Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. szeptember 24., péntek, Gellért napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • A béke szigete Tatán

  Valaha császárokat, királyokat, hadvezéreket és grófokat fogadott a tatai Öreg-tó partján álló Esterházy-kastély, amely újra régi pompájában ragyog.
 • Puzzle-kiállítás Székesfehérváron

  Helyszín: Feketehegy-Szárazréti Közösségi Ház (8000 Székesfehérvár Farkasvermi u. 2.) A kiállítás időpontja: 2021. 09. 25–26.
 • Modern művészet Zircen

  Az itt élő alkotóknak köszönhetően különleges kulturális pezsgés kezdődik idén ősszel a Bakony fővárosában, a leginkább gazdag történelmi múltjáról ismert Zircen. A Modern művészet Zircen projekt keretében létrejövő művészeti alkotások, amelyek a helyi alkotóközösség, köztük művészhallgatók keze munkája nyomán keletkeznek majd, fokozatosan veszik birtokba a város közterületeit. Lesznek köztük utcabútorok és szabadtéri szobrok, de ajándéktárgyak és utcai kiállítás is, ami pedig közös bennük, hogy karakteres keretbe foglalják a várost és igazi zirci szellemiséggel töltik majd fel a látogatókat. 
 • Európai mobilitási hét

  Sokféle érdekes programmal várják az érdeklődőket az Európai mobilitási hét székesfehérvári eseményei szeptember 22–26. között: idén is megrendezik a legmobilisabb osztály vetélkedőt, lesz minimotoros-futóbiciklis felvonulás a legkisebbeknek, a nagyobbaknak bringás uzsonna, tanbringázás és Critical Mass a kerékpárosklubbal, a hét végén bemutatkozik a Zöld busz projekt Sóstón, és – immár harmadik alkalommal – megrendezik a Menő jövő – elektromos járművek napját is.
 • Magyar dal napja Fehérváron

  A Magyar dal napját – Presser Gábor ötlete nyomán – 2008-ban rendezték meg először, azóta szeptember második vasárnapján ünnepeljük. A nap bevezetőjének, „előestéjének” szánja a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ azt a kellemesnek ígérkező zenés tóparti eseményt, amelyre szeptember 11-én, szombaton este várják az érdeklődőket a Csónakázó-tó mellé.
 • Love Fesztivál Válon

  Ismét lesz tűzgyújtás a váli Love-szobornál, immár 2 napos fesztivál keretében várják a látogatókat.
 • Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál

  A Vadex Zrt. a hagyományokhoz híven idén is megrendezi a Pákozdi Pagony területén a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált. A program középpontjában ezúttal is a vadételek állnak majd.
 • Alba Regia Feszt, a jazz legyen veled!

  Augusztus 9–11-ig ismét Alba Regia Feszt Székesfehérváron. 3 napon keresztül nincs megállás, hazánk legigényesebb zenekarai rázzák fel a várost ingyenesen látogatható koncertekkel.
 • Szekszárdi nyitott pincék

  Augusztus második hétvégéjén, vagyis augusztus 6-tól 8-ig a szekszárdi borvidék borászai nyitott pinceajtókkal, finom borokkal, borkorcsolyákkal, kóstolósorokkal és programokkal várják az érdeklődőket a Szekszárdi nyitott pincék ideje alatt.
 • Retróban is gazdag lesz az idei EFOTT

  A retró szerelmeseinek sem kell továbbmenni augusztus 11–15. között Sukorónál, hiszen a hazai legnagyobbak (pl. Halott Pénz, Wellhello, Follow The Flow, Bagossy Brothers Company) és a külföldi headlinerek (Scooter és Flo Rida) mellett koncertet ad például a fiataloknak legszívesebben éneklő Korda György és Balázs Klári, akik 40 év után újrahangolták Reptér című megaslágerüket. Színpadra lép még a Groovehouse, Krisz Rudi, Zoltán Erika és a V-tech, de a lemezjátszók legpatinásabb ismerői, mint Dévényi Tibi bácsi vagy Dj Dominique, valamint a Necc Party is segít a legszebb évek újraidézésében.
 • Tatai Patara Török Kori Történelmi Fesztivál

  Az 1597. május 23-i ostromnak, az először itt használt patarának, vagyis kapupetárdának állítanak emléket a hagyományőrzők, akik között nem csak a „házigazda” Pálffy Kompánia tagjai, hanem a Visegrádi Dobosok, a Nánai Sólymos Vitézek és a Batthyányi Lovas Bandérium tagjai is ott lesznek.
 • Egy nappal hosszabb lesz az EFOTT

  A Velencei-tó partját idén már augusztus 10-én, kedden bevehetik az EFOTT Fesztivál hetijegyesei. Ezen az előnapon ötállomásos vetélkedő, tábortűz, a víziszínpadon tartott akusztikus és szárazföldi koncertek mellett még szülinapot is lehet ünnepelni Fluor Tomival és barátaival.
 • A Vörösmarty Színház nyáron is felüdít

  Ha egy kis felfrissülésre vágyik a szaharai forróságban, mi más is lehetne jobb program, mint a Vörösmarty Színház nyári programkínálata. Hűsölhet a felhők felett a Boeing, Boeinggel, szurkolhat A Pál utca fiúknak, vagy egy kellemes operettkoktéllal hűtheti le magát. Ha pedig szerelemre vágyik, a Szerelem, ó! című bohózattal csalogathatja elő Ámort.
 • 12. Kaposfest

  Várdai István és Baráti Kristóf művészeti vezetésével augusztus 13. és 19. között újra egyhetes formában jelentkezik az ország és a régió legjelentősebb komolyzenei fesztiválja. Az idei évben is számíthatnak a nézők a már ismert és visszatérő művészekre, viszont először áll a Kaposfest színpadára Avi Avital, a világ legismertebb mandolinművésze és először játszik Magyarországon Ksenija Sidorova világhírű harmonikaművész.
 • Kosztümkiállítás nyílt Vörösmarty Színház jelmezeiből a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban

  Különleges kiállítás nyílt Fehérvárcsurgón a Károlyi-kastélyban. Július elejéig nemcsak a csodaszépen berendezett szobákban gyönyörködhetnek a szemek, hanem a színház jelmezeiben is. Június 26-án 11 órától a színház jelmez- és kelléktár vezetője tart tárlatvezetést.
 • Indul a Magyar Tavak Fesztiválja a Velencei-tónál

  A Magyar Tavak Fesztiválja rendezvénysorozat idén a Velencei-tónál első alkalommal nyitja meg kaput. Az idei évben június 18-tól 20-ig a Velencei-tónál rendezik meg a különleges fesztivált, amely a kultúrát, a sportot és a természet szépségeit ötvözi.
 • Beethovennel a szabadban

  A Nemzeti Filharmonikusok előadásában „Beethovennel a szabadban” martonvásári hangversenysorozatával július három hétvégéjén szombat esténként újra felcsendülnek a német zeneszerző művei.
 • Visszatérnek a martonvásári kastélyparkba a Nemzeti Filharmonikusok

  Beethovennel a szabadban címmel július 3-án, 10-én és 17-én a páratlan szépségű martonvásári Brunszvik-kastély kertjében adnak koncertet a Nemzeti Filharmonikusok, megidézve a bécsi klasszika lezárójának, valamint a romantika úttörője tekinthető német zeneszerző munkásságát.
 • 17. Európai dísznövény- és kertművészeti napok

  A fehérvárcsurgói Károlyi-kastélypark és az Európai Kulturális Találkozó Központ 17. alkalommal ad helyet – ha az egészségügyi előírások lehetővé teszik az időpont megtartását – az Európai dísznövény- és kertművészeti napoknak a Károlyi József Alapítvány szervezésében.
 • Idén két nagyszínpad lesz és Flo Rida is az EFOTT-ra készül

  A legfrissebb rendelet szerint 2021 nyarán újra megrendezhetik a nagyobb fesztiválokat is. Az EFOTT szervezői közkinccsé is tették a Velencei-tó partján augusztus 11–15. között tartott esemény szinte teljes nagyszínpados programját.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum