Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. április 8., szerda, Dénes napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • A prémium élelmiszer-beszállító megnyitja raktárait a lakosság előtt

  A Matusz-Vad Zrt. az egyik legnagyobb nagykereskedelmi beszállító hazánkban. A cég úgy határozott, március 23-tól a teljes portfóliójukat megnyitják a lakossági vásárlók számára, webshopjukban hétfő hajnaltól már le lehet adni a megrendeléseket akár másnapi házhoz szállítással.
 • Liszteskönyv

  A Magyar Vöröskereszt, a NoSalty és a Publicis Groupe Hungary közös, ingyenes receptgyűjteménye tippeket ad arra, hogy az otthon felhalmozott lisztkészletből hogyan lehet minél változatosabb és finomabb ételeket készíteni. Közben a felhasználók támogathatják is Magyarország legnagyobb humanitárius szervezetének koronavírus elleni munkáját.
 • Debrecen Drive

  Május 30–31-én a pünkösdi – egyben gyereknapi – hétvégén második alkalommal ismét jön az ország legnagyobb és legmozgalmasabb autó- és járműipari seregszemléje.
 • Március 15-én nyitja kapuit a Körösvölgyi Állatpark

  A Körös–Maros Nemzeti Park Igazgatóság Szarvason található Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelye az idei évben március 15-én nyitja meg kapuit. A téli zárvatartás során számos új fejlesztés készült el az állatparknak helyet adó Anna ligetben.
 • Beporzók napja

  A magyar kezdeményezésű beporzók napja (március 10.) elsősorban éppen az első, a legfontosabb okot vette célba. Az ipari méretű káros mezőgazdasági hatásokat lakossági léptékű segítséggel is lehet enyhíteni úgy, hogy mesterséges élőhelyeket teremtünk (pl. rovarszállókat, méhbölcsőket), illetve művelt területeket „visszavadítunk” rovarbarát kertté, vagy legalább a kert egyik részét rovarbarát sarkává. Erre buzdít mindenkit 2018 óta az új természetvédelmi jeles nap mögött álló parányi stáb (www.beporzoknapja.hu).
 • Barangolás Somogyországban

  Március 7-én, szombaton tartja somogyi tematikus napját a Hagyományok Háza. Az egész napos program keretében bemutatják Somogyország sokszínű népi kultúráját. Lesz többek között fafaragás, tojásfestés, viseletkiállítás és gasztronómiai bemutató, fellép a Bahorka Társulat, valamint bemutatkozik a Karádi Hagyományőrző Hímzőkör Egyesület is.
 • Bánk bán

  Erkel Ferenc 1844-ben a Kölcsey Himnuszának megzenésítésére kiírt pályázaton aratott győzelme után kezdett el foglalkozni Katona József sokat támadott drámájával mint lehetséges operatémával.
 • Fedezzük fel a hazai barlangokat!

  A barlangok természeti örökségünk fontos részei. Annak érdekében, hogy minél ismertebbekké váljanak, márciusban a barlangok hónapjában kedvezményes túrákat, izgalmas előadásokat és programokat szerveznek az érdeklődőknek. A hazai nemzeti parkok területén összesen 40 bemutatóhely van, ebből 18 a Bükki, 6–6 a Duna–Dráva, a Duna–Ipoly és az Aggteleki, 4 a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén található.
 • Az Agóra Tudományos Élményközpont márciusi programjai

  Nyitvatartás: szerda–péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő, kedd: szünnap. Pénztárzárás: 17.30 órakor. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogad az Agóra hétfőn és kedden 9 és 14 óra között, valamint szerdától péntekig délelőtt 9 órától. A csoportokat kérik, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a www.agoradebrecen.hu weboldalon keresztül. Ünnepi nyitvatartás: az Agóra 2020. március 15-én, vasárnap nyitva tart.
 • Ezekre figyeljünk, mielőtt felmondunk, hogy vállalkozni kezdjünk!

  Régóta kacsintgat a vállalkozói életforma felé? Tudjuk, nem könnyű hátrahagyni az alkalmazotti létet, és belevetni magunkat egy kockázatokkal teli kihívásba. Kétségtelen, hogy egy ilyen döntést alaposan meg kell fontolni! Ebben most az Üzlet és utazás rendezvény előadói lesznek segítségükre, akik sikerrel vették ezt az akadályt.
 • Május 31-ig válthatók be a rezsiutalványok

  A nyugdíjasok eddig 20,5 milliárd forint értékben váltották be a rezsiutalványokat, azaz a teljes támogatás összegének 92 százalékát használták már fel.
 • Állatbarát hotelek Magyarországon, ahol a kutyákat és a macskákat is szívesen látják

  Wellnesshétvégére készül, de nem szívesen hagyja otthon négylábú kedvencét? A következő állatbarát hotelek örömmel látják vendégül a kisállatokkal együtt, legyen szó kutyáról vagy macskáról.
 • Idegenvezetők világnapja 2020

  Az idegenvezetők világnapja alkalmából 2020. február 20–23. között tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indulnak Budapest különböző pontjain. A 100 változatos program között dunai hajózás, városnéző buszos túra, különjáratú villamos is szerepel. A kerekesszékkel közlekedők számára pedig e célra kialakított rámpás mikrobuszos városnézést szerveznek. A négynapos turisztikai esemény szervezője a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kereskedelmi Tagozata, valamint idegenvezetői. Társszervezőként a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ (BTFK), valamint a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM) vesz részt a rendezvény szervezésében. A rendezvény nem jöhetne létre az idegenvezetők társadalmi munkája nélkül.
 • Állati jelmezbál a Debreceni Állatkertben

  Február 23-án, vasárnap FarsangoZoo címmel télbúcsúztatót tartanak a Debreceni Állatkertben. Várják mindazokat, akik szeretnék közösen elkergetni a telet és megünnepelni a tavasz közeledtét. A színkavalkádról részben maguk a lakók gondoskodnak majd, hiszen számos faj rendelkezik feltűnő vagy éppen a rejtőzködést szolgáló, különleges „jelmezzel”, melyeket most tematikus állatbemutatók és látványetetések során közelebbről is megfigyelhetnek az érdeklődő kicsik és nagyok.
 • Először látható élőben a Schönbrunni Állatkert jegesmedvebocsa

  A Schönbrunni Állatkert tavaly november 9-én született jegesmedvebocsát immár a nagyközönség is élőben láthatja.
 • XIII. Tiszántúli református jótékonysági bál

  A Tiszántúli Református Egyházkerület egyik alapvető célja és missziója az elesettek, rászorulók megsegítése, határon innen és túl.
 • Szakvezetés a Pákozd-sukorói Vadasparkban

  Ismerkedés hazánk erdei növényeivel és állataival. Szakvezetés az erdészeti tanösvényen és a vadasparkban.
 • Farsangi jelmezes járat Csömödéren

  „Itt a farsang áll a bál…”
 • Orosz szerzők népszerű tánczenéi az Opera Zenekar koncertjén

  Scsedrin Carmen-szvitje és Rahmanyinov Szimfonikus táncok című műve hangzik el a Magyar Állami Operaház Zenekarának Érzéki haláltánc című hangversenyén. Az Erkel Színházban 2020. február 10-én szólistaszerepben az együttes ütősei hallhatók, vezényel Mladen Tarbuk horvát karmester.
 • Borászok borásza kóstolókör

  Második alkalommal rendezi meg a nagysikerű Borászok borásza kóstolókört a díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány. Az egyedülálló eseményen a Kárpát-medence 50 legjobb borásza (azaz a díj jelöltjei), valamint a díj eddigi győztesei tartanak szakmai kóstolót, amelynek második felét nyilvánossá teszik, hogy egy korlátozott számú szerencsés borkedvelő koccinthasson a legjobbakkal.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum