Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. július 9., csütörtök, Lukrécia napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
  • Grillezett pizza?

    A nyár szó hallatán sok minden eszünkbe jut: strand, kánikula, jeges italok és persze a grillezés. Most, hogy végre kiszabadultunk a négy fal közül, több időt szeretnénk a szabadban tölteni, a kerti sütögetés pedig remek apropója lehet annak, hogy végre újra láthassuk a rokonokat és barátokat. Ideje letakarítani a grillsütőt és kezdődhet a buli! Az alábbiakban a sárvári Spirit Hotel grillpartijának házigazdája, Fördős Zé ad néhány ötletet, hogy miként legyen igazán különleges a menüsor.
  • A nyertes borászok

    A 2020. június 26-án a díj „szülőhazájában”, Etyeken megtartott Borászok borásza díjátadót dr. Nagy István agrárminiszter nyitotta meg.
  • A 2020-as hazai Michelin-csillagok

    A pandémia miatt hónapokat csúszott a normál időkben márciusban esedékes Michelin-kalauz, kiderült, hogy mi a helyzet a tavalyi csillagosokkal itthon.
  • Magyarország tortája 2020: a döntős torták

    A Magyar Cukrászok Ipartestülete kihirdette a Magyarország tortája verseny 2020-as döntőseit, és nyilvánosságra hozták a 6 cukrászremekről készített fotókat és a recepteket.
  • A Magyarország cukormentes tortája verseny 2020 döntős tortái

    Izgalmas alapanyagok domináltak a Magyarország cukormentes tortája verseny első zsűrizésén, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a budapesti Zila kávéházban rendezett meg. Bár a mandula és az eper volt a sláger, de néhány extrém alapanyag, mint a yuzu, a tonkabab, a napraforgókrém is felkeltette a zsűri figyelmét. Végül a mogyorós, a csokoládés, az epres és a málnaízű kreációk kerültek a döntőbe, melyek közül június végén kerül ki az idei győztes.
  • A Levendulás kajszibarack nyerte a Balaton fagyija 2020 címet

    A zsűri döntése szerint a balatonfüredi Bagaméri fagylaltozó érdemelte ki idén a Balaton fagyija címet a Levendulás kajszibarack elnevezésű hűs édességükkel. Balatonszemesi, veszprémi és balatonboglári különdíjak születtek még. A versenyre idén is 13 cukrászat és kézműves fagylaltműhely nevezett a tó körül.
  • 50-ből a legjobb 5

    A Borászok borásza szavazási mechanizmusa idén március 7-én indult el a kóstolókörön, amelyet a díj várományosaival, az 50 legjobb magyar borász részvételével tartottak Budapesten. Ezen a rendezvényen az ötvenek megkóstolhatták egymás legszebb tételeit és le is adták első szavazatukat a legjobbra. Kiderült, hogy az 50-ből ki a legjobb 5, de ki lesz a Borászok borásza?
  • Azért fizet egy budapesti étterem, ha nem lájkolod őket

    Szokatlan akciót indított egy belvárosi étterem, hogy kimozdítsa az embereket a számítógép elől. A Tapassio nevű tapasozó 3000 forintot von le mindenkinek a számlájából, aki felvállalja, hogy egy hétig nem lájkolja a Facebook-bejegyzéseiket. Ezzel a húzással szeretnék ösztönözni a lakosságot arra, hogy a koronavírus miatti bezártság után ismét keressék fel kedvenc vendéglátóhelyeiket.
  • Idén ünnepelte először a világ a tea nemzetközi napját

    Talán meglepően hangzik, de a víz után a leggyakrabban fogyasztott ital a tea.
  • Újranyitott kiülős helyek Budapesten

    A kijárási korlátozás eltörlésével kezd éledezni a város és vele együtt mi is. Nemcsak a különböző budapesti intézményekbe kezd visszatérni az élet, hanem a teraszos éttermekbe, kávézókba, bárokba és egyéb vendéglátóhelyekbe is.
  • Alapanyagok, amelyek javíthatják az emésztést

    Összegyűjtöttük azokat az ételeket, amelyek amellett, hogy értékes táplálékot jelentenek testünk számára, az emésztési folyamatokat is hatékonyabbá teszik.
  • Győzelmek és kihívások járvány idején a Varga Pincészetnél

    A négy berlini arannyal már 13-ra növelte a Varga Pincészet idei évi nagy nemzetközi versenyeken elért aranyai számát. Újabb éves rekordra azonban nem lesz lehetőségük, mert a járvány miatt valószínűleg nem lesz több verseny. Jól alakult a pincészet értékesítése az év elején, de az év hátralevő részében a gasztronómiában nagy veszteségekre számítanak. Mindent megtettek, hogy biztosítsák a termeléshez szükséges anyagokat, de így is előre nem látható nehézségek merülhetnek fel, ha valamit külföldről kell még behozni.
  • Már szedik a medvehagymát a zalai erdőkben

    A medvehagyma – a hóvirág mellett – a kora tavaszi erdő egyik jellegzetes növénye. A vadfokhagymaként is ismert, jótékony hatású növény gyűjtési szezonja március végére, április elejére esik. A Zala megyei Obornak és Bocska között azonban idén már március első hétvégéjén elkezdték szedni sokak kedvencét. 
  • Kilencvenéves Magyarország legismertebb „medvéje”

    1925-ben Magyarországra is elhozta a világújdonságnak számító, úgynevezett dobozsajtot Stauffer Frigyes sajtkészítő mester. A kezdeti sikerek után a csomagolásra rákerült a készítő szülőhazájának címerállata, a svájci Bern kantonjának medvéje és így 1930-ban megszületett a minőségi nagy lyukú sajtból készülő Medve sajt. Pár évvel később már Európa és Amerika számos országába exportálták a terméket egészen az államosításig, ami teljesen újraírta annak történetét. A megszületésének 90. évfordulójára újra a régi, ikonikus külsőjét kapja vissza az egyik legsikeresebb magyar termék, a Medve sajt.
  • Ez nem pusztán rizs(a)…

    Idén február 15–19. között Stuttgart adott otthont a világ legrégebbi és legrangosabb kulináris megmérettetésének, ahol 5 földrész versenyzői mérték össze tudásukat.
  • Kismértékben csökkent az ásványvizes piac 2019-ben

    A hazai ásványvízgyártás egyik legfontosabb szereplője, a lajosmizsei Magyarvíz Kft. a 2019-es csökkenő piac ellenére ismét növelni tudta eladott palackjainak számát, árbevétele 7 százalékkal nőtt 2018-hoz képest, így elérte a 9,5 milliárd forintot. A vállalat egy év alatt összesen 257 millió palack vizet értékesített, ez összesen 378 millió liter. A Mizse – a család vize – továbbra is a vállalat legkedveltebb terméke, 115 millió darab fogyott belőle, a vállalat további márkatermékei a Primavera és a Zafír.
  • 10 élelmiszer, amit nem szabad a kutyának adni

    Az avokádóhéjtól a makadámdióig tíz olyan élelmiszer, amelyet nem szabad kutyáknak adni, mert súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak.
  • Valentin-nap – cukormentesen is édesen

    Az édes ízről és a cukorról nem kell lemondanunk egy romantikus Valentin-napi randevún sem –, ám a mértékletesség nagyon fontos. Ebben a gyümölcsök és az édesítőszerek lehetnek nagy segítségünkre. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) tanácsai a szerelmesek ünnepének közeledtével.
  • Hétvége a nosztalgia jegyében

    Hagyományos nagykunsági disznótorra várja az érdeklődőket február 15-én a kisújszállási Kumánia.
  • Budapest legújabb étterme a Tapassio

    A Bazilika mellett nyitott meg Budapest legújabb étterme, a Tapassio, ahol olasz–magyar–spanyol séfgárda állított össze különleges tapaskínálatot és remélik, hogy a „minifogásokkal” az egymással osztozás örömét is átadják a hozzájuk érkezőknek. A tapaskóstolásnál ugyanis kevés finomabb és szórakoztatóbb szokás létezik.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum