Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. december 2., szerda, Melinda napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
 • Ezekért mindenképpen érdemes Lillafüredre kirándulni

  Az ősz egyik legjobb elfoglaltsága a kirándulás. Már nincs tikkasztó hőség, hogy megmozdulni se legyen kedvünk, ám még nincs fogcsikorgatós hideg sem, amikor legszívesebben az orrunkat sem dugnánk ki a meleg szobából.
 • Könnyű túrák Budapesten, amit a gyerekek is imádni fognak

  Olyan kirándulóhelyeket gyűjtöttünk össze, amit akár egy-két óra alatt is bebarangolhatunk. Minden helyszínben van egy kis plusz, legyen az egy madarakkal teli szépséges tó környéke, egy kastélypark vagy akár egy erdei völgyben futó patakmeder melletti túraút. Ezek a helyek a fővárosban könnyen elérhető távolságban vannak, és tökéletesek arra, hogy a család kimozduljon.
 • Kirándulási tipp: Budapest, Hármashatárhegy

  A Hármashatár-hegy (495 méter) a Budai-hegység egyik legjellegzetesebb hegye. Változatos, a többi budai hegycsoporttól elütő hangulatú túraterep. Kedvelt kirándulóhely, hiszen az erdőben szuper sétautakat találunk.
 • Mesebeli táj a hajós-bajai borvidéken

  A hajós-bajai borvidék számos hungarikumnak számító nedű hazája, minden cseppje igazi történelmet rejt. Gyönyörű pincesorai és kitűnő klímája miatt régi tradíció itt a borászkodás. A vidék szépségét azonban nemcsak a szőlősorok, az illatozó gyümölcsösök adják, hanem a csodás fekvésű falu, Császártöltés, a hajósi pincefalu, valamint Baja különleges terei, ahol a látogatókat szeretettel és mindig nyitott szívvel várják a helyi emberek
 • Hegyestű

  A tanúhegyek emberi ésszel felfoghatatlan időtávokat tudnak maguk mögött, és nevük pusztán geológiai vonatkozású: arra utal, hogy az őket egykor körülvevő, azóta lepusztult földfelszín rétegeit és kőzeteit őrzik. Ilyen a Hegyestű is immár több millió éve a Káli-medence kapujában, Zánka és Monoszló között.
 • Tömegközlekedéssel a Pilisbe

  A sokáig várt tavaszi időben örömtelien sokan indulnak kirándulni a főváros környéki erdőkbe. A tavasz hagyományosan a legkedveltebb időszak a turisták körében, a szakemberek ilyenkor regisztrálják a legtöbb látogatót a zöld területeken. Nem is csoda, hiszen a hosszan tartó tél után szükségünk van a napfényre, a jó levegőre, a szabadban történő egészséges kikapcsolódásra. A legtöbben azonban autóval indulnak a természetbe, és kevesen tudják, hogy a kirándulási lehetőségek tömegközlekedéssel is könnyedén elérhetőek. A Pilisi Parkerdő szakemberei ezért összegyűjtöttek néhány kevéssé ismert, vagy újonnan indult tömegközlekedési lehetőséget, amik nemcsak az egész család számára izgalmasak, hanem használatuk környezettudatos is, így az erdők védelméhez a kirándulók személyesen is hozzájárulhatnak.
 • Magyarország legkedveltebb kirándulóhelyei

  Beköszöntött az ősz, mehetünk kirándulni! Magyarországon rengeteg csodálatos hely található. Összegyűjtöttük a legkedveltebb kirándulóhelyeket.
 • Eger régi és új vonzerői

  Ha Eger, akkor a vár és a bor jut elsősorban az eszünkbe, pedig a hevesi megyeszékhely immár a fürdőváros címre is joggal tart igényt.
 • Aktív pihenés a Zselicben

  Túl Kaposváron, sőt Szennán is, van egy kis zsákfalu: Patca, ahová a madár is pihenni jár. Itt épült fel, illetve épül folyamatosan a ma napig is a Katica-tanya.
 • Bóbita csodás palotája

  Befejezéséhez közelednek a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed építési munkálatai, Zsolnay Vilmos egykori családi villáját azonban már birtokba vették új lakói. A bábművészek és a gyerekek. A gyönyörűen felújított szecessziós palotában talált ugyanis méltó otthonra a híres pécsi Bóbita Bábszínház.
 • Ó, a Balaton, őszi napokon

  November első hetében fellélegeznek az iskolások. Az őszi szünet remek alkalom a kirándulásra, például a Balatonhoz. Sokan ugyanis nem is sejtik, hogy ilyenkor is mennyi program és kirándulási lehetőség várja a családokat a „magyar tengernél”.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum