Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. június 26., vasárnap, János napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Egy remek alternatíva, ha nehezünkre esik a hagyományos biciklizés

  A kerékpározás nem csak a környezetvédelmi megfontolások szempontjából remek közlekedési mód, az egészségre is számos kedvező hatása van. Segíthet megelőzni a mozgásszegény életmód miatt kialakuló olyan betegségeket, mint a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri megbetegedések és a rák. Mégis sokan ódzkodnak tőle bizonyos kényelmetlenségi tényezők miatt. A Levegő Munkacsoport egy olyan lehetőség előnyeire hívja fel a figyelmet, amelyek kedvet hozhatnak a tartózkodóak számára.
 • A 19-es városnéző villamos

  Hétvégente a 19-es villamos vonalának középső szakaszán turisztikai érdekességeket is hallhatnak az utazók.
 • Megoldás a rollerkáoszra

  Mától több mint 300 helyszínen lehet kerékpárral és rollerrel parkolni Budapest belvárosában. Az elmúlt időszakban kialakított parkolóhelyeknek immár hivatalos nevük is van: Mobi-pontoknak hívják őket. Az elnevezésről Budapest lakosai döntöttek.
 • Hétvégén újraindul a Libegő

  Szombattól újra várja a családokat, a párokat és a libegés szerelmeseit a Zugligeti Libegő, amelynek nagyjavítása határidőre sikeresen befejeződött.
 • Ismét járnak a nosztalgiavillamosok a fővárosban

  Ismét forgalomba álltak a nosztalgiavillamosok Budapesten, a járművek hétvégente a Belváros és Óbuda között, a Deák Ferenc tér–Szent Gellért tér–Batthyány tér–Katinyi mártírok parkja útvonalon N19-es jelzéssel közlekednek.
 • A kirándulók nagy örömére újra indul a kisvasút Szilvásváradon

  2022. február 26-án 9.30 órakor gördülnek ki az első szerelvények a csodás Szalajka-völgybe, és hamarosan közlekedik a Mátravasút is, de a megszokottól más menetrend szerint. A Felsőtárkányi Állami Erdei Vasúton idén teljes felújítás lesz, így ott teljes üzemszünetet hirdetett az erdőgazdaság.
 • Hidrogénmeghajtású autóbusz

  Először vesz részt hidrogénmeghajtású autóbusz a közösségi közlekedésben Magyarországon. A Zöld busz program több mint három hétig tartó mintaprojektje hasznos tapasztalatokkal szolgálhat a technológia hétköznapi felhasználhatóságáról – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára Budapesten a busz bemutatóján. 
 • Teljes felújítás után újra közlekedik a Budavári Sikló

  Nagyjavítás miatt augusztus óta nem járt a Budavári Sikló. Február 8-tól ismét elindultak a kívül-belül felújított szerelvények, mindennap reggel 8-tól este 10-ig szállítják az utasokat.
 • Megkapta a környezetvédelmi engedélyt a Gellért-hegyi sikló

  A Gellért-hegy az egyik legkedveltebb turista-, találka- és pihenőhelyszín, de az utóbbi években már olyannyira sok az ember és a turistabusz, hogy a hegyre és a Citadellához felvezető utcák nem bírják a terhelést. A zaj-, lég- és környezetszennyezés csökkentésére megoldása lehet a Tabánból induló, Gellért-hegyre vezető sikló terve, ami megkapta a környezetvédelmi engedélyt, így most már biztosan megépülhet.
 • Várja utasait a Mikulás-busz

  Immáron hetedik éve indult adventi útjára Budapesten a BKV egyik különleges arculatú autóbusza. A Mikulás-díszbe öltözött járművön a mindennapi közlekedés közben is az ünnepekre hangolódhatnak az utasok.
 • Már lehet 2022-es éves autópálya-matricákat venni

  Elindult a jövő évi országos és megyei autópálya-matricák előértékesítése. A vignettákat a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. saját online értékesítési felületén, ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó-partnereinél lehet megvásárolni. Az előre megváltott éves úthasználati jogosultságok 2022. január 1-től érvényesek.
 • Budapest ünnepi fényjárművei

  Idén hat kivilágított villamost és az ünnepi Fogaskerekűt indította útjára december első napján a BKV. A fényjárművek – szép hagyományt teremtve a fővárosban – az adventi és az új évi városképbe visznek színt és fényeket.
 • Fényjárművek

  A fényjárművek az adventi időszakban, karácsony környékén közlekednek. Ezeket a járműveket kívül égősorral látják el, melyeket sötétedés után felkapcsolnak és díszkivilágításban lehet rajtuk utazni.
 • Drága lehet, ha sokáig halogatjuk a karácsonyi ajándék megrendelését

  A globális ellátási lánc akadozása egyelőre nem veszélyezteti a lakossági csomagok kiszállítását, ugyanakkor a növekvő üzemanyagárak már most is visszaköszönhetnek a fuvardíjakban. Ráadásul nyakunkon a karácsonyi dömping, amikor a fuvarozócégek kapacitásai beszűkülnek. Hannya Ernesto, a hazánkban már két egységgel rendelkező Mail Boxes Etc. (MBE) postai és csomagküldő hálózat ügyvezetője elmondta, azért nem ajánlott kivárni az utolsó pillanatig az ajándékok megrendelésével vagy küldésével, mert a rövidebb szállítási határidő magasabb szolgáltatási szintet képvisel, azaz arányosan többet is kell fizetni érte.
 • Vonattal elérhető izgalmas kerékpáros útvonalak

  Idén eddig rekordszámú, 120 ezernél is több kerékpáros utas döntött úgy, hogy túrajegy felhasználásával vasúttal közelíti meg a túrához tervezett útvonal kiindulópontját. A MÁV-Start több, vonattal elérhető kerékpáros útvonalat ajánl a kirándulni vágyók számára.
 • Megvan a legjobb magyar kamionsofőr

  Szeptember 25-én a Drivingcamp Hungary zsámbéki vezetéstechnikai tanpályáján rendezték meg az ország legnagyobb kamionos közlekedésbiztonsági versenyét, immár kilencedik alkalommal. A döntőben tíz tehergépkocsivezető mérte össze tudását, közülük a 31 éves dabasi Szabados Gábor diadalmaskodott, elnyerve ezzel „A legkiválóbb magyar kamionsofőr 2021” címet és a 2 millió forintos fődíjat.
 • Rolleres felvonulást szerveznek Budapesten

  Az év legnagyobb rolleres felvonulását szervezik a fővárosban szeptember 5-én, vasárnap. A résztvevők a Margitszigeten gyülekeznek és Újvári Péter gurulónagykövet vezetésével, valamint rendőri biztosítással 9 kilométert tesznek meg Pesten, majd Budán, egészen a Bikás parkig.
 • Megújulva várja a kirándulókat a királyréti és a kemencei erdei vasút

  Kétmilliárd forintos kormányzati támogatásból megújult a Királyréti Erdei Vasút és a Kemencei Erdei Múzeumvasút.
 • Kerékpáros kertváros

  A Budapest Fejlesztési Központ regionális kerékpáros stratégia tervezését kezdte meg. A stratégia célja, hogy az agglomerációban javuljanak a kerékpározás feltételei. A készülő stratégia kapcsán a BFK rendhagyó kerékpáros programokkal készül Etyekre, hogy minél többen kedvet kapjanak a kerékpározáshoz. A stratégia az érintettek bevonásával készül, így a biciklis játékok kipróbálása mellett lehetőség van az elővárosi kerékpározással kapcsolatos ötletek, javaslatok megosztására is.
 • Hogyan illeszkedhetünk be elektromos rollerrel a városi közlekedésbe?

  A rollerekre vonatkozó KRESZ-szabályok még mindig nem tiszták, ám lassan kialakul a helyük a magyar városok közlekedési rendszerében. Mire érdemes addig is odafigyelnünk, hogy megelőzzük a baleseteket és elkerüljük a bírságot?
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum