Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2017. december 13., szerda, Luca napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
  • Diós és mákos bejgli

    A bejgli tradicionális magyar karácsonyi étel, hagyományosan dióval vagy mákkal, újabban gesztenyével, meggyel vagy aszalt szilvával töltött édesség, de létezik meggyes-mákos, gesztenyés-szilvás, almás-mákos és káposztás változata is. A népi hiedelem szerint a diót rontás ellen kell enni, a mák pedig bőséget hoz a házhoz.
  • Karácsonyra készülődve

    Alig pár hét van hátra a legszentebb ünnepig, már kezdetét vette a lázas készülődés.
  • Gourmet-vacsora a tihanyi Fűszerkert étteremben a Söptei Pincészet közreműködésével

    Egy igazi libalakomára invitálunk mindenkit, aki partnerünk lenne a Márton-napi hagyomány megőrzésében.
  • Libadalom Etyeken a Gasztrosétányon

    „Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik.”
  • Sörös kalandok várnak országszerte a II. Sörgasztronómiai héten

    A tavalyi nagy siker után ismét a Sörgasztronómiai héten kóstolhatnak különleges sör-étel párosításokat a felejthetetlen kulináris élményekre vágyó született gourmet-k és a hétköznapi gasztrokalandorok. Ráadásul már nemcsak a fővárosban, hiszen október 9. és 15. között országosan összesen 14 étteremben ízlelheti meg bárki a különös gonddal összeállított menüket. Kiderül, mihez illik igazán egy könnyű láger, egy finom búzasör vagy éppen mi után csúszik legjobban egy testesebb barna. A kezdeményezéshez idén kézműves söröket forgalmazó éttermek is csatlakoztak.
  • Snackpástétomok, a harapnivaló falatok

    Vége a nyárnak, véget értek a szabadságok és szeptemberben megkezdődött az iskola is. Újra vissza kell zökkenni a dolgos hétköznapokba. Ilyenkor a sok tennivaló mellett nem mindig jut időnk friss főtt étel elkészítésére, ezért jól jöhetnek a különféle készétel konzervek, melegszendvics-krémek, és a változatos ízvilágú vagdaltak, pástétomok, melyekkel gyors, ízletes vacsorát készíthetünk.
  • Süteményliszt felhasználásával készült édességek

  • Szegedi konzerv

    A táplálékok tartósítása a legősibb emberi tevékenységek közé tartozik. Aszalással, szárítással, sózással, füstöléssel, savanyítással, erjesztéssel, hűtéssel már az évezredekkel ezelőtt élt népeknél is találkozhatunk. A házi tartósító eljárások elterjedését, majd ipari méretekre bővülését a civilizált társadalom szükségleteinek kielégítése igényelte.
  • Tönkölybúzából készült ételek

  • A szegedi fűszerpaprika nyomában

    A Szegedi Paprika Zrt. hagyományos tevékenysége a fűszerpaprika-őrlemények gyártása és forgalmazása. A fűszerpaprika-őrlemény állandó, jó minősége mellett készételkonzervek és különféle pástétomok, májkrémek, valamint vagdaltak széles választékával igyekszünk partnereink megelégedését, bizalmát elérni és megtartani.
  • Gluténmentes lisztből készült sütemények

  • Idén is kihirdetik az év legjobb pálinkáját

    Június 20-án ismét díjazzák az ország legjobb pálinkáit. A 2017. évi Pálinka-országkóstolóra idén 43 pálinkaház nevezett, a bírák összesen több mint 380-féle pálinkából vakkóstoláson választották ki a legjobbakat. Az eredmények az ünnepélyes díjátadó gáláig titkosak, a győztes pálinkákat az Országház Felsőházi termében hirdetik ki.
  • Most Ön is segíthet!

    Gondolta volna, hogy elég egy jóízűt falatoznia, és azzal máris segített másokon? Márpedig ez így van, hiszen ha a „Házias Ízek” készételkonzervekből vagy a „Snack” pástétomokból választ, minden megvásárolt termék árából 5 forint az Országos Mentőszolgálat Alapítványhoz kerül!
  • Receptek rozsliszt felhasználásával

  • Nyári Etyeki Piknik

    Június 10–11-én 10 órától sötétedésig nemes italokkal, ízes gasztronómiával, kézműves kiállítással és vendégborászokkal várják látogatóikat az etyeki Újhegy pincészetei és kézművesházai: sajttal, sonkával, süteményekkel és minden földi jóval. A tökéletes kulturális élményről Dresch Mihály ifj. Csoóri Sándorral, Berecz István és a BaHorKa Társulat gondoskodik majd.
  • Pünkösdi nyitott pincék a villányi borvidék gasztrofalujában

    Palkonya, mely Európa kulturális faluja volt 2007-ben, nem csak a kultúra, de a gasztronómia kedvelőinek is kedvez. A villányi borvidék szívében található település idei legnagyobb rendezvényére készül, immáron 23. alkalommal rendezik meg a Palkonyai pünkösdi nyitott pincéket.
  • Indonéz napok és jótékonysági vásár az indonéz nagykövetségen

    Az Indonéz Köztársaság nagykövetsége és az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ szervezésében immáron 6. alkalommal kerül megrendezésre Budapesten az Indonéz napok és jótékonysági vásár.
  • Mexikói és francia (provanszi) melegszendvicsek készítése

    A melegszendvicsek készítése gyors és olcsó. Legnépszerűbb a magyaros, a pizzás, a provanszi, a mexikói és a hamburgeres. Elkészítésük viszonylag egyszerű, meg kell sütni és ízlés szerint sajttal vagy egyébbel kiegészíteni.
  • Teljes kiőrlésű tönkölybúzából készült ételek receptjei

    A hazánkban is őshonos tönkölybúza egyike a legegészségesebb búzafajtáknak. Magasabb a fehérje- és sikértartalma, mint a többi búzának, számos, az emberi szervezet számára hasznos aminosavakat tartalmaz, nagyon magas a vitamintartalma, illetve fontos kalcium-, magnézium-, szelén- és foszforforrás. A tönkölybúzaliszt esetében megkülönböztetjük az alacsony korpatartalmú finom, vagy fehér lisztet, illetve a teljes kiőrlésű változatot. A teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből leggyakrabban kenyér készül, de éppúgy használhatjuk sütéshez, főzéshez, mint a fehér változatát, ugyanakkor számításba kell vennünk, hogy a teljes kiőrlésű lisztből készült ételek íze kissé savanykás.
  • BalatonBorok bemutatója

    A 2016-os BalatonBorok budapesti bemutatója a borokon jóval túlmutat majd. A idei tételekhez illő falatokat mutatja be a Costes Downtown, Lábas Viktória, a Margaret Island frontembere pedig a közérthető hagyományőrzés jegyében adja elő egyik dalát.
Következő oldal »
Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2017 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum