Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. április 23., péntek, Béla napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • A magyar költészet napján zárul a Vörösmarty-emlékév

  Végéhez ért a Vörösmarty-emlékév, amelyet a 220 éve született költő tiszteletére szervezett a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola. Az emlékév zárónapjának gazdag eseménysorozatát a magyar költészet napján, április 11-én követhetik az érdeklődők az online térben. A zárórendezvényen kívül, amelyen neves művészek és a Vörösmarty-versünnep díjazottjai is szerepelnek, a Vörösmarty-versmaraton és Mi dolgod a világon? címmel Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek Vörösmarty-versszínháza is látható lesz.
 • A Balett Színház társulata az online térben várja a közönséget

  A Fantomfájdalom című egyfelvonásos táncdrámát mutatja be a nagyközönségnek a Székesfehérvári Balett Színház. A Trianon-évfordulóra készült darab egy barátság történetén keresztül mutatja be a lezajlott történelmi események hatását, tragédiáját. Az előadást az online térben nézhetjük végig március 20-án.
 • Újranyitott a Pákozd-sukorói Arborétum és Vadaspark

  Négy hónapos kényszerszünet után ismét megnyithatta kapuit a Pákozd-sukorói Arborétum, ahol a hét minden napján várják a kirándulni vágyókat.
 • Az elvarázsolt kastély

  A pandémia okozta helyzet miatt sajnos az elmúlt hónapokban a Halász-kastély látogatók nélkül, szomorkodva várja, hogy újra vendégek népesítsék be tereit. Nem bírjuk tovább, így némi varázslat segítségével a Halász-kastély látogat el otthonaikba!
 • Eplényben beköszöntött a tél

  A T1-es tanulópálya gyermekeknek történő ingyenes megnyitása után is folytatták a hóágyúzást az Intersport Síarénában. Az egyes számú sípályát és a T2-es tanulópályát átlagosan 60 cm-es hóréteggel megnyitották Eplényben.
 • Az Annafürdő vendégház lett Az év turistaháza 2020-ban

  Idén első alkalommal hirdette meg az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ „Az év turistaháza” pályázatát, amelyben a nagyközönség bevonásával keresték meg Magyarország kedvenc turistaházát.
 • Fülemüle kastélykoncert

  „Ütős” Fülemüle kastélykoncertre invitálunk minden érdeklődőt ezúttal az Óbudai Danubia Zenekar Ütőhangszeres kvartettjével. Kétségtelen tény, hogy a szimfonikus zenekar legizgalmasabb, legsokoldalúbb alegysége az ütőskar.
 • Magyar Világ 1938–1940 című kiállítás Veszprémben

  A Laczkó Dezső Múzeum 2021. június 6-ig megtekinthető tárlata a két világháború közötti Magyarországot mutatja be.
 • I. Pápai Nemzetközi Történelmi Film Fesztivál

  November 12. és 15. között rendezik meg az első Pápai Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált (PIHFF), amelyen 24 alkotást láthat a közönség.
 • Erdei kalandok a titokzatos Gemencen

  Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejét keresztül-kasul szabdalják a Duna mellékágai, a zátonyok és a holtágak. A vadvíz és a szárazföld találkozásából született rengeteget kisvasúton, bringával, gyalog és kenuval is bebarangolhatjuk.
 • Somlói Juhfark-ünnep

  Jön a nagy kóstoló 13 pince 24 juhfarkjával október 17-én a Somló-hegyen. A Somló és a juhfark szétválaszthatatlan, különleges páros.
 • XXII. Országos és Nemzetközi Kortárs Táncfesztivál

  Szeptember 6–10. között rendezi a veszprémi Pannon Várszínház immár 22. alkalommal A Tánc Fesztiválját. A magyar kortárs táncművészet versenyszerű találkozóján a neves szakmai zsűri mellett a közönség előtt is megmérettetnek a társulatok.
 • Szarvasbőgéses éjszakai túrák Gemencen

  Elkezdődött a szarvasbőgés Gemencen, szeptember 12-ig a gemenci erdőgazdaság erdei vasúttal szervez kirándulást a bőgéstől leghangosabb erdőrészekhez.
 • Barokkzenei fesztivál Tatán

  Orgona- és rézfúvós hangversennyel, múltidéző udvari mulatságokkal, lantdalokkal és szonátákkal várja a közönséget a 21. Tatai Barokk Fesztivál az Esterházyak által emelt, ma már műemlék épületekben.
 • Tekerd körbe a Velencei-tavat!

  Bár fél nap alatt kényelmesen körbebiciklizhető a Velencei-tó, a látnivalók sokasága miatt a 33 kilométeres tókerülő túrát akár két napra is szét lehet húzni. Kisgyerekekkel is könnyen teljesíthető.
 • Kaposfest – Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál

  Az augusztus 16–19. között zajló kaposvári kulturális fesztivál a pandémiás időszak szabályainak betartása érdekében csökkenti a nézőszámot és megduplázza a délelőtti koncertek számát.
 • Veszprém–Balaton filmpiknik

  Az Európa kulturális fővárosa 2023 program keretében megvalósuló Veszprém–Balaton filmpiknik kezdeményezés azt a törekvést támogatja, hogy Veszprém és a Balaton kulturális-kreatív régiója erősödjön és európai láthatósága növekedjen.
 • Magyarországon először színpadon: a Five

  A szervezők bejelentették, hogy az amerikai rapper, Flo Rida mellé még egy nagy nemzetközi meglepetés érkezik: az EFOTT-on lép színpadra hazánkban először a híres fiúbanda, a Five. A 45. Egyetemisták és főiskolások országos turisztikai találkozója idén a Velencei-tó északi partján, a VVSI Evezőspályánál 2020. augusztus 26–30. között várja a bulizni vágyókat.
 • Újra beindul a kulturális élet Veszprémben és a Balatonon

  Filmmel, könnyű és klasszikus zenével, kortárs tánccal és irodalommal készül a Veszprém–Balaton Európa kulturális fővárosa projekt az idei nyárra. Az idei turisztikai szezonra számtalan eseményt terveztek, ezzel is megkezdve a felkészülést 2023-ra. Sajnos az élet közbeszólt, de köszönhetően a térség aktív programszervezőinek, a régió és a város EKF-es eseményei nagyrészt megvalósulhatnak.
 • A Bakonyban próbálhatja ki Európa első repülő biciklijét

  A híres betyárról, Sobri Jóskáról elnevezett kalandpark 2009 júliusa óta üzemel, a komplexumban sok más mellett drótkötélpálya, hajócsúszda, hófánk és bobpálya is színesíti a kínálatot. A játékok tervezésénél minden korosztály igényeire gondoltak, a legkisebbektől a felnőttekig mindenki megtalálja kedvenc élményelemét.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum