Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. november 15., péntek, Albert napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Vadászfegyverek, fegyvervadászok

  Az egyhetes esemény minden vadász, lövész, gyűjtő, fegyverek iránt érdeklődő számára izgalmas tartalmat nyújt.
 • Különleges babakiállítás a Deák Ferenc-kúriában

  Marozsyné Guba Rózsa babakészítő népi iparművész saját alkotásai költöznek augusztus 17-től Deák Ferenc, a „haza bölcse” otthonába. Az alkotások „különlegessége”, hogy Guba Rózsa a babáit sík textilből kiindulva készíti el, nem használ sem sablonokat, sem pedig porcelánt vagy műanyagot. Minden általa készített darab egyedi tervezésű és kivitelezésű.
 • Dolgok, amiket nem lehet kihagyni a jövő heti EFOTT-on

  Az Egyetemisták és főiskolások országos turisztikai találkozóján idén 13 zenei helyszínen több mint 200 fellépő, 35-féle sportprogram és olyan nap közbeni élményelemek is várják a fesztiválozókat, amelyekre ezelőtt még nem volt példa. Íme 15 fantasztikus dolog, amit látni vagy kipróbálni érdemes 2019. július 9–15. között a Velencei-tó partján!
 • A falu – a Fitos Dezső Társulat előadása a Tatai sokadalomban

  Díjazott táncosokkal mutatja be a Fitos Dezső Társulat legújabb táncelőadását, A falut a Tatai sokadalomban június 14-én, pénteken 20.30-tól. A táncprodukció a 2013-ban Washingtonban bemutatott, nagy sikerű Magyar falu, valamint a Falusi színek folytatása. A műsorban közreműködik a Fölszállott a páva különdíjasa, a Szentendre Táncegyüttes.
 • Ifjú prímásokkal köszönti a 20 éves Tatai sokadalmat a Muzsikás

  Új kezdeményezéssel, mester-palánta népzenei kurzussal hangolódik Tata a jubileumi, huszadik sokadalomra. A Kenderke Népművészeti Műhely nagy múltú rendezvénye előtt, június 12–14. között rendezik meg a különleges zenei tábort.
 • Koncert mellé sport

  A legsportosabb fesztiválként is számontartott EFOTT-on idén július 9–15. között 35-féle testedzési formát kínálnak. Az egészséges életmód népszerűsítésében közkedvelt sportolók segédkeznek, és olyan új programok is elérhetők lesznek, amelyek bemelegítenek az esti bulira vagy éppen felráznak az esti buli után.
 • Rednex a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon

  Az amerikai folk legendás alakja, Cotton Eye Joe lesz a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál „díszvendége”. A Monostori Erőd és az amerikai autók szerelmesei ostromára készül a Rednex. Az egész világot meghódító, a 90-es évek svéd popcsillagai látványos show-val érkeznek Komáromba, hogy a V8-as motordübörgést amerikai countrymuzsikával fűszerezze.
 • Három magyar zenekar tart jubileumi produkciót az idei EFOTT-on

  Szuper nyári fesztivál, korban és stílusban is sokszínű közönség, nyitott társaság, lelkes, mosolygós arcok, akikkel a koncert után is szívesen bulizik az ember – ezen benyomásaiknak adtak hangot a 2019-es EFOTT-on jubiláló zenekarok. A Tankcsapda idén 30, a Halott Pénz és a Road pedig 15 éves évfordulót ünnepel. A szülinapos fellépők július 9–15. között különleges produkciókkal készülnek a Velencei-tó partjára.
 • Anyák napi meglepetés Eplényben

  2019-ben május első vasárnapján az anyukák ingyen libegőzhetnek, ha együtt jönnek a családdal.
 • Iharkúti geotúra a dinoszauruszok földjére, medvehagymával fűszerezve

  Kiindulópontunk, Németbánya, a Bakony egyik legkisebb faluja, viszont környezete az elmúlt évtizedek legnagyobb őslénytani szenzációjának, a bakonyi dinoszauruszleleteknek az otthona.
 • Tavaszindító libegőzés

  Eplényben tavasszal sem áll meg az élet, tavaszindító libegőzést szerveznek a kirándulni vágyóknak március 30–31-én.
 • Nyitnikék – I. Nagy velencei-tavi sétáló borkóstoló

  A világ a színek sokaságától olyan szép. A bor világa szép és színes. Talán kék? Akár. De, hogy érdemes rá nyitni, az biztos.
 • Libegőzés Eplényben

  Nyitva lesz az Eplényi libegő reggel 9-től 17 óráig, a hegytetőn látogatható lesz az Ámos-hegyi kilátó és nyitva lesz a Das WeltAuto panorámabár is.
 • Idegenvezetők világnapja

  Február 24-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából különleges városi sétákkal készülnek a Tourinform-iroda idegenvezetői. Az immár tizedik alkalommal megrendezésre kerülő eseményen ismét felfedezhetik velünk Székesfehérvár rejtett kincseit.
 • Megújulva várja a látogatókat a Sátorkőpusztai-barlang

  A Dorog határában lévő Sátorkőpusztai-barlangban látogatóbarát útvonalakat alakított ki, új lámpákat szerelt be, valamint megtisztította a barlang régi és újonnan napvilágra került képződményeit a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE).
 • Jelenlét címmel nyílt meg a Halász-kastély legújabb kiállítása a szolnoki művésztelep gyűjteményéből

  Nagyszerű érzés, és a munkánkra adott támogató visszajelzés, hogy olyan sokan gyűltünk ma össze a Halász-kastélyban, hogy kicsinek bizonyul a legnagyobb termünk is – ezekkel a szavakkal köszöntötte a megjelenteket Rodics Eszter, a Halász-kastély igazgatója a Szolnoki Művésztelep alkotóinak Jelenlét című kiállításmegnyitóján. A tárlatot dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szolnok város korábbi kulturális alpolgármestere nyitotta meg L. Simon László országgyűlési képviselő köszöntőjét követően. A különlegesen gazdag és sokszínű gyűjteményt Wehner Tibor művészettörténész méltatta.
 • 2023-ban Veszprém Európa kulturális fővárosa lesz

  Veszprém pályázatát támogatja az Európa kulturális fővárosa 2023 címre a projekt független nemzetközi szakértői testülete.
 • Trianon-kiállítás

  Március 3-ig látható a Csók István Képtárban Jankovics Marcell Trianon című kiállítása. A nagyszabású tárlaton a művész közel kétszáz, szatirikus politikai karikatúrák világát idéző grafikája látható. Tóth Norbert kurátor szavaival a kiállítás arról a közös hazáról szól, „melyért évezreden át vérét adta e soknyelvű nemzet, hogy védelmezze a keresztény hitet és műveltséget”.
 • Eplényben fehér lesz a karácsony

  Az Intersport Síaréna Eplény végig nyitva tart majd az ünnepek alatt is, megállás nélkül.
 • A Gerecsét bemutató látogatóközpont épül Péliföldszentkereszten

  A Gerecsét bemutató látogatóközpont alapkövét tette le a Don Bosco Szalézi Társasága a Komárom-Esztergom megyei Péliföldszentkereszten, az egy év alatt elkészülő beruházásra 215 millió forint uniós támogatást nyertek el.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum