Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. július 3., péntek, Kornél napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • 32. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

  A műsor változatlan, jönnek a határon túli társulatok Kisvárdára. Augusztus 21. és 29. között a tervezett és már meghirdetett versenyprogrammal, magas művészi értékű fesztiválkínálattal és három workshoppal megtartják a 32. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválját.
 • Magyarországon először színpadon: a Five

  A szervezők bejelentették, hogy az amerikai rapper, Flo Rida mellé még egy nagy nemzetközi meglepetés érkezik: az EFOTT-on lép színpadra hazánkban először a híres fiúbanda, a Five. A 45. Egyetemisták és főiskolások országos turisztikai találkozója idén a Velencei-tó északi partján, a VVSI Evezőspályánál 2020. augusztus 26–30. között várja a bulizni vágyókat.
 • Újra beindul a kulturális élet Veszprémben és a Balatonon

  Filmmel, könnyű és klasszikus zenével, kortárs tánccal és irodalommal készül a Veszprém–Balaton Európa kulturális fővárosa projekt az idei nyárra. Az idei turisztikai szezonra számtalan eseményt terveztek, ezzel is megkezdve a felkészülést 2023-ra. Sajnos az élet közbeszólt, de köszönhetően a térség aktív programszervezőinek, a régió és a város EKF-es eseményei nagyrészt megvalósulhatnak.
 • A Zempléni Fesztivál együtt kínálja a természet és a művészet szépségeit  

  Az eredetileg is tervezett tíz napban, augusztus 14-től 23-ig hívja a színvonalas kulturális programokra és nem mellesleg Tokaj-Hegyalja folyékony aranyára szomjazó látogatókat a Zempléni Fesztivál. Tíz felhőtlen napot ígérnek, most természetesen a hazai zenei élet kiválóságainak közreműködésével.
 • Anna Fesztivál

  Idén elmarad az Anna-bál, de az Anna Fesztivál nagyszabású szabadtéri rendezvényeit megtartja a város. Lesz prímásverseny, operagála, kórusok koncertje és újdonságként operettműsor.
 • Muzsikál az erdő idén is a Mátrában

  A „Muzsikál az erdő” – Mátrai művészeti napok rendezvénysorozatot az eredeti időpontban – 2020. július 4–12. – meg tudják tartani, mivel a koronavírus-helyzet enyhült, a kormányzat a szabályok követésével szabadtéri kulturális rendezvények megtartását engedélyezi. A rendezvények a kidolgozott biztonságos rendezvénylátogatási protokoll betartásával valósulnak meg, amely lehetővé teszi a rendezvényre látogatók számára, hogy erdei környezetben az erdő és a zene élményeit önfeledten élvezhessék és testi-lelki feltöltődésben legyen részük.
 • XIII. Budapesti cseh sörnapok

  A Budapesti cseh sörnapok immár 13. alkalommal várja a habzó italok szerelmeseit június 24. és 28. között. A szezon első sörünnepén cseh sörkülönlegességek, ezekből készült párlatok és gasztronómiai kalandozások sorakoznak fel a Westend Millennnium Tetőkert mobil pultjai mögött.
 • Balatonfüredi prímásverseny 2020

  Az Anna-bál kísérőrendezvényeként idén nyolcadik alkalommal szervezik meg a Balatonfüredi prímásversenyt július 21-én és 22-én. A versenyre a hagyományos magyar népzenét játszó 16 és 35 év közötti hegedűsök jelentkezését várják 2020. július 6-ig.
 • Kis-Duna Vízi Fesztivál

  Felhőtlen szórakozás, koncertek, sportrendezvények, színházi előadás, lampionos csónakfelvonulás és még ezer más színes program Ráckevén.
 • Őszi Ászok Fesztivál

  A festői Ráckevén ismételten megrendezik a sokszínű programsorozatot, mely olyan sok érdeklődőt vonz minden évben. A rendezvény magában foglalja a kultúrát, a gasztronómiát és a szórakoztatást, valamint a sportot is. A két nap alatt mindenki új élményekkel gazdagodhat.
 • Újra kinyit a természet operaháza: jön a Tisza-tavi Fesztivál

  Ami a kulturális szórakozási lehetőségeket illeti, nem kérdés, hogy az idei nyár egyik csúcspontja a július 31. és augusztus 2. között megrendezésre kerülő Tisza-tavi Fesztivál lesz. A több helyszínen zajló programokat a szervezők testmozgással és csónakázással kötik össze, nagy hangsúlyt fektetve arra, hogy a különleges hangulatú rendezvénynek köszönhetően a résztvevők jobban megismerjék hazánk második legnagyobb tavát. A természet operaházaként ismertté vált fesztivál programját idén Miklósa Erika, Horgas Eszter, Egyházi Géza és Vásáry André mellett számos, hazánkban és külföldön is elismert művész fellépése színesíti.
 • Kiderültek a 2020-as EFOTT fő fellépői

  Alig egy hónapja fixálódott, hogy az EFOTT 2020-ban is nyitja kapuit: csúsztatott időpontban, augusztus 26–30. között várja majd az érdeklődőket a Velencei-tó északi partjára. A szervezők, ahogy ígérték, mára közel 100 fellépő nevét tették közzé honlapjukon. A headliner Flo Rida mellé hiánytalanul érkezik a hazai szakma krémje.
 • 34. Mesterségek ünnepe

  34. alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb népművészeti fesztiválját, a Mesterségek ünnepét. A Budavári Palotában szervezett, a hajdani vásárok hangulatát idéző fesztivál az év várva várt családi rendezvénye.
 • Summertest Nemzetközi Folklórfesztivál

  A fesztivál Kis-Dunai népzenei és néptánctalálkozó elnevezéssel indult Ráckevén 1987-ben és nőtte ki magát nemzetközi folklórfesztivállá. A fesztivál három településen – Ráckeve, Tököl, Százhalombatta – zajlott azonos időszakban. 2018-tól Ráckeve helyett Szigetszentmiklós lett a harmadik fogadó város.
 • Fehérvári virágos pünkösd

  A magyar kultúrában több szokás is kapcsolódik pünkösdhöz, az egyik ilyen, amikor az ablakokba vagy a ház kerítéslécei közé tűznek zöld ágakat, virágokat, hogy ne csapjon bele a villám. Székesfehérvárt bizonyosan elkerüli a mennydörgés, hisz virágba borul a belváros pünkösd tiszteletére.
 • Farmer Expo Debrecen

  A Farmer Expo Magyarország egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, mely első pillanattól kezdve céltudatosan az agráripari ágazatcsoport részeseinek és partnereinek igyekszik minél szélesebb körű és minél hatékonyabb lehetőségeket biztosítani a kapcsolatteremtésre.
 • Augusztus végén lehet a 2020-as EFOTT

  Az EFOTT szervezőcsapatának bejelentése szerint nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy idén se maradjon el az év legnagyobb hallgatói bulija. A fesztiválozók véleményének kérdőíves felmérése után úgy döntöttek, hogy amennyiben az egészségügyi helyzet, valamint a rendelkezések engedik, 2020. augusztus 26–30. között megtartják a rendezvényt a Velencei-tó északi partján. Az egyik legnagyobb fellépőként előzetesen már bejelentett Flo Rida elfogadta az új időpontra történő meghívást, és minden jel szerint a hazai együttesek legjava is szerepelni fog.
 • Az augusztusi Bujtor István Filmfesztivál nem marad el

  Az eredeti terveknek megfelelően augusztus 17-től 20-ig rendezik meg Balatonszemesen a Bujtor István Filmfesztivált, amelynek minden eleme a Balázs Béla-díjas művész életművére fókuszál.
 • A Művészetek Völgye helyett Völgyhétvégék jönnek ősszel

  Négy Völgyhétvégére várják ősszel a szervezők a koronavírus-járvány miatt elmaradó idei Művészetek Völgye közönségét. A fesztivál harmincéves jubileumi programjait jövőre tartják meg.
 • Soproni Tündérfesztivál online

  13. Tündérfesztivál.ka. Sopron legnépszerűbb kisgyermekes rendezvénye, a Tündérfesztivál is „karanténba” kényszerült az idén. A szervezők azonban nem szeretnék, ha tündérek és manók nélkül kezdődne a nyár, ezért – jobbára az online térben – június elején néhány „tündéri” meglepetéssel készülnek a kicsiknek és szüleiknek. Ha sokan nem is gyűlhetünk össze még ezen a hétvégén, a szervezők szeretnénk hinni és üzenni, a Tündérfesztivál jelmondata a járványveszély idején is megélhető, mert „A tündér bennünk él!”
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum