Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. január 19., szerda, Sára napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Öntödei üzem Sirokban

  Az idén 70 éves Metalconstruct Zrt. a megváltozott piaci igényekre reagálva jelentős átalakításokat, fejlesztéseket végzett kecskeméti telephelyén, Sirokban pedig egy teljesen új, a legmodernebb technológiákat felvonultató öntödei üzemegységet hozott létre, amely 2021 januárja óta maximális kapacitással szolgálja ki a vállalkozásokat, közöttük sok olyat, amely távol-keleti, kínai beszállítói helyett keresett lokális megoldást az ellátási láncban felmerült problémák kezelésére.
 • Esszencia borest Miskolcon

  Miskolc legkülönlegesebb boreseménye várja a közönséget november 27-én a Zenepalotában, ahol hazánk öt borrégiójából érkező 19 hölgyborász mutatja be borait.
 • Ismét Határtalan napok a Miskolci Nemzeti Színházban

  Rendhagyó módon ősszel rendezi meg idén a miskolci teátrum a Határtalan napok rendezvénysorozatot. A pandémia miatt 2021-ben februárról novemberre halasztott esemény határon túli vendége idén Kassa lesz. A város művészetét, kulturális életét november 11–13. között ismerhetik meg az érdeklődők izgalmas színházi előadások, kiállítás és kerekasztal-beszélgetés során.
 • Bringatúra Palócföld vadregényes tájain

  Magyarország északkeleti szegletében, Szlovákia közvetlen szomszédságában, hegyek-völgyek, dombok és fennsíkok ölelésében várja a kirándulni és kikapcsolódni vágyókat Palócföld. A vadregényes tájat és a különösen kedves településeket most közelről is láthatták mindazok, aki részt vettek a Palóc Út Egyesület szervezében megrendezett ötnapos Palóc bringatúrán.
 • Táj nemzetközi világnapja

  Az Aggteleki Nemzeti Park területének nagy része átfed az Aggtelek Bioszféra Rezervátum területével. A bioszféra-rezervátumok az ember és a természet hosszú távú, fenntartható együttélésének mintaterületei. Olyan területek, ahol a táj sokat megőrzött az ember megjelenése előtti állapotából.
 • Állatok világnapja rendezvény a Szent Ferenc-emlékhelynél

  Aggtelek közelében, a Jósvafő irányába vezető országút mellett található Szent Ferenc-emlékhely Magyarország egyetlen védett természeti területen lévő Szent Ferenc-emlékhelye, melyet a Magyar Katolikus Egyház egri helynöke szentelt fel.
 • Európai madármegfigyelő napok

  Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság és az Madármegfigyelő Egyesület helyi csoportja által szervezett gyűrűzőállomáson gyűrűzési bemutató és madármegfigyelés várja az érdeklődőket.
 • Szarvasbőgés az Aggteleki-karszton

  Az őszi színes lombú erdők egyedi hangulatú pillanatai a hűvös estéken a szarvasbikák bőgése.
 • Avasi borangolás zárja a nyarat

  A nyár utolsó hétvégéjén, augusztus 26–28-án életre kelnek az avasi pincesorok Miskolc belvárosában. A IX. Avasi borangoláson felpezsdül az avasi hegyoldal egész területe, nyitnak a pincegazdák, érkeznek borászok és vendéglátók, lesznek művészek és zenészek, különleges borbemutatók és interaktív programok.
 • Avasi borangolás

  Kilencedik alkalommal a nyár utolsó hétvégéjén kelti életre a miskolci történelmi avasi pincesort az ország legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai fesztiválja, az Avasi borangolás.
 • Extrém buborékszállás Noszvajon

  Az erdő kellős közepén megszállni úgy, hogy nem vagyunk elszigetelve a természettől, erre az egyik legjobb példát a noszvaji Nomád Hotel & Glamping. Harmadik generációs szappanbuborék-forma szálláshelyük üzenete, hogy kitörve a megszokott sémákból, lehet máshogy is pihenni.
 • Nyár végére elkészül a Bükk új turisztikai látványossága

  A falak állnak, a belső munkákon dolgoznak, kívül is rakják a követ, a tervek szerint nyár végére megnyílhat az 1,3 milliárd forintból készülő turisztikai attrakció, amely a borsodi megyehatárnál található.
 • Megnyitotta kapuit a miskolctapolcai Ellipsum élményfürdő

  A miskolci városvezetés reményei szerint az új Ellipsum élmény- és strandfürdő vonzerejének köszönhetően akár meg is duplázódhat a város idegenforgalma.
 • Tokaj lehet idén nyáron az új Balaton

  A korlátozások feloldásának köszönhetően végre újra nyakunkba vehetjük az országot. Abban azonban egészen biztosak lehetünk, hogy a pandémia nem hagyja nyom nélkül az utazási szokásokat sem, ahogy tavaly, úgy idén is inkább a belföldi célpontokat fogjuk előnyben részesíteni. A koronavírus átalakította az úticél-preferenciákat, így újra aranykorukat élhetik az eddig kevésbé látogatott festői tájak, többek között a tokaji borvidék is, amely nem kapja meg azt a figyelmet, amelyet adottságai alapján megérdemelne. A Roadster magazin munkatársai éppen ezért fogták magukat és ellátogattak erre a különleges helyre, hogy elmeséljék mennyi szépség és rejtély található a világörökség részét képező vidéken. Programajánló következik.
 • Indul a vízi sportszezon a Tisza-tavon

  A Tisza-tó közepén található kis falu, Sarud várja a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) legújabb szabadidősport-versenysorozatának részvevőit május 29-én a S. Port Vízibázison.
 • Legyen részese a határtalan élményeknek

  Szeretné megismerni az  igazán érintetlen természetet? Szeret túrázni, kíváncsi a palóc kultúrára, a hagyományos ízekre? Akkor induljon el és túrázzon velünk a Palócföldön!
 • Várja látogatóit Gyuri bácsi megújult gyógynövénykertje

  Gyuri bácsi lánya, Zsuzsa megálmodott egy helyet, ahol a látogatók különleges környezetben sétálhatnak a gyógynövények között. Édesapja régi gyógynövénykertjének hagyományait megtartó, ám a mai kor kényelmét teljesen kiszolgáló, hársfalevelet mintázó, új látogatóközpontban több mint 150-féle gyógynövényt ismerhetnek meg az érdeklődők.
 • Díszes női viseletek Palócföldről

  A rendkívül gazdag népi műveltségű, az országhatáron is átterjedő Palócföld középpontjában fekvő MNM Palóc Múzeuma a vidéki múzeumok sorában kiemelkedően értékes műtárgyanyaggal rendelkezik. Néprajzi gyűjteménye átfogja Nógrád megye teljes paraszti kultúráját.
 • Újra Eger címmel indul fotó- és videópályázat

  Újra Eger címmel fotó- és videópályázatot hirdet a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft. azzal a céllal, hogy helyi lakosokkal és korábbi látogatókkal együttműködve indítsa újra Eger turizmusát.
 • Elmarad a hollókői húsvét

  Idén is elmarad a Hollókői Húsvéti Fesztivál a locsolkodással együtt. Helyette augusztus 20–22. között szerveznek hagyományőrző fesztivált a faluban.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum