Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. július 8., szerda, Ellák napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
 • 2020-ban 13. alkalommal indul pünkösdkor Erdélybe az össznemzeti zarándokvonat

  A csaknem fél kilométer hosszú össznemzeti zarándokvonat, a Székely gyors és a Csíksomlyó expressz utasai 2020. május 29. és június 1. között tizenharmadik alkalommal keresik fel Erdélyt, a csíksomlyói búcsút és a történelmi Magyarország 1000 éves határát. A 2020. évi program újdonsága: a régi 1000 éves magyar határról visszajövet a Csíksomlyó expressz zarándokai a Gyimesekben, Gyimesközéplokon Pünkösdi forgatag nevű magyar–székely–csángó találkozón vesznek részt. Itt megemlékeznek a 100 éve aláírt szégyenteljes trianoni békediktátumról, majd átadják a zarándokvonatokon összegyűjtött adományokat a Böjte Csaba által nevelt erdélyi gyermekeknek. Ezt követően zenés táncos műsor következik a helyi és környékbeli hagyományőrzőkkel, Böjte Csaba neveltjeivel, székely–csángó táncosokkal, zenekarokkal, kirakodóvásárral, Dévai Nagy Kamilla Liszt Ferenc-díjas és érdemes művész koncertjével.
 • Kerékpáron gyűjtött hárommilliót a gyerekeknek az Amway

  Június 1–2-án immár 6. alkalommal újra jótékonysági kerékpározást szervezett az Amway. A lelkes résztvevők országszerte hat helyszínen pattantak nyeregbe: Budapesten, Debrecenben, Békéscsabán, Gyulán, Kisbéren és Vácon ezerháromszázan kerekeztek a gyermekekért, összesen közel hárommillió forint gyűlt össze a jótékonysági eseményen.
 • Az újjáépített Margit hidat hetven éve adták át

  Hetven éve, 1948. augusztus 1-jén adták át a második világháborúban felrobbantott, újjáépített Margit hidat.
 • Halottak napja

  A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. idén is gondoskodik arról, hogy a hozzátartozók méltó módon emlékezhessenek meg szeretteikről, ezért tartja meg ismét a két leglátogatottabb temetőben a világi és ökumenikus megemlékezéseit.
 • Szent Mihály-napi marha(nagy)hajtás és szüreti mulatság Nagyvázsonyban

  Idén is várnak mindenkit Nagyvázsonyba a Szent Mihály-napi marha(nagy)hajtásra és szüreti mulatságra!
 • Szabadtéri fotótárlat Hévízről

  Ki tudja, létezne-e manapság a legnépszerűbb, világhírű fürdőhelyünk, ha 220 évvel ezelőtt gróf I. Festetics György nem építtette volna meg az első fürdőépületet a Hévízi-tó felett? Aki ősszel Hévízre látogat, október végéig megtekintheti a Deák térről induló Véderdő melletti sétányon azt a tíz nagyméretű tablót, amely Hévízgyógyfürdő több mint két évszázados történetét mutatja be.
 • 190. Anna-bál

  Hatnapos fesztivált szervez a 190. Anna-bál köré július 21. és 26. között Balatonfüred.
 • Csík-gála vendégekkel

  Készülhetnek a táncház- és a folkórműfajok kedvelői, az idén immár harmincnegyedik alkalommal, március 27. és 29. között tartják meg az Országos táncháztalálkozót és kirakodóvásárt.
 • Libalakoma új borral

  Aki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhezik – tartja a mondás. Ha nem akarjuk, hogy így járjunk, kerekedjünk fel november első felében, az országban számos helyen találunk új bort köszöntő, hagyományőrző Márton-napi libás programot.
 • Újborünnep Ócsán

  Egész napos mulatságra várják az érdeklődőket november 9-én, vasárnap Ócsára Márton-nap és az újbor ünnepe alkalmából.
 • Szent Márton-napi nagyvásár

  Szent Márton, Európa legnépszerűbb szentje Szombathelyen született: tiszteletére november 11-én egyházi tiszteletadással emléknapot tartanak.
 • Elűzi a telet a busójárás

  Minden eddiginél több, 1100 maskarás űzi el a telet az idei busójáráson, amely február 27-én kezdődik Mohácson. A hatnapos rendezvény 34 helyszínen zajlik, ahol reggeltől estig 80 programmal várják az érdeklődőket.
 • Tüzeskerék-gurítás

  A tél elűzésének, a tavaszvárásnak sokféle népi hagyománya van. Az egyik leglátványosabb az óbányai Tüzeskerék-gurítás hagyománya.
 • Barokk bál

  A győri báli szezon egyik legismertebb eseménye a Barokk bál, amely 2014-ben is várja a vendégeit.
 • Mikulásfalva várja a gyerekeket

  Az idén is nagy élményt kínál a gyerekeknek Mikulásfalva a Fejér megyei Nagykarácsonyban: december 22-ig tart a 18. Országos Mikulás Fesztivál, amely sok játékkal, ajándékkal és programmal várja a látogatókat.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum