Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. október 1., csütörtök, Malvin napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Hét rossz szokás, amit azonnal abba kellene hagynunk

  Magyarországot is elérte a koronavírus-járvány második hulláma, ami egészen másnak tűnik mint az első. Ennek ellenére a szakemberek szerint továbbra is fontos a megelőzés szempontjából környezetünk tisztán tartása. A rohanó hétköznapokon folyamatosan keressük a gyors és hatékony megoldásokat, amelyek sokszor rossz szokások kialakulásához vezetnek.
 • Robbanásszerűen megnőtt a kereslet a fertőtlenítőlámpák iránt

  A koronavírus hatására újra kezd középpontba kerülni a már száz éve létező UV-C/germicid lámpás fertőtlenítési technológia. Tesztek bizonyítják, hogy 99,9 százalékos csírátlanítási hatást elérő UV-C-fény jelentősen tudja csökkenteni a vírusok és a baktériumok elszaporodását. A járvány idején kiemelt fontosságú az irodaházak, a közösségi terek levegőjének és felületeinek fertőtlenítése, amely az UV-C-lámpás technológiával egyszerűen kivitelezhető.
 • Volánbusz, MÁV-Start: szeptember 15-től leszállítják, akin nincs maszk

  Leszállítják a maszk nélkül utazókat szeptember 15-től a Volánbusz és a MÁV-Start járműveiről – tájékoztatta a Volánbusz az MTI-t.
 • Ezért számít szuper gyümölcsnek a sárgadinnye

  A sárgadinnyét nem csupán páratlan zamatáért és édes ízéért szerethetjük, hiszen ez a gyümölcs csodás hatással van az egészségünkre is. Dúskál a vitaminokban és a hasznos tápanyagokban.
 • Új módszert találtak az ózonos fertőtlenítésre

  Miközben az elmúlt hónapokban a fertőtlenítés kiemelt szerepet kapott az életünkben, a telemetriai megoldásokkal 14 éve foglalkozó magyar vállalkozás, a MOHAnet kidolgozta, hogy az ózonos fertőtlenítés hogyan lehet biztonságos bárki számára, aki ózonnal szeretné sterilizálni környezetét. A magyar cég ezzel új fejezetet nyitott az ózonos fertőtlenítés történetében.
 • Így gyorsíthatjuk fel a napégés gyógyulását

  A napégés az egyik leggyakoribb, egyben legkellemetlenebb nyári panasz. Bár kellő elővigyázatossággal általában megelőzhető, ha mégis leégünk, néhány egyszerű módszerrel felgyorsíthatjuk a gyógyulási időt.
 • Fertőtlenít és kozmetikum

  A koronavírus-járvány kezdete óta kiemelt szerepet kapott a fertőtlenítés, főleg a tárgyakon, épületekben. A bőrünknek a fertőtlenítő hatású szappan jutott, amely sokszor szárít, diszkomfortérzetet biztosít. Egy új TÜV-bevizsgálás alapján azonban új fogalom született: a fertőtlenítő hatású kozmetikum. Az újdonság a nők és a háziasszonyok kedvencévé válhat.
 • Kiderült, mennyit híztak a járvány alatt a magyarok

  Nemcsak a háztartások vásárlásait térképezte fel egy, a kijárási korlátozások idején végzett magyar kutatás, hanem sok más tényezőt is, például hogy hány kiló élelmiszert halmoztak fel a háztartások.
 • Az allergia szemtünetei

  Magyarországon a lakosság körülbelül negyede szenved az allergiás betegségek valamely formájától, köztük sokan szezonális allergiától, és a számuk folyamatosan növekszik. A tüsszögés, az orrfolyás, az orrdugulás mellett gyakori, hogy a szemünk sem marad érintetlen: a vörös, égő és irritált szemek, a vizes szemkönnyezés mind-mind az allergia tünetei lehetnek.
 • Vegyük fel a harcot a nyári allergiákkal!

  A nyári meleg és a sok napsütés nem kedvez az allergiásoknak. Nyáron nemcsak a levegőben található pollenek keserítik meg az allergiások életét, hanem a bogarak és a túl erős napsütés is. Adunk néhány tippet orrfújás és tüsszögés ellen.
 • A minőségi alvás 6 titka

  Mindannyiunkkal előfordult már, hogy ébren hánykolódtunk egész éjjel. Különösen kínzó állapot, ha ilyenkor ott lebeg a szemünk előtt: az óra reggel hétkor kérlelhetetlenül csörögni fog. Az emiatt érzett szorongás tovább nehezíti az elalvást, beindítva a sokak által ismert ördögi kört. Íme 6 bizonyítottan hatásos tipp, ami segíthet meghozni a várva várt álmot!
 • Budapesten kötelező lesz az arcot eltakarni

  Április 27-től a BKK járatain, az üzletekben, a boltokban, a piacokon, a taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása – jelentette be Facebook-üzenetében Budapest főpolgármestere.
 • Segít a járvány lassításában, ha minél többen viselnek textilmaszkot

  A járványügyi időszakban minden olyan helyzetben érdemes maszkot viselni, amikor több emberrel is találkozhatunk, a 65 éven felüliek számára pedig javasolt, hogy maszkban lépjenek ki az otthonaikból.
 • Nyitva tartó fogászati rendelők listája Budapesten és Pest megyében

  Összegyűjtötték a koronavírus-vészhelyzet ideje alatt sürgősségi ellátást nyújtó budapesti és Pest megyei rendelők listáját.
 • A koronavírus 4 napon át életben maradhat a mobiltelefonokon

  A WHO vizsgálatai alapján az eredeti 2003-as SARS-CoV-vírus üvegfelületeken 4 napig, fém- és műanyag felületeken pedig 3 napig maradt életben. Az új típusú koronavírust (SARS-CoV–2) vizsgáló amerikai egészségügyi intézet a friss kutatásából kiderül, hogy a fémes és műanyag felületeken 3 napig marad aktív a kórokozó. A tudósok azt nem tesztelték, hogy meddig lelhető fel a koronavírus az üvegen, de az eddigi információk alapján feltételezhető, hogy 4 napig is fertőzhet. Ezek bármilyen üvegképernyővel rendelkező eszközre vonatkoznak, az iPhone és az Android telefonoktól kezdve a tabletekig és az érintőképernyős laptopokig.
 • Mitől függ, hogy elkapjuk-e a vírust?

  Fontos, hogy minimálisra csökkentsük az emberi találkozásokat és rendszeresen fertőtlenítsük a kezünket, valamint a lakásunkat is.
 • Tovább lassult a járvány terjedése Magyarországon

  Egyre laposabb a járványgörbe, ezért nagyon fontos, hogy továbbra is minimalizáljuk a kontaktok számát, aki csak teheti, maradjon otthon!
 • Vitaminpótlás

  A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek a biológiai léthez nélkülözhetetlenek, de a testünk nem képes az előállításukra, ezért kell gondoskodnunk pótlásukról.
 • Hogyan segít az érzelmi intelligencia átvészelni a házi karantént?

  Még nagyon az elején járunk a koronavírus miatt kialakult, a legtöbbek számára teljesen új helyzetnek. A megelőzés érdekében a diákságnak otthoni távoktatásra, a munkavállalók nagy részének pedig home office-ra kellett átállnia. Az új élethelyzetben is a legfontosabb a tudatosság, az odafigyelés, az empátia és a türelem.
 • Az alvás világnapja

  Az alvás világnapja az Egyesült Államokból indult és célja felhívni a figyelmet az egészség, az alvás, az életmód és a közlekedés összefüggéseire. Az alvás kiemelkedően fontos része a mindennapoknak, mégis egyre rosszabbul alszanak az emberek.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum