Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. január 19., szerda, Sára napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Már a hétvégén újranyithat az eplényi sípálya

  Az enyhe időjárás miatt január 1-jén bezárta kapuit az eplényi Síaréna Vibe Park, ám remélhetőleg 8-án újra megnyitnak.
 • Az illúzió jegyében nyitott meg A Modern művészet Zircen kiállítás

  Azt látom-e, ami van, vagy az van, amit látok? Az illúzió és valóság kapcsolatát boncolgató mottóval nyílt meg az a szabadtéri kortárs művészeti kiállítás a Bakony fővárosában, amely példaértékű összefogás eredményeképpen jött létre, és 130 művészdiák és tanáraik kreativitását és tehetségét dicséri. A Modern művészet Zircen elnevezésű tárlat olyan alkotások terveit mutatja be, amelyeket kapcsolódnak a város szellemiségéhez. Ennek jegyében utcabútorok, szélszobrok, arculattervek vagy éppen zirci tematikájú társasjáték terve is található közöttük.
 • Bor, kultúra, Szekszárd

  Szekszárd hangulatos utcáit járva lépten-nyomon történelmi nevezetességekre bukkanunk. Városnézés közben se feledjük, hogy híres borvidéken járunk: térjünk be az utunkba akadó borházakba egy-egy pohár tüzes kadarkára vagy bikavérre.
 • Bakony Expo, a bakonyi ízek vására

  Gasztronómia, hagyományok és szórakoztató programok várnak „A természet íze – a vidék portékája” mottóval zajló rendezvényen.
 • Négy évszakos lesz az eplényi síközpont

  Megújulás után Síaréna Vibe Park néven nyitja meg kapuit az eplényi síközpont, amely már nem csak télen várja a sportolni vágyókat, hanem mind a négy évszakban működni fog.
 • Veszprémben elektromos buszt állítottak tesztüzembe

  Ahogy az ország több városában, úgy Veszprémben is lecserélik a korábbi autóbuszokat jövő tavaszig energiatakarékos és klímabarát járművekre – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára Veszprémben, ahol elektromos buszt állítottak tesztüzembe október végéig.
 • Öreg-tavi nagy halászat

  Idén ősszel újra a gasztronómiáé a főszerep a tatai Öreg-tó partján. A halgazdálkodás tatai hagyományait, a halfogyasztás kultúráját népszerűsítő gasztronómiai esemény csaknem két évtizedes múltra tekint vissza.
 • Juhfark-ünnep

  Október 16-án 6. alkalommal rendezik a somlói Tornai Pincészetben a Juhfark reprezentatív bemutatóját, a Somlói Juhfark-ünnepet.
 • Fotósviadal-hétvége

  Egy egész hétvégés programmal tér vissza Veszprémbe a Fotósviadal, ahol ezúttal a megszokottól eltérő kihívásokkal szembesülhetnek a résztvevők. A rengeteg izgalmas fotótéma közt olyan helyszíneket is találunk, amelyek a turisták előtt általában rejtve maradnak, de egy jótékonysági árveréssel egybekötött fotókiállítást is megtekinthetünk a Balatont bemutató fotósok legjobb munkáiból a „Samsung – The Frame” projekt digitális fotóművészeti kiállítóterében Tihanyban.
 • Kávéházak éjszakája Veszprémben 

  13 helyszínen több mint 40 programmal várja az érdeklődőket a Kávéházak éjszakája szeptember 25–26. között két teljes napon át. 
 • A béke szigete Tatán

  Valaha császárokat, királyokat, hadvezéreket és grófokat fogadott a tatai Öreg-tó partján álló Esterházy-kastély, amely újra régi pompájában ragyog.
 • Puzzle-kiállítás Székesfehérváron

  Helyszín: Feketehegy-Szárazréti Közösségi Ház (8000 Székesfehérvár Farkasvermi u. 2.) A kiállítás időpontja: 2021. 09. 25–26.
 • Modern művészet Zircen

  Az itt élő alkotóknak köszönhetően különleges kulturális pezsgés kezdődik idén ősszel a Bakony fővárosában, a leginkább gazdag történelmi múltjáról ismert Zircen. A Modern művészet Zircen projekt keretében létrejövő művészeti alkotások, amelyek a helyi alkotóközösség, köztük művészhallgatók keze munkája nyomán keletkeznek majd, fokozatosan veszik birtokba a város közterületeit. Lesznek köztük utcabútorok és szabadtéri szobrok, de ajándéktárgyak és utcai kiállítás is, ami pedig közös bennük, hogy karakteres keretbe foglalják a várost és igazi zirci szellemiséggel töltik majd fel a látogatókat. 
 • Európai mobilitási hét

  Sokféle érdekes programmal várják az érdeklődőket az Európai mobilitási hét székesfehérvári eseményei szeptember 22–26. között: idén is megrendezik a legmobilisabb osztály vetélkedőt, lesz minimotoros-futóbiciklis felvonulás a legkisebbeknek, a nagyobbaknak bringás uzsonna, tanbringázás és Critical Mass a kerékpárosklubbal, a hét végén bemutatkozik a Zöld busz projekt Sóstón, és – immár harmadik alkalommal – megrendezik a Menő jövő – elektromos járművek napját is.
 • Magyar dal napja Fehérváron

  A Magyar dal napját – Presser Gábor ötlete nyomán – 2008-ban rendezték meg először, azóta szeptember második vasárnapján ünnepeljük. A nap bevezetőjének, „előestéjének” szánja a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ azt a kellemesnek ígérkező zenés tóparti eseményt, amelyre szeptember 11-én, szombaton este várják az érdeklődőket a Csónakázó-tó mellé.
 • Love Fesztivál Válon

  Ismét lesz tűzgyújtás a váli Love-szobornál, immár 2 napos fesztivál keretében várják a látogatókat.
 • Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál

  A Vadex Zrt. a hagyományokhoz híven idén is megrendezi a Pákozdi Pagony területén a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált. A program középpontjában ezúttal is a vadételek állnak majd.
 • Alba Regia Feszt, a jazz legyen veled!

  Augusztus 9–11-ig ismét Alba Regia Feszt Székesfehérváron. 3 napon keresztül nincs megállás, hazánk legigényesebb zenekarai rázzák fel a várost ingyenesen látogatható koncertekkel.
 • Szekszárdi nyitott pincék

  Augusztus második hétvégéjén, vagyis augusztus 6-tól 8-ig a szekszárdi borvidék borászai nyitott pinceajtókkal, finom borokkal, borkorcsolyákkal, kóstolósorokkal és programokkal várják az érdeklődőket a Szekszárdi nyitott pincék ideje alatt.
 • Retróban is gazdag lesz az idei EFOTT

  A retró szerelmeseinek sem kell továbbmenni augusztus 11–15. között Sukorónál, hiszen a hazai legnagyobbak (pl. Halott Pénz, Wellhello, Follow The Flow, Bagossy Brothers Company) és a külföldi headlinerek (Scooter és Flo Rida) mellett koncertet ad például a fiataloknak legszívesebben éneklő Korda György és Balázs Klári, akik 40 év után újrahangolták Reptér című megaslágerüket. Színpadra lép még a Groovehouse, Krisz Rudi, Zoltán Erika és a V-tech, de a lemezjátszók legpatinásabb ismerői, mint Dévényi Tibi bácsi vagy Dj Dominique, valamint a Necc Party is segít a legszebb évek újraidézésében.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum