Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. december 2., csütörtök, Melinda napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
 • Táj nemzetközi világnapja

  Az Aggteleki Nemzeti Park területének nagy része átfed az Aggtelek Bioszféra Rezervátum területével. A bioszféra-rezervátumok az ember és a természet hosszú távú, fenntartható együttélésének mintaterületei. Olyan területek, ahol a táj sokat megőrzött az ember megjelenése előtti állapotából.
 • Autómentes világnap

  Az autómentes világnap alkalmából a nemrég Budapesten is elérhetővé vált TIER egymillió térítésmentes úttal ajándékozza meg a nagyvárosokban közlekedőket.
 • Az idősek világnapja

  Az ENSZ-közgyűlés 1991-ben október elsejét az idősek világnapjává nyilvánította. Az idősödés a 60. életévben kezdődik, az időskort 75 éves kortól szokták számítani.
 • Az emlékhelyek napja

  Budapesten és országszerte ingyenes rendezvényekkel várják az érdeklődőket június 20-án, vasárnap az emlékhelyek napján.
 • Borderline-világnapot szeretne létrehozni az írónő

  Bizonyára sokan hallottak már a Borderline-személyiségzavarról. Ki közvetve, ki közvetlenül lehet érintett benne. Jelenleg a világon több mint 140 millióan szenvednek ebben a személyiségzavar-típusban, ami az orvostudomány szerint az egyik legbonyolultabb mind közül. Külsérelmi nyomai mondhatni egyáltalán nincsenek, mint esetleg más pszichikai megbetegedéseknél, éppen ezért az emberek számára szinte láthatatlan. Ezen szeretne változtatni egy Borderline-világnap létrehozásával Kneszl Beáta Carmen írónő, aki maga is érintett a személyiségzavarban.
 • Anyák napja: egyre több virágüzlet értékesít online

  Május első vasárnapja hagyományosan az anyák napja, aznap és az azt megelőző pár napban jelentősen megugrik a virágárusok forgalma. A vevők leginkább a tavaszias-nyárias színű vágott virágokból álló vegyes, nagyobb értékű csokrokat, valamint a cserepes virágokat keresik. Az átlagos vásárlás összege 3000–5000 forint közé tehető.
 • Természetvédő jeles napok

  A jeles napok megünneplése kiváló lehetőség arra, hogy ráirányítsuk a figyelmet a környezet- és természetvédelemre.
 • 2020. augusztus 20. – másképpen

  Minden évben augusztus 20-án tisztelgünk Szent István király előtt és ünnepeljük az államalapítás napját, de ilyenkor került sor az „új kenyér ünnepére” is.
 • Augusztus végén tartják idén az emlékhelyek napját

  A hagyományoktól eltérően idén augusztus 29-én rendezik meg az emlékhelyek napját országszerte 60 nemzeti és történelmi emlékhely 70 helyszínének programjaival.
 • A nagyszülők világnapja: szeptember 6.

  A nagyszülők világnapja legelőször Lengyelországban került megrendezésre 1965-ben, de még a nagymamák világnapjaként. Számos ország a mai napig külön ünnepli a nagypapákat és a nagymamákat.
 • Apák napja

  Az apák napja egy világi ünnepnap, Magyarországon június harmadik vasárnapján ünneplik. Az apák szerepének fontosságát számos pszichológiai tanulmány is igazolja. Az apák napját a 20. század elején kezdték el megtartani az anyák napja párjaként.
 • Régészet napja 2020

  Minden év május utolsó hétvégéje lenne a régészeté, ezúttal azonban rendhagyó módon júniusban került sor az eseményre. Országszerte több helyen tartanak a múzeumok izgalmas előadásokat, gyerekprogramokat, családoknak szóló eseményeket, szakmai rendezvényeket!
 • Megdöbbentő adatok az újrahasznosításról

  Az újrahasznosítási világnap arra hívja fel a figyelmet, hogy az újrahasznosítás rendkívül fontos szerepet játszik Földünk erőforrásainak megőrzésében. Megdöbbentően súlyos problémát jelent a hulladéktermelés.
 • Szűrővizsgálatokkal a vesék egészségéért

  A vesék létfontosságú szerepét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ezek a szervek szabályozzák a szervezet vízháztartását, megtisztítanak a salakanyagoktól és hormonokat termelnek. Ezért is fontos, hogy mindent megtegyünk egészségük megőrzése érdekében. Becslések szerint világszerte 850 millió embert érint valamilyen vesebetegség és számuk folyamatosan növekszik. A helyzet sajnos hazánkban sem jobb, nálunk körülbelül 1 millió ember érintett a betegségben. Annak érdekében, hogy minél több ember figyelmét felhívják a megelőzés lehetőségeire, a betegség veszélyeire, valamint a kezelési módokra, minden év március második csütörtökén tartják a vese világnapját. Az idei évben a szűrővizsgálatok fontossága van a fókuszban, mert a betegség leggyakoribb kiváltó okai a magas vérnyomás és a cukorbetegség. A jeles naphoz kapcsolódva a B. Braun Avitum dialízishálózat három munkatársának tanácsát kértük a vesék egészségének megőrzéséhez.
 • Föld napja

  A Föld napját minden évben április 22-én ünnepeljük, amellyel felhívhatjuk a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg.
 • Erdők nemzetközi napja

  Az ENSZ-közgyűlés határozatának köszönhetően 2013-tól minden évben március 21-én világszerte az erdők és fák jelentőségéről emlékeznek meg az emberek.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum