerül megrendezésre a Jászság fővárosában, a térség gazdasági és kulturális központjában, Jászberényben.
 • Nemzetközi repülőnap

  Augusztus 28–29-én rendezik meg a nemzetközi repülőnapot és haditechnikai bemutatót a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison.
 • Idén sem marad el a természet operaháza, a Tisza-tavi Fesztivál

  Aki idén természetközeli kulturális szórakozásra vágyik, annak a Tisza-tavi Fesztiválon a helye. A háromnapos komolyzenei rendezvénysorozat alatt biciklizés és raftingbemutató mellett élvezhetjük a fellépők különleges hangját. A színpadon lesz többek között Miklósa Erika, Rácz Rita, Szappanos Tibor, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a 100 Tagú Cigányzenekar is.
 • 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

  23 ország közel 300 alkotása közül az előzsűri kiválasztotta a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál versenyprogramját. Öt alkotás jutott be az egész estés animációk versenyébe, melyek között az Annecy-ban és Bucheonban díjat nyert, Oscar-díjra, BAFTA-ra és Európai Filmdíjra jelölt alkotások is találhatóak. 6 európai tv-speciál, 22 európai és 8 magyar tv-sorozat, 16 magyar rövidfilm, 21 magyar alkalmazott animáció és 12 magyar diákfilm versenyez augusztus 11–15. között Magyarország legnagyobb animációs seregszemléjén.
 • Nyári programdömping Debrecenben

  A nyári napforduló nemcsak kánikulát, de kulturális programdömpinget is hozott Debrecenbe. Folytatódnak a szabadtéri színházi előadások és az állatkerti programok. Mindeközben megnyílt a Verskert a Déri téren és elkészült az első falfestmény a városban.
 • XVII. ARTjáró Összművészeti Fesztivál

  2002 óta minden évben összegyűlik Szolnok művészetértő és -kedvelő közönsége a Szolnoki Művésztelepen, a város legromantikusabb helyszínén, a kanyargós Zagyva partján, ahol minden egy kicsit másképp van...
 • Szolnoki utazás kiállítás

  Idén újra megrendezik a Szolnoki utazás kiállítást, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ rendezvénye fókuszában a turisztikai látványosságokon túl a térség nemzeti értékei állnak majd.
 • Két különleges kilátó nyílt a Tisza-tavon

  Kizárólag vízi úton megközelíthető kilátókat adtak át a turisták számára a Tisza-tó Poroszlói-medencéjében. A Békatutaj Egyesület által épített mindkét kilátótorony kilenc méter magas. Felső szintjükről belátni az egész Poroszlói-medencét.
 • A Kecskeméti Nemzeti Színház kihirdette 125. évadának műsortervezetét

  A társulat és a nézők nagy örömére immár minden este megtelik élettel a színház, és így lesz ez egész nyáron, hiszen a pandémia miatt félbeszakadt 2020–2021-es évadot május végétől folytatta a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. Eközben már javában készül a teátrum a 2021–2022-es évadra, amely igazán fergeteges előadásokat ígér. A Kecskeméti Nemzeti Színház sajtótájékoztató keretében kihirdette következő évi műsortervezetét.
 • Muzsikál az erdő gyermeknapon

  Muzsikál az erdő 2021-ben is. A rendezvénysorozat idén a 18. évadára készül az ország 3 térségében. Az év első eseménye, a Muzsikál az erdő a hírös városban kétnapos programfolyama május 29–30-án szombat–vasárnap zajlik Kecskemét közelében a Nyíri-erdőben és Lakitelek-Tőserdőn.
 • Fecskéknek építettek hotelt a Tisza-tónál

  A madarak és fák napján adták át a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumnál épült fecskehotelt, amelyet az egyre csökkenő számú molnár- és füstifecskék számára alakítottak ki.
 • Opera a kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban

  A kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ismét megtelt élettel. A korlátozások enyhítésének örömét nem is fejezhetné ki jobban a társulat, mint egy újabb produkció elkészítésével. A csengő című darabot a teátrum Kossuth-díjas igazgatója, Cseke Péter rendezi.
 • Ismét díjnyertes szólistával koncertezik a Liszt Ferenc Kamarazenekar

  A kimagasló, fiatal zongoratehetség, Fejérvári Zoltán közreműködésével ad ingyenes online koncertet a Liszt Ferenc Kamarazenekar. Fejérvári Mozartot és Bachot játszik, és ismét hallható lesz Tfirst Zoltán különleges kamarazenekari átirata, a Kreutzer-szonáta.
 • Sisi-kiállítás a Cifrapalotában

  A Kecskeméti Katona József Múzeum kiállítása sajátosan kecskeméti szemszögből közelít a témához, hiszen a kiállítás főszereplői közé emeli Erzsébet királyné felolvasóhölgyét, a kecskeméti születésű és szeretett szülővárosában rendkívül népszerű Ferenczy Idát.
 • 10 éves a Kumánia kemping

  2010 szeptemberében nyitotta meg kapuit a Kumánia komplexumának első egysége, a mára kempingként is üzemelő Kumánia ifjúsági szálláshely.
 • Megszépülve nyitott újra a Botaniq turai kastély

  Teljes körű, külső és belső felújítást követően, az eredeti pompáját visszanyerve megnyitotta a kapuit a Botaniq turai kastély. A felújított épületet és kastélyparkot elsőként a turai lakosoknak mutatták meg a hatalmas érdeklődés mellett megrendezett bejáráson.
 • Újra kinyit a természet operaháza: jön a Tisza-tavi Fesztivál

  Ami a kulturális szórakozási lehetőségeket illeti, nem kérdés, hogy az idei nyár egyik csúcspontja a július 31. és augusztus 2. között megrendezésre kerülő Tisza-tavi Fesztivál lesz. A több helyszínen zajló programokat a szervezők testmozgással és csónakázással kötik össze, nagy hangsúlyt fektetve arra, hogy a különleges hangulatú rendezvénynek köszönhetően a résztvevők jobban megismerjék hazánk második legnagyobb tavát. A természet operaházaként ismertté vált fesztivál programját idén Miklósa Erika, Horgas Eszter, Egyházi Géza és Vásáry André mellett számos, hazánkban és külföldön is elismert művész fellépése színesíti.
 • A szolnoki RepTár zárt terei és élményelemei is megnyíltak

  Újra teljes látogatói élményt kínál a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum. A zárt terek maszkban látogathatók.
 • Június közepétől használható a Tiszafüred–Poroszló bicikliút

  Júniusban átadják a Tiszafüredet Poroszlóval összekötő kerékpárutat, így nyáron a teljes Tisza-tavat biztonságosan körbe lehet tekerni.
 • Fokozatosan és korlátozott szolgáltatásokkal újra nyit a Kumánia gyógyászati részlege

  A kisújszállási Kumánia Gyógyfürdő Kft. egészségügyi és gyógyászati szolgáltatásai, szakrendelései fokozatosan visszatérnek a régi kerékvágásba.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum