Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. szeptember 28., hétfő, Vencel napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • A Göcsej és a Kerka–Mura rejtett útjain

  Dél-Zala a lágyan hullámzó dombok, a termálfürdők és a kiterjedt, érintetlen erdőségek hazája. Mintha a határ menti, aprófalvas vidéken megállt volna az idő: mindent átjár a nyugalom és meghittség varázsa.
 • Tekerjük körbe a Fertő tavat!

  Néhány nap alatt kényelmesen körbebringázhatjuk Magyarország és Ausztria közös természeti kincsét, a Fertő tavat.
 • Veszprémbe költözik a Music Hungary-konferencia

  A magyar zeneipar szinte összes szereplőjét soraiban tudó Music Hungary Szövetség a novemberi konferenciáját már Veszprémben tartja meg, ahol minden eddiginél fajsúlyosabb kérdésekre keresik a választ. Kiutat keresve a korona vírus okozta válságból a Pricewaterhouse Coopers bevonásával hatástanulmányt készítenek a koncert- és fesztiváljegyárak áfakulcsának 5%-ra való csökkentéséről.
 • VII. Kárpát-medencei táncházzenészek találkozója

  A Hagyományok Háza 2020. szeptember 5-én rendezi meg a VII. Kárpát-medencei táncházzenészek találkozóját Zalaegerszegen. A Göcseji Falumúzeumban négy portán tizenkét zenekar muzsikál, lesz tánc- és énektanítás, kézműves program, vásár és a zenészek szakmai programon is részt vesznek.
 • Szigetközi kalandozások

  A Szigetköz hangulatos szigetvilága igazi ősvadon. A kanyargó folyóágak háborítatlan ártéri erdőket ölelnek körbe, ahol ritka madarakkal, vidrákkal és hódokkal is találkozhatunk.
 • Nyitott porták, nyitott emberek

  Egész nyáron átívelő programsorozat 24 családi porta szervezésében Zalacsánytól Kisgörbőig a Zala-völgye rejtett vidékén.
 • Grillezett pizza?

  A nyár szó hallatán sok minden eszünkbe jut: strand, kánikula, jeges italok és persze a grillezés. Most, hogy végre kiszabadultunk a négy fal közül, több időt szeretnénk a szabadban tölteni, a kerti sütögetés pedig remek apropója lehet annak, hogy végre újra láthassuk a rokonokat és barátokat. Ideje letakarítani a grillsütőt és kezdődhet a buli! Az alábbiakban a sárvári Spirit Hotel grillpartijának házigazdája, Fördős Zé ad néhány ötletet, hogy miként legyen igazán különleges a menüsor.
 • Zenélő városkutat újítottak fel Kőszegen

  Tízmillió forint pályázati támogatásból újították fel a kőszegi Jurisics téren 1776 óta álló városkutat a város turisztikai projektjének keretében. A kút új funkcióval bővült: dallamokat tud lejátszani, sőt akár élőben is zenélhetnek rajta.
 • Kisvasúti nap Csömödéren

  A Zalaerdő Zrt. által üzemeltetett csömödéri erdei vasút napját idén kicsit másképp tartják, mint ahogyan azt az előző években már megszokhattuk. Búsulni azonban nincs okunk, hiszen még Ábel, a gőzös is pályára fog állni, hogy a látogatók kedvére tegyen, sőt kisvasútmodellt is megcsodálhatnak majd a rendezvényen részt vevők.
 • Esterházy-kastélypark

  Vezetett parktúrákkal várja a látogatókat a fertődi Esterházy-kastély és látogatható a Cziráky Margit rózsakert is.
 • Levendulaszüret a Pannonhalmi Főapátságban

  Június 23-tól július 4-ig tart a Pannonhalmi Főapátság gyógynövénykertjében a Szedd magad! levendulaszüret.
 • Taródi vár

  A már majdnem 20 éves Taródi István 1945-ben elhatározta, hogy szülei telkén elkezdi megépíteni az első várát. Ez egy 8 méter magas favár volt, amit használt faanyagokból épített fel.
 • Jubileumi dátummal nyit a barlangszínház

  Megnyitják a Fertőrákosi Kőfejtőt és Barlangszínházat június 27-én. A dátum szimbolikus, ötven évvel ezelőtt ezen a napon tartották a játszóhely hivatalos nyitóelőadását, s nyolcvanhárom esztendeje ekkor rendezték az első koncertet a helyszínen. A jubileumot ünnepséggel és a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar „Szuperhősök” hangversenyével köszöntik betartva a rendezvényekre a kötelező védőtávolságokra vonatkozó biztonsági előírásokat.
 • Soproni Tündérfesztivál online

  13. Tündérfesztivál.ka. Sopron legnépszerűbb kisgyermekes rendezvénye, a Tündérfesztivál is „karanténba” kényszerült az idén. A szervezők azonban nem szeretnék, ha tündérek és manók nélkül kezdődne a nyár, ezért – jobbára az online térben – június elején néhány „tündéri” meglepetéssel készülnek a kicsiknek és szüleiknek. Ha sokan nem is gyűlhetünk össze még ezen a hétvégén, a szervezők szeretnénk hinni és üzenni, a Tündérfesztivál jelmondata a járványveszély idején is megélhető, mert „A tündér bennünk él!”
 • Rajtra vár a barlangnyár

  Teljessé vált a fertőrákosi barlangszínház nyári programjainak ütemezése, a soproni teátrum eddig elmaradt előadásainak pótlásának a módját is megtalálták, valamint azoknak az időpontjait is kitűzték. Ezt jelentette be videós sajtóközleményében Pataki András, a játszóhelyeket működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője, miután elkészítették a rendkívüli helyzetben a második intézkedési tervüket. Hozzátette, amint feloldják a rendezvénylátogatási tilalmakat, rögtön nyit a kőfejtő és a témapark. 
 • Már szedik a medvehagymát a zalai erdőkben

  A medvehagyma – a hóvirág mellett – a kora tavaszi erdő egyik jellegzetes növénye. A vadfokhagymaként is ismert, jótékony hatású növény gyűjtési szezonja március végére, április elejére esik. A Zala megyei Obornak és Bocska között azonban idén már március első hétvégéjén elkezdték szedni sokak kedvencét. 
 • Farsangi jelmezes járat Csömödéren

  „Itt a farsang áll a bál…”
 • Nyomkeresés hivatalos vadászokkal Sopronban

  A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. következő Oktatással a természet oldalán című rendezvénysorozatán a gyerekek hivatásos vadászok segítségével kutathatják fel az erdők vadjait.
 • Lebegő wellness- és spakomplexum épül Zalában

  Már épül a Zala Springs Golf Resort egyedülálló wellnessépülete. A létesítmény autentikus finn szaunával, magas színvonalú szolgáltatásaival kényezteti majd a látogatókat. Az épületet egy tó veszi majd körül, így azt a látszatot fogja kelteni, hogy a föld fölött lebeg.
 • Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig

  „Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig” címmel nyílik időszaki kiállítás 2019. szeptember 27-én, pénteken 17 órától a Lábasházban (Orsolya tér 5.). A vándorkiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM), a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum és a Soproni Múzeum közös kiállítása.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum