Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. január 27., hétfő, Angelika napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Székesfehérvári mesés adventi forgatag

  Fényfüzérben pompázó óriás karácsonyfa, kürtőskalács és forralt bor, meseszerű óriáskerék, kisvonat és fényjáték. Az ország egyik leghangulatosabb adventi élményét élheti át, aki Székesfehérvár különleges belvárosi épületei között tölti az adventi ünnepeket.
 • Mikulásfalva, Nagykarácsony

  Új programokkal és kicsit más külsőbe bújt Mikulás-udvarral várják azokat a régi és új vendégeket, akik ellátogatnak Nagykarácsonyba Mikulásfalvára, oda ahol az igazi Mikulás lakik.
 • Vadászfegyverek, fegyvervadászok

  Az egyhetes esemény minden vadász, lövész, gyűjtő, fegyverek iránt érdeklődő számára izgalmas tartalmat nyújt.
 • Különleges babakiállítás a Deák Ferenc-kúriában

  Marozsyné Guba Rózsa babakészítő népi iparművész saját alkotásai költöznek augusztus 17-től Deák Ferenc, a „haza bölcse” otthonába. Az alkotások „különlegessége”, hogy Guba Rózsa a babáit sík textilből kiindulva készíti el, nem használ sem sablonokat, sem pedig porcelánt vagy műanyagot. Minden általa készített darab egyedi tervezésű és kivitelezésű.
 • Dolgok, amiket nem lehet kihagyni a jövő heti EFOTT-on

  Az Egyetemisták és főiskolások országos turisztikai találkozóján idén 13 zenei helyszínen több mint 200 fellépő, 35-féle sportprogram és olyan nap közbeni élményelemek is várják a fesztiválozókat, amelyekre ezelőtt még nem volt példa. Íme 15 fantasztikus dolog, amit látni vagy kipróbálni érdemes 2019. július 9–15. között a Velencei-tó partján!
 • A falu – a Fitos Dezső Társulat előadása a Tatai sokadalomban

  Díjazott táncosokkal mutatja be a Fitos Dezső Társulat legújabb táncelőadását, A falut a Tatai sokadalomban június 14-én, pénteken 20.30-tól. A táncprodukció a 2013-ban Washingtonban bemutatott, nagy sikerű Magyar falu, valamint a Falusi színek folytatása. A műsorban közreműködik a Fölszállott a páva különdíjasa, a Szentendre Táncegyüttes.
 • Ifjú prímásokkal köszönti a 20 éves Tatai sokadalmat a Muzsikás

  Új kezdeményezéssel, mester-palánta népzenei kurzussal hangolódik Tata a jubileumi, huszadik sokadalomra. A Kenderke Népművészeti Műhely nagy múltú rendezvénye előtt, június 12–14. között rendezik meg a különleges zenei tábort.
 • Koncert mellé sport

  A legsportosabb fesztiválként is számontartott EFOTT-on idén július 9–15. között 35-féle testedzési formát kínálnak. Az egészséges életmód népszerűsítésében közkedvelt sportolók segédkeznek, és olyan új programok is elérhetők lesznek, amelyek bemelegítenek az esti bulira vagy éppen felráznak az esti buli után.
 • Rednex a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon

  Az amerikai folk legendás alakja, Cotton Eye Joe lesz a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál „díszvendége”. A Monostori Erőd és az amerikai autók szerelmesei ostromára készül a Rednex. Az egész világot meghódító, a 90-es évek svéd popcsillagai látványos show-val érkeznek Komáromba, hogy a V8-as motordübörgést amerikai countrymuzsikával fűszerezze.
 • Három magyar zenekar tart jubileumi produkciót az idei EFOTT-on

  Szuper nyári fesztivál, korban és stílusban is sokszínű közönség, nyitott társaság, lelkes, mosolygós arcok, akikkel a koncert után is szívesen bulizik az ember – ezen benyomásaiknak adtak hangot a 2019-es EFOTT-on jubiláló zenekarok. A Tankcsapda idén 30, a Halott Pénz és a Road pedig 15 éves évfordulót ünnepel. A szülinapos fellépők július 9–15. között különleges produkciókkal készülnek a Velencei-tó partjára.
 • Anyák napi meglepetés Eplényben

  2019-ben május első vasárnapján az anyukák ingyen libegőzhetnek, ha együtt jönnek a családdal.
 • Iharkúti geotúra a dinoszauruszok földjére, medvehagymával fűszerezve

  Kiindulópontunk, Németbánya, a Bakony egyik legkisebb faluja, viszont környezete az elmúlt évtizedek legnagyobb őslénytani szenzációjának, a bakonyi dinoszauruszleleteknek az otthona.
 • Tavaszindító libegőzés

  Eplényben tavasszal sem áll meg az élet, tavaszindító libegőzést szerveznek a kirándulni vágyóknak március 30–31-én.
 • Nyitnikék – I. Nagy velencei-tavi sétáló borkóstoló

  A világ a színek sokaságától olyan szép. A bor világa szép és színes. Talán kék? Akár. De, hogy érdemes rá nyitni, az biztos.
 • Libegőzés Eplényben

  Nyitva lesz az Eplényi libegő reggel 9-től 17 óráig, a hegytetőn látogatható lesz az Ámos-hegyi kilátó és nyitva lesz a Das WeltAuto panorámabár is.
 • Idegenvezetők világnapja

  Február 24-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából különleges városi sétákkal készülnek a Tourinform-iroda idegenvezetői. Az immár tizedik alkalommal megrendezésre kerülő eseményen ismét felfedezhetik velünk Székesfehérvár rejtett kincseit.
 • Megújulva várja a látogatókat a Sátorkőpusztai-barlang

  A Dorog határában lévő Sátorkőpusztai-barlangban látogatóbarát útvonalakat alakított ki, új lámpákat szerelt be, valamint megtisztította a barlang régi és újonnan napvilágra került képződményeit a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE).
 • Jelenlét címmel nyílt meg a Halász-kastély legújabb kiállítása a szolnoki művésztelep gyűjteményéből

  Nagyszerű érzés, és a munkánkra adott támogató visszajelzés, hogy olyan sokan gyűltünk ma össze a Halász-kastélyban, hogy kicsinek bizonyul a legnagyobb termünk is – ezekkel a szavakkal köszöntötte a megjelenteket Rodics Eszter, a Halász-kastély igazgatója a Szolnoki Művésztelep alkotóinak Jelenlét című kiállításmegnyitóján. A tárlatot dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szolnok város korábbi kulturális alpolgármestere nyitotta meg L. Simon László országgyűlési képviselő köszöntőjét követően. A különlegesen gazdag és sokszínű gyűjteményt Wehner Tibor művészettörténész méltatta.
 • 2023-ban Veszprém Európa kulturális fővárosa lesz

  Veszprém pályázatát támogatja az Európa kulturális fővárosa 2023 címre a projekt független nemzetközi szakértői testülete.
 • Trianon-kiállítás

  Március 3-ig látható a Csók István Képtárban Jankovics Marcell Trianon című kiállítása. A nagyszabású tárlaton a művész közel kétszáz, szatirikus politikai karikatúrák világát idéző grafikája látható. Tóth Norbert kurátor szavaival a kiállítás arról a közös hazáról szól, „melyért évezreden át vérét adta e soknyelvű nemzet, hogy védelmezze a keresztény hitet és műveltséget”.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum