Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. július 3., péntek, Kornél napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Az ország első kerékpármúzeuma Balassagyarmaton

  A látogatható gyűjteményben a biciklik fejlődéstörténetét is nyomon követhetik a látogatók a legrégebbi, lábbal hajtott futógépektől a modern versenykerékpárokig.
 • Múzeumok éjszakája 2020

  Aki azt gondolta, hogy a világjárvány útjába állhat a múzeumok szerelmesei számára legkedvencebb éves programnak, az pozitívan csalódhat. Ha nem is úgy, mint máskor, de lesz Múzeumok éjszakája 2020-ban is. Mégpedig online formában.
 • Kicsi dió felfedező- és kézműves tábor a Vajdahunyadvárban

  Gyűjtünk, kutatunk, „vadászunk”, vizsgálódunk a csodálatos és rejtélyes Vajdahunyadvárban és a Városligetben. Megismerjük egyik legfontosabb gabonánkat, a búzát, lisztet őrölünk és cipót sütünk.
 • Újranyílt a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria

  Három hónap kényszerű zárvatartást követően ismét látogatható a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum, ahol az újraindulás alkalmából Dürer kora címmel időszaki kiállítás is nyílt.
 • Újra nyitva a Nemzeti Múzeum

  A Magyar Nemzeti Múzeum és tagintézményei (Esztergomi Vármúzeum, Balassa Bálint Múzeum, Babits Mihály Emlékház, sárospataki Rákóczi Múzeum, visegrádi Mátyás Király Múzeum, vajai Vay Ádám Muzeális Gyűjtemény, nyírbátori Báthori István Múzeum, balassagyarmati Palóc Múzeum) 2020. június 20-tól ismét megnyitja kapuit a látogatók előtt. A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum 2020. június 23-tól várja az érdeklődőket.
 • A Múzeumkert titkai

  A Múzeumkert nemcsak a hétköznapok kedvelt pihenőparkja, hanem nagy események színhelye is.
 • Debrecenbe költöztetik a Természettudományi Múzeumot

  „A kormány jóváhagyta Debrecen 2030-ig tervezett fejlesztési koncepcióját, amelynek célja, hogy a város Magyarország keleti régiójának központja legyen” – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter. – „A mintegy 600 milliárd forint forrásigényű projekteket tartalmazó Debrecen 2030 program öt pillére a gazdaság, a közlekedés, az oktatás, a kultúra és a városfejlesztés.”
 • A szolnoki RepTár zárt terei és élményelemei is megnyíltak

  Újra teljes látogatói élményt kínál a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum. A zárt terek maszkban látogathatók.
 • Trianon-tárlatot rendez a békéscsabai Munkácsy Múzeum

  A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum szabadtéri tárlattal emlékezik meg a trianoni békediktátum centenáriumáról.
 • Újra látogatható az Aquincumi Múzeum

  A koronavírus okozta járvány miatt az Aquincumi Múzeum 2020. március 17-én ideiglenesen bezárt a látogatók előtt, minden meghirdetett program, múzeumpedagógiai foglalkozás, tárlatvezetés elmaradt, továbbá a kutatószolgálat és a könyvtár is szüneteltette szolgáltatásait. Az azóta eltelt időszakban a munkatársak nagy része is otthonról végezte munkáját.
 • A múzeumi világnap jegyében

  A múzeumok nemzetközi világnapja május 18.
 • A Magyar Nemzeti Múzeum három tagintézménye is újra kinyit

  2020. május 15-től a látogatók előtt nyitva áll a Magyar Nemzeti Múzeum Vértesszőlősi Kiállítóhelye, a nemesvámosi Villa Romana Baláca Kiállítóhely, valamint Balassagyarmaton a Magyar Nemzeti Múzeum Palóc Múzeumának szabadtéri gyűjteménye, a Palóc Ház.
 • Zárt ajtók, nyitott Magyar Nemzeti Múzeum

  Már két hónapja, hogy bezárta kapuit a Magyar Nemzeti Múzeum, viszont egyre szélesebbre tárta azt az online térben. Minden héten új, szórakoztató és ismeretterjesztő tartalmakkal aktivizálja az érdeklődőket a honlapja és közösségi médiája több felületén.
 • A Magyar Nemzeti Múzeum virtuális körbeölelése

  Tavaszi hagyományaink láncolatát a karantén sem törheti meg. Idén a szavainkkal öleljük körbe a nemzet múzeumát!
 • Petőfi Irodalmi Múzeum online

  A kiállítás bemutatásának, felfedeztetésének, interpretálásának nehézségét jelenti, ha a látogatás lehetetlenné válik. Vajon mégis hogyan tudja egy múzeumpedagógus vagy múzeumandragógus a térhez, a tárgyakhoz, a kiállítás komplex médiumához kapcsolódó tudását, ismereteit, szemléletét használni? Hogyan tudja segíteni a pedagógusok munkáját?
 • Múzeumozz a szobádból karantén idején!

  A múzeum az egyik legfontosabb iskolán kívüli oktatási helyszín. Ez akkor is igaz, ha a múzeum éppen nem látogatható a megszokott módon, nem adhat teret múzeumi órának vagy szakkörnek, múzeumpedagógiai foglalkozásnak, nem lehet célpontja az osztálykirándulásnak.
 • Izgalmas időtöltés a Magyar Nemzeti Múzeumban

  A család kutatócsapatként fedezheti fel, hogy a múzeum állandó kiállításai milyen titkos kincseket rejtenek. A hátizsákban minden ott lapul, amire szükség lehet a felfedezés során. A játék nem ér véget a múzeumban, egy meglepetéscsomag otthoni mókára hív.
 • 24. Múzeumok majálisa a megújult Múzeumkertben

  Megújult a Múzeumkert! A 24. Múzeumok majálisán több mint száz múzeum és kiállítóhely veszi birtokba a kertet és a múzeum klasszicista épületét. 2019. május 18-án és 19-én a Nemzeti Múzeum ismét büszke házigazdája a majálisnak: színes programokkal, koncertekkel, kézművesvásárral, fesztiválhangulattal várja a családokat, érdeklődőket. Az év múzeuma és Az év kiállítása díjak átadásának időpontja 2019. május 18-án 13 óra, a díjakat Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára adja át.
 • FoodPlay / Gasztrojáték

  Manapság gyakran beszélünk a gasztronómia forradalmáról, amelyhez természetes módon kapcsolódik a kortárs képi megjelenítés is. Az „image-korszak” egyik legmeghatározóbb és leglátványosabb megnyilvánulási formái alighanem az ételekről és az étkezésről készített képek. Ez az a terület, ahol úgy érezhetjük, hogy belőlünk is könnyen válhat mesterszakács vagy éppen ínyenc.
 • Szelfi Múzeum nyílt Budapesten

  A Museum of Sweets and Selfies egy merész vállalkozás, amellyel egyetlen célja van a 2 ötletgazdának, kreatív élményt és vidámságot csempészni az emberek mindennapjaiba.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum