Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. április 23., péntek, Béla napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Díszes női viseletek Palócföldről

  A rendkívül gazdag népi műveltségű, az országhatáron is átterjedő Palócföld középpontjában fekvő MNM Palóc Múzeuma a vidéki múzeumok sorában kiemelkedően értékes műtárgyanyaggal rendelkezik. Néprajzi gyűjteménye átfogja Nógrád megye teljes paraszti kultúráját.
 • Újra Eger címmel indul fotó- és videópályázat

  Újra Eger címmel fotó- és videópályázatot hirdet a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft. azzal a céllal, hogy helyi lakosokkal és korábbi látogatókkal együttműködve indítsa újra Eger turizmusát.
 • Elmarad a hollókői húsvét

  Idén is elmarad a Hollókői Húsvéti Fesztivál a locsolkodással együtt. Helyette augusztus 20–22. között szerveznek hagyományőrző fesztivált a faluban.
 • A szádvári várrom megmentése

  Magyarország legnagyobb alapterületű hegyi romvárának megmentése újabb mérföldkőhöz érkezett. A Nemzeti Kastély és Nemzeti Várprogram keretében a szádvári romvár biztonságosan látogatható lesz, valamint jelentős volumenű fal menekül meg a pusztulástól. Az Aggteleki Nemzeti Park területén gyönyörű természeti környezetben található Szádvár értékmentő munkáihoz közösségi kezdeményezés hatására egyre többen csatlakoznak. Kelemen Bálint, a Középülettervező Zrt. (KÖZTI) építésze évek óta aktívan részt vesz a vár értékmentésében.
 • Tekintsenek be a színfalak mögé!

  A miskolci teátrum izgalmas videósorozatot indít A deszka népe – Történetek a színfalak mögül címmel. Az epizódok során a nézők a színházi világ rejtett szegletébe leshetnek be. Olyan feladatköröket, munkafolyamatokat és kulisszatitkokat ismerhetnek meg, amelyek általában kimaradnak a reflektorfényből, pedig ezek a lételemei, mozgatórugói egy-egy előadásnak.
 • Folytatódik a füzéri vár felújítása

  A folyamatosan haladó projektben hamarosan többek között a várfalakon és a bástyafalon is dolgozhatnak majd mintegy 2,92 milliárd forintos beruházással.
 • Hamarosan gyógybarlang lehet a Baradla

  Három évszakban, a téli, a nyári és az őszi időszakban is lezajlottak próbaterápiás kezelések – írják az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság weboldalán, amely egyben azt is jelenti, hogy hamarosan hivatalosan is gyógyhellyé nyilváníthatják hazánk egyik leghíresebb barlangját, a Baradlát.
 • Tokaj-Hegyalja több mint bor

  Járjuk be akár borospohárral a kézben, akár túrabakancsban vagy biciklivel, Tokaj-Hegyalja történelmi levegőjével, természeti kincseivel, világhírű borkészítési hagyományaival páratlan élményeket tartogat.
 • Szilvásváradi csillagtúrák

  Szilvásvárad az alpesi hangulatú Szalajka-völggyel és a képeslapra illő Fátyol-vízeséssel kirándulók ezreit csalogatja a Bükkbe. A környéken számtalan természeti kincs várja, hogy kisvasúttal, gyalog vagy kerékpárral felfedezzük.
 • Jövő nyárra készülhet el a regéci vár részleges rekonstrukciója

  Az 1,9 millió euróból megvalósuló munkálatok a több mint 300 éve lerombolt erődítmény történeti és építészeti hitelességen alapuló részleges rekonstrukciója, a tervezett építkezés 60 százalékánál tartanak most.
 • Diósgyőr

  Rengeteg munkával rekonstruálták a valamikori vár falait, belső tereit és ma már egy nagyon szórakoztató vezetéssel élhetjük újra a középkor hangulatát. Érdemes felkeresni és egy vezetett túra keretében végigjárni az ódon/új termeket, a vár népe rendkívül szórakoztató módon mutatja be nekünk.
 • Ezekért mindenképpen érdemes Lillafüredre kirándulni

  Az ősz egyik legjobb elfoglaltsága a kirándulás. Már nincs tikkasztó hőség, hogy megmozdulni se legyen kedvünk, ám még nincs fogcsikorgatós hideg sem, amikor legszívesebben az orrunkat sem dugnánk ki a meleg szobából.
 • Szüreti mulatság Hollókőn

  Október második szombatján a falu fiataljai díszes népviseletbe öltözve vonulnak fel a faluban, hirdetvén, hogy véget ért a szüret, és biztosított a jövő év bora. Számot adnak az év jeles történéseiről is mondókákkal, vidám falubeliekről költött fricskás versikékkel.
 • Ősszel is élménydús túrák várnak ránk Észak-Magyarországon

  Ősszel is fantasztikus élményekkel gazdagodhatunk, ha felfedezzük hazánk északi tájait. Ez a gyönyörű évszak kiválóan alkalmas a hosszabb vagy rövidebb túrákhoz.
 • Utcazenészek versenye Egerben

  Az utcazenészek versenye Egerben a barokk város egyik legnépszerűbb programja. Közel 200 zenész több napon át délelőttől késő estig a történelmi belváros 15 kijelölt pontján táncoltatja meg a járókelőket.
 • Hegyi játszótér és kardióösvény létesült Kékestetőn

  Több, az egészségmegőrzést segítő fejlesztés is megvalósult Kékestetőn a Kékestető Nonprofit Kft. beruházásban.
 • Még idén elkészülhet Miskolctapolca futurisztikus fürdőkomplexuma

  A fürdő öt épülete közül négy szerkezete már elkészült, a belső medencék alapozása már megtörtént, és a külső medencék kivitelezése is folyamatban van.
 • Betyárfesztivált rendeznek a Mátrában

  A betyárvilág hagyományai, szokásai elevenednek meg a Mátrai Betyár Fesztiválon 2020. augusztus 14–15-én Sástón 3 helyszínen.
 • A Zempléni Fesztivál együtt kínálja a természet és a művészet szépségeit  

  Az eredetileg is tervezett tíz napban, augusztus 14-től 23-ig hívja a színvonalas kulturális programokra és nem mellesleg Tokaj-Hegyalja folyékony aranyára szomjazó látogatókat a Zempléni Fesztivál. Tíz felhőtlen napot ígérnek, most természetesen a hazai zenei élet kiválóságainak közreműködésével.
 • Muzsikál az erdő idén is a Mátrában

  A „Muzsikál az erdő” – Mátrai művészeti napok rendezvénysorozatot az eredeti időpontban – 2020. július 4–12. – meg tudják tartani, mivel a koronavírus-helyzet enyhült, a kormányzat a szabályok követésével szabadtéri kulturális rendezvények megtartását engedélyezi. A rendezvények a kidolgozott biztonságos rendezvénylátogatási protokoll betartásával valósulnak meg, amely lehetővé teszi a rendezvényre látogatók számára, hogy erdei környezetben az erdő és a zene élményeit önfeledten élvezhessék és testi-lelki feltöltődésben legyen részük.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum