Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. április 8., szerda, Dénes napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Alapanyagok, amelyek javíthatják az emésztést

  Összegyűjtöttük azokat az ételeket, amelyek amellett, hogy értékes táplálékot jelentenek testünk számára, az emésztési folyamatokat is hatékonyabbá teszik.
 • Győzelmek és kihívások járvány idején a Varga Pincészetnél

  A négy berlini arannyal már 13-ra növelte a Varga Pincészet idei évi nagy nemzetközi versenyeken elért aranyai számát. Újabb éves rekordra azonban nem lesz lehetőségük, mert a járvány miatt valószínűleg nem lesz több verseny. Jól alakult a pincészet értékesítése az év elején, de az év hátralevő részében a gasztronómiában nagy veszteségekre számítanak. Mindent megtettek, hogy biztosítsák a termeléshez szükséges anyagokat, de így is előre nem látható nehézségek merülhetnek fel, ha valamit külföldről kell még behozni.
 • Már szedik a medvehagymát a zalai erdőkben

  A medvehagyma – a hóvirág mellett – a kora tavaszi erdő egyik jellegzetes növénye. A vadfokhagymaként is ismert, jótékony hatású növény gyűjtési szezonja március végére, április elejére esik. A Zala megyei Obornak és Bocska között azonban idén már március első hétvégéjén elkezdték szedni sokak kedvencét. 
 • Kilencvenéves Magyarország legismertebb „medvéje”

  1925-ben Magyarországra is elhozta a világújdonságnak számító, úgynevezett dobozsajtot Stauffer Frigyes sajtkészítő mester. A kezdeti sikerek után a csomagolásra rákerült a készítő szülőhazájának címerállata, a svájci Bern kantonjának medvéje és így 1930-ban megszületett a minőségi nagy lyukú sajtból készülő Medve sajt. Pár évvel később már Európa és Amerika számos országába exportálták a terméket egészen az államosításig, ami teljesen újraírta annak történetét. A megszületésének 90. évfordulójára újra a régi, ikonikus külsőjét kapja vissza az egyik legsikeresebb magyar termék, a Medve sajt.
 • Ez nem pusztán rizs(a)…

  Idén február 15–19. között Stuttgart adott otthont a világ legrégebbi és legrangosabb kulináris megmérettetésének, ahol 5 földrész versenyzői mérték össze tudásukat.
 • Kismértékben csökkent az ásványvizes piac 2019-ben

  A hazai ásványvízgyártás egyik legfontosabb szereplője, a lajosmizsei Magyarvíz Kft. a 2019-es csökkenő piac ellenére ismét növelni tudta eladott palackjainak számát, árbevétele 7 százalékkal nőtt 2018-hoz képest, így elérte a 9,5 milliárd forintot. A vállalat egy év alatt összesen 257 millió palack vizet értékesített, ez összesen 378 millió liter. A Mizse – a család vize – továbbra is a vállalat legkedveltebb terméke, 115 millió darab fogyott belőle, a vállalat további márkatermékei a Primavera és a Zafír.
 • 10 élelmiszer, amit nem szabad a kutyának adni

  Az avokádóhéjtól a makadámdióig tíz olyan élelmiszer, amelyet nem szabad kutyáknak adni, mert súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak.
 • Valentin-nap – cukormentesen is édesen

  Az édes ízről és a cukorról nem kell lemondanunk egy romantikus Valentin-napi randevún sem –, ám a mértékletesség nagyon fontos. Ebben a gyümölcsök és az édesítőszerek lehetnek nagy segítségünkre. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) tanácsai a szerelmesek ünnepének közeledtével.
 • Hétvége a nosztalgia jegyében

  Hagyományos nagykunsági disznótorra várja az érdeklődőket február 15-én a kisújszállási Kumánia.
 • Budapest legújabb étterme a Tapassio

  A Bazilika mellett nyitott meg Budapest legújabb étterme, a Tapassio, ahol olasz–magyar–spanyol séfgárda állított össze különleges tapaskínálatot és remélik, hogy a „minifogásokkal” az egymással osztozás örömét is átadják a hozzájuk érkezőknek. A tapaskóstolásnál ugyanis kevés finomabb és szórakoztatóbb szokás létezik.
 • Klasszikus és mégis különleges ételt főzne karácsonyra?

  Kóstolt már káposztába töltött harcsát? Az idei ünnep újragondolt kedvence lehet ez a két megszokott karácsonyi ételt egyesítő ízletes fogás, amire a Michelin-kalauz által ajánlott ZONA étterem séfje hívta fel a figyelmünket.
 • Karácsonyi menü maradék nélkül

  Magyarországon mintegy 1,8 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik évente, jelentős része a háztartásokban. A karácsonyi időszakban az átlagosnál is több élelmiszer végzi a szemetesben. Nem csupán a sütés-főzéssel járó élelmiszer-hulladékok – például tojáshéj –, hanem sokszor a megmaradt készételek is a kukába kerülnek az ünnepek során. A Nébih Maradék nélkül programjának szakemberei összegyűjtötték azokat a praktikus, élelmiszer-feleslegeket megelőző tanácsokat, amelyek segítségével maradék nélkül „vészelhetjük át” a karácsonyt.
 • Készítsünk mentes mézeskalácsot!

  Egyre több családban nem eheti mindenki ugyanazt, sok embernek olyan menüt kell összeállítani, amely mentes valamitől.
 • Az országban nincs még egy ilyen nyakkendős gyorsétterem

  Hiánypótló egészséges gyorsétterem nyílt ősszel a budapesti Árkádban. A Yolo Bistro által kínált ételek közül a legtöbb diétába illeszthető, mégis finom, ráadásul olyan adagokat kínálnak, amitől biztosan jóllaknak a vendégek. Kiss Gábor, a vendéglátóhely séfje arról beszélt, látványkonyhában készítik el az ételeket, így mindenki a saját szemével is megbizonyosodhat róla, hogy friss alapanyagokkal dolgoznak.
 • 25 éves a Villány-siklósi Borút Egyesület

  Jeles eseményhez érkezett a Villány-siklósi Borút Egyesület. A szervezet fennállásának 25. jubileumát ünnepelte. Ez az évforduló egy jelentős mérföldkő az egyesület életében. Negyed évszázad, amiről érdemes megemlékezni, mert a villányi borvidéken valóban jelentőségteljes változásokat hozott a felölelt időszak.
 • Határon átívelő bortúrára invitálnak Bács-Kiskun borászai

  Másodjára is nagy sikerrel zajlott le a Bács-Kiskun megyei bormustra, ahol a vidék legkiválóbb borászai, pincészetei kaptak lehetőséget, hogy bemutassák a Duna–Tiszta közének legjobb borait. Idén is kóstoló és közönségszavazás döntötte el, hogy ezek közül melyik legyen a bormustra bora. A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotelben november 14-én megtartott rendezvényen egy jótékonysági borárverésre is sor került, amivel a licitálók a csángó gyerekek továbbtanulását támogatták.
 • Cabernet franc és terroir Villányban

  A villányi borvidék 2019-ben már ötödízben rendezi meg Villányban a cabernet franc-ok csúcstalálkozóját. A szakmai fórumot idén november 22-én tartják meg, amely ezúttal a Franc & Franc – Terroir, Vineyards & Vintages témaköröket járja körbe rangos hazai és külföldi szakértők előadásában. A rendezvényen természetesen nem marad el a szokásos top 12 bemutató sem a classicus, a premium és a super premium villányi cabernet franc borokból. A fórum egyik különlegesnek ígérkező élménye a muzeális villányi franc-ok kóstolója lesz.
 • Egész sertés sütése a barbecue új dimenziója

  Az egész sertés, vagyis a whole hog* bbq igazi különlegességnek számít Magyarországon, hiszen kevés magyar bbq-formáció próbálkozott meg a nagyközönség előtt ezzel az igen nehéz műfajjal.
 • Magyar bonbont választottak világelsőnek Londonban

  A világ elsőrangú, legnagyobb elismeréssel járó londoni székhelyű gasztronómiai világversenyén, a Great Taste Awards 2019-en egy magyar kézműves csokoládémanufaktúrában készült praliné nyerte el a Great taste három aranycsillagát. A díjazott bonbont előállító Sweetic Csokoládé Manufaktúra ezzel az elismeréssel a világ élvonalbeli csokoládékészítői közé került be.
 • Magyarország nyerte a legtöbb nagy aranyat Brüsszelben

  Szép magyar sikereket hozott a brüsszeli 2019-es Monde Selection-borverseny. A komoly hagyományokkal rendelkező borviadalon idén 28 ország indult, és a nyilvánosságra hozott eredménylista szerint a versenyen eddig soha nem látott magyar sikerek születtek. Az összesen 7 kiadott nagy aranyból 3 magyar kézbe került, a fennmaradó 4-en négy ország pincészetei osztoztak. Az idei megmérettetés legsikeresebb szereplője az 1993-ban alapított Varga Pincészet, két nagy arany- és egy aranyéremmel. Szintén nagy aranyat kapott még a Pannon Tokaj Kft. is. A brüsszeli világversenyt 1961 óta rendezik meg.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum