Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. június 21., csütörtök, Alajos napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Felújítják a Ságvári Endre turistaházat a Lajos-forrásnál

  A következő két évben mintegy hárommilliárd forint értékben újulhatnak meg turistaházak, erdei szállások Magyarországon, a fejlesztések hat állami erdőgazdaságot érintenek. A megújuló épületek között lesz a Szentendre térségében található volt Ságvári Endre turistaház a Lajos-forrásnál.
 • Nyaralás kutyával, cicával

  A legtöbb gazdinak, döntenie kell, ha eljön a nyaralás ideje: mi legyen kisebb vagy nagyobb méretű háziállatával, vigye vagy ne vigye magával kedvencét? Szerencsére ma már nagyon sok „állatbarát” szálláshelyet találunk az országban, de azért érdemes tájékozódni, és olyan helyet választani, ahol velünk együtt az állatok is jól érezhetik magukat.
 • Irány az Őrség!

  Aki csendre és nyugalomra, stresszmentes kikapcsolódásra vágyik, nehezen talál jobb helyet az Őrségnél. Az egykori őrvidék, amelynek feladata a mindenkori határok védelme volt, ma szinte érintetlenül megmaradt gyöngyszeme a múltnak, egy olyan világnak, amely a természet varázsával, az ősi építészet és más mesterségek megőrzésével vonzó és mégsem elkoptatott célpontja a szelíd turizmus kedvelőinek.
 • Kállósemjén állandó lüktetésben

  Egy 3700 fős nagyközség a Nyírség szívében, városok ölelésében, karnyújtásnyira a megyeszékhelytől. Állandó lüktetésben az őt keresztülszelő főútvonalnak, a közeli autópályának és az itt élő embereknek köszönhetően. Nagyközségként ugyanakkor kellemes családias övezet.
 • Kedvencünk a Margitsziget

  Akár a Margit, akár az Árpád hídról megközelítve lépünk a Duna Pestet és Budát összekötő két legforgalmasabb hídja között elterülő Margitszigetre, mintha egy más világba csöppennénk. A kétoldalt a folyó által körülölelt 95,6 hektárnyi terület nem csupán egy átlagos, fákkal, bokrokkal beültetett nagy park, hanem sokkal több annál.
 • Április első hétvégéjén indul a Pálházi Állami Erdei Vasút

  Idén a meghirdetett menetrendhez képest két héttel korábban, már április első hétvégéjén elindulnak a Zemplén szívében fekvő Pálháza kisvasútjának járatai – tájékoztatott Buday Péter, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Pálházi Állami Erdei Vasút üzemvezetője.
 • Sárospatak megér egy hétvégét

  Bodrog-parti Athén, magyar Cambridge, Szent Erzsébet városa, Rákócziak fészke – csak néhány jelző, amelyek okán az évszázados múlttal, kimagasló kulturális, oktatási és egyházi értékekkel rendelkező Sárospatak egyike a szinte kötelezően felfedezendő városainknak.
 • Természeti élmények Tatán

  Tata, „a vizek városa” nemcsak nyáron, hanem ősszel is különleges élményekkel várja a látogatókat. Az Öreg-tó, a város barokk hangulata és a történelmi korok emlékei nem véletlenül vonzzák a turistákat, a népszerű látnivalók és kirándulócélpontok mellett újabb programok közül is lehet választani.
 • Újra áll Füzér vára

  Szent Iván-éji mulatságra hívják a romantikus programok kedvelőit június 25-én a füzéri várba. A gyönyörű zempléni tájból kimagasló, még a tatárdúlás előtti időkből származó erődítményt szinte teljesen újjáépítették, ahol egész évben különleges programok várják a látogatókat.
 • Váci vonzerők

  Kriptaleletek, hajómodellek, karikatúrák, borkülönlegességek. Aki kuriózumokra vágyik, Vácott valósággal tobzódhat az élvezetekben. A gazdag történelmű püspöki város optimális tavaszi kirándulási célpont, ahol a látnivalók mellett kulináris élményekben is részünk lehet.
 • Ingyenes vezetett kerékpártúrák a Nyugat-Balaton térségben

  Fedezze fel a Nyugat-Balatont két keréken, csatlakozzon vezetett túráinkhoz! A programsorozat 11 napján négyféle túra közül választhatnak a természetet, mozgást kedvelők.
 • A vezetés élmény!

  A gyönyörű fényekben pompázó vénasszonyok nyara kiváló alkalom arra, hogy kiélvezd az idei nap utolsó sugarait és útra kelj hétvégén a családdal, barátokkal, felfedezve hazánk legizgalmasabb autós útvonalait.
 • Borsod-Abaúj-Zemplén megye turisztikai lehetőségei

  Borsod-Abaúj-Zemplén megye nagy lehetőségeket rejt magában, de lényeges változtatásokra lenne szükség ahhoz, hogy valóban sok vendéget vonzó turisztikai célponttá válhasson. Lényegében erre az eredményre jutottak azzal a három hónap alatt készült vizsgálódással, amely a térség fejlesztési lehetőségeit elemezte.
 • Etyeki Borangoló

  Az Etyeki Borangoló 2013. május 18-19-én kerül megrendezésre az Etyeki Borút Egyesület szervezésében.
 • A vulkánok titkai

  A látogató elindul a torony aljából, és különböző kalandokon át jut el az épület tetejére, ahonnan kilátás nyílik a Ság-hegyre. A fölfelé vezető úton a termekben megjelenő anyagok megismerésével egyidejűleg azt az utat is bejárja, amelyet a föld mélyéről feltörő láva – mondta el Földes László Ybl-díjas építész, a celldömölki Kemenes Vulkánpark Látogatóközpontnak egyik tervezője a Nyugat-Dunántúl legújabb attrakciójának megnyitása alkalmából.
 • Hajós, a pincefalu

  Lenyűgöző látvány a svábok által egyforma stílusban és magasságúra épített pincék sora.
 • Kiállítások és főzőverseny

  Ipolytarnóc ősszel is különleges élményeket tartogat a természet kedvelőinek. Érdemes beírni a naptárunkba a szeptemberi érdekesnek ígérkező programokat.
 • A Nyírség meglepő csodái

  Ha pihenni, kikapcsolódni vágyunk, ritkán jut eszünkbe a Nyírség, pedig a homokdombokkal tarkított táj számos meglepetést tartogat, különleges látnivalókkal, fürdési, horgászati, sőt vadászati lehetőséggel várja a turistákat.
 • A turizmus világnapja

  Ne lepődjünk meg, ha szeptember 27-én apró ajándékkal, csokival, kitűzővel ajándékozzák meg a turistákat országszerte.
 • Őshonos állatok a Fertő-tájon és a Hanságban

  Őshonos állatpark nyílt az Esterházyak egykori majorsági központjában, a sarródi Lászlómajorban. Ezzel lezárult a példaértékű összefogással megvalósult több mint félmilliárd forint értékű turisztikai beruházás a Fertő, a Rábaköz és a Hanság területein.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum