Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. június 26., vasárnap, János napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Erre figyeljünk egy ingatlan megtekintésénél!

  Az ingatlanvásárlás általában egy ember életének legnagyobb befektetése, ezért a megtekintésnél érdemes minden apróságra odafigyelni. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa arról beszélt, ajánlott minden esetben nappal felkeresni a kinézett házat vagy lakást, hogy az esetleges statikai hibákat észrevegyük. Hozzátette, a legbiztosabb az, ha építészt vagy ingatlanost viszünk magunkkal a bejárásra, aki szakértői szemmel vizsgálja meg az ingatlant. Szerencsés továbbá átcsöngetni a szomszédokhoz is, hogy tájékozódjunk a lakóközösség összetételéről.
 • Belföldi nyaralás K & H SZÉP-kártyával

  Idén nyáron is erőteljes növekedést hozhat a SZÉP-kártyahasználatban a belföldi turizmus. A gyenge forint és a magas üzemanyagárak mellett várhatóan többen választják majd a belföldi pihenést, így júliusban és augusztusban akár az év első hónapjainak többszörösét is elérheti a SZÉP-kártyás fizetések értéke. A belföldi kikapcsolódást segítheti, hogy idén több ezer új K & H SZÉP-kártyaelfogadó hely és több mint 200 új település csatlakozott a programhoz, így már összességében közel 40 000 helyszínen és az ország több mint 2700 helységében fizethetünk vele a nyári élményekért.
 • A költségek 20%-a ablakon kidobott pénz a legtöbb építkezésnél és felújításnál

  Építkezésnél és felújításnál egy jó végeredményhez ökölszabályként három dologra van szükség: felkészült megrendelőre, hozzáértő építési szakemberekre és minőségi építőanyagokra. Ha ezekből akár egy is hiányzik, a befektetett összeg akár 20%-a is ablakon kidobott pénzzé válhat. Bodnár György, Az építő közösség alapítója arról beszélt, hogy a házépítés komoly csapatmunka, a rendszerszintű szemléletet pedig a megrendelőnek kell kezdeményeznie. Mint mondta, 30 éves pályafutása során olyan krízishelyzettel még sosem szembesült a szakmában, mint a mostani, emiatt érdemes extra energiát fordítani már a tervezési szakaszra is.
 • A napelemes rendszer kiépítése a bolygónkat és a pénztárcánkat is kíméli

  Régóta tudjuk, mekkora problémát okoz a klímaváltozás, amit az emberiség felelőtlen és következetlen életvitelével egyre szélsőségesebb és drasztikusabb irányba sodor. Világszerte számos kezdeményezés született a tendencia lassítására, visszafordítására, főként az országok, illetve a nagyvállalatok szintjén, de a jelek azt mutatják, ez még mindig kevés. Sokkal szélesebb körű összefogás kell az emberek, a lakosság körében is, azonban ennek megvalósításához egyrészt további motiválásra, másrészt anyagi támogatásra van szükség. 
 • Milliókat emelhet a nyaralók értékén a home staging

  A koronavírus-járvány kirobbanását követően az egekbe szöktek a tóparti nyaralók árai, ilyen költségek mellett azonban már a vevőknek is egyre magasabb elvárásaik vannak. Vitális-Pintér Veronika és Jenőfi Réka home staging-szakértők felhívták rá a figyelmet, mielőtt érdeklődőt fogadnánk, gondoskodjunk arról, hogy a ház ne legyen tele a személyes tárgyainkkal, stílusában illeszkedjen a környezethez, a terasz és a kert kialakítása pedig hatványozottan is fontos, hiszen mindenki a városból „menekül” a szabadba. Mint mondták, a nyaraló megfelelő felkészítésével akár milliókat is emelhetünk az ingatlan értékén, vagy tízezrekkel többért adhatjuk bérbe azt.
 • Különadó, tranzakciós illeték: az MNB kiemelten vizsgálja a bankok díjváltoztatásait

  Az MNB a pénzügyi különadók, tranzakciós illeték változása kapcsán is kiemelten vizsgálja a hitelintézetek díjszabásainak változásait, szükség esetén haladéktalanul vizsgálatot indít a jogsértő pénzügyi intézményekkel szemben. Mint emlékezetes, a jegybank 2013–2015-ben 4 milliárd forint jogosulatlanul elvont díjat fizettetett vissza egyes pénzügyi intézményekkel és 1,9 milliárd forint bírságot szabott ki a tranzakciós illeték bevezetése utáni jogsértések miatt.
 • Mekkora önrésszel érdemes belevágni az ingatlanvásárlásba?

  Alapesetben a lakás vételárának minimum 20 százalékát kell kifizetnünk saját forrásból, amennyiben lakáshitelt vennénk fel, de Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint a vásárlók többsége inkább a kinézett lakás felét, de akár 60 százalékát is megfinanszírozza. A szakértő szerint arra mindenképp érdemes odafigyelni, hogy 1–2 millió forintot tartalékoljunk a vásárlás utáni időszakra is arra az esetre, ha nem várt költségek lépnének fel.
 • Friss kutatás: alig tudunk valamit a pénzmosási szabályokról

  A magyarok közel fele nem tudja, hogy az ingatlanközvetítők kötelessége elkérni az okmányokat és átvilágítani az ügyfeleket, ez derül ki az Opinio reprezentatív közvélemény-kutatásából, amit a penzmosasinfo.hu megbízásából készítettek. A felmérés arra is rámutatott, a vásárlók zöme egyébként sem szívesen adja oda az okmányait az ingatlanosoknak, a többség pedig nyitott lenne egy olyan megoldásra, ahol saját maga végezhetné el telefonjával az ügyfél-átvilágítást.
 • Automatikus pénzvisszatérítést nyújt egy magyar applikáció a bankkártyás vásárlások után

  Bankkártyás vásárlásaik után órákon belül pénzvisszatérítést kapnak a RECASH-applikáció felhasználói, amikor a 100 százalékban magyar fejlesztésű fintech startup kereskedelmi partnereinél vásárolnak. A regisztrált userek így jelentős kedvezményeket érvényesíthetnek olyan népszerű vállalatoknál, mint a ROSSMANN, a Praktiker, a Penny Market vagy éppen a FoodPanda, ráadásul mindezt teljesen teendőmentesen, a különböző hűségkártyákkal való bajlódás nélkül. Az ötlet sikerét jól mutatja, hogy az indulás óta eltelt szűk egy évben több mint 25 ezren regisztráltak az ingyenesen használható platformra.
 • A befektetés pszichológiája

  A befektetői pszichológia kutatása a tőzsde megjelenése óta egyre inkább előtérbe kerül, mert egyre inkább beigazolódik, hogy ez mennyire fontos változó a befektetés egyenletében. Ha bármilyen pénzügyi befektetést tervez az ember, nem mindegy, hogy milyen torzítások vannak a gondolkozásunkban, ami miatt sokszor nem hozunk racionális döntéseket. Nem azt kell nézni, hogy mi jó másoknak, hanem azt kell kitalálni, hogy „mi jó nekem?”.
 • Arany, ingatlan, részvények: mi a jó befektetés a háború árnyékában?

  Az orosz–ukrán háború kirobbanását követően komoly pánikhullám söpört végig a befektetési piacokon, miközben nagy az igény a személyre szabott biztosításokra. Egyed Györgyi és Varga-Pinczel Zsófia a hitel-biztosítás-befektetés háromszögben teljes körű szolgáltatást nyújtó, Dorado XXI vezetői szerint továbbra is igaz, hogy a biztosítás nem szükséges rossz, hanem segítség a bajban. Schuszter Péter, az SPB Befektetési Zrt. vezérigazgató-helyettese a befektetésekkel kapcsolatban arról beszélt, hogy az ingatlanpiacon további áremelkedés várható, nincs annyi arany most készleten, amit ne lehetne eladni, a kriptovaluták pedig továbbra is az egyik legkockázatosabb befektetésnek számítanak.
 • Nincs mire várni a hitelfelvétellel: hamarosan drágulás jöhet

  Az infláció és a szomszédban zajló háborús konfliktus okozta gazdasági megtorpanás is hozzájárult ahhoz, hogy a jegybanki kamatemelések hatására érezhetően nőttek az elmúlt hónapokban a hitelek kamatlábai. Vincze Krisztián, a GV Hitelközpont országos hitelközvetítő hálózat ügyvezető tulajdonosa arról beszélt, nem a mostani 5–7 százalékos kamatok különösen magasak, hanem a korábban elérhető 2,5–3 százalékosak voltak extrém alacsonyak. Mint mondta, sokéves távlatban most tartunk az átlagos kamatszinteknél, de aki tervez hitelt felvenni, érdemes mielőbb cselekednie, mert ennél magasabb értékek is várhatóak.
 • Home office és irodapiac: nem tűnnek el az irodák

  A koronavírus-járvány miatt számos vállalatnál hibrid munkavégzést vezettek be elővigyázatosságból, de ez nem jelenti azt, hogy az irodákra kevésbé tartanának igényt. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa rámutatott, az elmúlt két évben nem volt érezhető visszaesés az irodaházak piacán, a cégvezetők inkább a bérelt ingatlanok kihasználásán változtattak. A szakértő szerint arról sincs szó, hogy az árak visszaestek volna ebben a szegmensben.
 • Tavasz az ingatlan-adásvétel főszezonja: így készítse fel eladó otthonát

  Ahogy az ember életét, úgy az ingatlanpiacot is egyfajta ciklikusság jellemzi. Tavasszal a kereslet és a kínálat is bővül, hiszen az emberek a csendesebb téli időszakot követően a nyári szabadságolások előtt szeretnék értékesíteni otthonukat és új lakásba költözni. Vitális-Pintér Veronika és Jenőfi Réka home staging szakértők szerint a családi házak értékesítésének legideálisabb időszaka kezdődik áprilisban, májusban. Ekkor mutatják meg ezeket az ingatlanokat, ezért a rendrakást a kerttel érdemes kezdeni. Hozzátették, a lakások esetén is milliókat érhet, ha a terasz jó benyomást kelt a potenciális vásárlókban.
 • Ingatlanpiac háborús helyzetben

  Drasztikus visszaesést és kiugróan nagy keresletnövekedést sem eredményezett a magyar ingatlanpiacon az ukrajnai háború. A bizonytalan helyzetben ugyanakkor egyre több az impulzusvásárlás, mindenki gőzerővel keresi a helyét a pénzének, és olyanok is az ingatlanok felé fordultak most, akik diverzifikálni akarják nagyobb portfóliójukat. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa arról beszélt, mindössze pár nap megtorpanás volt, de egyáltalán nem valószínű, hogy a piac lendülete megtörik, sőt, a közeljövőben áremelkedésre is számít.
 • Minden webshop képes lehet az aznapi házhoz szállításra

  Az e-kereskedelem szárnyal, miközben teljesen átalakultak a vásárlók prioritásai. A webáruházak egymás közötti versenyében mostanra nemcsak az számít, hanem az is, milyen gyorsan tudják kiszállítani a csomagokat a vásárlókhoz. A Webshippy ezt felismerve a piacon elsőként és egyedüliként indította el szolgáltatását, amely a partner webshopok délután négy óráig leadott rendeléseket még aznap házhoz viszi. A régió első, robotizált fulfillment hálózata ezzel lehetőséget teremt a kisebb vállalkozásoknak arra, hogy felzárkózzanak a gyorsasági versenyben a nagyokhoz és egyúttal növeljék a versenyképességüket is.
 • Orosz–ukrán konfliktus: több száz magyar cégnek kell új forrásokat találnia

  A háborús konfliktus miatt Oroszországra kivetett uniós és egyéb szankciók miatt körülbelül 200–300, több milliárd forintos éves forgalommal rendelkező magyar cégnek kell új lehetséges vevőket és beszerzési forrásokat keresniük. Ez közvetve százezer magyar család megélhetését érinti.
 • Még mindig az ingatlan a legnépszerűbb befektetés

  A kereseteknél is gyorsabban nőnek az ingatlanárak és a trend azt mutatja, hogy nyár előtt nem is lesz megtorpanás a piacon. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa elmondta, a hitelkamatok még mindig nagyon alacsonyak, az ingatlan pedig továbbra is olyan kiváló befektetési lehetőség, aminek gyakorlatilag nincs ma alternatívája. A szakember úgy látja, a magyarok ingatlanba menekítik a vagyonukat, ami árfelhajtó tényező.
 • Harmadannyi idő alatt adja el az ingatlanokat egy új fejlesztés

  Az ingatlanpiac – ahogy szinte az összes üzletág – rálépett a digitalizáció útjára, amihez egy magyar ingatlanközvetítő globális viszonylatban is hamar alkalmazkodott. Egy piaci újítás forgatja fel az állóvizet, ami bonyolult algoritmusokat és saját mesterséges intelligenciáját használja az ingatlanok hatékonyabb eladásához.
 • Robbanásnak indult tavaly a magyar podcastpiac

  2021 úttörő évnek számított a hazai podcastpiacon: egyre több magas minőségű audiostreaming jelent meg az online térben és a cégek is felismerték az ebben rejlő márkaépítő potenciált.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum