Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. december 2., csütörtök, Melinda napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Vadiúj, ingyenes párkapcsolat- és randipartner-elemző applikáció segít megtalálni az „igazit”

  Legyen szó párkapcsolatról vagy randizásról, az applikációval tudományos alapokra helyezhetjük a partnerünk, a kapcsolatunk vagy akár önmagunk vizsgálatát, mindez ráadásul csak néhány percet vesz igénybe az életünkből. Mostantól minden férfi és minden nő 2 perc alatt kielemezhető egy vadiúj, ingyenes, az egész világon egyedülálló applikáció segítségével.
 • Karikó Katalin legnagyobb elismerései

  Karikó Katalin molekuláris biológus és biokémikus, az mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója. Sokat köszönhetünk neki a koronavírus-járvány elleni vakcinák előállításában. Munkásságáért számos kitüntetést és díjat vehetett át.
 • Karikó Katalin és kutatótársa megkapja az „amerikai Nobel-díjnak” nevezett Lasker-díjat

  A Covid–19 elleni modern vakcinák gyors kifejlesztését lehetővé tevő mRNS-technológiát felfedezéseivel megalapozó Karikó Katalin és munkatársa, Drew Weissman kapja a 2021-es Lasker-díjat. Az „amerikai Nobel-díjnak” is nevezett kitüntetés ismét reflektorfénybe állítja a Szegedi Tudományegyetemről indult Karikó Katalin kivételes teljesítményét, az alapkutatás jelentőségét, a tudósok együttműködéseinek mindannyiunk életére gyakorolt pozitív hatásait.
 • Keresik Magyarország legsokoldalúbb informatikusát

  Sorrendben ötödik alkalommal rendezik meg Magyarország legjelentősebb informatikai versenyét, az Országos IT-megmérettetést, melyen minden korábbinál több, összesen 25 kategóriában indulhatnak az érdeklődők. A szervezők számos újítással is készültek az idei kiírásra, hiszen először lesz csapatkategória, de kiosztják a Legjobb női játékos díját is. Az október 14-én induló és hét héten át tartó versenyen – melynek fővédnöke Cseh László világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes úszó – ingyenes lesz a részvétel.
 • Az elektromos autók fogyasztását is feltüntetik a benzinkutakon

  Szeptember végétől minden benzinkútnál fel kell tüntetni, hogy az adott üzemanyagfajtából mennyibe kerül 100 kilométernyi út megtétele. A fiktív gépjárművekre számolt becslés az elektromos autókra is vonatkozik, ahol a fajlagos fogyasztás 100 kilométerenként 17,13 kWh-ban határozták meg. Pukler Gábor, a Jövő Mobilitása Szövetség elnöke arról beszélt, a kötelező összehasonlítással rendkívül szembetűnő lesz a különbség a hagyományos és az elektromos gépjárművek fogyasztása között, utóbbiakat ráadásul otthon még olcsóbban és kényelmesebben is lehet tölteni.
 • A mesterséges intelligencia hasznossága a rákgyógyításban

  Magyar kutatók elsők között bizonyították a mesterséges intelligencia hasznosságát a célzott daganatellenes gyógyszerek személyre szabott alkalmazásában.
 • MÉSZ nemzetközi építészkongresszus

  Bár a pandémia miatt a szokottnál később, július 2-án ismét lesz MÉSZ nemzetközi építészkongresszus. Az idei előadók: a Budapesti Közlekedési Múzeum világhírű tervezője, Charles Renfro (Diller Scofidio + Renfro, New York), Finnország első számú templomtervezője, Anssi Lassila (OOPEAA, Seinäjoki, Helsinki), a nagy racionalista építész, Giuseppe Terragni unokája, Attilio Terragni (Studio Terragni, Milano), valamint az MIT tanszékvezető professzora, az építész-urbanista Michael Dennis (MIT, Michael Dennis & Associates, Boston).
 • A Szegedi Tudományegyetemre látogatott dr. Karikó Katalin, a világhírű biokémikus

  Dr. Karikó Katalin május 21-én látogatott el alma materébe, a Szegedi Tudományegyetemre, ahol kötetlen beszélgetésen vett részt az egyetem vezetőivel. A világhírű biokémikus a jövőbeli tudományos együttműködés lehetőségeiről is egyeztetett az intézmény kutatóival. A szegedi egyetem rektora felkérte dr. Karikó Katalint a X. Szent-Györgyi tanulmányi verseny díszelőadójának.
 • Európa legrangosabb kortárs épületei között a Puskás Aréna

  Az Európai Unió kortárs építészeti díjának jelöltjei közé választották a Puskás Arénát. A Mies van der Rohe építészről elnevezett elismerést olyan megvalósult európai projektek kaphatják, amelyek építészeti minőségük és kulturális jelentőségük révén a modern városfejlesztés meghatározó alkotásai. A Középülettervező Zrt. (KÖZTI) által tervezett Puskás Aréna Közép-Európa legkorszerűbb, legnagyobb befogadóképességű multifunkcionális sportlétesítménye.
 • Eredményt hirdettek hazánk legnagyobb online IT-versenyén

  2020-ban immár negyedik alkalommal hirdették meg az ország legnagyobb online IT-versenyét, melyre ezúttal is több mint kétezer szakmabeli jelentkezett a pályakezdőktől egészen a több évtizedes tapasztalattal rendelkező profikig. A hét héten át tartó próbatétel 21+1 kategóriában mérte fel a résztvevők IT-technológiákban megszerzett tudását, a feladatsorok megoldásait pedig a szakmai hitelesítő partnerek biztosították. A tavalyi kiírás győzteseit egy online díjátadón hirdették ki: a Magyarország legsokoldalúbb informatikusa címet Szalkai Balázs érdemelte ki, aki elmondása szerint rengeteg új dolgot tanult meg a verseny alatt.
 • Az SZTE Doctor Honoris Causa kitüntető címet adományoz dr. Karikó Katalinnak, az egyetem öregdiákjának

  Doctor Honoris Causa kitüntető címet adományoz a Szegedi Tudományegyetem dr. Karikó Katalinnak, a COVID–19 pandémia elleni küzdelemben kulcsszerepet játszó vakcina kifejlesztőjének. Az egykori szegedi József Attila Tudományegyetemen biológusdiplomát és doktori címet szerző alumna elismerését az SZTE szenátusa egyhangúlag támogatta.
 • Hatodszor Az év honlapja a mateking.hu

  A hatodik egymást követő évben is a mateking.hu nyerte Az év honlapja kitüntetést. A bejelentés kapcsán kihirdették: a leggyorsabban jelentkező 5 iskolának ingyenes hozzáférést biztosítanak. Magyarország legnépszerűbb egyetemi e-learning oldalának célja, hogy élménnyé változtassa a matektanulást, hatékonyságát pedig az adja, hogy a tananyagok sok-sok apró lépésből, picike morzsákból épülnek fel. A honlapon ráadásul folyamatosak a fejlesztések is: 2020-ban a matekingepizódok új, sokkal intenzívebb dizájnt kaptak, a letisztult és elegáns külső pedig egy felhasználóbarát felületet eredményezett.
 • Átadták a Rátz Tanár Úr Életműdíjakat

  Huszadik alkalommal adták át a Rátz Tanár Úr Életműdíjat a természettudományos oktatás területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógusok munkájának elismeréseként. A rendkívüli helyzetre való tekintettel, alkalmazkodva az aktuális körülményekhez, a december 15-i héten virtuális térben került sor a díjátadásra, ahol a három, díjat alapító cég – Ericsson Magyarország, Graphisoft SE és Richter Gedeon Nyrt. – vezetői nemcsak az idén díjazott tanárokat méltatták, hanem az összes pedagógus előtt kifejezték hálájukat.
 • Új magyar applikáció a környezettudatosságért

  Közösségi tartalommegosztó és szemléletfejlesztő médiaplatformként definiálja magát egy új magyar alkalmazás, amely saját fejlesztésű algoritmus alapján mérőszámokkal ad visszajelzést arra vonatkozóan, mennyire vagyunk környezettudatosak, és milyen fejlődést mutatunk ezen a területen. A térítésmentesen letölthető Holnapp mobiltelefonos alkalmazás fejlesztőcsapata arról beszélt, hogy szeretnék menővé tenni a fiatalok körében a környezetvédelem témakörét, amiben nagy szerepet játszhat majd a lendületes, dinamikus felhasználói felület. 
 • Világító kerékpárút

  Kísérleti jelleggel világító szemcséket kevertek a Duna menti kerékpárút burkolatába Esztergomnál mintegy 230 méteren – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
 • Smart Company

  A digitális transzformáció fejlődése holtversenyben van a vírus terjedésével. Az időben okossá tett cég vírusállónak bizonyult. De itt a második és ki tudja majd még mennyi hullám. Még nem késő beléptetni a cégedet a Smart Company cégek közé!
 • Elegánsan minimalista termoszok a Primus új kollekciójában

  Praktikus, letisztult formavilágú palackokkal újította meg kínálatát az egyik legnagyobb múltú túrafelszerelés-gyártó, a svéd Primus. Az új termoszok rozsdamentes acélból készülnek, tartósak, könnyen tisztíthatóak, korrózióállóak és ízsemlegesek. Az új kollekció egyik kiemelt terméke a Klunken kulacs, amely a népszerű Kånken hátizsákok ideális kiegészítője, mivel tökéletesen illeszkedik azok oldalzsebeibe.
 • Milliók a vállalkozó kedvű középiskolásoknak

  Még épphogy csak véget ért a 2020-as évad újdonságokkal teli döntője, októbertől ismét elindul a regisztrációs időszak az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. által szervezett 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedőre, amely a most következő, ötödik szériára is tartogat meglepetéseket.
 • Tudományvásár a Dósa nádor téren szeptember 10-én és 11-én

  Hogyan lesz zenekar néhány floppymeghajtóból? Hány másodperc alatt tudja kirakni a Rubik-kockát egy robot? Hány fok van a világűrben, és hogyan viselkednek ott az extrém hidegben a különböző anyagok? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak mindazok, akik 2020. szeptember 10-én és 11-én ellátogatnak a Dósa nádor térre.
 • Elkezdődött a Bükki Csillagda építése

  Elkezdődött a répáshutai Bükki Csillagda építése. Párhuzamosan már a kiállítási tartalmak is készülnek, így jó esély van arra, hogy 2021 második felében átadhassák a nagyközönségnek a Bükki Nemzeti Park új attrakcióját.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum