Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2017. június 23., péntek, Zoltán napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Irány az Őrség!

  Aki csendre és nyugalomra, stresszmentes kikapcsolódásra vágyik, nehezen talál jobb helyet az Őrségnél. Az egykori őrvidék, amelynek feladata a mindenkori határok védelme volt, ma szinte érintetlenül megmaradt gyöngyszeme a múltnak, egy olyan világnak, amely a természet varázsával, az ősi építészet és más mesterségek megőrzésével vonzó és mégsem elkoptatott célpontja a szelíd turizmus kedvelőinek.
 • Kállósemjén állandó lüktetésben

  Egy 3700 fős nagyközség a Nyírség szívében, városok ölelésében, karnyújtásnyira a megyeszékhelytől. Állandó lüktetésben az őt keresztülszelő főútvonalnak, a közeli autópályának és az itt élő embereknek köszönhetően. Nagyközségként ugyanakkor kellemes családias övezet.
 • Kedvencünk a Margitsziget

  Akár a Margit, akár az Árpád hídról megközelítve lépünk a Duna Pestet és Budát összekötő két legforgalmasabb hídja között elterülő Margitszigetre, mintha egy más világba csöppennénk. A kétoldalt a folyó által körülölelt 95,6 hektárnyi terület nem csupán egy átlagos, fákkal, bokrokkal beültetett nagy park, hanem sokkal több annál.
 • Április első hétvégéjén indul a Pálházi Állami Erdei Vasút

  Idén a meghirdetett menetrendhez képest két héttel korábban, már április első hétvégéjén elindulnak a Zemplén szívében fekvő Pálháza kisvasútjának járatai – tájékoztatott Buday Péter, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Pálházi Állami Erdei Vasút üzemvezetője.
 • Sárospatak megér egy hétvégét

  Bodrog-parti Athén, magyar Cambridge, Szent Erzsébet városa, Rákócziak fészke – csak néhány jelző, amelyek okán az évszázados múlttal, kimagasló kulturális, oktatási és egyházi értékekkel rendelkező Sárospatak egyike a szinte kötelezően felfedezendő városainknak.
 • Természeti élmények Tatán

  Tata, „a vizek városa” nemcsak nyáron, hanem ősszel is különleges élményekkel várja a látogatókat. Az Öreg-tó, a város barokk hangulata és a történelmi korok emlékei nem véletlenül vonzzák a turistákat, a népszerű látnivalók és kirándulócélpontok mellett újabb programok közül is lehet választani.
 • Újra áll Füzér vára

  Szent Iván-éji mulatságra hívják a romantikus programok kedvelőit június 25-én a füzéri várba. A gyönyörű zempléni tájból kimagasló, még a tatárdúlás előtti időkből származó erődítményt szinte teljesen újjáépítették, ahol egész évben különleges programok várják a látogatókat.
 • Váci vonzerők

  Kriptaleletek, hajómodellek, karikatúrák, borkülönlegességek. Aki kuriózumokra vágyik, Vácott valósággal tobzódhat az élvezetekben. A gazdag történelmű püspöki város optimális tavaszi kirándulási célpont, ahol a látnivalók mellett kulináris élményekben is részünk lehet.
 • Ingyenes vezetett kerékpártúrák a Nyugat-Balaton térségben

  Fedezze fel a Nyugat-Balatont két keréken, csatlakozzon vezetett túráinkhoz! A programsorozat 11 napján négyféle túra közül választhatnak a természetet, mozgást kedvelők.
 • A vezetés élmény!

  A gyönyörű fényekben pompázó vénasszonyok nyara kiváló alkalom arra, hogy kiélvezd az idei nap utolsó sugarait és útra kelj hétvégén a családdal, barátokkal, felfedezve hazánk legizgalmasabb autós útvonalait.
 • Borsod-Abaúj-Zemplén megye turisztikai lehetőségei

  Borsod-Abaúj-Zemplén megye nagy lehetőségeket rejt magában, de lényeges változtatásokra lenne szükség ahhoz, hogy valóban sok vendéget vonzó turisztikai célponttá válhasson. Lényegében erre az eredményre jutottak azzal a három hónap alatt készült vizsgálódással, amely a térség fejlesztési lehetőségeit elemezte.
 • Etyeki Borangoló

  Az Etyeki Borangoló 2013. május 18-19-én kerül megrendezésre az Etyeki Borút Egyesület szervezésében.
 • A vulkánok titkai

  A látogató elindul a torony aljából, és különböző kalandokon át jut el az épület tetejére, ahonnan kilátás nyílik a Ság-hegyre. A fölfelé vezető úton a termekben megjelenő anyagok megismerésével egyidejűleg azt az utat is bejárja, amelyet a föld mélyéről feltörő láva – mondta el Földes László Ybl-díjas építész, a celldömölki Kemenes Vulkánpark Látogatóközpontnak egyik tervezője a Nyugat-Dunántúl legújabb attrakciójának megnyitása alkalmából.
 • Hajós, a pincefalu

  Lenyűgöző látvány a svábok által egyforma stílusban és magasságúra épített pincék sora.
 • Kiállítások és főzőverseny

  Ipolytarnóc ősszel is különleges élményeket tartogat a természet kedvelőinek. Érdemes beírni a naptárunkba a szeptemberi érdekesnek ígérkező programokat.
 • A Nyírség meglepő csodái

  Ha pihenni, kikapcsolódni vágyunk, ritkán jut eszünkbe a Nyírség, pedig a homokdombokkal tarkított táj számos meglepetést tartogat, különleges látnivalókkal, fürdési, horgászati, sőt vadászati lehetőséggel várja a turistákat.
 • A turizmus világnapja

  Ne lepődjünk meg, ha szeptember 27-én apró ajándékkal, csokival, kitűzővel ajándékozzák meg a turistákat országszerte.
 • Őshonos állatok a Fertő-tájon és a Hanságban

  Őshonos állatpark nyílt az Esterházyak egykori majorsági központjában, a sarródi Lászlómajorban. Ezzel lezárult a példaértékű összefogással megvalósult több mint félmilliárd forint értékű turisztikai beruházás a Fertő, a Rábaköz és a Hanság területein.
 • Gyula, a sokszínű fürdőváros

  Gyula nem azok közé a városok közé tartozik, ahová elég egyszer egy életben ellátogatni. A történelmi fürdővárosban minden évben találunk valami újat, valami felfedeznivalót.
 • Játékos kísérletek, Zsolnay-kerámiák

  Sorra nyílnak az új látnivalók a felújított Zsolnay Kulturális Negyedben. A január közepén átadott látogatóközpontot, azaz a Labort joggal nevezik „csodák palotájának” is, hiszen a természettudományos kiállítás és interaktív technikai játszóház célja a játékos ismeretszerzés, illetve a közönségben – gyermekben és felnőttben – szunnyadó kíváncsiság felkeltése.
Következő oldal »
Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2017 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum