Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. április 7., kedd, Herman napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Világhírű tojásdíszítő nyerte el a Harmónia díjat

  A kecskeméti Rózsahölgyek Társasága kétévente ítélik oda a Harmónia díjat. Ezt a kitüntetést kizárólag olyan személy kaphatja meg, aki mély érzésű, jóságos, szeretetet sugároz, tevékenységének pedig nyoma van. A jótékonysági teadélutánon titkos szavazás keretében választották ki a díjra legérdemesebbet: idén nem más, mint Zsigóné Kati, a világhírű népi iparművész, „A tojáskészítés királynője” nyerte el.
 • Kunsági borvidék, a nedűbe zárt napfény hazája

  Az utóbbi évtizedekben méltatlanul feledésbe merült a kunsági borvidék, ami a megfelelő kikapcsolódáshoz számos programot és figyelemreméltó borokat kínál az ide látogatóknak. Ráadásul idén útjára indult egy olyan turisztikai kezdeményezés, ami bizonyára sokakat megmozgat majd: a Duna-borút néven bemutatott útvonal a szerb–magyar határon átívelve a magyar lakta területek legjobb borvidékein át kalauzolja az érdeklődőket.
 • Továbbra is a minőségi szolgáltatás a cél Kisújszálláson

  Pezsgős koccintásra invitálta Zámbori Péter ügyvezető és Borók Rita recepcióvezető a Hotel Kumánia***superior munkatársait abból az alkalomból, hogy a kisújszállási szállodát ismét minősítették a Hotelstars Union nemzetközi standardjai alapján.
 • Ismét összeült a turisztikai marketing-kerekasztal Kisújszálláson

  Ismét összeült Kisújszállás turisztikában érdekelt szolgáltatóinak, szereplőinek egy csoportja, hogy értékeljék az elmúlt időszakot, illetve közösen tervezzék városuk turizmusának jövőjét. Ez alkalommal a találkozóra a városháza épületében került sor.
 • András-napi disznótoros hétvége

  A Lópofa csárda 1989 májusában nyitotta meg kapuit. A csárda egy múlt századi paraszti gazdaság lakó- és gazdasági épületeiből került kialakításra. A körülötte elterülő nagy, parkosított terület lehetővé tette a nyugodt, kellemes, tanyasi hangulat fennmaradását mind a mai napig. Teraszai, belső terei, télen a nyitott fatüzelésű kandalló hangulatos pattogó tüze, nyáron a park fáin éneklő madarak hangja mind hozzájárulnak a kellemes, pihentető kikapcsolódáshoz.
 • Határon átívelő bortúrára invitálnak Bács-Kiskun borászai

  Másodjára is nagy sikerrel zajlott le a Bács-Kiskun megyei bormustra, ahol a vidék legkiválóbb borászai, pincészetei kaptak lehetőséget, hogy bemutassák a Duna–Tiszta közének legjobb borait. Idén is kóstoló és közönségszavazás döntötte el, hogy ezek közül melyik legyen a bormustra bora. A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotelben november 14-én megtartott rendezvényen egy jótékonysági borárverésre is sor került, amivel a licitálók a csángó gyerekek továbbtanulását támogatták.
 • Playmobil Akvárium-kiállítás a Kumániában

  Közeleg az őszi szünet és Kisújszálláson a Kumániában ezt nem hagyják szó nélkül. Ez a szó ebben az esetben nem más, mint a Playmobil. Magyarországon elsőként a Kumániában kerül nagy nyilvánosság elé a Playmobil Akvárium-kiállítása.
 • Szaunázók hétvégéje

  Tavaly nagy sikerrel szervezte meg a szaunázók hétvégéjét a Magyar Fürdőszövetség. Az új kezdeményezés elnyerte a fürdőlátogatók tetszését, így idén is tematikus szaunaprogramokkal várják az érdeklődőket az ország fürdői
 • Kőkemény kínai harcosok érkeznek Kecskemétre

  Október 12-én a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban rendezik meg a Superfight Series következő magyarországi eseményét. A gálán öt nemzetközi szinten is jegyzett kínai harcos mérkőzik meg magyar ellenfelekkel K–1 szabályrendszerben. A szervezők pokoli hangulatot és parádés összecsapásokat ígérnek.
 • Újabb testvérvárosi fotókiállítás a Kumániában

  Lezajlottak a 2019-es városnapok augusztus 16–20. között Kisújszálláson. A számtalan program és koncert között természetesen az alföldi kisvárosban most is ügyeltek a szervezők az ez idő alatt nyíló kiállítások színességére.
 • Kumánia Bográcsfesztivál és Kunország szépe választás

  Hét éve keresik minden nyáron a kisújszállási Kumániában Kunország szépét, hat éve pedig a legfinomabb bográcsos ételt.
 • Újabb elismerés a Kumániának

  A Magyar Kempingszövetség 2019. május 28-án 11 órai kezdettel tartotta évi rendes közgyűlését Keszthelyen.
 • Sportos szépkorúak

  Az égiek nem voltak tekintettel a kiemelkedő érdeklődésre, és bizony ismétlődő záporok, zivatarok tettek egyaránt próbára résztvevőt és rendezőt a minap Cegléden a Magyar Szabadidősport Szövetség által 12. alkalommal megrendezett Szépkorúak Sportfesztiválján. A több mint 1400 résztvevő között a legnépesebb kategóriát a 65–70 év közöttiek alkották, a 80 év felettiek versenyét egy 88 éves hölgy nyerte.
 • Óriási sörkínálattal várja a látogatókat a Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál

  A Hírös Város Turisztikai Központ, Kecskemét MJV Önkormányzata és a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete közösen rendezi meg 2019. május 24–26. között a kézműves sörfesztivált Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál – Kisüzem 2019 címmel Kecskeméten a Vasútkertben. A kecskeméti Katona József Színház által üzemeltetett külön profilú intézmény igyekszik idén is a kecskeméti lakosság kedvében járni.
 • Ünnepelt a Kumánia

  Hetedik születésnapját ünnepelte a kisújszállási Kumánia. 2012 májusában nyitotta meg kapuit az öt beltéri és két kültéri medencével rendelkező turisztikai komplexum.
 • X. Helyi termékünnep – Hungarikum Fesztivál

  Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a tavalyi nagy sikernek köszönhetően idén májusban Kecskemét főterén (a nagytemplom mögött) és a Deák Ferenc téren ismét hungarikumok gazdag tárházával várja a kedves érdeklődőket a X. Helyi termékünnepen.
 • Az Agóra Tudományos Élményközpont májusi programjai

  Nyitvatartás: szerda–péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő, kedd: szünnap. Pénztárzárás: 17.30 órakor. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogad az Agóra hétfőn és kedden 9 és 14 óra között, valamint szerdától péntekig délelőtt 9 órától. A csoportokat kérik, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a www.agoradebrecen.hu weboldalon keresztül. Ünnepi nyitvatartás: az élményközpont május elsején, szerdán 10-től 18 óráig tart nyitva.
 • 3. Belvárosi Palacsinta Fesztivál, Kecskemét

  Sok-sok ezer palacsintakülönlegességek, palacsintaevő versenyek, palacsintasütő verseny, vidámság, minőségi kézműves vásár, amerikaiautós-találkozó és -kiállítás, muzsika, étel, ital, rockabilly és rock and roll! Egy igazi családi hétvége, ahol a kisgyermekektől kezdve a nagyszülőkig izgalmas programokkal várnak mindenkit!
 • 2019-ben 25 éves a kisújszállási Tourinform-iroda

  1994-ben a Tourinform-hálózat első irodái között nyitott meg Kisújszálláson a szezonális Tourinform-iroda.
 • Beszélő tojást készített 2019 húsvétjára Zsigóné Kati

  348 őseink által használt jelet és több mint 13 000 darab pontot tett fel viasztechnikával mintaelválasztóként egy óriási strucctojásra Zsigóné Kati népi iparművész, „a tojásdíszítés királynője”. A különleges alkotás a „beszélő tojás” nevet kapta, mivel a jelek őseink gondolatait mondják el nekünk. A felbecsülhetetlen értékű hímes tojás Kecskeméten Zsigóné Kati kiállításán tekinthető meg.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum