Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. május 31., vasárnap, Angéla napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Virtuális díjátadón jelentették be a Richter Anna Díj győzteseit

  Több mint húszezren vettek részt a Richter Anna Díj közönségszavazásán, ahol a közönségdíj sorsáról dönthettek a szavazók. A hiánypótló kezdeményezés az egészségügy, az oktatás és a gyógyszerészet területein dolgozó nők és csapataik kreatív, újszerű ötleteinek megvalósítását tűzte ki célul, melyek jobbá teszik az e hivatásukat gyakorlók, pácienseik és diákjaik életét.
 • Richter Egészségváros és Proaktív–19: együttműködés a COVID–19 fertőzés hatásainak mérséklésére

  Összefognak a Richter Egészségváros és a Proaktív–19 program szervezői, hogy a leginkább veszélyeztetett 60 év feletti korosztály minél nagyobb részének segítsenek felkészülni egy esetleges koronavírus-fertőzés egészségkárosító hatásainak minimalizálása érdekében. A kezdeményezésben résztvevő egészségügyi szakemberek telefonon térítésmentesen biztosítanak személyre szabott tanácsokat a 60 év felettiek számára. Az összefogással a Richter újabb lépést tesz a koronavírus elleni küzdelemben, miután áprilisban összesen 140 millió forint támogatást biztosított hazai kórházaknak és az egészségügyi intézményeknek a Richter Egészségváros program keretében.
 • Az idősek gondozása a koronavírus idején

  A koronavírus miatt hozott korlátozások Magyarországon is felerősítették a gondoskodás válságát: a fizetett (egészségügy, szociális szféra, oktatás) és a fizetetlen (családtagok által végzett) gondoskodó munka látványosan nyomás alá került, ami felszínre hozott számos társadalmi igazságtalanságot. Annak fenntarthatatlanságát, ahogyan a gyerekek, a tartósan betegek és az idősek gondozását társadalmilag megszervezzük.
 • Így kezdik újraindítani az életet az európai országok

  Habár a járvány végéről még korántsem beszélhetünk, Európában már vannak arra mutatkozó jelek, hogy lassul a fertőzés terjedése.
 • Nagy elsősegélyteszt 2019

  Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány által meghirdetett nagy elsősegélytesztbe 2019-ben nem kerültek be új kérdések a felmérésbe, pontosításra kerültek azonban egyes válaszok a legfontosabb elsősegélynyújtásra vonatkozó kvíz kérdéssorában.
 • A járvány Magyarországon új szakaszba lépett

  Lezárták Magyarország határait a személyforgalom előtt, korlátozták a boltok nyitvatartását és betiltották a rendezvényeket, a sportrendezvényeket zárt kapuk mögött lehet csak megtartani.
 • Hogyan befolyásolja a koronavírus a légiközlekedést?

  A Wizz Air nemrégiben törölte több olaszországi járatát is március 10. és április 4. között. Rómába, Bolognába, Cataniába, Nápolyba, Milánóba és Bariba sem indítanak járatokat. Mivel a Wizz Air a 14 napos határidőt betartotta, az utasok nem tarthatnak igényt a jegyáron kívüli kompenzációra. A brit fapados Easyjet és más légitársaságok is tömeges mennyiségben törlik járataikat. Teljes reptérzárra Magyarországon nem kell számítani.
 • Segítse Ön is a Magyar Vöröskereszt koronavírus elleni harcát!

  Egy hónap telt el azóta, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kijelentette, hogy a COVID–19 elnevezésű vírus terjedése nemzetközi jelentőségű közegészségügyi vészhelyzetnek minősíthető. A Vöröskereszt és a Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége 32 millió svájci frank összegű adománygyűjtésre tett felhívást, az összegyűjtött alapot pedig a megfelelő egészségügyi szolgáltatásokra, a hatékony tájékoztatásra és felkészítésre, valamint az érintett közösségekkel való együttműködésre fordítják majd. Az akcióhoz a Magyar Vöröskereszt is csatlakozott, aki március 30-ig várja az adományokat, amivel döntően a járványra való hazai felkészülést támogatja majd.
 • Fontos hírek a koronavírusról

  Ahogy arról az elmúlt napok híradásaiból mindenki tájékozódhatott, a világban jelenleg egy új koronavírus (2019-nCoV) okoz járványt. Nagyon sok hivatalos és félhivatalos, hiteles és légből kapott hír jelent meg, így a lehetőségekhez képest szeretnénk szakmai, tárgyilagos tájékoztatást adni a kialakult helyzetről. A cikk megírására a Szentágothai János Kutatóközpont (Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar) Virológiai Kutatócsoportjának kiváló szakembereit, dr. Kemenesi Gábort és prof. dr. Jakab Ferencet kérte fel az mta.hu.
 • Áttörést várnak a szegedi klinikán az új fejlesztésű mély agyi stimulációs implantátum alkalmazásával

  Új szintre emelkedett az agyi pacemakerterápia az SZTE Idegsebészeti Klinikán január 22-én elvégzett műtétnek köszönhetően. A világon ötödikként, Közép-Kelet-Európában pedig elsőként Szegeden ültették be azt a navigációs alapú mély agyi stimulációs implantátumot egy Parkinson-kóros beteg agyába, amely – az eddig elérhető hasonló rendszerektől eltérően – nemcsak stimulálni képes az agy megfelelő részeit, hanem az aktivitásokat regisztrálni is. A mindebből következő plusz információk jóvoltából új korszak kezdődött a terápia történetében.
 • Highlights of Hungary-válogatás: a jelöltek közt dr. Peták István kutatóorvos 

  Az orvostudományban és a rákkutatásban végzett munkássága, eredményei révén dr. Peták István kutatóorvos, az Oncompass Medicine alapítója és tudományos igazgatója bekerült a Highlights of Hungary 2019 válogatásába. A közönség február elejéig szavazhat a legjobbak között dr. Peták Istvánra.
 • Kíméletesen a horkolás ellen

  Minden harmadik ember horkol, és legalább ennyien kénytelenek elviselni házastársuk, párjuk, hálótársuk kellemetlen éjszakai zajkeltését. Számukra van egy jó hírünk: a horkolás gyógyítható!
 • Átadták az idei Védőnők a gyermekáldásért díjat

  Páratlan önzetlenségük és maximális hivatástudatuk miatt kaptak kitüntetést azok a védőnők, akik sokat tettek nemcsak a várandósok és szoptatós kismamák, valamint az újszülöttek érdekében, hanem eredményesen foglalkoztak olyan párokkal is, akiknél nem volt fogamzás és szerettek volna kisbabát. A kitüntetést 2020-ban Vidáné Válóczi Éva, Borbélyné Horváth Anikó és Katona Csabáné vehették át Soltész Miklóstól, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárától.
 • Ajándékozz életet! Adj vért!

  A decemberi ünnepek előtt, között és után a biztonságos hazai vérkészlet fenntartása érdekében véradásra hív mindenkit az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt.
 • Richter Anna-díj: Szívügyünk a fejlődés

  2018 októberében a Richter Gedeon Nyrt. által kiírt pályázat olyan innovatív ötletek kidolgozására buzdította az érdeklődőket, melyek az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területén egyedülálló módon járulnak hozzá a munkavégzés körülményeinek javításához, valamint a társadalom jóllétéhez.
 • A legelhivatottabb segítőket köszöntötték a véradók napján

  A magyar véradók napja alkalomból idén összesen 69-en vehettek át elismerést a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat által az emléknapra szervezett központi díjátadón a Gerbeaud kávéházban. A központi rendezvény mellett országosan idén is több mint 10 000 véradót díjaztak, az egyes megyei és regionális rendezvényeken.
 • Porckopáskezelés a Várfürdőben

  Ahogyan azt dr. Zahorán Ágnestől, a Várfürdő orvosától megtudtuk, a gerincpanaszok mellett az artrózis, azaz az ízületi porcfelületek kopása a másik leggyakoribb panasz, amivel a páciensek a fürdő gyógyászatára érkeznek. Szomorú, de igaz, az artrózis az egyik leggyakoribb oka a rokkantságnak. Ez a betegség általában lassan alakul ki, az pedig meglehetősen változó, hogy mikor és milyen súlyos panaszokat okoz. Kísérheti ízületi merevség vagy duzzanat, jelentkezhetnek miatta – főleg, ha az ujjakat érinti – csontos kinövések, és ez az a kórkép, ami az időjárás-változást is szokta jelezni.
 • Gerincpanaszokkal a Várfürdő gyógyászatán

  Mint az közismert, a gyulai gyógyvíz az alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvizek családjába tartozik, és mint ilyen, kiválóan alkalmas különböző mozgásszervi panaszok enyhítésére. A derékfájás pedig – ez az egyik leggyakoribb dolog, ami az embert a Várfürdő gyógyászatára viszi – valójában nem betegség, hanem panasz. Gyakori, sőt köszönhetően a mozgásszegény életmódnak, az ülőmunkának, a számítógép előtti görnyedésnek, az autóban töltött óráknak, egyre inkább az. Míg korábban leginkább az 50–60 évesek körében volt jellemző, manapság már a 40-esek korosztályában is tömegével jelenik meg.
 • A világon mindenki képes életet menteni

  Ma van az újraélesztés világnapja, ez alkalomból hazánk legnagyobb humanitárius szervezete, a Magyar Vöröskereszt számos programmal igyekszik felhívni országszerte a figyelmet az életmentő ismeretek fontosságára. A Hősképző kampányát az idei évben csupán 2 hónapja indította el, amely során 123 rendezvényen összesen 20 495 fő sajátíthatta el az alapvető elsősegélynyújtó ismereteket. A segítségnyújtást és egészségtudatosságot népszerűsítő programsorozat idei részvételi adatai alapján közel kétszer annyi laikus elsősegélynyújtót ért el a szervezet mint 2018-ban.
 • Merjünk cselekedni!

  Tudta? Minél többen állnak körül egy baleseti sérültet, annál kisebb az esély arra, hogy valaki a segítségére siet.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum