Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. szeptember 24., péntek, Gellért napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Szarvasbőgés az Aggteleki-karszton

  Az őszi színes lombú erdők egyedi hangulatú pillanatai a hűvös estéken a szarvasbikák bőgése.
 • Avasi borangolás zárja a nyarat

  A nyár utolsó hétvégéjén, augusztus 26–28-án életre kelnek az avasi pincesorok Miskolc belvárosában. A IX. Avasi borangoláson felpezsdül az avasi hegyoldal egész területe, nyitnak a pincegazdák, érkeznek borászok és vendéglátók, lesznek művészek és zenészek, különleges borbemutatók és interaktív programok.
 • Avasi borangolás

  Kilencedik alkalommal a nyár utolsó hétvégéjén kelti életre a miskolci történelmi avasi pincesort az ország legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai fesztiválja, az Avasi borangolás.
 • Extrém buborékszállás Noszvajon

  Az erdő kellős közepén megszállni úgy, hogy nem vagyunk elszigetelve a természettől, erre az egyik legjobb példát a noszvaji Nomád Hotel & Glamping. Harmadik generációs szappanbuborék-forma szálláshelyük üzenete, hogy kitörve a megszokott sémákból, lehet máshogy is pihenni.
 • Nyár végére elkészül a Bükk új turisztikai látványossága

  A falak állnak, a belső munkákon dolgoznak, kívül is rakják a követ, a tervek szerint nyár végére megnyílhat az 1,3 milliárd forintból készülő turisztikai attrakció, amely a borsodi megyehatárnál található.
 • Megnyitotta kapuit a miskolctapolcai Ellipsum élményfürdő

  A miskolci városvezetés reményei szerint az új Ellipsum élmény- és strandfürdő vonzerejének köszönhetően akár meg is duplázódhat a város idegenforgalma.
 • Tokaj lehet idén nyáron az új Balaton

  A korlátozások feloldásának köszönhetően végre újra nyakunkba vehetjük az országot. Abban azonban egészen biztosak lehetünk, hogy a pandémia nem hagyja nyom nélkül az utazási szokásokat sem, ahogy tavaly, úgy idén is inkább a belföldi célpontokat fogjuk előnyben részesíteni. A koronavírus átalakította az úticél-preferenciákat, így újra aranykorukat élhetik az eddig kevésbé látogatott festői tájak, többek között a tokaji borvidék is, amely nem kapja meg azt a figyelmet, amelyet adottságai alapján megérdemelne. A Roadster magazin munkatársai éppen ezért fogták magukat és ellátogattak erre a különleges helyre, hogy elmeséljék mennyi szépség és rejtély található a világörökség részét képező vidéken. Programajánló következik.
 • Indul a vízi sportszezon a Tisza-tavon

  A Tisza-tó közepén található kis falu, Sarud várja a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) legújabb szabadidősport-versenysorozatának részvevőit május 29-én a S. Port Vízibázison.
 • Legyen részese a határtalan élményeknek

  Szeretné megismerni az  igazán érintetlen természetet? Szeret túrázni, kíváncsi a palóc kultúrára, a hagyományos ízekre? Akkor induljon el és túrázzon velünk a Palócföldön!
 • Várja látogatóit Gyuri bácsi megújult gyógynövénykertje

  Gyuri bácsi lánya, Zsuzsa megálmodott egy helyet, ahol a látogatók különleges környezetben sétálhatnak a gyógynövények között. Édesapja régi gyógynövénykertjének hagyományait megtartó, ám a mai kor kényelmét teljesen kiszolgáló, hársfalevelet mintázó, új látogatóközpontban több mint 150-féle gyógynövényt ismerhetnek meg az érdeklődők.
 • Díszes női viseletek Palócföldről

  A rendkívül gazdag népi műveltségű, az országhatáron is átterjedő Palócföld középpontjában fekvő MNM Palóc Múzeuma a vidéki múzeumok sorában kiemelkedően értékes műtárgyanyaggal rendelkezik. Néprajzi gyűjteménye átfogja Nógrád megye teljes paraszti kultúráját.
 • Újra Eger címmel indul fotó- és videópályázat

  Újra Eger címmel fotó- és videópályázatot hirdet a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft. azzal a céllal, hogy helyi lakosokkal és korábbi látogatókkal együttműködve indítsa újra Eger turizmusát.
 • Elmarad a hollókői húsvét

  Idén is elmarad a Hollókői Húsvéti Fesztivál a locsolkodással együtt. Helyette augusztus 20–22. között szerveznek hagyományőrző fesztivált a faluban.
 • A szádvári várrom megmentése

  Magyarország legnagyobb alapterületű hegyi romvárának megmentése újabb mérföldkőhöz érkezett. A Nemzeti Kastély és Nemzeti Várprogram keretében a szádvári romvár biztonságosan látogatható lesz, valamint jelentős volumenű fal menekül meg a pusztulástól. Az Aggteleki Nemzeti Park területén gyönyörű természeti környezetben található Szádvár értékmentő munkáihoz közösségi kezdeményezés hatására egyre többen csatlakoznak. Kelemen Bálint, a Középülettervező Zrt. (KÖZTI) építésze évek óta aktívan részt vesz a vár értékmentésében.
 • Tekintsenek be a színfalak mögé!

  A miskolci teátrum izgalmas videósorozatot indít A deszka népe – Történetek a színfalak mögül címmel. Az epizódok során a nézők a színházi világ rejtett szegletébe leshetnek be. Olyan feladatköröket, munkafolyamatokat és kulisszatitkokat ismerhetnek meg, amelyek általában kimaradnak a reflektorfényből, pedig ezek a lételemei, mozgatórugói egy-egy előadásnak.
 • Folytatódik a füzéri vár felújítása

  A folyamatosan haladó projektben hamarosan többek között a várfalakon és a bástyafalon is dolgozhatnak majd mintegy 2,92 milliárd forintos beruházással.
 • Hamarosan gyógybarlang lehet a Baradla

  Három évszakban, a téli, a nyári és az őszi időszakban is lezajlottak próbaterápiás kezelések – írják az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság weboldalán, amely egyben azt is jelenti, hogy hamarosan hivatalosan is gyógyhellyé nyilváníthatják hazánk egyik leghíresebb barlangját, a Baradlát.
 • Tokaj-Hegyalja több mint bor

  Járjuk be akár borospohárral a kézben, akár túrabakancsban vagy biciklivel, Tokaj-Hegyalja történelmi levegőjével, természeti kincseivel, világhírű borkészítési hagyományaival páratlan élményeket tartogat.
 • Szilvásváradi csillagtúrák

  Szilvásvárad az alpesi hangulatú Szalajka-völggyel és a képeslapra illő Fátyol-vízeséssel kirándulók ezreit csalogatja a Bükkbe. A környéken számtalan természeti kincs várja, hogy kisvasúttal, gyalog vagy kerékpárral felfedezzük.
 • Jövő nyárra készülhet el a regéci vár részleges rekonstrukciója

  Az 1,9 millió euróból megvalósuló munkálatok a több mint 300 éve lerombolt erődítmény történeti és építészeti hitelességen alapuló részleges rekonstrukciója, a tervezett építkezés 60 százalékánál tartanak most.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum