Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. december 2., csütörtök, Melinda napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
  • Az év bejglije 2021

    A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette a tavaly debütált Az év bejglije versenyt, amelyre „Hagyományos diós”, „Hagyományos mákos” és „Ínyenc” kategóriában lehetett nevezni, és kategóriánként hirdettek arany-, ezüst- és bronzérmest a neves szaktekintélyekből és ismert személyiségekből álló zsűri.
  • Egzotikus gyümölcsökkel pótoljuk télen a vitaminokat

    A hideg idő beköszöntével egyre kevésbé kívánjuk a nyers, friss gyümölcsöket, azonban a megfelelő vitaminbevitelre télen is figyelni kell. A legnépszerűbb téli gyümölcsöket mind ismerjük, ilyen a banán, a kivi, a narancs vagy a citrom. Ám ezeken túl már rengeteg egyéb egzotikus gyümölcs is megtalálható a boltok polcain, amiről talán nem is gondolnánk, milyen gazdagok tápanyagokban.
  • Hogyan lesz biztosan finom a mák az ünnepi süteményekben?

    Ha összesítést végzünk a magyarok kedvenc ételeiről, stabil és igen előkelő pozíciója van a listán a máknak és a belőle készült főételeknek, desszerteknek. Egész évben helye van az asztalon, akár palacsintába tekerve, akár metélttel tálalva, karácsonykor viszont még különlegesebb szerepet kap: hagyományos ünnepi süteményünk, a bejgli egyik legnépszerűbb tölteléke. Azonban, hogy a mák iránti vonzalmunkat ne árnyékolják be kellemetlen ízélmények, érdemes körültekintően megválasztanunk, honnan szerezzük be.
  • Sütemény ihlette Az év szaloncukrát

    A gödöllői Sulyán cukrászda „Egy falat mennyország” sütemény szaloncukor-verziója nyerte el Az év szaloncukra 2021 címet. Az idén második alkalommal civil kezdeményezésként megrendezett versenyre a gyártók összesen 152 ízt neveztek.
  • Villányi borvidék helyi termék védjegy

    A Villány–Siklósi Borút Egyesület újra sikerrel pályázott a villányi borvidék számára igen fontos fejlesztésre. A térségben fellelhető helyi termékek védjegyrendszerének kialakítása a cél, ezzel hozzájárulva azok népszerűsítéséhez és a helyi ellátási láncokba történő intenzívebb bekapcsolódásukhoz. A helyi termék védjegy a villányi borvidék termékkínálatához ezzel ismét egy garantáltan minőségi szolgáltatói csoportot kapcsol.
  • Korpacibere és vetrece az Andrássy úton

    Minden előzetes várakozást felülmúl az Andrássy út 41. alatt található, bő egy évvel ezelőtt megnyitott SZÉK forgalma, ahol a hagyományos székely ízek a legmodernebb konyhatechnológiával találkoznak. Réti Sebestyén, az étterem séfje és Varga Szidónia ügyvezető most új étlappal rukkoltak elő, a menüsor összeállításához pedig Kövi Pál, a Four Seasons hotellánc alapítójának és az erdélyi konyha nagy rajongójának receptjeiből merített ihletett. A vendégek így már az advent időszakában megkóstolhatják többek közt a burdufkörözöttet, a korpaciberelevest vagy gulyásvetrecét is.
  • Fókuszban a friss, helyi termékek

    Napjainkban egyre több tudatos vásárló szeretné a szupermarketek polcai helyett közvetlenül a termelőktől beszerezni a család asztalára kerülő friss élelmiszereket.
  • Házias ízek sikere, családi alapon

    Szegedi Károly őstermelő és családja Pest megyében Dánszentmiklóson él. A fővárostól hatvan kilométerre lévő szülőfalujából több mint két évtizede indul hajnalonta a főváros és a környékbeli nagyobb települések piacaira, hogy friss, füstölt húsáruval ellássa a házias ízekre vágyó vásárlókat. A Vidék Mustra Rövid Ellátási Lánc (REL) csoport alapító tagja.
  • A 125 éves pesti vegán hagyományokat ünnepli a GreenGorilla pizzéria

    Évszázados híreket olvashatunk mostantól a GreenGorilla pizzéria dobozaira nyomtatva. Az akció célja ismeretterjesztés: a hajdani újságcikkekből ugyanis kiderül, hogy a vegán életmódnak milyen komoly múltja van már a magyar fővárosban. Így például eddig valószínűleg kevesen tudták, hogy a millennium évében is volt már Pesten a konyháján minden állati eredetű összetevőt mellőző étterem.
  • Keresik a magyarok kedvenc házi süteményeit

    Új fejezettel folytatódik a Mit eszik az ország? gasztrofelmérés: itt a nagy sütikörkép! Mely házi sütemény kerül leggyakrabban a vasárnapi asztalokra a magyar otthonokban? Melyik hazai édesség hódít a  Z generáció körében Budapesten, és milyen desszerttel lepik meg unokáikat legszívesebben a vidéki nagyszülők?
  • Jó lesz az idei szilvatermés

    Elég jónak mondható az idei szilvaszezon, a gyümölcs felvásárlási ára minden valószínűség szerint a tavalyitól nem sokban tér el. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében már javában zajlik a szilva betakarítása, a rázásos technikával egyetlen fáról akár 10 másodperc alatt is összegyűjthető a termés.
  • Az Országház bora

    Magyarország 19 borvidékéről összesen 218 tételt küldött be 93 pincészet, ezek közül választotta ki a szakmai zsűri kilenc meghirdetett kategóriában Az Országház bora cím idei nyerteseit. 
  • Magyar bonbon nyűgözte le a zsűrit a gasztronómiai Oscaron

    Közép-Európából egyedülállóan két csillagot kapott a gasztronómia Oscar-díjaként számontartott Great Taste Awardson a ZAX csokoládéműhely erdei gyümölcsös bonbonja, de a kézműves Zsutella mogyorókrémüket is díjazták. Varga Zsuzsa csokoládémester világhírű mesterektől tanulta a szakma fortélyait, hobbijából az elmúlt évtizedben lett hivatás majd sikeres családi vállalkozás.
  • Magyar kézműves csokoládé nyert a gasztronómiai Oscaron

    Pisztáciás, perui csokoládés, sós karamellás ízesítésű bonbonjával nyert nemzetközi díját a Bonbonier Chocolate Manufaktúra. A hazai csokoládéműhelynek ez már a 19. nemzetközi elismerése.
  • Pozitív töltés a léleknek, extra üzemanyag a testnek

    A kávé közkedvelt ital a világ minden országában, így nem csoda, ha ennek az élénkítő italnak is van világnapja. Bár vannak különbségek, a legtöbb helyen – így nálunk, Magyarországon is – szeptember 29-ét tekintik a nemzetközi kávénapnak.
  • Ma már a fővárosban is keresettek a termelői finomságok

    Napjainkban már nem csak a természet közelében élők kiváltsága, hogy friss, organikus, adalékanyagoktól mentes élelmiszereket fogyasszanak. A városiak körében sem pusztán átmeneti trend a „tiszta étkezés”, így egyre többen vásárolják meg az őstermelők kézműves portékáit, ehhez pedig ma már nem kell vidékre utazniuk.
  • Azonnal oldódó, kardamomos, csokis kávé

    2016 óta végez logisztikai, szállítási és disztribúciós tevékenységet Magyarországon a hollandiai székhelyű TB Brown, amely az idei évtől már hazai üzleti partnereknek is értékesít saját márkás kávékülönlegességeket. Az instant kávét egyedi igények szerint készítik el a megrendelőknek, az ízvilág a kardamomostól a csokoládéson át a fahéjasig szinte bármilyen lehet, a vállalat által alkalmazott speciális eljárás pedig garantálja a tökéletes minőséget. A TB Brown nemcsak élelmiszerláncok, hanem a brandépítést célzó bármilyen cég számára rendelkezésre áll.
  • 2021-ben két budapesti étterem kapott Michelin-csillagot

    Az Essência Restaurantnak és a Salt étteremnek is odaítélték idén a Michelin-csillagot, és ezzel hétre bővült a csillagos magyar éttermek száma.
  • A Bambi üdítő múltja és jelene

    A Bambi volt a legnépszerűbb, sokáig az egyetlen alkoholmentes ital hazánkban, amelynek neve összefonódott a strandolással. Egy ideje már újra kapható új külsővel és összetevőkkel, de a régi néven.
  • 5. Debrecziner Gourmet Fesztivál

    Azok, akik ellátogatnak a rendezvényre, egy időben és egy helyszínen megtapasztalhatják, hogy hol tartanak azok a szereplők, akik ma Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, fine bisztrókról, food truckokról vagy kiváló kistermelőkről.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum