Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2017. június 23., péntek, Zoltán napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
  • Idén is kihirdetik az év legjobb pálinkáját

    Június 20-án ismét díjazzák az ország legjobb pálinkáit. A 2017. évi Pálinka-országkóstolóra idén 43 pálinkaház nevezett, a bírák összesen több mint 380-féle pálinkából vakkóstoláson választották ki a legjobbakat. Az eredmények az ünnepélyes díjátadó gáláig titkosak, a győztes pálinkákat az Országház Felsőházi termében hirdetik ki.
  • Most Ön is segíthet!

    Gondolta volna, hogy elég egy jóízűt falatoznia, és azzal máris segített másokon? Márpedig ez így van, hiszen ha a „Házias Ízek” készételkonzervekből vagy a „Snack” pástétomokból választ, minden megvásárolt termék árából 5 forint az Országos Mentőszolgálat Alapítványhoz kerül!
  • Receptek rozsliszt felhasználásával

  • Nyári Etyeki Piknik

    Június 10–11-én 10 órától sötétedésig nemes italokkal, ízes gasztronómiával, kézműves kiállítással és vendégborászokkal várják látogatóikat az etyeki Újhegy pincészetei és kézművesházai: sajttal, sonkával, süteményekkel és minden földi jóval. A tökéletes kulturális élményről Dresch Mihály ifj. Csoóri Sándorral, Berecz István és a BaHorKa Társulat gondoskodik majd.
  • Pünkösdi nyitott pincék a villányi borvidék gasztrofalujában

    Palkonya, mely Európa kulturális faluja volt 2007-ben, nem csak a kultúra, de a gasztronómia kedvelőinek is kedvez. A villányi borvidék szívében található település idei legnagyobb rendezvényére készül, immáron 23. alkalommal rendezik meg a Palkonyai pünkösdi nyitott pincéket.
  • Indonéz napok és jótékonysági vásár az indonéz nagykövetségen

    Az Indonéz Köztársaság nagykövetsége és az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ szervezésében immáron 6. alkalommal kerül megrendezésre Budapesten az Indonéz napok és jótékonysági vásár.
  • Mexikói és francia (provanszi) melegszendvicsek készítése

    A melegszendvicsek készítése gyors és olcsó. Legnépszerűbb a magyaros, a pizzás, a provanszi, a mexikói és a hamburgeres. Elkészítésük viszonylag egyszerű, meg kell sütni és ízlés szerint sajttal vagy egyébbel kiegészíteni.
  • Teljes kiőrlésű tönkölybúzából készült ételek receptjei

    A hazánkban is őshonos tönkölybúza egyike a legegészségesebb búzafajtáknak. Magasabb a fehérje- és sikértartalma, mint a többi búzának, számos, az emberi szervezet számára hasznos aminosavakat tartalmaz, nagyon magas a vitamintartalma, illetve fontos kalcium-, magnézium-, szelén- és foszforforrás. A tönkölybúzaliszt esetében megkülönböztetjük az alacsony korpatartalmú finom, vagy fehér lisztet, illetve a teljes kiőrlésű változatot. A teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből leggyakrabban kenyér készül, de éppúgy használhatjuk sütéshez, főzéshez, mint a fehér változatát, ugyanakkor számításba kell vennünk, hogy a teljes kiőrlésű lisztből készült ételek íze kissé savanykás.
  • BalatonBorok bemutatója

    A 2016-os BalatonBorok budapesti bemutatója a borokon jóval túlmutat majd. A idei tételekhez illő falatokat mutatja be a Costes Downtown, Lábas Viktória, a Margaret Island frontembere pedig a közérthető hagyományőrzés jegyében adja elő egyik dalát.
  • Izgalmas újdonsággal készül a negyedik Street food éjszakája

    Negyedik alkalommal jelentkezik május 19-én a budapesti Street food éjszakája, melynek célja, hogy megmutassa, mire képes a magyar street food, hol tart ma az irányzat és milyen újdonságokkal találkozhatunk az eddig megszokott kedvencek mellett.
  • Kocsonya-szépségverseny

    Minden évben Badacsonytördemic ad otthont a kocsonya-szépségversenynek. A különleges gasztronómiai programnak számító rendezvény középpontjában a kocsonya áll. A jellegzetes téli étel elkészítésének csínját-bínját leshetik el az érdeklődők.
  • Felkészülés a világ legjelentősebb séfversenyének döntőjére

    Az idén 30. születésnapját ünneplő verseny lyoni világdöntőjére készülő magyar csapat séfjét, Széll Tamást is beválasztották a közé a hét kulcsszereplő közé, akik a Bocuse d’Or arcaiként videósorozatban osztják meg tapasztalataikat a különleges hangulatú versenyről.
  • Ünnepkor is hal, baromfi és zöldség

    Az év végi ünnepek mindig próbára teszik az egészséges táplálkozás híveit, a tradicionális magyar konyha ünnepi fogásai ugyanis nem tartoznak a könnyen emészthető, zsír- és szénhidrátszegény ételek közé. Anélkül, hogy teljesen lemondanánk a karácsonyi finomságokról, ha mértéket tartunk, nem kell félnünk a következményektől.
  • 7 nap a kulináris élvezetek jegyében

    Az ősz beköszöntével ismét elindul az Országos étteremhét, ami immár a XI. alkalommal várja a minőségi gasztronómia kedvelőit. A 3300 forinttól kezdődő 3 fogásos menüsorokat 2016. október 10–16. között kóstolhatják meg az érdeklődők. Az őszi programban több mint 110 magyarországi közép- és felső kategóriás étterem vesz részt, amelyekbe már szeptember 21-től lehet előzetesen asztalt foglalni, kizárólag a www.etteremhet.hu weboldalon keresztül.
  • 2016 legjobb sörkorcsolyái

    Első ízben választotta ki a Sörszövetség Magyarország sörkorcsolyáit a láger, a búza és a barna sör kategóriákban. 49 pályázat közül öttagú szakmai zsűri választotta ki a legfinomabb sörkorcsolyákat. Az idei győztesek a toros derelye, a tepertős rétespogácsa és a lisztmentes csokoládétorta.
  • Sörgasztronómiai hét indul Budapesten

    Szeptember 23–29. között kilenc neves budapesti étteremben állítottak össze söröket különböző fogásokkal harmonikusan párosító étlapot kifejezetten azoknak, akik érdeklődnek a sörgasztronómia iránt.
  • Krak’n Town

    Szeptember 1-jén robbant be Budapest turisztikai és gasztronómiai kínálatába a Steampunk Saloon. A Krak’n Town ugyanis 300 négyzetméteren egyesíti a gasztronómia, a művészet és a szórakozás egységét.
  • A kecskesajtos Big MEKK lett Az év strandétele

    A Balatoni Kör által alapított Az év strandétele díjat idén a kecskesajtos-bazsalikomos Big MEKK nyerte. A badacsonyi Kishableány és a boglári Paletta specialitása egyszerre különleges, harmonikus, viszonylag könnyen elkészíthető és univerzális strandétel. Még azok is kedvelik, akik nem rajonganak a rántott sajtért és hasonlókért.
  • Keresik Magyarország sörkorcsolyáját

    Idén először hirdet pályázatot éttermek, vendéglátósok számára a sör világnapja alkalmából a Sörszövetség, amelynek célja, hogy megtalálja Magyarország sörkorcsolyáját. A szomszédos országokban a sör és gasztronómia kéz a kézben járnak, a szövetség szeretné, ha itthon is elkészíthetnénk azokat a kísérő falatokat, amelyek legjobban illenek kedvenc italunkhoz.
  • A balatoni halászlé titka

    A híres magyar halászlék – a szegedi, a bajai, a paksi, azaz a tiszai és a dunai halléfajták – mellett méltatlanul háttérbe szorul a balatoni, pedig legalább akkora hagyománya, kultúrája és receptúrája létezik.
Következő oldal »
Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2017 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum