Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. június 21., csütörtök, Alajos napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
 • Felnőtt tornapálya, játszótér, pihenőhely

  A Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat 14 millió forintos támogatásával újultak meg a 18. kerületi Halmi-erdő parkerdei berendezései. Az együttműködés keretében a Pilisi Parkerdő Zrt. szakemberei új sportpályákat, információs táblákat és pihenőhelyeket építettek, továbbá kibővültek a játszóterek és megújultak az erdei padok a mintegy 250 hektáros erdőtömbben.
 • Az alma

  Egy év alatt egy magyar polgár átlagosan 15–18 kg almát fogyaszt. Ennek mértékét szeretné az október 19-én induló közös, országos kampányával megemelni a Földművelésügyi Minisztérium (FM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Nemzeti Agrárkamara (NAK).
 • Útjára indult az almakampány

  Az elmúlt év kedvező tapasztalatai alapján második alkalommal szervez almafogyasztást ösztönző kampányt közösen az Agrármarketing Centrum (AMC), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Földművelésügyi Minisztérium (FM). A „Harapjon rá – alma és holnap” szlogent hirdető akció során november 18-ig öt kiskereskedelmi áruházlánc vásárlói kóstolhatják meg a friss és ízletes hazai gyümölcsöt. Ezt követően sporteseményeken, workshop keretében és az óvodásoknak szóló Mikulás-ünnepségeken és nyugdíjasnapokon folytatódik a promóció.
 • Ördögcsáklya

  Az ördögcsáklya (Harpagophytum procumbens) Afrika-szerte népszerű és széles körben alkalmazott gyógynövény, nevét a jellegzetes formájú, karomszerű tüskés terméséről kapta.
 • A porckopás nem válogat

  Minden egyes lépésnél testsúlyunk 1–1,5-szerese nehezedik a talpunkra, míg futásnál ez még ennél is több: súlyunk 3–4-szerese. Ha egy átlagos nap során ilyen terhelésnek vannak kitéve az ízületeink, milyen lehet a hatása annak, ha túlsúllyal küzdünk?
 • Napozási tippek a bőr egészségéért

  Tizenegy és három óra között nem ajánlott a napozás, ilyenkor érdemes legalább árnyékba húzódni, vagy még inkább a ház hűvösében egy kellemes sziesztával folytatni a napot.
 • A hosszú élet titkai

  A statisztikák szerint a világon egyre nő az átlagéletkor, miközben mi öt évvel kevesebb ideig élünk, mint az Európai Unió országainak polgárai. Mi áll ennek a hátterében? – kutatta egy reprezentatív felmérés hazánkban.
 • Gyógyvízzel az ízületeinkért

  A víz önmagában is hasznos ízületeink számára, mivel a langyos vízben fájdalom nélkül mozgathatjuk át testrészeinket, ráadásul nem kell félnünk attól sem, hogy elesünk vagy túlerőltetjük magunkat.
 • Ne legyintsen, ha megdagadnak a végtagjai!

  Gyakran dagad meg a lába, vagy a keze, mégsem gondolja, hogy ennek súlyos egészségügyi oka lehet? A szakember szerint a jelenség leggyakoribb oka a visszérbetegség, de előfordulhat az egyéb eredetű nyiroködéma is, ami krónikus esetben akár lábszárfekély kialakulásához vezethet.
 • Biciklizés ízületkímélő módon

  Egészségünk megőrzése érdekében idősebb korban is elengedhetetlen a mozgás.
 • Nem kell belehalni

  Jó hír, hogy a statisztikák szerint hazánkban a születéskor várható az átlagos élettartam 76 évre nőtt, köszönhetően egyebek között a kardiovaszkuláris terápiák fejlődésének. Rossz hír, hogy míg Nyugat-Európában a szívrohamot követően 75 perc telik el, amíg a beteg mentőt hív, nálunk ez négy óra, így sokan nem érik meg, hogy megmentsék őket!
 • Személyre szabott egészségügy

  A rendszeres szűrővizsgálat minden korosztály számára fontos, egy bizonyos kor elérése után pedig elengedhetetlen. Egészségügyi szűrésekkel a betegségek megelőzhetőek. A Synexus ebben nyújt segítséget.
 • Szívünk napja – Ingyenes családi egészségnap

  A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány minden évben szeptember utolsó vasárnapján, a Szívünk napján hívja fel a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum