Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. szeptember 25., kedd, Eufrozina napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Szeged ősszel is élményeket kínál

  Tavasz és nyár, ősz vagy tél – Szeged minden évszakban vonzó programokat, izgalmas kikapcsolódást kínál az egész családnak. Bármikor felkerekedhetünk, nem fogunk csalódni, kicsiknek és nagyoknak egyaránt találunk jó szórakozást, különleges látnivalót és felejthetetlen élményeket.
 • Gyógyító érintések Zalakaroson

  Zalakaros ma már fogalom! A gyógyulás, a felüdülés, a kikapcsolódás olyan fellegvára, ahová vágyik, aki még nem járt ott, és visszavágyik, aki már egyszer megtapasztalta a gyógyvíz, a környezet és a sok apró „érintés” összeadódó, feloldó és feltöltő hatását.
 • Középkori forgatag, koronázás és koncertek

  Az idén is érdemes a székesfehérvári nyári rendezvényekhez igazítani akár a családi nyaralást, vagy az országjárást, bőven kínál kalandot és látni-hallani valókat a hagyományos Királyi Napok rendezvénysorozata. A szokásos történelmi játékok mellett az idén új programokkal is meglepi a város a látogatókat.
 • Víz, kultúra, szórakozás

  Nyár, Balaton, Siófok! – a három magyarból kettőnek biztosan ez jut eszébe, ha a nyaralásra gondol. A legnépszerűbb hazai nyaralóhelyek listáján évszázadok óta vezető helyen álló település méltán vívta ki a Déli-part fővárosa címet, a siófoki nyaralás minden korosztálynak életre szóló élmény.
 • Sárvár – egész évben nyár!

  Akit már többször megtréfált az időjárás nyaralás közben, igyekszik olyan helyet választani a szabadság értékes napjaira, ahol nem érheti meglepetés, sőt biztosra veheti, hogy kánikulában éppen olyan jól érzi majd magát, mint amikor kicsit hűvös-esősre fordul az idő. Sárvár az egyik biztos tipp.
 • Győr, a találkozások városa

  Vannak városok, amelyek szinte észrevétlenül elvarázsolják az embert. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy megváltozott a hangulatunk, mosolyra áll a szánk és teli vagyunk energiával. Ne csodálkozzunk, ha Győrben a patinás belváros utcácskáit járva vagy a hangulatos Rába-parton sétálva elkap bennünket ez a furcsa, megmagyarázhatatlan, örömteli érzés. Nem véletlen, hogy szép városokban amúgy elég gazdag országunkban Győr immár a legkedveltebb úti célok közé tartozik.
 • GödöllŐsz Fesztivál

  A fővárostól harminc kilométerre fekvő gyönyörű kisváros látnivalói és programjai az utóbbi években egyre nagyobb hírnévre tettek szert. Gödöllő már nem csupán a budapestiek kedvenc kirándulóhelye, hanem az ország minden részéről érkeznek a vendégek szinte egész éven át. A következő két hónapban pedig a GödöllŐsz Fesztivál rendezvényein különösen sok meglepetés várja a látogatókat.
 • Irány Székesfehérvár!

  Történelmi levegő, művészi produkciók, este is pezsgő belváros, grandiózus események – az egykori koronázóváros páratlan hangulattal és látványos rendezvényekkel várja a látogatókat. A székesfehérvári kultúrkoktél összetevői: királyi századok, kultikus kiegészítők és barokk díszítés, mindez megbolondítva egy csipetnyi modernnel. A belváros éttermeinek és kávézóinak kínálata is történelmi utazásra hív.
 • Kékszalag, Anna-bál és a többi

  Az északi part fővárosa, a Balaton kulturális központja, a romantika fellegvára, a vízi sportok királynője – ez mind Balatonfüred és még ennél is sokkal több. Mindenkinek más emléket, más vonzerőt és élményt jelent, de az utánozhatatlan hangulat, amit a múlt és a jelen sajátos harmóniája teremt, mindenkit egyformán megragad.
 • Borbártúra Budapesten

  Ilyen még nem volt: Borbártúra Budapesten! Ezúttal a fővárosból nem kell elutazni, hogy kedvenc borvidékünk borait kóstolhassuk, helybe jön az ország mind a huszonkét borvidéke.
 • Szigetvár megújított emlékei

  Baranya megye egyik rejtett gyöngyszeme a Zselic dombos nyúlványai és a déli síkvidék találkozásánál található Szigetvár. A több mint tízezer lakosú város elsősorban a magyar–török küzdelem hősi színhelyeként ismert, idén a Zrínyi-emlékév keretében az 1566-os ostrom 450. évfordulójának méltó megünneplésére készül. Szigetvár a díszvendége a Budai Várban megrendezett Főszezon turisztikai kiállításnak.
 • Ahol a csend lakott

  A fehér habitust viselő, szótlanságot fogadott kamalduli szerzetesek mindössze ötven évig éltek Majkon, mégis felbecsülhetetlen értékű örökséget hagytak maguk után az utókorra. Az Észak-Vértes erdeinek ölelésében található a Nepomuki Szent Jánosról elnevezett remeteség igényesen felújított épületegyüttese, a kulturális és zarándokturizmus különleges attrakciója.
 • Ízek, kalandok, programok

  Rügyfakadást köszöntő tavaszünneppel indul az idei szezon Gyenesdiáson: a Keszthelytől mindössze három kilométerre található csodálatos természeti környezetben fekvő Balaton-parti település április 16–17-én kétnapos látványos és szórakoztató rendezvénnyel csábítja az érdeklődőket. Ettől kezdve bármikor érkezhetünk az év során, mindennap találunk érdekes és különleges programokat.
 • Mórahalmi nyár

  Mórahalom ma már igazi fürdőváros, amelynek a környékén rengeteg látnivaló és kikapcsolódási lehetőség várja a látogatókat. A városba érkezők a fürdőzés mellett szívesen használják ki az aktív pihenési lehetőségeket, kedvelt kiránduló célpont a bivalyrezervátum, az erdei iskola vagy éppen a Futó-Dobó Lovasközpont a vadonatúj Patkó Lovasszínházzal.
 • Újév és örökkévalóság a zene nyelvén

  A tél a meghittség, a visszavonulás, a megbékélés, legbensőségesebb és ugyanakkor a legvidámabb ünnepeink időszaka. Ekkor ünnepeljük a karácsonyt, az újesztendőt, s ekkor köszönt ránk a báli szezon is, sok mulatsággal, jó ételekkel, italokkal. A Budafoki Dohnányi Zenekar ezen a télen is kiveszi részét mindebből, sőt az ünnepléshez megfelelő muzsikáról is gondoskodik.
 • Őszi séta Sárospatakon

  Sárospatak a világhírű Tokaj-Hegyalja világörökségi borvidék északi kapuja. Nevezik Bodrog-parti Athénnek, magyar Cambridge-nek és Szent Erzsébet városának is. Iskolai tanulmányainkból biztosan emlékszünk arra, hogy fénykora a Rákócziak nevéhez fűződik. S ha nincs más emlékünk róla, itt az ideje, hogy ellátogassunk a Bodrog-parti városba, amely ilyenkor ősszel számtalan látnivalót és kellemes szabadidős programot kínál.
 • Ha Tokaj, akkor szüret

  Tokajról elsőre mi más, csakis a bor jut az eszünkbe! Az aranyló, illatos aszú és a furmint, amellyel a napsütötte hegyoldalak jutalmazzák évszázadok óta a szorgalmas borosgazdák fáradozásait. De Tokaj, az ország első számú borvidéke, névadója és zászlóshajója nemcsak a borkedvelők Mekkája, hanem sokszínű kultúra, élénk vízi élet, sportolási lehetőségek és gasztronómiai élmények várják az ide látogatókat.
 • Csobbanjunk családosan!

  Nincs annál jobb, mint a nyári kánikulában csobbanni egy hűs vizű medencében, majd hideg italt kortyolgatva heverni az árnyas fák alatt. Közben a gyerekek vidáman csúszdáznak vagy homokoznak, a felnőttek pedig kipróbálhatják az élményelemeket, a wellness-szolgáltatásokat, a fiataloknak ott az uszoda, sőt a strandfoci-, a röplabda- vagy a teniszpálya. Az idősebbek pedig élvezhetik a termál- vagy a gyógyvíz áldásos hatásait.
 • Székesfehérvár: Tele élettel

  Aki régebben járt már a magyar királyok egykori koronázási városában, most ugyancsak elcsodálkozna a változáson: Székesfehérvár az utóbbi években megtelt élettel! S bizony az is meglepődik, aki az idén nyáron először érkezik a várost érintő legalább tíz középkori nemzetközi útvonal egyikének mai betonján: annyi a látnivaló, az érdekesség és az esemény, hogy egyszerre nem is lehet befogadni, ide többször is vissza kell térni!
 • Csodálatos Baja

  Bajáról első hallásra a halászlé jut eszünkbe, s ez nem véletlen. A város azonban ma már sokkal több, mint egy-két órás megálló útközben. Érdemes felfedezni látnivalóit, természeti kincseit és épített értékeit, ellátogatni a fesztiváljaira és rendezvényeire. Meglepődünk a fejlesztések láttán és rájövünk, Baja tényleg csodálatos!
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum