Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. október 1., csütörtök, Malvin napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Átadták „Az erdő álma” pályázat díjait

  A Magyar Mezőgazdasági Múzeum épületében adták át „Az erdő álma” természetvédelmi-irodalmi pályázat díjait. 2020-ban a járványhelyzet ellenére is 946 darab vers, próza és mese érkezett be országosan a 6–19 éves korosztálytól. A zsűri elnöke, Halász Judit Kossuth- és Jászai-díjas színművész értékelésében elmondta: sok jó gondolatot látott értékes megfogalmazásokban, amelyek elősegítik a természetvédelmi szemléletformálást.
 • Veszprémbe költözik a Music Hungary-konferencia

  A magyar zeneipar szinte összes szereplőjét soraiban tudó Music Hungary Szövetség a novemberi konferenciáját már Veszprémben tartja meg, ahol minden eddiginél fajsúlyosabb kérdésekre keresik a választ. Kiutat keresve a korona vírus okozta válságból a Pricewaterhouse Coopers bevonásával hatástanulmányt készítenek a koncert- és fesztiváljegyárak áfakulcsának 5%-ra való csökkentéséről.
 • Újabb hibridhotel nyílt Budapesten

  Az Athenaeum Könyvkiadó Rákóczi úti székháza újranyitotta kapuit, miután az épületet egy több mint 400 ágyas hibridhotellé alakították át.
 • A tévénézési szokásainkat is megfertőzte a járvány

  25 perccel többet néztünk tévét, mint tavaly ilyenkor. Napi átlagban 4 óra 51 percet töltöttünk a tévékészülékek előtt. Az idősek azonban ennél jóval többet – hívja fel a figyelmet Szvetelszky Zsuzsa szociálpszichológus, egyetemi oktató.
 • Séták éjszakája, 2020. július 25.

  Az év egyik legjobban várt eseménye a séták éjszakája, amikor minden a kultúráról szól.
 • A balatoni strandok minősítési versenyének eredménye

  Az északi part strandjai szerepeltek idén jobban a Kék Hullám Zászló minősítésen, a 17 legjobb közé csak négy strand jutott be a déli partról.
 • A Beyond Budapest is újraindítja városi sétáit

  Szigorú biztonsági intézkedések mellett 2020. július 18-án újraindítja a Beyond Budapest a városi sétáit. A Beyond Budapest sétáinak célja, hogy a város történeti és fizikai szövetének mélyére hatolva felfedjék fővárosunk rejtett titkait, legendáit és kreatív eszközökkel mutassák be a sétálóknak a beszédes részleteket: a mesélő utcákat, házfalakat, kapualjakat vagy akár ablaküvegeket.
 • Újra látogathatók a kastélyok és a várak

  Újra látogathatók a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) üzemeltetésében működő műemlék épületek.
 • Hobbik, amikkel pénzt lehet keresni

  Mindenkinek szüksége van hobbira, amiben kiélheti a kreativitását, mellyel kikapcsolhat és elfelejtheti a hétköznapok problémáit. De miért ne lehetne kedvenc időtöltésünkkel pénzt keresni?
 • Itthon is beköszönthet az autósmozik aranykora

  A járvány utáni új óvatosság kora Budapesten is meghonosíthatja a szélvédő mögötti mozizás műfaját. Magyarországon eddig jellemzően csak a nyaralóhelyeken rendeztek alkalmi vetítéseket, de a változás biztos jele, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz idén eddig beérkezett engedélykérelmek száma már most meghaladja a tavaly összesen beadottakét.
 • A balatoni strandok belépőárai

  Az idei szezonban is a füredi Esterházy strandon lesz a legmagasabb a belépő az 1700 forintos felnőttjeggyel, miközben például Révfülöpön a három évvel ezelőtt megállapított 500 forintért strandolhatnak a felnőttek egy napig. Az árakhoz hasonlóan az emelésekben is nagy volt a különbség, a legnagyobbat Fonyódon és Csopakon emeltek.
 • Budapest tovább nyit

  Május 29-étől Budapesten is változnak a védelmi intézkedések. A főváros néhány nappal hamarabb, mint az ígért két hét követheti az enyhébb vidéki szabályozást, így a vendéglátóhelyek belső terei és a szállodák is megnyithatnak a közönség előtt. Emellett – bizonyos keretek között – lehetséges lesz a szabadtéri rendezvények megtartása is.
 • Újra látogatható a szentendrei skanzen

  Nemcsak az éttermek, a strandok és az állatkertek, hanem a szabadtéri múzeumok is újra fogadhatnak látogatókat, A hagyományos múzeumok továbbra is zárva tartanak, mivel zárt terekbe egyelőre nem engedhetnek be látogatókat, de legalább a szabadtéri látnivalók közül egyre több nyitva van. Az ország legjelentősebb szabadtéri múzeuma, a szentendrei skanzen május 23-tól ismét megnyitotta kapuit.
 • Gyereknap előtt újabb nagy roham lehet az online játékpiacon

  A szülők, nagyszülők igen gyorsan átálltak az online vásárlásra a gyerekjátékoknál, sporteszközöknél is, hamar megrohamozták az online boltokat. Húsvétkor jóval megnőtt a forgalom a tavalyihoz képest, Magyarország egyik legnagyobb gyermekjáték-webáruháza, a JátékNet.hu hasonló rohamra számít a gyereknap előtt is. A szabadtéri játékok iránt mutatkozik a legnagyobb igény, és már megérkeztek a nyár várható slágertermékei is. Ahhoz, hogy ne maradjunk le a kedvencekről, érdemes időben elkezdeni a vásárlást. Szakértők felhívják a figyelmet arra is, hogy a mostani helyzetben még fontosabb a körültekintés: minden esetben győződjünk meg arról, hogy megbízható felületről vásárolunk-e.
 • Művészeti alkotás és hátizsák egyben

  Moa Hoff svéd illusztrátor-grafikussal együttműködésben készítette el a Fjällräven az idei, limitált számban elérhető Kånken Art hátizsákok új kollekcióját. A különleges táskák utáni bevételt idén is jó célra fordítják, és a befolyt összeggel a természet megóvásáért létrejött kezdeményezéseket támogatják az Arctic Fox Initiative-en keresztül.
 • Hét megyében rendeltek el tűzgyújtási tilalmat

  A fokozott tűzveszély miatt hét megyében életbe lépett a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza. Kiemelten felhívják a figyelmet arra is, hogy a kijárási korlátozás idején szabadterületi égetés sem végezhető.
 • Rendrakás a lakásban

  A tavasz remek alkalom arra, hogy selejtezzünk és rendet tegyünk a lakásban. A járvány miatti karantén alatt szisztematikusan, több napra elosztva lehet nekiállni a tavaszi nagytakarításnak. Mutatjuk miként lehet helyesen és praktikusan tárolni a holmijainkat.
 • Új látogatóközpont épül a balatonfüredi Lóczy-barlangnál

  Új látogatóközpont épül a balatonfüredi Lóczy-barlangnál, bővül a Hegyestű geológiai bemutatóhely és a Salföldi major fogadóépülete. A mintegy 400 millió forintos uniós fejlesztés várhatóan jövő év februárjára készül el – tájékoztatta az MTI-t a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója.
 • Maradj otthon és csökkentsd a feszültséget!

  A koronavírus következtében egy általános feszültség érezhető a légkörben. Ezt a hangulatot tovább fokozza, hogy az általános tanács szerint jobb, ha mindenki otthon marad, így 24 órán keresztül a család vagy a párok együtt dolgoznak, tanulnak és pihennek. A bezártság következtében könnyebben alakulnak ki stresszes helyzetek és viták. Az Ökumenikus Segélyszervezet és az AVON szakértői összegyűjtöttek olyan feszültségoldó és stresszkezelő tanácsokat, amelyek segíthetnek, hogy jó hangulatban teljen ez az időszak.
 • Minden nagyobb esemény elmarad Magyarországon

  A kormány döntésének értelmében a tilos lesz Magyarországon 100 fő feletti beltéri, illetve 500 fő feletti kültéri rendezvényeket tartani. A rendelkezés nem egyedülálló Európában, hasonló van érvényben többek között Ausztriában, Svájcban, Franciaországban és természetesen Olaszországban is.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum