Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. október 1., csütörtök, Malvin napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Munkahelyi baleset-e a home office munkavégzés alatt történt baleset?

  A koronavírus-járvány kitörése óta rengeteg cégnél álltak át az otthoni munkavégzésre elővigyázatossági okokból. Ugyan a home office nagyobb népszerűségnek örvend, mint korábban bármikor, fontos tudni, hogy nem azonos a távmunkával. Utóbbiról a Munka törvénykönyve rendelkezik, melynek értelmében egy rendszeresen otthonról folytatott tevékenységről van szó, ellentétben a home office-szal, amely átmeneti időszakra vonatkozik. Utóbbit csak 44 napra rendelheti el egyoldalúan a munkáltató, az ennél hosszabb home office-ban történő foglalkoztatáshoz a munkavállaló beleegyezése is szükséges.
 • Miért félnek ajtókat és ablakokat cserélni az emberek?

  A magyarok a széles választék és a nagy befektetés miatt gyakran elbizonytalanodnak a nyílászárók cseréjét illetően, pedig a hőszigetelő képességüknek köszönhetően akár a harmadára is csökkenthető így a fűtésszámla a hideg hónapokban. A szakértő arról beszélt, az ingatlanok teljes energetikai korszerűsítése ugyan még komolyabb anyagi befektetést igényel, hosszú távon még jelentősebb megtakarítást lehet a beruházással elérni.
 • Egyedülálló vezetéstechnikai tréning vált elérhetővé Magyarországon 

  Az AMS Group nemcsak Magyarországon, hanem az egész térségben elsőként tett elvégezhetővé egy németországi autógyárak által is elfogadott járműipari vezetéstechnikai tréninget. A lehetőségnek hála olyan óriásvállalatok dolgozói is Magyarországon tudnak levizsgázni, mint a Bosch vagy a Continental. A cégek pénze így országon belül marad, ráadásul jelentős költségeket spórolhatnak a szakemberek képzésén. 
 • Felrobbannak a nyári melegben a fertőtlenítők?

  A koronavírus hatására mindannyiunk életének fontos részévé vált a kiemelt higiénia, ezért természetes, hogy még az autónkba is magunkkal visszük a fertőtlenítőket. A szakemberek szerint azonban nyáron semmiképp sem ajánlatos a tűző napon hagyott autóban tárolni ezeket. A hő hatására ugyanis nem várt következményekkel szembesülhetünk: 21 fok felett párologni kezdenek, extrém hőhatás pedig öngyulladáshoz is vezethet.
 • Fulladozhatnak az autók motorjai a járvány után

  A koronavírus-járvány miatt rengeteg autó került parkolópályára az elmúlt hónapokban, a kijárási korlátozások bevezetését követően ugyanis jóval kevesebbszer volt szükség a járművekre, mint korábban. Most, hogy az élet kezd visszatérni a normál kerékvágásba, érdemes komolyan foglalkozni a koromlerakódás problémájával, illetve annak megoldásaival.
 • Egyenruhás strandjárőrök a Balatonon

  A koronavírus-járvány miatt nagyot változik idén a balatoni strandolás. Már most kezdjük el szokni a strandjárőr fogalmát!
 • Arcfelismerés az igazoltatásoknál

  Május 1-től alapjaiban változik meg, hogy egy igazoltatás során milyen eszközökkel azonosíthatja a rendőr a személyazonosságának igazolását megtagadókat.
 • Vigyázz, kész, jön a tavasz!

  A jó idő beköszöntével egyre többet visszük ki a gyerekeket a friss levegőre, közös kirándulást, sportolást szervezünk. Az önfeledt játék mellett azonban nem árt óvatosnak lenni, ugyanis tavasszal megnőhet a gyermekeket érintő balesetek száma. A K & H gyógyvarázsprogram tanácsai segítenek abban, hogy gyermekeink egészségesek maradjanak és a lehető legbiztonságosabb körülmények között játsszanak a szabadban.
 • Új technológiával zöldítik a magyar mezőgazdasági gépeket

  Akár több lóerőt is visszanyerhetnek a mezőgazdasági munkagépek egy vadonatúj megoldásnak hála, ami nem csak a gazdák munkáját teszi hatékonyabbá, de a termés is egészségesebbé válhat általa, ezáltal jó választ ad a mezőgazdasági szektor egyik legkörnyezetszennyezőbb problémájára.
 • Ezért ne hanyagold télen sem az autómosást!

  Miért mosatnám le az autót? Csak hogy holnap újra koszos legyen? – teszik fel sokan a kérdést a zimankós téli időben. Nem is tudják, hogy ezzel komoly károkat kockáztatnak! A viaszos felületkezelést ráadásul már csak azért is érdemes elvégeztetni, mert az autó azt követően szinte taszítja a koszt – tudtuk meg a GreenLine szakértőjétől, aki arra nézve is hasznos tippekkel látott el, hogy óvjuk meg a járművünket a téli fagyban is.
 • Meddig vezethetünk?

  A nemzetközi statisztikák szerint az idősekkel átlagosan több súlyos baleset történik, mint a fiatalokkal. Ugyanakkor az is tény, hogy nem az idősek jelentenek aránytalanul nagy veszélyt a közúti forgalomban, mivel – a fiatalabb járművezetőkkel ellentétben – inkább résztvevői és elszenvedői, mint okozói a közúti baleseteknek.
 • Mire figyeljünk a téli abroncscsere előtt?

  Ideje téli abroncsra váltani. A hazai autótulajdonosok a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) tagjai által gyártott több tucat típusból válogathatnak, a kínálat zavarba ejtően nagy.
 • Hogyan válasszunk téli gumit?

  A téli gumik jelzéseit, méretét, minőségét és menettulajdonságát is figyelembe kell vennünk, ha az ideális abroncsot keressük. Összegyűjtöttük az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.
 • Ezek a legjobb kutyás autók 2019-ben

  A gazdik tisztában vannak vele: nem minden autó egyformán alkalmas a négylábú családtagok szállítására. Van néhány alapvető irányelv, de ezeken túl is érdemes odafigyelni a választásra.
 • E-bike az idősek járműve

  Az elektromos kerékpárok világszerte egyre divatosabbak. Miközben sztárok villognak a legújabb modellekkel, hirdetve a környezetvédelem melletti elkötelezettségüket, az idősebb korosztály csendben magáévá tette az új közlekedési eszközöket.
 • Ne feledkezzünk meg kedvenceinkről az ünnepi tűzijáték alatt!

  Az augusztus 20-i nemzeti ünnepet várhatóan az ország számos településén tűzijátékkal teszik emlékezetessé az ünneplők. Minden évben ez az egyik olyan alkalom, amikor különösen fontossá válik a kutyatartó gazdák előrelátása és felkészültsége. A tűzijáték fénye és a hangos durranások megijesztik a kutyákat, ezért fontos, hogy nyugalmuk biztosításáról és ösztönös menekülésük megelőzéséről a gazdák időben gondoskodjanak. A Nébih összegyűjtötte, hogy milyen óvintézkedésekkel előzhetjük meg a bajt, illetve mit tehetünk, ha elszökött hazulról a kutyánk.
 • Unokázós csalók és besurranó tolvajok

  Nem kell sötét éjszakának lennie ahhoz, hogy megfosszanak minket az értékeinktől, miközben otthon tartózkodunk. A Genertel összeállítása alapján lássuk, a tolvajok és a csalók hogyan akarnak az értékeink közelébe kerülni!
 • Mit csináljunk, ha nyakunkon a vihar?

  Egyre gyakoribbá válnak a szélsőséges időjárási jelenségek, ráadásul nyáron, mikor sokat tartózkodunk a szabadban, könnyen megeshet, hogy ott ér minket utol egy vihar. Ha eddig csak az eső elől keresett menedéket, jobb, ha elolvassa a viharokkal, villámlással kapcsolatos egyéb tudnivalókat is!
 • Viharkárok

  A nyári viharok számos kárt okoztak az elmúlt időben, melyek közül nem kevés a kidőlt fáknak vagy letört faágaknak volt köszönhető. Mivel ezeket a károkat a biztosító sem állja, ha a kár megelőzhető lett volna, érdemes átgondolni, hová parkolunk, illetve kinek a gondozásában van a veszélyforrásnak tűnő fa. Ha a sajátunkban, érdemes időben cselekedni, mielőtt káresemény történik, és az okozott kárt is meg kell térítsük…
 • 600 ezer forintot is kivehetnek a zsebünkből az ingatlanos csalók

  Az adásvételi szerződéseknél ritka a szándékos megtévesztés, de van néhány pont, amire érdemes figyelni. Az új építésű ingatlanoknál előfordulhat, hogy a beruházó olyan okiratot irat alá az ügyfelekkel, ami lehetővé teszi, hogy ki tudjon szállni az üzletből. A bérleményeknél pedig a legnagyobb veszélyforrást azok a csalók jelentik, akik úgy veszik el az adott esetben 600 ezer forintos kauciót az érdeklődőktől, hogy nem is az övék a lakás.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum