Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. január 23., szombat, Zelma napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
 • Így utazik a magyar a második hullám idején

  Ősszel a külföldi utazások szinte teljesen ellehetetlenültek, így jelenleg nagyobb volumenű határon túli pihenésre jelenleg csak azok vállalkoznak, akiknek hazaérkezés után a 10 napos karantén vagy a 2 negatív koronavírusteszt költsége nem okoz problémát. A járvány terjedését megfékezni hivatott korlátozások miatt a belföldi turizmus ősszel is csúcsokat dönthet majd vidéken, ezért a termálvizes gyógyfürdők mellett a borvidékek és a karácsonyi ünnepkörben az adventi vásárok is felkapott úti célnak számítanak majd.
 • A nemzetközi utazási és rendezvénytartási szabályozásokról

  A Budapest Convention Bureau folyamatosan monitorozza a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott, sokszor napról napra változó nemzetközi ki- és beutazási, illetve rendezvénytartási szabályozásokat.
 • Utazhatunk (külföldre is)

  Közel három hónapnyi bezártság után új fejezet kezdődik az életünkben: visszakapjuk vágyott szabadságunkat. Az utazók nagy örömére ismét megnyílnak előttünk az európai országok határai, és egy nemrég készült felmérés alapján a többség idén busszal indulna felfedezőútra.
 • Elvárjuk a biztonságos higiéniát a szálláshelyektől

  Bár az utazási kedvünk nem csökkent, minden második ember a szálláshely biztonságos higiéniájától teszi függővé a foglalást. Mindenesetre idén a belföld lesz a nyerő.
 • Külföldön nyaralni?

  Nem csoda, ha jelen helyzetben sorozatos kérdések merülnek fel arról, hogy hová és hogyan lehet utazni. Az Európai Bizottság iránymutatásokat és ajánlásokat tett közzé arról, hogy a tagállamok – a szükséges biztonsági és elővigyázatossági intézkedések mellett – fokozatosan feloldhatják az utazási korlátozásokat. A tagországok többnyire kétoldalú megállapodásokat kötnek egymással a határok átjárhatóságának feltételeiről.
 • A bécsi tömegközlekedés a járvány idején

  A Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien a nehéz időkben is pontosan, a változásokra gyorsan reagálva szolgálja ki az utazóközönséget, miközben dolgozói egészségét is teljes mértékben szem előtt tartja.
 • Fedezze fel Amerikát otthonról!

  Mindig is egy nagy amerikai körutazásról álmodozott? Most itt a lehetőség! A kanapéjáról virtuális sétát tehet az USA legjelentősebb múzeumaiba vagy nemzeti parkjaiba. Ingyenes online túrát kínál például a Fehér Ház, a Disneyland és számos állatkert is. A helyzetre való tekintettel élő közvetítésekkel kedveskedik a közönségnek a New York-i Metropolitan Opera. A Discover America Hungary összegyűjtötte a legizgalmasabb, teljesen ingyenesen elérhető virtuális programlehetőségeket.
 • Mit tegyünk, ha külföldön ragadunk a koronavírus-járvány idején?

  A koronavírus-járvány miatt a légitársaságok csökkentik járataik számát, egyre több ország zárja le határait, például az Egyesült Államok, Argentína, a Cseh Köztársaság, Lengyelország, Dél-Afrika, Spanyolország, Olaszország és Magyarország is. Mindazonáltal nem csak egy világméretű járvány esetén érhet minket külföldön probléma: az irataink elvesztése miatt is a világ másik szegletében ragadhatunk. Összegyűjtöttük, hogy mi is ilyenkor a teendő.
 • Még mindig megfizethető az egyre felkapottabb Tunézia

  Még több magyar turistára számít Tuniézia, derült ki az Utazás kiállításon, ahol a helyszínen alkotó kézművesek miatt a látogatók egyik nagy kedvence volt a tunéziai stand.
 • Ezek az úti célok, ahol nem kell tartanod a koronavírustól

  Amíg az országot lázban tartja a koronavírus várható érkezése, sokan aggódnak a befizetett nyaralásuk miatt. A szakértők azonban elárulták, a magyarok utazási kedve nem csökkent. Világszerte számtalan úti célt választhatunk, ahol biztonságban tudhatjuk magunkat! Ha pedig bárhol súlyosbodna a járványhelyzet, a foglalási díjunk visszajár.
 • Hogyan védd magad betegségek ellen utazás közben?

  Az új koronavírus (COVID–2019) megjelenése felébresztette az emberek tudatosságát és mindenki jobban figyel egy kicsit a higiéniára, hogy elkerülje a megbetegedést. A koronavírus Európában is megjelent, így a Légi Segéd összegyűjtött néhány tippet, amelyek megfogadásával biztonságosabb lesz számunkra a repülőkön való tartózkodás.
 • Praktikus dolgok, ami a kutyás utazás során elengedhetetlenek

  Sokunknak a kutya családtag, ezért ha tehetjük, nem hagyjuk ki őt sem a jóból. Visszük magunkkal kirándulni, sőt ha van rá mód, nagyobb utazásokra is elkísérnek bennünket. Legyen az egy rövid, vagy akár többnapos kiruccanás, azt azért nem árt fejben tartani, hogy ilyenkor nemcsak magunknak, hanem kedvencünknek is össze kell állítanunk egy csomagot, hiszen neki is lesznek szükségletei az utazás során.
 • Téli barangolás Horvátországban

  Varázslatos mesevilágba csöppen, aki kalandvágyból nem nyáron, hanem télen, éppenséggel az év végi ünnepek idején ruccan át néhány napra Horvátországba. Mi ezt tettük és nem csalódtunk: déli szomszédainknál igazi meglepetések, nagyszerű élmények és különleges látnivalók várják a látogatókat. A kikapcsolódás felhőtlen, és feleannyit kell autózni, mint nyáron a tengerpartig.
 • Így parkolj a repülőtéren!

  A nyári csúcsidőszakban az utasok előzetes online foglalással biztosíthatják helyüket a Liszt Ferenc repülőtéren, amely egyébként júniustól tovább bővíti a parkolók kapacitását. Íme a legfontosabb tudnivalók!
 • Új katamarán jár Bécs és Pozsony között

  Az Egyesült Királysághoz tartozó Wight-szigeten készült az a pompás katamarán, amely március végétől közlekedik Bécs és Pozsony között. Az új Twin City Lineren 250 utasnak van hely, a két város közti távot 75 perc alatt teszi meg.
 • Kedvelt hazai úti célok

  A téli hónapokban szívesen kalandozunk az országnak azokon a tájain is, ahová nyáron kevésbé kerekedünk fel – derült ki egy friss, az utazási szokásokat feltérképező kutatásból. A hosszú hétvégéken Budapest után a nyugat-dunántúli és az észak-magyarországi régió a legnépszerűbb a hazai wellnesskedvelők körében.
 • Hévíz és Hajdúszoboszló nem megy az Utazás kiállításra

  Magyarország két legnagyobb fürdővárosa, Hévíz és Hajdúszoboszló modern és hatékony megjelenési formát keresve, idén új eszközökkel érik el az utazást tervező vendégeket, közvetlenül megszólítva őket kedvezményes ajánlataikkal.
 • Mit várjunk az „idősbarát” szállodától?

  A nyugdíjaslétnek egyik nagy előnye, hogy magunk dönthetjük el, mikor utazzunk el egy kis kikapcsolódásra, jól megérdemelt pihenésre, gyógyfürdőbe vagy wellnessprogramra. Szerencsére egyre több, kifejezetten az idősebb korosztálynak szóló ajánlat közül lehet választani.
 • Látnivalók, programok

  Gyereknek, felnőttnek igazi élmény, ha a téli szünetben sikerül elutazni néhány napra. A családi közös programok életre szóló emléke lehet egy-egy kirándulás, városnézés, adventi vásárjárás, múzeumlátogatás vagy egy különleges koncertprogram.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum