Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. július 3., péntek, Kornél napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
 • A fél ország itt készült a matekérettségire

  Az idei tanév a koronavírus-járvány miatt több szempontból is példátlan volt, hiszen a diákok számára az oktatás utolsó hónapjai digitális formában zajlottak. A kihíváshoz gyorsan kellett alkalmazkodni, az online segítségre pedig minden eddiginél nagyobb szükség volt. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy az ötszörös Az év honlapja díjas mateking.hu-n a matekérettségit megelőzően egyetlen nap alatt 87 ezer ember fordult meg. A digitális oktatás alatt több mint 1 millió ember által felkeresett platform összesen 233 millió forint értékben adott ingyenes tananyagokat. Rendkívüli programjuknak azonban még nincs vége: egész nyáron is ingyen tanulhatnak élményszerű matematikát a diákok.
 • Adatszolgáltatás a NAV-nak

  Július 1-től valós időben, tehát azonnal látni akar a NAV minden belföldi adóalanynak kiállított számlát. Nem számít, van-e áfatartalma vagy sem. Tehát a katásokat is érinti. Sőt 2021-től a magánszemélyeknek kiállítottakra is kiterjeszti a NAV a kíváncsiságát.
 • Okosasztal

  A hazai fejlesztésű és gyártású egyedi okosasztal egy olyan egészségmegőrző bútor, aminek még nincs igazi konkurenciája a világon.
 • Magyar startup hozza össze a termelőket a városi fogyasztókkal

  Tudta, hogy a magyarok több mint fele heti 3 ezer forintnál is kevesebbet költ zöldség- és gyümölcsfogyasztásra? Ez népegészségügyi szempontból is aggasztó adat. Ha azonban a magyar gazdák is kiaknáznák az internet adta lehetőségeket, jóval többen és többet is vásárolnánk tőlük, mint a szupermarketek polcairól.
 • Bekapcsolták a Cheops űrtávcső műszereit

  A hozzánk legközelebbi exobolygók alaposabb vizsgálatára indították 2019. december 18-án a Cheops űrtávcsövet, az Európai Űrügynökség legújabb kutatószondáját. A cél a Földhöz hasonló bolygók azonosítása, méghozzá olyan környezetben, ahol az élet kialakulása számára is adottak a feltételek. A felbocsátás óta eltelt hetekben végrehajtották az első pályamódosítást, 2020. január 8-án pedig első alkalommal kapcsolták be a Cheops fedélzeti műszereit. A távcső fedelének kinyitására január 27-én kerül sor. A Cheops megépítésében magyar szakemberek is közreműködtek, és a tudományos programból is kiveszik a részüket a hazai csillagászok.
 • Gyuri bácsi most már mobilon is megüzeni, mikor, melyik teát kell inni

  Hallotta már a bükki füvesembert a gyógynövényekről beszélni? Gondolt már arra, hogy de jó lenne, ha otthon is lenne egy saját Gyuri bácsija, aki mindig szól mit, hogyan kell tenni? Mostantól kéznél van a segítség: elég letöltenie a megújult Györgytea-mobilalkalmazást és tudni fogja mikor, melyik gyógynövény van soron.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum