Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. december 2., csütörtök, Melinda napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Abszurd embermesék a XXI. századból

  Az Ecet és méz V. Kulcsár Ildikó tizenharmadik kötete, amely saját leírása szerint novellák, embermesék, XXI. századi abszurdkák gyűjteménye. Ez a könyv elsősorban magáról az életről szól, a világ édes, ugyanakkor keserves dolgairól.
 • Kolonits Klára bravúrszerepkörben lép színpadra a Hoffmann meséiben

  Több mint negyedszázad után tér vissza a Magyar Állami Operaház repertoárjára Offenbach várva várt főműve, a Hoffmann meséi. A darabot kettős szereposztásban mutatja be az Erkel Színház, melyek közül a 2021. december 4-i premieren Kolonits Klára, László Boldizsár és Kálmán Péter énekli a főszerepeket Székely Kriszta rendezésében. Az Opera együtteseit Kesselyák Gergely vezényli.
 • Ópiumkeringő

  2021. november 27-én mutatják be az Ópiumkeringő című előadást a legendás színésznő, Karády Katalin életéről a Zsidó Művészeti Napok keretében. A főszerepben Pataki Szilvia, aki két év után először tér vissza a színpadra. A darabot Lengyel Ferenc írta és rendezte, a Karády-slágereket Subicz Gábor hangszerelte. Az előadásban a színésznőt a Fekete-Kovács Kornél által vezetett Modern Art Orchestra zenészei kísérik, és teljesen új hangzásvilágban szólaltatják meg az ismert dalokat.
 • Hallgassunk Brahmsot!

  Igazi Brahms-ünneppel várja a közönséget Keller András és a Concerto Budapest november utolsó hétvégéjén a Zeneakadémián. A két nap alatt négy koncerten nyolc Brahms-mű hangzik el, végigkövetve Brahms zeneszerzői pályafutásának meghatározó pillanatait. A Concerto Budapest vendégei rangos szólisták és kamarazenészek lesznek, fellép Elisabeth Leonskaja, Kokas Katalin és Kokas Dóra, Szomor-Mekis Janka, Baráti Kristóf, Perényi Miklós, Vashegyi György és a Keller Quartett.
 • Újabb előadás érhető el online

  Az Andrea Chénier után A képzelt beteg, avagy őfelsége komédiása című Vajda János operánk is fél évig ingyenesen megtekinthető az OperaVision-portálon.
 • Létezik-e még a karácsonyi csoda?

  Közeledik a téli szünet. A gyerekek várják, a szülők többnyire tartanak attól, mivel fogják csemetéiket annyi időn keresztül lefoglalni, olyan programokra rávenni, amelyek középpontjában nem elektronikus eszközök állnak. Átélhető-e modern világunkban az ünnepi varázs? Rálelhetnek még gyermekeink a klasszikus értékekre?
 • Adventi kastélynapok Gödöllőn

  Az esztendő legbensőségesebb időszakában ünneplőt ölt a Gödöllői Királyi Kastély. Az 1870-es években a királyi család előszeretettel töltötte a gödöllői kastélyban a karácsonyi ünnepeket. A családoknak kínált kulturális program egyfajta ajándékként is értelmezhető, ugyanis a kastély sok izgalmas lehetőséget kínál a gyermekek számára.
 • A képzelt beteg, avagy őfelsége komédiása élő közvetítésével folytatódik az OperaVision és a Magyar Állami Operaház együttműködése

  Vajda János Bulgakov és Molière művei nyomán született operájának ősbemutatója után egy évvel a Magyar Állami Operaház az OperaVision internetes platformján élőben, ingyenesen közvetíti az előadást 2021. november 19-én 20 órától. Szabó Máté rendezése Hábetler András, Bátori Éva, Wiedemann Bernadett, Horti Lilla és Hanczár György főszereplésével, Kovács János vezényletével ezt követően fél éven át lesz visszanézhető a nemzetközi portálon.
 • A 2022-es operaházi jegyértékesítés

  A Magyar Állami Operaház megkezdte a 2022. január 1. és július 31. közötti nagytermi előadások jegyeinek értékesítését, így az Erkel Színház és az Eiffel Műhelyház Bánffy-terme mellett a csaknem öt évig tartó felújítást követően az Operaház épületébe is újra válthatnak jegyeket az opera és a balett szerelmesei.
 • Leonard Slatkin amerikai karmester és a MÁV Szimfonikus Zenekar hangversenye

  Leonard Slatkin az Amerikai Egyesült Államok legelismertebb és legünnepeltebb karmestereinek egyike. Zeneigazgató volt St. Louisban (az USA legmagasabban értékelt zenekarainak egyike), Pittsburghben, a Washingtoni Nemzeti Szimfonikus Zenekarnál, a Detroiti Szimfonikus Zenekarnál, a BBC Szimfonikus Zenekaránál Londonban, a Lyoni Nemzeti Zenekarnál. Hatszor kapott Grammy-díjat kiemelkedő produkcióiért, kitüntették az USA Nemzeti Művészeti Díjával és számos más művészeti elismerést kapott.
 • Győri Könyvszalon – Irodalom mindenkinek

  2021. november 19–21. között a megrendezésre kerülő Győri Könyvszalon a vidék legjelentősebb könyves rendezvénye, amely felvonultatja a könyvpiac újdonságait, figyelemmel kíséri és bemutatja a régió irodalmi értékeit, valamint színvonalas programokat kínálva egy teljes hétvégére a könyvek világába invitálja a közönséget.
 • Dózsa Imre 80 – gálaesttel és könyvvel ünnepel az Opera

  A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas táncművész, balettmester, a Magyar Állami Operaház örökös tagjának és mesterművészének 80. születésnapja alkalmából a Magyar Nemzeti Balett művészei ünnepi gálaesttel készülnek 2021. november 21-én az Erkel Színházban. Az eseményhez kapcsolódóan az Opera a Magyar Táncművészeti Egyetemmel közös gondozásban bővíti örökös tagjait bemutató könyvsorozatát.
 • Lucrezia Borgia a Müpában

  Bravúráriák, titkokkal és intrikával átszőtt cselekmény, lélegzetelállító dallamok és a nemzetközi operaélet kiválóságai egy színpadon. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe érkezik Donizetti hazánkban ritkán hallható alkotása, a 16. századi, rendkívül izgalmas történetet bemutató Lucrezia Borgia a kivételes spanyol szoprán, Yolanda Auyanet címszereplésével.
 • Doktor Szöszi musicalt mutatnak be Budapesten

  New York, London és Bécs után Budapesten is látható lesz a Doktor Szöszi nagysikerű film Broadway-musicalváltozata. Elle Woods szerepét – kettős szereposztásban – Szegő Adrienn és Pacskó Dóra alakítja, de a 2022. január 14-i premieren olyan musicalsztárok is feltűnnek az előadásban, mint Janza Kata, Détár Enikő, Bálint Ádám vagy Nagy Balázs.
 • Különleges online adatbázis 1956-ról

  Kutatható a Hadtörténeti Intézet és Múzeum fotóarchívumának valamennyi 1956-hoz kötődő fényképe. Az 56online.militaria.hu aloldal pedig az 1956-os forradalom és szabadságharc során elhunyt katonák adatait is tartalmazza.
 • Jean Cocteau-regény nyomán mutat be balettoperát az Eiffel Műhelyház

  Énekesek és táncosok felváltva formálják meg Philip Glass Les Enfants Terribles (Veszedelmes éden) című darabjának hőseit, amit Barta Dóra koreográfus-rendező vitt színre a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában. A különleges alkotás Rálik Szilvia, Kósa Lőrinc, Furuhashi-Huber Inès és Taravillo Mahillo Carlos főszereplésével, Dobszay Péter vezényletével 2021. november 13-tól látható.
 • Queen – Látomások – 3D látványvetítéssel kombinált táncshow a RaM Szinházban

  Látomások a Queen zenéjére, virtuális térben életre kelő álomszerű jelenetek. Minden szám egy új, a zene által ihletett világot tár a néző elé, amely túlhalad az eredeti fantázián. Papp Tímea egyedi nézőpontja a zenét láttatja velünk, az ő szemléletmódján keresztül megnyílik a lehetőség a nézők számára, hogy felfedezzék saját interpretációikat.
 • Ismét Határtalan napok a Miskolci Nemzeti Színházban

  Rendhagyó módon ősszel rendezi meg idén a miskolci teátrum a Határtalan napok rendezvénysorozatot. A pandémia miatt 2021-ben februárról novemberre halasztott esemény határon túli vendége idén Kassa lesz. A város művészetét, kulturális életét november 11–13. között ismerhetik meg az érdeklődők izgalmas színházi előadások, kiállítás és kerekasztal-beszélgetés során.
 • Mikulás Ferenccel és Fülöp Józseffel folytatódnak a Produceri esték

  A Produceri esték – Hagyomány és haladás című online sorozat második adásának vendége október 28-án Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója, a Magyar Producerek Szövetsége elnökségének tagja és Fülöp József producer, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora.
 • Meggyalázott demokrácia – 2006. október 23. című fotókiállítás

  A Magyar Nemzeti Múzeum a 2006. október 23-án, az 1956-os forradalom 50. évfordulóján történt véres eseményekre a múzeum kerítésén elhelyezett fotókiállítással emlékezik. A 35 tabló a Múzeum körúti, a Bródy Sándor utcai, illetve a Múzeum utcai oldalon azt mutatja be, hogy az ünnepi nagygyűlés végén erőszakos és jogsértő tömegoszlatást hajtottak végre az azonosító szám nélküli, maszkos rendőrök. Állig felfegyverkezve paprikaspray-vel, gumilövedékekkel támadtak az ünneplő, védtelen emberekre, civilekre, járókelőkre.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum