Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. július 9., csütörtök, Lukrécia napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Trianon 100

  A Magyar Nemzeti Múzeum a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából kiállítást rendez az 1920-ban elszakított országrészek kulturális, művészeti kincseinek fotóiból.
 • Fedezze fel Amerikát a filmek szárnyán!

  Nincs olyan ember, aki a tengerentúlról hazatérő ismerősök élménybeszámolója után ne akarna repülőre pattanni, hogy ő is átélhesse az izgalmas kalandokat. Az Amerikai Egyesült Államok egyelőre nem fogad Európából érkező turistákat, de álmodozni azért szabad.
 • 100. epizódjához érkezett a Magyar Nemzeti Múzeum pénztörténeti vlogja

  A kialakult járványügyi helyzet miatt a Magyar Nemzeti Múzeum hónapokra a virtuális térbe kényszerült, így munkatársai habitusuknak és lehetőségeiknek függvényében kezdtek online tartalmakat szolgáltatni. Ezeknek a projekteknek az egyik legsikeresebb epizódja egy tudományos-ismeretterjesztő videósorozat.
 • Virtuális tárlaton is megtekinthetővé váltak Mátyás király híres corvinái

  Az Országos Széchényi Könyvtár elérhetővé tette a 2018–2019-es monumentális kiállításának 3D-s online változatát.
 • Trianon 100

  A Magyar Nemzeti Múzeum a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából kiállítást rendez az 1920-ban elszakított országrészek kulturális, művészeti kincseinek fotóiból.
 • Különleges online médiakampányt indított a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

  360 fokos filmeken és egyedi hangulatú animációs videókon keresztül mutatja be a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a nemrég megnyitott és most nyitás előtt álló bemutatóhelyeit a Facebook használói számára – tájékoztatott Nagy Júlia, az igazgatóság ökoturisztikai osztályvezetője.
 • Budapesti Wagner-napok 2020 online

  Világszerte elérhető a Müpa Wagner-fesztiválja: a teljes A Nibelung gyűrűje tetralógiát, továbbá A nürnbergi mesterdalnokokat, A bolygó hollandit és a Tannhäusert bemutató virtuális fesztivállal várják a nézőket június 18-tól június 27-ig a Müpa Home közvetítéssorozatában.
 • Trianon 100

  A Magyar Nemzeti Múzeum a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából kiállítást rendez az 1920-ban elszakított országrészek kulturális, művészeti kincseinek fotóiból. A tárlat a nemzeti összetartozást is szimbolizáló múzeum kerítésén a járvány miatt csak ősszel valósulhat meg.
 • Virtuális fotókiállítás a 70 éves Ferihegyi repülőtérről

  A Közlekedési Múzeum virtuális kiállítással emlékezik meg a 70 éve átadott Ferihegyi nemzetközi repülőtérről és a magyar repülés kezdeteiről.
 • Trianon 100

  A Magyar Nemzeti Múzeum a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából kiállítást rendez az 1920-ban elszakított országrészek kulturális, művészeti kincseinek fotóiból. A tárlat a nemzeti összetartozást is szimbolizáló múzeum kerítésén a járvány miatt csak ősszel valósulhat meg.
 • Virtuális tájképi barangolás a legnagyobb magyar festőkkel

  Összesen negyven ikonikus és kevésbé ismert magyar tájképet mutat be a Szépművészeti Múzeum a nemzeti összetartozás napjára készült virtuális kiállítása.
 • Összetartozás éve virtuális fotógaléria

  A Magyar Nemzeti Múzeum a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából össznemzeti fotókiállítást rendez az 1920-ban elszakított országrészek kulturális, művészeti kincseinek fotóiból. A tárlat a járvány miatt csak ősszel valósulhat meg.
 • Online látogatható az Országház több nevezetes helyszíne

  Online fedezhetik fel az érdeklődők az Országház nevezetes helyszíneit a Virtuális Országház projekt keretében. Elsőként a kupolacsarnokot, a képviselőházi és a főrendiházi társalgót, valamint a ritkán látogatható Munkácsy-termet mutatják be a látogatóknak.
 • Lélekben és szellemiekben gazdag pünkösd a Magyar Nemzeti Múzeumban

  Új online tartalmakkal készülnek a hétvégére a Magyar Nemzeti Múzeum muzeológusai: szombattól pünkösdhétfőig régészeti, archaeozoológiai, művészettörténeti, numizmatikai és történeti kutatási eredményeiken keresztül mutatják be a keresztény ünnep összetett hagyományrendszerét.
 • A múzeumi karanténpályázat győztesei

  Az elmúlt hónapokban megtapasztalt izolációra, szorongató új helyzetekre reagáltak a múzeumok egy különleges karanténpályázat kiírásával. A pályázatot meghirdető Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, a Ludwig Múzeum és a Petőfi Irodalmi Múzeum, majd a virtuális gyűjteményhez később csatlakozó Gödöllői Királyi Kastély és a Magyar Vadászati Múzeum 4 kategóriában hirdetett győztest.
 • „Nem úgy van most, mint volt régen”

  Nem is lehetne aktuálisabb sorral indítani ma egy éneket, mint hogy „Nem úgy van most, mint volt régen”. A népzenészek, népdalénekesek még jó ideig nem fognak tudni úgy muzsikálni, ahogy eddig, de a közös ének még így is, az otthonokból is szívbe markolóan szól. A megszületett videó egyben arra is emlékeztet, hogy hiába választanak el falak, határok, múltunk és néphagyományunk közös, és összetartással közösen nagy dolgokra vagyunk képesek.
 • Őseink hagyatéka – Mit rejt a kincsesláda?

  A Magyar Nemzeti Múzeum munkatársai nem pihennek. Éjjel-nappal azon törik a fejüket, hogy szórakoztató, hasznos, ismeretterjesztő játékokat fundáljanak ki. Aki szereti Agatha Christie-t és szeretne Hercule Poirot nyomába lépni, esetleg Sherlock Holmes bőrébe bújni, itt a nagy lehetőség! Családtörténeti nyomozás, ezúttal bűntények nélkül! 
 • Budapest filmes helyszínei virtuálisan

  Az elmúlt években fokozatosan emelkedett a Budapesten készített nemzetközi filmes és televíziós produkciók száma. Ezzel együtt pedig az itt megfordult világsztárok szinte egymás kezébe adták a stúdiók és hotelszobák kulcsait.
 • Margó online

  A rendkívüli helyzetben június 3–7. között online valósítják meg a Margó Irodalmi Fesztivált.
 • XXVIII. Kék Madár Fesztivál

  Eljutottunk ide a XXI. század negyedén, küzdelem egy vírussal, önmagunkkal, a toleranciánkkal, a türelmünkkel, a bölcsességünkkel, az otthonülésre kárhoztatással, az elmaradt koncertek, fellépések, előadások tömegével és a környezetünkkel.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum