Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. szeptember 28., hétfő, Vencel napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Erdei kalandok a titokzatos Gemencen

  Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejét keresztül-kasul szabdalják a Duna mellékágai, a zátonyok és a holtágak. A vadvíz és a szárazföld találkozásából született rengeteget kisvasúton, bringával, gyalog és kenuval is bebarangolhatjuk.
 • Somlói Juhfark-ünnep

  Jön a nagy kóstoló 13 pince 24 juhfarkjával október 17-én a Somló-hegyen. A Somló és a juhfark szétválaszthatatlan, különleges páros.
 • XXII. Országos és Nemzetközi Kortárs Táncfesztivál

  Szeptember 6–10. között rendezi a veszprémi Pannon Várszínház immár 22. alkalommal A Tánc Fesztiválját. A magyar kortárs táncművészet versenyszerű találkozóján a neves szakmai zsűri mellett a közönség előtt is megmérettetnek a társulatok.
 • Szarvasbőgéses éjszakai túrák Gemencen

  Elkezdődött a szarvasbőgés Gemencen, szeptember 12-ig a gemenci erdőgazdaság erdei vasúttal szervez kirándulást a bőgéstől leghangosabb erdőrészekhez.
 • Barokkzenei fesztivál Tatán

  Orgona- és rézfúvós hangversennyel, múltidéző udvari mulatságokkal, lantdalokkal és szonátákkal várja a közönséget a 21. Tatai Barokk Fesztivál az Esterházyak által emelt, ma már műemlék épületekben.
 • Tekerd körbe a Velencei-tavat!

  Bár fél nap alatt kényelmesen körbebiciklizhető a Velencei-tó, a látnivalók sokasága miatt a 33 kilométeres tókerülő túrát akár két napra is szét lehet húzni. Kisgyerekekkel is könnyen teljesíthető.
 • Kaposfest – Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál

  Az augusztus 16–19. között zajló kaposvári kulturális fesztivál a pandémiás időszak szabályainak betartása érdekében csökkenti a nézőszámot és megduplázza a délelőtti koncertek számát.
 • Veszprém–Balaton filmpiknik

  Az Európa kulturális fővárosa 2023 program keretében megvalósuló Veszprém–Balaton filmpiknik kezdeményezés azt a törekvést támogatja, hogy Veszprém és a Balaton kulturális-kreatív régiója erősödjön és európai láthatósága növekedjen.
 • Magyarországon először színpadon: a Five

  A szervezők bejelentették, hogy az amerikai rapper, Flo Rida mellé még egy nagy nemzetközi meglepetés érkezik: az EFOTT-on lép színpadra hazánkban először a híres fiúbanda, a Five. A 45. Egyetemisták és főiskolások országos turisztikai találkozója idén a Velencei-tó északi partján, a VVSI Evezőspályánál 2020. augusztus 26–30. között várja a bulizni vágyókat.
 • Újra beindul a kulturális élet Veszprémben és a Balatonon

  Filmmel, könnyű és klasszikus zenével, kortárs tánccal és irodalommal készül a Veszprém–Balaton Európa kulturális fővárosa projekt az idei nyárra. Az idei turisztikai szezonra számtalan eseményt terveztek, ezzel is megkezdve a felkészülést 2023-ra. Sajnos az élet közbeszólt, de köszönhetően a térség aktív programszervezőinek, a régió és a város EKF-es eseményei nagyrészt megvalósulhatnak.
 • A Bakonyban próbálhatja ki Európa első repülő biciklijét

  A híres betyárról, Sobri Jóskáról elnevezett kalandpark 2009 júliusa óta üzemel, a komplexumban sok más mellett drótkötélpálya, hajócsúszda, hófánk és bobpálya is színesíti a kínálatot. A játékok tervezésénél minden korosztály igényeire gondoltak, a legkisebbektől a felnőttekig mindenki megtalálja kedvenc élményelemét.
 • Megújul a sümegi vár

  A Nemzeti kastélyprogram és a Nemzeti várprogram keretében egy éven belül megújul a sümegi vár. A több mint másfél milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően helyreállítják a keleti épületrészt és a korabeli váréletet idéző kiállítást alakítanak ki.
 • Kiderültek a 2020-as EFOTT fő fellépői

  Alig egy hónapja fixálódott, hogy az EFOTT 2020-ban is nyitja kapuit: csúsztatott időpontban, augusztus 26–30. között várja majd az érdeklődőket a Velencei-tó északi partjára. A szervezők, ahogy ígérték, mára közel 100 fellépő nevét tették közzé honlapjukon. A headliner Flo Rida mellé hiánytalanul érkezik a hazai szakma krémje.
 • Fehérvári virágos pünkösd

  A magyar kultúrában több szokás is kapcsolódik pünkösdhöz, az egyik ilyen, amikor az ablakokba vagy a ház kerítéslécei közé tűznek zöld ágakat, virágokat, hogy ne csapjon bele a villám. Székesfehérvárt bizonyosan elkerüli a mennydörgés, hisz virágba borul a belváros pünkösd tiszteletére.
 • Augusztus végén lehet a 2020-as EFOTT

  Az EFOTT szervezőcsapatának bejelentése szerint nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy idén se maradjon el az év legnagyobb hallgatói bulija. A fesztiválozók véleményének kérdőíves felmérése után úgy döntöttek, hogy amennyiben az egészségügyi helyzet, valamint a rendelkezések engedik, 2020. augusztus 26–30. között megtartják a rendezvényt a Velencei-tó északi partján. Az egyik legnagyobb fellépőként előzetesen már bejelentett Flo Rida elfogadta az új időpontra történő meghívást, és minden jel szerint a hazai együttesek legjava is szerepelni fog.
 • Május 23-án indul a közlekedés a gemenci kisvasúton

  2020. május 23-tól hétvégeken ideiglenes menetrend szerint újraindul a Gemenci Állami Erdei Vasút. Ezzel egy időben a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja is megnyitja kapuit, hétvégén és hétköznap is látogatható lesz.
 • A Csiky Gergely Színház házhoz megy

  A koronavírus-járvány kezdete óta a Csiky Gergely Színházhoz beérkező segélykérések alapján a teátrum munkatársai megvásárolják a veszélyeztetett idősek által kért termékeket, legyen az gyógyszer vagy élelmiszer. A telefonhívások után egy napon belül beszerzik, sőt házhoz is szállítják a hiányzó árukat.
 • A VeszprémFesten folytatja a Jazz + Az

  A 17. VeszprémFest a július 15-i, máris telt házas DIDO-koncertje után újabb fellépőt jelent be: a Jazz + Az nyitja az ötnapos fesztivált július 14-én. Az ikonikus popformáció a nulladik napon lép fel a veszprémi História Kertben felállított nagyszínpadon. 
 • 5 év után költözik az EFOTT

  A 2020-as EFOTT Fesztiválnak ismét a Velencei-tó északi partja ad otthont július 15–20. között, ám a rendezvény területe az előző évekhez képest fél kilométerrel nyugatabbra, Sukoró irányába költözik. Azaz önmaga mellé. A rendezvény szervezőcsapata idén is igyekszik a maximumot kihozni a fesztiválból, segítségükre mindebben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lesz.
 • Flo Rida a 2020-as EFOTT-on

  Az EFOTT szervezőcsapata közzétette az első nemzetközi fellépőt, akit a Velencei-tó partjára várnak: ő pedig nem más, mint a világhírű amerikai rapper, Flo Rida. Produkcióját hazai közönség még biztosan nem láthatta, hiszen régi nagy slágerei mellett legújabb albumával fogja végigbulizni a nyarat. Nézzük, ki mindenki érkezik még a 45. EFOTT-ra!
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum