Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. június 26., vasárnap, János napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • A legjobb játékok gyerekeknek, ha fárasztó utazást tervezünk

  „Ott vagyunk már?” – a jól ismert mondat nemcsak Shreket borította ki, amikor a Szamár huszonötödször is feltette a kérdést, hanem a szülők rémálma is egy hosszabb vagy akár egy rövidebb utazás során. A gyerekeknek valóban megterhelő akár már egy 2–3 órás autózás, vonatozás, de még a repülés is. A nyári szabadságok előtt érdemes felkészülni, hogy milyen játékokat szerezzünk be, amivel az egész család jól szórakozhat.
 • Így alakíthatunk ki szinte teljesen gondozásmentes kertet

  Akinek kertje van, annak szükségszerűen feladatai is lesznek, mivel minden élő növénynek szüksége van több-kevesebb gondozásra. Nem kell azonban elkeseredni, van megoldás azok számára is, akik kevés ápolás mellett is tetszetős kertet szeretnének magukénak tudni. Léteznek ugyanis olyan trükkök és praktikák, amelyekkel olyan kert alakítható ki, ami nagyon kevés ápolási feladatot kíván, így a kertésznek csak ritkán kell foglalkoznia birtokával.
 • Így tehetjük állatbaráttá a kertünket!

  Ahhoz, hogy a kertünket a beporzó rovarok, a madarak és a sünök számára is otthonos környezetté alakítsuk, csak néhány egyszerű tanácsot kell megfogadnunk. Ha így teszünk, egyrészt tehetünk egy keveset a biodiverzitás megőrzése érdekében, másrészt a megfigyelés örömével is gazdagodhatunk.
 • Itt a nyár, Nyíregyháza élményekkel vár

  Sokak számára Nyíregyháza nem több, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye, azonban a Nyírség fővárosa az év bármely időszakában, így nyáron is számtalan élményt rejt magában. Ezt bizonyítja, hogy 2010 és 2019 között nem kevesebb mint 100%-kal növekedett a vendégforgalom a városban. Ezért összeszedtünk most 6 nyári programlehetőséget, amelyet kár lenne kihagyni, ha az ország keleti részében járunk.
 • Nyitva a Lupa

  Újra csupán karnyújtásnyira a mediterrán hangulat, nyitva ugyanis Budapest tengerpartja, a Lupa, mely 2017 óta új minőséget hozott a hazai strandkultúrában.
 • János vitéz-nap és egyéb programok a Ráckevei Duna-ágban és környékén

  Él Ráckevén egy legenda a szélesebb köztudatban, miszerint Petőfi Sándor János vitéz alakját egy ráckevei jobbágyfiúból lett huszárkapitányról, Horváth Nepomuki Jánosról mintázta. A legenda köztudatban tartása fontos hagyományőrző feladat. A rendezvény a huszár hagyományok és ételek köré épül.
 • Mit és mennyiért rendelünk házhoz a kedvenceinknek

  Ha online bevásárlásról van szó, már nemcsak magunkról, hanem a kisállatainkról is minél gyorsabban szeretnénk gondoskodni. Az állateledel-rendelések egyre népszerűbbek a Foodpandán: a platformon keresztül egyre több üzleti partnertől lehet rendelni a kedvenceknek, a cég saját élelmiszerüzleteiben, a pandamarketekben pedig megnégyszereződött az elmúlt évben az állatoknak vásárlók száma. A fővárosban a XIII. kerületi tulajdonosok a legaktívabbak, míg vidéken Székesfehérváron rendelnek a legtöbbet. A Foodpanda üzleti partnereinek köre április végétől az AlphaZoo-val tovább bővült, így az állatbarátok még szélesebb termékpalettáról rendelhetnek majd házhoz, legyen szó állateledelről, kiegészítőkről vagy akár ápolási termékekről – mindezt akár 30 percen belül.
 • A Szentendrei-szigetre vezet majd Magyarország első kerékpáros Duna-hídja

  Folyik az EuroVelo 6 kerékpárút Szentendrei-szigetre tervezett szakaszának tervezése. Ennek része lesz a Dunabogdány és Kisoroszi közötti kerékpáros Duna-ág-híd, mely projekt megkapta az építési engedélyt.
 • Rajzolás segíthet a mindennapos stressz ellen

  Mindenki tud rajzolni, vagy mégsem? Persze, hogy nem! A rajzolással a legtöbb embernek különös viszonya van, vagy szereti, vagy nem. Hiszen vagy tud, vagy nem. A rajzolás viszont sokkal több, mint a papírra való firkálás. Rajzolás közben az agy aktív meditációs állapotba kerül, ilyenkor az agyunk különböző területein egyszerre generálódik az alfa és a béta agyhullám emelkedése, ami egyfelől erős koncentrációra, másfelől ellazulásra enged következtetni. Így ezen hobbink segítségével csökkenthető a stressz, megszűnik a külvilág és egy enyhülhetnek a napi gondok is.
 • Stílusosan tér vissza a RetrOpatija

  Opatija ismét nagyszínpaddá változik, ahol megelevenedik a múlt század „arany évtizedeinek” zenéje és divatja. A korabeli stílusban berendezett kirakatok és bárok akciós ajánlatai, fergeteges „diszkóparti” a csillagok alatt a szabadtéri színpadon, retróvásár, oldtimer autók, vespák, remek zene, fantasztikus előadóművészek, táncosok, fodrászok, sminkesek és számos egyéb alkotó garantálja a felejthetetlen időtöltést Opatijában június 23-ától 25-éig.
 • A Hagyományok Háza pályázatai

  A Hagyományok Háza a Kárpát-medencei néphagyomány ápolására és továbbéltetésére létrehozott nemzeti intézmény, melyet a Nemzeti Kulturális Örökség minisztere 2001. január elsején alapított. A Hagyományok Háza szolgáltatóközpont, amely várja a népi kultúra, a hagyomány iránt érdeklődő nagyközönséget és a szakmabelieket, akik útmutatásért, vagy segítségért keresik fel az intézményt.
 • Rain esőcirkusz

  A különleges vizes technika igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében, ennek köszönhetően egy egyedülálló vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten.
 • „Az én kertem”

  2022. április 30-ig lehet pályamunkákat küldeni „Az én kertem” elnevezésű pályázatra, amelyet a Folly Égig Érő Tanterem Alapítványa a környezettudatosság témakörében hirdetett meg. Veszprém, Zala és Somogy megyei általános iskolások jelentkezését várják. Az edukatív programokat indító alapítványt 2017-ben hozta létre a Folly azzal a céllal, hogy a gyermekek közvetlen megszólításával hozzájáruljon a társadalmi környezettudatosság, felelősségtudat és a természetszeretet kialakításához, megerősítéséhez.
 • Keresik a legzöldebb és a legkreatívabb ovisokat

  Geomag mágneses építőjátékból, az újrahasznosítás fontosságát szem előtt tartva várják a minél érdekesebb térbeli alkotásokat az óvodás csoportoktól a Játéksziget legújabb pályázatán. A környezettudatos gondolkodást folyamatosan aktívan népszerűsítő játékbolthálózat március 1-től április 17-ig tartó versenyére az ország bármely pontjáról lehet jelentkezni. A beküldött pályaművekből egy szakmai zsűri választja ki a győztest, a fődíj pedig egy 100 ezer forint értékű Formatex-játékutalvány mellett egy különleges, kereskedelmi forgalomban nem kapható, hatalmas Geomag-szett.
 • Réti Barnabás hangján szólal meg Kossuth Lajos New Yorkban

  A magyar színész a Meryl Streep, Viola Davis és Mads Mikkelsen neveivel fémjelezett sztárgárdához csatlakozott.
 • Az országosnál is nagyobb szigorra figyelmeztetnek a Balatonnál

  Több ponton is változott a Balatoni horgászrend. Március 1-jén országszerte életbe lépett a balin, a süllő, a kősüllő és a sügér fajlagos fogási tilalma (a csukáé pedig már február 1-je óta tart). A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.) felhívta a figyelmet, hogy a Balatonnál azonban nemcsak megtartani tilos ezeket a fajokat, hanem rájuk horgászni is.
 • Életmódváltás a kertekben is

  Itt a tavasz, a változás, a megújulás ideje. Ha saját magunkon és otthonunkban már megkezdtük az életmódváltást, a tudatosabb odafigyelést az egészségesebb táplálkozásra, a környezetbarát tisztítószerek alkalmazására, miért fosztanánk meg ettől a kertünket? Szikrázóan süt a nap, újraéled a természet, soha jobbkor nem vághatnánk bele abba, hogy végre a sok vegyszertől a kertünk is fellélegezhessen, családunk önfeledten élvezhesse a szabadban töltött órákat.
 • A legsúlyosabb hibák, amiket a kutyatartás során elkövethetünk

  A közhiedelemmel ellentétben a kutyák nem falkában élő állatok, ahogy a gazdának sem kell eljátszania a falkavezér szerepét. Ez a tévhit viszont súlyosan sértheti a kutya-gazda közötti kapcsolatot, ami súlyos állatjóléti problémákat vet fel. Ráadásul nemcsak a kutya jóllétét veszélyezteti, de az ember számára is állandó stresszt okozhat.
 • Tokajon egyedülálló zárt kabinos libegő épül

  A Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. Magyarországon egyedülálló, zárt kabinos, négy évszakos libegőre és a kopasz-hegyi tv-torony megújítására írt ki közbeszerzési pályázatot.
 • Turisztikai attrakció lesz az új Sió-zsilip

  A tervek szerint halad az új Sió-zsilip építése, amely Siófok vezetőinek reményei szerint új arculatot ad majd a népszerű balatoni üdülőhely belvárosának.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum