Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. június 26., vasárnap, János napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
  • Hogy került egy üveg szörp Botticelli világhírű festményére?

    A Folly Arborétum szörpcsaládjának legújabb tagját, a Spring fantázianevet viselő tavaszias, fűszeres ízvilágú szörpöt az egyik legizgalmasabb művészeti forradalom alkotásaival vezették be.
  • A legjobb pizza otthon készül: ezeket a feltéteket válassza, ha biztos sikert szeretne!

    A pizza egy megunhatatlan étel. Köszönheti ezt leginkább annak, hogy rengetegféleképpen elkészíthetjük. Valaki a visszafogott változatokat szereti, minél kevesebb feltéttel, mások az olaszos ízek helyett inkább a magyaros változatot kedvelik, valaki rengeteg hússal, vannak, akik húsmentesen eszik. Szerencsére a pizza nemcsak finom, elkészíteni is könnyű, így bátran ajánljuk, hogy tegyünk egy kísérletet. Mivel tésztareceptek közül rengeteget találni a neten, inkább a feltétekről gyűjtöttünk össze néhány hasznos tippet. Mit és hogyan tegyünk a pizzánkra? Cikkünkből kiderül a tökéletes feltét titka.
  • Az első cabernet franc világverseny

    A villányi borvidék termelői évek óta szervezik a Franc & Franc rendezvényt, ami a cabernet franc nemzetközi fóruma. Több év után idén úgy határoztak, hogy itt az ideje egy, a cabernet franc fajtára fókuszáló nagyszabású borversenynek: ez a Franc Du Monde.
  • Meghökkentő eredmény az I. Avasi pinceszépségversenyen

    Nem várt eredményt hozott az első alkalommal megrendezett vetélkedés, ugyanis a közönségszavazás három kategóriájában is az Ékszerdoboz diadalmaskodott, sőt a zsűri megosztott első helyét is bezsebelték, megosztva a Polgármester Pincével.
  • Kovászos uborkás fagyit készített a bajnok

    Fazekas Ádám neve nem csenghet ismeretlenül a fagyirajongók előtt, hiszen ő álmodta meg a díjnyertes pisztácia gyümölcsét, de a zöldfűszeres fetafagyija is sokak szívébe lopta be magát. Most azonban olyan újdonsággal rukkolt elő, amin sokan meghökkennek, aztán mégis repetát kérnek belőle. Koviubi a tölcsérben?!
  • Honnan ismerszik meg a jó felvágott?

    A ragyogó napsütésben vétek lenne otthon maradni, irány a szabadba piknikezni, túrázni! A nagy természetjárás közben hamar megéhezik az ember, ezért jó már otthon előre felkészülni a harapnivalókkal, és szendvicseket készíteni az útra. De vajon milyen felvágottat érdemes a zsemle közé rakni? Cikkünkben megpróbálunk erre a nehéz kérdésre válaszolni. Megmutatjuk, miről ismerszik fel a jó felvágott.
  • Tévhit, hogy bio- és mentes élelmiszerek választásával le kell mondanunk az ízélményről

    Olyan időszakot élünk, amikor nem könnyű a lelkünket egyensúlyban, a testünket egészségesen tartani. Egy frissen indult vállalkozás olyan ínyencséggel jelent meg a piacon, amely nem csupán az ízlelőbimbókra hat, de lelkünk húrjait is megpendíti – állítja Vörös Anikó és csapata.
  • A Gierlinger bacon Superbrand-díjas

    Idén tizennyolcadik alkalommal ítélték oda Superbrands-díjat és tizenötödik alkalommal a Business Superbrands-elismerést, melyekkel évről évre a legkiválóbb márkákat tüntetik ki. Ebben az évben a Tamás-Hús Kft.-t Business Superbrand-díjjal, az általuk forgalmazott Gierlinger márkát pedig Superbrands-kitüntetéssel jutalmazták.
  • 2022-ben ismét Balatoni borok versenye

    A Balatoni borok versenye 2021-ben új fejezethez érkezett: a Balatoni Szövetség megújult formában rendezte meg a Balaton borrégió egyik legrangosabb szakmai eseményét a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa programmal együttműködésben. Idén az együttműködés folytatódik, hamarosan újra együtt kóstolhatóak a hat borvidék legjobb borai.
  • Zeppelin sörvacsora a Margitszigeten

    A 7 fogásos sörvacsora mellett korlátlan sörfogyasztással vár a Biergarten Grand Fesztivál május harmadik hétvégéjén.
  • Thummerer Vilmos ✟ a 16. Borászok borásza

    A 2022. április 29-én Budapesten megtartott Borászok borásza díjátadón Thummerer Vilmost ✟ választották a tizenhatodik Borászok borászának, átadták a Borászok barátja különdíjat és kihirdették, hogy ki nyerte a Jövő borásza ösztöndíjat.
  • Bort választott Hévíz

    Kiderült melyik pincészet bora viseli egy éven keresztül a 2022-es város bora címet. A Hévíz Turisztikai Egyesület szervezésében immáron harmadik alkalommal került kiválasztásra megújult tematika szerint a címet viselő bor.
  • Sztárok segítettek összeállítani a budapesti székely étterem legújabb étlapját

    Egy úgynevezett Gourmet Mentorprogram keretében hazai sztárok közreműködésével állt össze a budapesti székely étterem idei tavaszi-nyári étlapja. Az Andrássy út 41. szám alatt található SZÉK ma már fogalom a hazai gasztropalettán. Réti Sebestyén, az étterem séfje és Varga Szidónia ügyvezető, tulajdonos, a hagyományos székely ízeket ötvözi a legmodernebb konyhatechnológiával, amibe most Esztergályos Cecília, Tóth Andi, Bárdosi Sándor és Növényi Norbert is besegített.
  • Megválasztották az öt legjobb magyar borászt

    Megválasztották az öt legjobb magyar borászt. Jelenleg a szavazás második fordulója zajlik, amelynek eredményeként április 29-én fog kiderülni, hogy az öt döntős közül ki lesz a 16. Borászok borásza.
  • Így készíthetünk a maradék baconből ellenállhatatlan ételeket

    Nemcsak karácsony után üti fel fejét a probléma, hogy túl sok maradék étel pihen a hűtőben, mivel néhány alapanyagból túlvásároltuk magunkat, és nem tudjuk, mihez kezdjünk vele. Mivel a bacon az egyik legnépszerűbb húsfajta Magyarországon, valószínűleg többünkkel is előfordult, hogy marad néhány dekagramm a húsból, amivel nem tudtunk mit kezdeni. Adunk néhány tippet és receptötletet, hogyan lehet felhasználni a maradék baconöket.
  • Zöldfűszeres fetasajtfagyival is nyithatjuk az idei szezont

    Itt az április, lassan tehát indul az idei fagyiszezon. Izgalmas gasztroélmény várja azokat, akik a rétsági vagy a budapesti Fazekas cukrászdába látogatnak, hiszen a díjnyertes cukrászmester, Fazekas Ádám az idei szezont is új receptekkel nyitja.
  • Magyarország tortája 2022

    Huncut szilva herceg, Évszakok, Hegyaljai mámor, Kék kötény kincse, Karmelita. Idén ezek a különleges torták és ízek jutottak be a Magyarország tortája 2022 verseny döntőjébe.
  • Delikáteszt nyit ősszel a Magenta

    A gasztronómia területére is betörni készül a már 20 éve ismert magyar divatmárka, a Magenta. A családi vállalkozásként működő cég eddig az igényes, divatra érzékeny nők számára volt többnyire ismert, de most a kulináris élmények kedvelőinek is tartogat meglepetést: megnyílt ugyanis a Magenta Deli webshop, és ősszel nyit Budapesten az első fizikális üzletük, a Magenta Deli & Café is.
  • A Borászok borásza idei jelöltjei

    Kihirdették a Borászok borásza idei jelöltjeinek névsorát a Borkonferencián. A legjobb borászok személyesen is találkoztak és körkóstolójukon már az elsőkörös szavazataikat is leadták, ezzel tehát kezdetét vette a Borászok borásza 2022 kétkörös voksolási folyamata.
  • A tökéletes hamburger titka

    Kedvenc ételeink közül néhányat csakis étteremben kérnénk, mivel félünk, ha magunk próbálnánk meg otthon elkészíteni, biztosan félresikerülnének a dolgok. Szerencsére a hamburger esetében van néhány biztos tippünk, amivel biztosra mehetünk abban, hogy a végeredmény felveszi majd a versenyt az éttermi opciókkal, megmutatjuk, mi a tökéletes hamburger titka.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum