Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2017. október 17., kedd, Hedvig napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Nyugalom és friss levegő

  A Balassagyarmathoz tartozó Nyírjes-tavakkal tarkított ligeteinek és erdőinek köszönhetően évtizedek óta a környéken élők kedvelt kirándulóhelyszíne. Különlegességei révén azonban akár a határ túloldaláról vagy a megye és az ország távolabbi pontjairól érkezők számára is célpont lehet. Az Ipoly Erdő Zrt. fejlesztései révén kialakított Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark ezen a gyönyörű helyszínen várja a látogatókat.
 • A pilisszentkereszti Szurdokvölgy kora ősszel

  A Dera-szurdok népszerű kirándulóhelyszín a Pilisben, ami nem is csoda, hiszen egy látványos, könnyen végigjárható útvonalról beszélünk.
 • Nyári pompában a szolnoki Széchenyi Parkerdő

  Az aszályos időjárás ellenére a szolnoki Széchenyi Parkerdő nedves rétjén igazi színkavalkádot alkotnak a virágzó növények.
 • Kisvasutak

  Hazánkban 21 működő kisvasút várja az erdei kalandok világába utazókat.
 • Kisvasútra fel a Börzsönybe!

  Végre ismét kizöldült a természet, egyre inkább vágyódunk az élettel teli erdőkbe. Van egy nagyszerű tippünk, hogyan újítsa meg, tegye színesebbe idén kirándulásait. Kismaros– Királyrét, valamint Márianosztra–Nagyirtáspuszta között a kisvasutazás természetközeli élményt nyújt, és kulturális programokkal jól kombinálható.
 • Tanösvények

  A tanösvény kijelölt, jelzéssel ellátott tematikus túraútvonal, amelyen állomáshelyekhez kötődően, tájékoztatótáblák és/vagy -kiadványok segítségével ismerhetők meg az érintett terület természeti értékei és kulturális öröksége.
 • Három aranyszabály az erdők ehető kincseinek gyűjtéséhez

  Mielőtt sétát teszünk a természetben, érdemes tájékozódni a szabályokról és az előírásokról. A gyógynövények, ehető növények, gombák és vadgyümölcsök gyűjtése nem csak a szakértők privilégiuma, a kirándulóknak nem védett területen csupán három aranyszabályra kell odafigyelniük.
 • Leánykökörcsin a solymári Szél-hegyi Golgotán

  A Szél-hegyi Golgota kellemes sétát, csodálatos kilátást és testi, lelki felfrissülést ígér látogatóinak.
 • Új tanösvény Budapesten

  A tanösvényt az Ördögorom természetvédelmi területen alakították ki.
 • Téli túrák a Bükkben

  A Bükk hegység önmagában is gyönyörű vidék, ideális a túrázni, kirándulni vágyóknak. A Szalajka-völgy pedig egyike az ország legszebb kirándulóhelyeinek, már csak ezért is érdemes ide látogatni. Szilvásvárad azonban ennél sokkal több élményt nyújt, rengeteg a látnivaló és az aktív pihenési lehetőség télen is.
 • Zempléni kalandok ősszel is

  Hihetetlen kalandokban lehet részük azoknak, akik kipróbálják a Zempléni Kalandpark attrakcióit. Megfelelő sport-, illetve melegebb szabadidős ruházatban novemberben is felhőtlenül élvezhetjük az aktív sportok kihívásait az ország egyik legizgalmasabb kalandparkjában.
 • Nyitott Balaton az idén is

  Az idén is érdemes ősszel a Balatonhoz utazni, szerencsére a tóparti településeken a vendégfogadók néhány éve már nem húzzák le egyszerre a rolót augusztus végén. A kellemes őszi idő kiválóan alkalmas a túrázásra, kerékpározásra, a szabadban való kikapcsolódásra.
 • Nordic walking hegyen, völgyön

  A legtöbb országban nordic walkingnak nevezik, Svédországban, Norvégiában és Dániában viszont stavgangnak hívják. A még fiatalnak számító, nagyjából hatvanéves sport népszerűsége rohamosan nő szerte a világon.
 • Nyáron is bújjunk barlangba!

  Ha nyaralás közben elromlik az idő, sokszor nem tudjuk, mivel töltsük el hasznosan a napot.De az ellenkezőjéből, a kánikulai hőségből is elegünk lesz egy idő után. Ilyenkor jó, ha van egy „B” tervünk, vagyis irány a barlang!
 • Tedd próbára magad!

  Borzongva és talán irigykedve nézzük a magas sziklákon egyre feljebb kapaszkodó sportolókat, akik félelmet nem ismerve araszolnak a merőleges kőfalakon. Micsoda bátorság és fizikai felkészültség kellhet ehhez – gondoljuk. A via ferrata – vasalt utak – pont ezt a vágyat elégítik ki anélkül, hogy különösebb veszélybe sodornánk magunkat.
 • Élménytúrák bringával

  Nem lehet panasza az idén a kerékpárosoknak, ismét több kerékpárút készült el, s lassan már tényleg alig van az országnak olyan része, ahol ne lehetne két keréken biztonságosan túrázni. Egyre több a szervezett, vezetett túraajánlat is. Ezek közül válogattunk és néhányat ki is próbáltunk, így jó szívvel ajánljuk.
 • Májusi fotóstúrák

  A „Fotós túrák nemzeti parkjainkban” programsorozat keretében májusban is különleges túraajánlattal várják a természet és a természetfotózás szerelmeseit a magyar nemzeti parkok.
 • Mécsbogár Fesztivál

  Az év rovarának 2015-ben a nagy szentjánosbogarat (Lampyris Loctiluca) választották meg a Magyar Rovartani Társaság által kezdeményezett internetes szavazáson. A szentjánosbogarak népszerűsítésének egy szerencsés egybeesésnek köszönhetően különös aktualitása van: az UNESCO az idei esztendőt a nemzetközi fény évévé nevezte ki. Ennek jegyében a világ minden táján sokszínű programokat tartanak, hazánk – egyebek között – Mécsbogár Fesztivállal csatlakozik a nemzetközi kezdeményezéshez.
 • Kövestető kincsei

  Talán csak az igazán elkötelezett természetjárók és a pécsiek tudják elsőre, hol található Kövestető.
 • Tatai vadlúdsokadalom

  A természet kedvelőinek minden évben igazi ünnep a tatai vadlúdsokadalom, amelyet azok számára ajánlunk november 28–29-én, akik nem hangos mulatságra, szórakoztató fesztiválra, hanem csendes szemlélődésre vágynak. Akik nem sajnálják a fáradságot, hogy elmenjenek és személyesen átéljék egy modern város igényes kultúrájának és a messzi földről érkező madarak találkozásának megható pillanatait.
Következő oldal »
Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2017 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum