Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. december 2., csütörtök, Melinda napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • A műanyag hulladék nem szemét!

  Ha szétnézünk a háztartásunkban, szinte nem tudunk olyan területre pillantani, ahol a szemünk ne akadna meg műanyag terméken. Az ajtó, az ablak, a berendezési tárgyak, az elektronikus eszközök, a konyhai kellékek… a mindennapi életünk lényeges részei a legkülönbözőbb színekben, állagban és formában.
 • Jövőre lesz az üveg éve

  Az ENSZ döntésének értelmében 2022 az üveg nemzetközi éve, ami az emberiség legfontosabb, leginnovatívabb, legsokoldalúbb találmányának, az üveg alapanyagának kontinenseken átívelő globális ünnepe lesz. A tervek szerint a magyarországi programokért felelős Bohus-Lugossy Alapítvány a Kortárs Üvegművészetért tagjai az oktatási anyagok fejlesztése mellett workshopokat, kiállításokat és konferenciákat valósítanak majd meg országszerte. A Magyar Üvegművészeti Társaság könyvének jubileumi, 25. kiadásában pedig áttekintést kaphatunk a magyar üvegművészetről a kezdetektől egészen napjainkig.
 • Ne üres falak meséljenek a cégekről

  A vizuális információk világát éljük, napjainkban egy jól megtervezett kép többet árul el bármennyi szónál. A munkahelyi környezet kialakítása, hangulata már önmagában is üzenetet tükröz a munkatársak, illetve a partnerek felé, jelentősen befolyásolva ezzel munkájukat, elkötelezettségüket és döntéseiket. A falakon elhelyezett információk és dekoráció a legideálisabb eszközök az imázs erősítésére és a cégarculat kommunikálására.
 • A jó konyhabútor hozzájárul a boldog, kiegyensúlyozott élethez

  A konyhabútor otthonunk éke, egy olyan bútordarab, ami jó esetben több évtizedig része az életünknek. Ezért nagyon fontos, hogy amikor arról kell döntenünk, miképpen rendezzük be a konyhánkat, a megvalósítást szakszerű és mindenre kiterjedő tervezőmunka előzze meg, annak érdekében, hogy elkészülte után kellemes hangulatú és kényelmes kialakítású teret nyújtson számunkra.
 • Sikertörténet lett a Caola Zrt. talpra állítása

  A BÉT50-konferencián mutatott be 50 újabb hazai sikersztorit a kkv-szektorból a Budapesti Értéktőzsde. A legfrissebb kiadványban szerepel a 190 éves múltjával a második legrégebbi, folyamatosan működő magyar cégnek számító Caola Zrt. is. Dr. Bándi Imre és befektetőtársai 2020-ban az utolsó pillanatban mentették meg a vállalkozást. A helyzetet sikerült stabilizálni, új gyártócsarnokok épülnek határon innen és túl, a higiéniai és kozmetikai termékekből álló termékcsaládot pedig folyamatosan fejlesztik.
 • Évekkel nőhet a laptop élettartama, ha rendszeresen karbantartjuk

  A tévhitek miatt sokan elkönyvelik, hogy a laptopok élettartama csupán egy-két év, pedig ha odafigyelünk az otthoni karbantartásukra, akkor ennél jóval több ideig is használhatjuk az eszközöket. Malatidesz Zsolt, a Laptopszaki cégvezetője arról beszélt, az sem teljesen mindegy, miként tisztítjuk külsőleg a hordozható számítógépet, mert ha a folyadék belemegy a készülékbe, akkor nagyobb kárt csinálunk vele, mint hasznot. Mivel a belső alkatrészek is porosodnak, időközönként érdemes szervizbe is elvinni a laptopokat, mert előbb-utóbb olyan szinten lelassulhatnak, hogy használhatatlanná is válnak.
 • Ki lesz az év fiatal vállalkozója?

  A FIVOSZ 13. alkalommal hirdeti meg az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat. A fiatal vállalkozók legnagyobb presztízsű magyarországi díjára a 18 és 40 év közötti, saját vállalkozással bíró természetes személyek jelentkezhetnek, illetve jelölhetők 2021. november 8-ig. Idén egy új kategóriában az év kezdő fiatal vállalkozóját is elismerik majd.
 • Újrahasznosítás után itt a „másrahasznosítás”, az upcycling

  2027-ig évente átlagosan 6 százalékkal nő a környezetbarát csomagolóanyagok aránya a világban, a többi között ezt prognosztizálta az amerikai Grand View Research kutatócég. A piac méretét jól példázza, hogy már a koronavírus-járvány előtt, 2019-ben mintegy 258 milliárd dollárt tett ki az újrahasznosítható anyagok forgalma ezen a területen. A csomagolóipar zöldebbé válásával párhuzamosan hódít az úgynevezett upcycling irányzat is, ami arra alapoz, hogy a csomagolóanyagot a vásárló maga hasznosíthassa újra. Magyarországon az első fecske egy biokozmetikai webshop, amelyik október közepétől az upcycling jegyében postázza a megrendelt termékeket.
 • Magyar fejlesztésű elektromos buszokat mutattak be

  Részben magyar know-how-val és összeszereléssel készülő elektromos buszokat mutattak be Ráckevén. A Goldi Mobility Kft. magyar és szingapúri mérnökökkel közösen kifejlesztett járművei teljesítményben és minőségben is magas színvonalat képviselnek, ráadásul ár-érték arányban is élmezőnyben vannak. Elkészült emellett Magyarországon az első hidrogén üzemanyagcellás drónja is, amely 4,5 órát tud repülni folyamatosan, akár 5000 méteres magasságban is.
 • A koronavírus-járvány sem állta útját a franchise menetelésének

  Külföldön, főként a tengerentúlon, bevált gyakorlat, hogy a vállalkozások – áruházak, éttermek, szépségszalonok stb. – nagy része franchise-hálózathoz csatlakozva kezdi meg működését. Ez a trend már Magyarországra is begyűrűzött, egyre több hazai cég ismeri fel, hogy egy sikeres üzleti koncepció átvétele számos más előnye mellett azt a kockázatot is csökkenti, amit egy új vállalkozás indítása jelenthet.
 • Óriáscégek használják a magyar startup módszerét

  Az elmúlt másfél év jelentős kihívások elé állította a cégvezetőket, sokak számára a mindennapi működés, a fennmaradás lett a tét. A bizonytalanság nehéz teherként nehezedett a munkáltatókra és a munkavállalókra egyaránt, az összetartás soha nem volt még annyira fontos, mint ezekben az időkben. Vitathatatlan tény, hogy egy jó csapat együtt csodákra képes, a jó csapat megalkotása pedig a vezető feladata. Az életben maradás kulcsát, a megfelelő szintű teljesítményt a csapat morálja fűti, ami kellő odafigyeléssel, gondoskodással minden körülményben megőrizhető és fejleszthető.
 • Az új csepeli közpark látványtervei

  A Csepel-sziget északi részén létesülő rekreációs közpark egyrészt a városlakók számára biztosítja az aktív pihenés és egyszerű kikapcsolódás sokrétű lehetőségét, másrészt javítja a városi mikroklímát, és bővíti az ökológiai sokszínűséget.
 • Születésnapján tisztelgett Szent-Györgyi Albert emléke előtt az SZTE

  Hagyomány, hogy szeptember 16-án, Szent-Györgyi Albert születésnapján az SZTE egykori Nobel-díjas rektorát köszöntik az intézmény központi épülete előtt található egész alakos szobornál az egyetemi polgárok. Az idei ünnepségen a világhíres kutató özvegye is jelen volt. A koszorúzással kezdődő, kiállításmegnyitóval és flashmobbal egybekötött koncerttel folytatódó esemény névadó ceremóniával zárult.
 • Új magyar találmány segít megelőzni a vadbaleseteket

  Haszontalan az autóra felszerelhető vadsípok többsége – állítják az évek alatt készült kutatások. Kiderült ugyanis, hogy sok esetben az állatok elriasztására szolgáló ultrahangokat egyáltalán nem adják ki, ezért döntött úgy Koltai Viktor feltaláló, hogy a balesetek elkerülése érdekében elkészíti a leghatásosabb vadriasztó rendszert.
 • Tíz nagycsaládnak segítettek a fürdőszoba-felújításban

  A szülőkkel és a gyerekekkel együtt összesen 54 embernek tette komfortosabbá a fürdőszobáját a RAVAK. A vállalat a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) közösen írt ki pályázatot kádak igénylésére még májusban olyan családok számára, akik nem tudták volna belátható időn belül felújítani a fürdőszobájukat. A kampány nagy sikerrel zárult és bátran kijelenthető, hogy a legjobb helyre kerültek a felajánlott kádak.
 • Küzdelem a Covid utáni nihillel

  Még tart a nyár, feloldották a legtöbb korlátozást és oltási igazolvánnyal ismét élvezhetjük a szabadságot, mégis sokaknál megmaradt a szorongás, a kilátástalanság érzése és a kedvtelenség. Bakonyi Panni jógaoktató, művészetterápiás szakember hónapokig tanulmányozta a járvány utáni szorongás okait és elárulta, hogy hogyan lehet hatékonyan túljutni rajtuk.
 • Amint megjelennek a diákok, emelkedhetnek az albérletárak

  Amennyiben szeptembertől ténylegesen jelenléti oktatás lesz az egyetemeken, főiskolákon, akkor a meglóduló kereslet egyik hétről a másikra jelentős áremelkedést hozhat az albérletpiacon. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa azt mondta, a bérlemények ára a két évvel ezelőtti szintet is elérheti augusztus végére, de ez sok tényezőtől függ. Azt viszont hozzátette, hogy akinek van megbízható albérlője, annak hiba volna felülni a trendre és hirtelen nagyot emelni, mert egy esetleges újabb járványhullám a visszájára fordíthatja a folyamatokat.
 • Túrázás extrém hőségben

  A természetjárásra az év minden szakában érdemes időt szakítani, a legzordabb téli hónapokban éppúgy, mint a legforróbb nyári napokon. A mostani, rendkívüli kánikula természetesen komoly kihívásokat jelent sok túrázó számára, de ezek a megfelelő felkészüléssel és odafigyeléssel kiválóan kezelhetőek. A népszerű svéd gyártó, a Fjällräven szakértője összegyűjtött néhány hasznos tanácsot annak érdekében, hogy a túrák extrém hőségben is jól sikerüljenek.
 • Horváth Zoltán egyedi GPS-kerékpár-nyomkövetőt fejlesztett

  Filutás Viktor országúti kerékpáros magyar bajnok is tesztelte az új magyar szabadalmat, azt a lakosság által is használható nyomkövető berendezést, amivel a kerékpárok nem csupán lopásbiztossá válnak, hanem a teljesítményünkről, útvonalunkról is pontos képet kapunk általa.
 • Fából készült szövettel újít a Kånken

  A legelső Kånkenek formavilágát ötvözi egy újonnan kifejlesztett, faalapú szövetanyag felhasználásával a Fjällräven legújabb kollekciója, a Tree-Kånken. A Pine Weave névre hallgató innovatív szövet egy olyan egyedülálló, fából készült alapanyag, amely hosszú távon helyettesítheti a fosszilis alapú forrásokat, miközben a korábbi jól ismert minőséget nyújtja az ikonikus hátizsák rajongóinak.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum