Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. április 5., vasárnap, Vince napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Lepke- és ásványkiállítás

  Magyarország legnagyobb állandó trópusi lepkekiállítása. Több mint 1000 db hazai és külföldi ásvány.
 • Kakasszóra ébredni

  A Mátra déli lábánál egy csendes kis faluban, Kisnánán található a Bari tanya, ahol Tari Tünde gazdaasszony kifejezetten azokat a vendégeket várja, akik szeretnék megtapasztalni az igazi vidéki életet. Nemcsak szálláshely, hanem önmagában egész napos program az állatok hadával, megannyi teendővel és a finom falatokkal. A környéken ráadásul számos látnivaló várja az utazókat a tanyával szemközt álló vártól, a túraútvonalakon át a közvetlen közelben található Egerig.
 • Sikeres évet zárt a lillafüredi és a pálházi erdei vasút

  Megközelítette a 285 ezret az Északerdő Zrt. erdei vasútjainak összesített utaslétszáma 2019-ben – közölte a társaság vezérigazgatója az MTI-vel.
 • Egerbe télen is érdemes ellátogatni

  Egerben télen a két fürdő mellett két jégpálya, számos különleges múzeum, adventi vásár várja a turistákat. A kihagyhatatlan történelmi emlékek és a borospincék pedig ilyenkor is jó programot jelentenek.
 • Vonatozz krampuszokkal, találkozz a Mikulással!

  A Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány az Északerdő Zrt.-vel együttműködésben 2019-ben 17. alkalommal indítja útjára a Diósgyőri Mikulás-vonatot, amely nem egy hétköznapi utazást jelent a lillafüredi kisvasúton, hanem egy közel 2 és fél órás, varázslatos kalandot a gyermekek és családok számára a Mikulás meseszép, varázslatos Mesebirodalmában.
 • Átadták a Bükk-vidék Geopark Központot

  Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Rácz András környezetügyért felelős államtitkár, valamint Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója közösen adta át a Bükk-vidék Geopark Központot és Panziót Bükkszentkereszten.
 • Füstös október Tállyán

  Tállyán az októbert füstösre tervezik. Na nem azért, mert a hideg miatt begyújtanak a kályhába, inkább azért, mert megtanulunk mindent amit tudni lehet a rátkai füstölt szalonnáról, a bbq-ról, megkóstolunk mindenféle füstölt árut, tarját, kolbászt, halat, paprikát és zöldárut.
 • Szívvel-lélekkel, gyógynövényekkel várja Gyuri bácsi és csapata a Bükkszentkereszti gyógynövénynapok látogatóit

  2019. július 13–14-én ismét a gyógynövényeké lesz a főszerep a Bükk egyik legszebb falujában, Bükkszentkereszten. Az immár 13. alkalommal megrendezésre kerülő gyógynövényünnep két házigazdája Gyuri bácsi, a bükki füvesember és lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa idén is neves előadókkal, vezetett túrával, gyermekprogramokkal és tanácsadással várja a gyógynövények szerelmeseit.
 • Bor, mámor, Eger

  Az ország egyik legismertebb borvidékének legjobb borászai, kiváló, világversenyeken is elismert borok, igazi ételkülönlegességek, ingyenes koncertek és páratlan környezet – egyebek közt ez várja azt a több tízezer érdeklődőt, akik idén is ellátogatnak az északi régió legnagyobb borgasztronómiai fesztiváljára, a XXIII. Egri Bikavér-ünnepre.
 • Barangolás az aszú szülőföldjén

  Kevés olyan pontja lehet a Földnek, ahol Tokaj nevét és a tokaji aszút megemlítve, ne kapná fel valaki a fejét és ne csettintene elismerően: az igen! Az édes aszú ma is az egyik legdrágább desszertbor a világon, Tokaj és a Hegyalja azonban, bár hírnevét ennek köszönheti, sokkal több, mint egy kiváló adottságú borvidék. Izgalmas történelme, természeti sokszínűsége, gazdag kultúrája megannyi csodával lepi meg a látogatót, érdemes felfedezőútra indulni!
 • 40. Kaláka Fesztivál

  A Kaláka Fesztivál idén ünnepli 40. születésnapját.
 • Lepke- és ásványkiállítás

  A kiállításon több mint 3500 db szebbnél szebb színezetű és formájú trópusi lepke és több száz kiállított hazai és külföldi ásvány várja a látogatókat. A gyűjtemény európai lepkefajt nem tartalmaz!
 • Ismét nyitnak a pincék májusban az Avasi borangoláson

  Nyolcadik alkalommal kelti életre a miskolci történelmi avasi pincesort az ország legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai fesztiválja, az Avasi borangolás.
 • „Tök” jó móka vár az Avalon Park látogatóira október 27. és november 3. között

  Idén sem unatkozhatnak az Avalon Park látogatói az őszi szünetben. Október 27. és november 3. között kicsik és nagyok számára is izgalmas programokkal várja a családi kiruccanásra vágyókat a halloweendíszekbe öltöztetett miskolctapolcai élménypark.
 • Graffitiket távolítottak el védett területekről

  Napjainkban elmondható, hogy a graffiti nemcsak a településeken okoz problémát, hanem sokszor külterületeken és sajnos ritkán, de a védett területeken is megjelenik. Az ilyen jellegű alkotások sajnos a Bükk hegység több pontján is megtalálhatóak.
 • XVII. Egri várfalmászó verseny

  Augusztus 25–26-án tartjuk versenyünket, mely alkalmas mind az ifjú generáció, mind a tapasztalt, csiszolt technikájú sportmászók számára. Idén is elsősorban egy közösség megteremtésére, egyben a történelmi emlékek felelevenítésére fókuszálunk, mely két nap során a résztvevők aktív környezetben találkozhatnak.
 • A Pálházi erdei vasút napja

  Az országos kisvasúti nap rendezvénysorozat soron keretében augusztus harmadik szombatja a Pálházi ÁEV kisvasúti napja.
 • Hétvégenként pályára áll Vili, a napelemes motorkocsi

  A nyári hétvégéken, péntek, szombat és vasárnap menetrend szerint 12 óra 15 perckor Nagyirtáspusztráról induló járatok megszokott kisvasúti kocsijai mellett a Vili 2. napelemes motorkocsi is kidöcög a pályára. Vissza 13 óra 10 perckor Márianosztráról indul.
 • Újra látogatható a lillafüredi Anna-barlang

  2018 pünkösdjén a Függőkertekben történt egy csőtörés, ami miatt rövid idő alatt hatalmas mennyiségű víz zúdult be a barlangba. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kollégái azonnal igyekeztek a problémát kezelni, azonban a mésztufa szerkezete miatt több héten keresztül folyamatosan folyt a víz fentről, illetve a barlangjáratokban. Emiatt csúszóssá vált a járófelület, s az elektromos hálózat is potenciális veszélyt jelentett a látogatókra.
 • 8. Egri Érsekkerti Nyári Játékok

  77 színházi felnőtt- és gyermekelőadás Egerben, gyönyörű környezetben, az Érsekkerti-tó partján.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum