Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. június 26., vasárnap, János napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Hyppolit és a többiek… Melódiák a hangosfilm hőskorából

  A zene már a filmgyártás kezdeteitől szerves része a moziélménynek.
 • Filmklub a csillagok alatt

  2020-tól a Budavári Önkormányzat színes, kortárs kultúrcentrumot működtet itt, ahol a kiállítások mellett a belső udvaron és az emeleti teremsor XIX. századi festett tereiben minden korosztályt megszólító programok kerülnek megrendezésre. Könnyű- és komolyzenei koncertek, családi programok és nyáresti kertmozivetítések várják a látogatókat. A kertmoziba a belépés ingyenes!
 • Vass Norbert: Mindenki! – könyvbemutató

  Vass Norbert Mindenki! című könyve koncerttörténeteket tartalmaz a hatvanas, a hetvenes és a nyolcvanas évekből.
 • Ajándékkoncert a 2022-es Szegedi Szabadtéri Játékokon

  Idén is nagyszabású koncerttel ajándékozza meg Szegedet a Szabadtéri Játékok. A hagyományos komolyzenei estet július 13-án tartják meg az ország legnagyobb szabadtéri színpadán, vezényel a Liszt-díjas Pál Tamás karmester.
 • Szegedi Szabadtéri Játékok

  Kilencvenegyedik éve szólalnak meg a Szegedi Szabadtéri Játékok fanfárjai a Dóm téren. A legnagyobb hazai szabadtéri színházi fesztivál idén is sokszínű kínálattal várja a kultúrakedvelőket.
 • Kőszívű – a Baradlay-legenda musical ősbemutatója a Margitszigeten

  A Margitszigeti Szabadtéri Színházban 2022. június 17-én és 18-án rendezik meg a Kőszívű – a Baradlay-legenda musical ősbemutatóját. A Margitszigeti Színház és a MusicalNeked Produkció közös bemutatója különlegesen szép dallamokkal és kifejezetten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra megálmodott, eddig még sosem látott látványvilággal kerül színre.
 • Ismét a csillagok alatt mozizhatunk a budapesti plázák tetején

  El tudunk képzelni jobb nyáresti programot, mint egy jó kis szabadtéri mozizást? A Kultik Terasz idén is két helyszínen várja a szabad ég alatt mozizni vágyókat: a Kultik Köki Terasz június 14-én, a Kultik Terasz Corvin Plaza pedig 15-én vetíti az első filmet.
 • Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál

  Plácido Domingo, Víkingur Ólafsson és az Orchestre Symphonique de Montréal, Ravi Coltrane, a Hiatus Kaiyote, valamint a Jörg Widmann operájával érkező Neue Oper Wien társulata mellett többek között a Janoska Ensemble, a Rajkó Zenekar, Michael Volle, a Studio 5 és Oláh Kálmán is kivételes programmal készül a 2022. október 7-én kezdődő Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztiválra.
 • A zene showja – koncert-talkshow az Akvárium Klubban

  A MÁV Szimfonikus Zenekar és a ZeneMűvek rendhagyó koncertsorozata.
 • Sisi kesztyűjétől Sztálin füléig

  Csák János kulturális és innovációs miniszter a Magyar Nemzeti Múzeumot tisztelte meg azzal, hogy beiktatását követően hivatalos minőségben először itt vett részt kulturális eseményen.
 • Zenei esték a csömöri Magvető Házában

  A zeneművészet kiemelkedő alkotásai világhírű művészek előadásában csendülnek fel három estén keresztül 2022. június 24–26. között Csömörön, Budapest szomszédságában. Az idén elsőként megrendezett esemény minden ízében különlegesnek ígérkezik, a felnőtteket koncertekkel, a gyerekeket pedig matiné-előadással várják.
 • Világkarnevál és Petőfi Sándor versei által ihletett táncgála a 27. Duna Karneválon

  A 27. Duna Karnevál gálaműsorát június 10-én 20 órától tartják a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében. A látványos program keretében a külföldi és hazai táncegyüttesek közel háromszáz művésze lép színpadra.
 • Rákositól Kádárig: szocreál képeket mutat be egy új kiállítás Budapesten

  Egyéves kutatómunka áll a hamarosan nyitó „Szocreál képzőművészet a Rákosi–Kádár-korszakban” című kiállítás különleges gyűjtése mögött. A szocreál festmények eltűntek a mindennapokból, kevés alkotás bukkan fel aukciókon vagy régiségpiacokon, de feltehetőleg sok van még belőlük vidéken magánembereknél, gyűjtőknél, hivatalokban, pincében vagy padláson láthatatlan módon. A Gaál Imre Galéria június 15-én nyíló tárlata ezeket a ritkaságokat vonultatja fel.
 • Száznál is több program várja a nyáron a közönséget Békéscsabán

  Kilencvenkét nap alatt száznál is több programmal várják június elejétől augusztus végéig a békési megyeszékhelyre érkezőket.
 • Az Opera júniusi programjai

  Az elmúlt évadban csak online, vagy szinte csak online előadások közül az Operában debütál a Don Carlos és az Andrea Chénier, mindkettő Calro Ventrével a főszerepben, míg az Eiffel Műhelyházban két modern egyfelvonásos balett, a Don Juan és a Tűzmadarak mutatkozik be színházi körülmények között. Emellett az Andrássy úton újra látható a Figaro lakodalma és A Nyugat lánya című opera, valamint az Anyegin című neoklasszikus balett, a Kőbányai úton pedig újra landol A kairói lúd, avagy A rászedett vőlegény, valamint daldélutánt ad Lukács Gyöngyi, Fodor Beatrix és Szappanos Tibor.
 • Iancu Laura: Az aranyréce – könyvbemutató

  A hangzómellékletes kiadvány válogatás a magyarfalusi származású költő, író, folklorista Iancu Laura több évtizednyi néprajzi gyűjtéséből.
 • Összemuzsikálni a nemzetet – Halmos Béla-emlékkoncert

  Összemuzsikálni a nemzetet címmel szervez emlékkoncertet Halmos Béla, a sokszorosan kitüntetett prímás és népzenekutató tiszteletére a Hagyományok Háza június 4-én 19 órakor.
 • Arany János: Irgalom – Fitos Dezső Társulat

  Pörge Dani, Sinkó Tera, Dalos Eszti, Tuba Ferkó, Rebi néni, Ágnes asszony egy úton jár a bűn útján, egyfelé tart a halálba.
 • Idesereglik, ami tovatűnt – Óda az énekesmadárhoz

  Az Idesereglik, ami tovatűnt – Óda az énekes madárhoz Tamási Áron eredeti műve nyomán készült (nép)zenés-(nép)táncos színházi feldolgozásában az autentikus folklór – újszerűen, szokatlanul – kortársszínházi játékstílussal kerül szerves egységbe.
 • Áthallások

  A koncerttel Farkas Gyulára, a Magyar Állami Népi Együttes alapító tagjára emlékeznek, aki 1950–1960 között a társulatban folytatta zenei és művészeti tevékenységét. 1952-ben megalapította a Rajkó Zenekart, melynek karmestere és művészeti vezetője volt egészen haláláig, 1990 májusáig.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum