Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. szeptember 28., hétfő, Vencel napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Premierrel nyit újra a Pesti Magyar Színház

  Több mint fél év után William Shakespeare Rómeó és Júliájával nyit újra a Pesti Magyar Színház, a darabot szeptember 18-án mutatják be Eperjes Károly rendezésében.
 • Ingyenes kertmozi Budapesten

  A Budapest Garden kertmoziban a legsikeresebb és a legkedveltebb filmeket vetítik. A filmeket együtt élvezhetjük a csillagos ég alatt teljesen ingyen.
 • Ments meg, Uram! premier az Eiffel Műhelyházban

  A 21. századi amerikai opera legkiemelkedőbb alkotásaként számontartott Ments meg, Uram! (Dead Man Walking) című operát 2020. szeptember 16-án mutatja be a Magyar Állami Operaház az Eiffel Műhelyházban. Jake Heggie alkotása Meláth Andrea és David Adam Moore főszereplésével, Almási-Tóth András rendezésében és Vajda Gergely dirigálása mellett a járványhelyzetre való tekintettel szeptemberben egyszeri alkalommal látható.
 • Autentikus díszletek közt tér vissza Salome az Erkel Színházba

  Richard Strauss egyik leghíresebb operáját, a Salomét mutatja be a Magyar Állami Operaház 2020. szeptember 15-én az Erkel Színházban. A Sera Gösch, Jürgen Sacher, Lukács Gyöngyi és Szemerédy Károly főszereplésével, Rátóti Zoltán rendezésében és Kocsár Balázs vezényletével a járványhelyzetre való tekintettel mindössze egyszer látható produkció egyben világpremier is, de rendhagyó módon nem zeneileg, hanem a díszletét tekintve.
 • Az ősz magyar filmpremierei

  A nyár folyamán újraindultak a magyar mozik, a több hónapos szünet után elsőként bemutatott Pesti balhé című vígjátékra már mintegy 70 ezren váltottak jegyet. Az ősz folyamán további új magyar filmek érkeznek.
 • Világhírű koreográfus bemutatójával indítja évadát az Opera

  Alexander Ekman svéd koreográfus egyik legnépszerűbb műve, a Cacti a Magyar Nemzeti Balett és a Magyar Állami Operaház első bemutatója a 2020–2021-es évadban. A darab, amely a Kaktuszok című modern balettest részeként Hans van Manen és Lukács András népszerű műveivel egy műsorban 2020. szeptember 11-én látható az Eiffel Műhelyházban. A francia múzsa szezonja tematikus évad első premierjén együttműködési szándéknyilatkozatot ír alá a francia nagykövetség és az Opera.
 • Koronagálát tart az Opera az Eiffel Műhelyházban 28 operaénekes részvételével

  Mozart, Rossini, Verdi, Wagner és Puccini legnépszerűbb áriái is felcsendülnek zongorakísérettel több mint két tucat kiváló magyar operaénekes tolmácsolásában a Magyar Állami Operaház Énekkarának közreműködésével 2020. szeptember 7-én 19 órától az Eiffel Műhelyház Mozdonycsarnokában. Az ingyenes koncert előzetes regisztrációhoz kötött.
 • A Carmennel búcsúztatja a nyarat az Opera

  Ingyenes koncertszerű, szabadtéri előadásokkal látogat el két vidéki megyeszékhelyre a nyár utolsó hetében a Magyar Állami Operaház. Gyulán augusztus 24-én, Veszprémben 30-án lesz látható Bizet remekműve Mester Viktória, Brickner Szabolcs és Nagy Zoltán főszereplésével, az Opera együtteseit Kovács János dirigálja.
 • Ady és Tisza István találkozása

  Szále László Fekete zongora című történelmi vitadrámájából készült felolvasó színházi előadást mutatja be új, saját premierként az Esztergomi Várszínház augusztus 21-én és 22-én este nyolc órakor. A darab Tisza István Ady Endrével való képzeletbeli találkozásáról szól. A két főszeplő Trill Zsolt és Horányi László. A rendező Wiegmann Alfréd. 
 • 152 lépés Auschwitz felé

  1939. szeptember 1-én, pontosan 81 évvel ezelőtt ezen a napon tört ki a II. világháború. Nem sokkal később kezdődött a zsidók megbélyegzése, majd üldözése.
 • Musical született Puskás Öcsi életéből

  Puskás, a musical címmel nagyszabású zenés színházi produkció készült Szente Vajk rendezésében. A legismertebb magyar életéről szóló darab előbemutatója augusztus 20-án lesz az Erkel Színházban.
 • Komolyzene a múzeumban

  Augusztus 20-án, Magyarország nemzeti ünnepén a Magyar Nemzeti Múzeum változatos és színes komolyzenei programmal várja látogatóit. Az ingyenes belépés mellett 14 órától folyamatos koncertélményben lehet része mindazoknak, akik ellátogatnak a múzeumba.
 • Idén is lesz ArtKert Szentendrén

  A kortárs kultúra legjavát vonultatja fel a MANK a harmadik ArtKert Fesztiválon augusztus 28. és 30. között.
 • Augusztus utolsó hétvégéjén érkezik az Artmozik éjszakája

  Egyetlen karszalaggal élvezhetők öt budapesti művészmozi vetítései, köztük számos premier előtti film augusztus 28-án estétől másnap hajnalig az Artmozik éjszakáján.
 • Benczúr kerti esték

  Nyári estéken a szabad ég alatt, barátságos környezetben, élőzenére múlatni az időt, ezt kínálja vendégeinek a Benczúr kerti esték népzenei sorozata.
 • Lezárták az Andrássy út egy részét

  Hatker korzó néven közösségi térré változott a budapesti Andrássy út szakasza.
 • Az igazi retró kertmozik szerelmesei most elégedetten csettinthetnek

  A Hunyadi és a Teleki téri kertmozik, valamint az I. kerületi Virág Benedek Ház udvarán üzemeltetett, francia animációs filmeket kínáló kertmozi mellett két újabb nyílt Budapesten. A Főpolgármesteri Hivatal udvarán és a Városmajori Szabadtéri Színpadon is várják filmes programokkal az érdeklődőket – ismertette a Budapest Film Zrt. igazgatója.
 • Parkfoglaló gála Jonas Kaufmann-nal az Opera Eiffel Műhelyházában

  A Magyar Állami Operaház – több sikeres nyári programját követően – 2020. augusztus 19-én, nemzeti ünnepünk előestéjén az Eiffel Műhelyházban is újraindítja nyilvános szakmai tevékenységét, ugyancsak szabadtéren. A műhelyház körüli hatalmas park ad otthont annak a nagyszabású gálaműsornak, amelyen az Opera művészei és napjaink legnépszerűbb tenorja, Jonas Kaufmann lépnek a közönség elé.
 • A Tisza-parton rendeznek színházi fesztivált Szegeden

  Főként gyermek- és ifjúsági darabokat láthat a közönség az I. Szegedi Vízi Színház előadásain, melyeket szeptemberben tartanak a Tisza-parton – közölte Kancsár Orsolya, a szervező Szegedi Pinceszínház igazgatója.
 • Szentendrei Teátrum

  A Szentendrei Teátrum augusztusban két ősbemutatóval indul és a nyár végével sem zárul. A kőszínházi évadban további bemutatók és előadások várják a közönséget Szentendrén. A nyári szezon programjában Ujj Mészáros Károly, Sardar Tagirovsky, Grecsó Krisztián alkotásaival találkozhatunk. A teátrum vendégei lesznek a korábbi évadok népszerű művészei, többek között Hernádi Judit, Für Anikó, Tompos Kátya és Szulák Andrea. Idén első alkalommal Szentendre ad helyet a kortárs magyar drámákat bemutató Nyílt Fórumnak is.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum