December közepén zárul az Accent szakácsverseny – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2016. augusztus 10., szerda, Lőrinc napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

December közepén zárul az Accent szakácsverseny

Megjelent: Itthon Otthon van, 2013. december
A Tisza-tó mellett fekvő Tiszafüred csodálatos természeti környezete és a közeli Hortobágyi Nemzeti Park miatt népszerű turistacélpont. A település másik nagy kincse a termálvíz. A gyógyvízre épült termálfürdő 39 °C-os alkáli hidrogénkarbonátos vize kiválóan alkalmas a különböző mozgásszervi és reumatikus betegségek kezelésére, de sokan csak a pihenés és kikapcsolódás miatt látogatják a medencéket.

December 13-án a kisváros szállodája, a Tisza Balneum Thermal Hotel falai között ér véget az I. Accent szakácsverseny országos rendezvénysorozata.  A négyfordulós versengés során a szállodalánc szakácsai mérik össze tehetségüket.

A verseny korábbi színhelyein, Tarcalon, Bükfürdőn és Mezőkövesden is rendkívül színvonalas produkciókat, kiemelkedő minőségű ételkülönlegességeket bírálhatott a szigorú szakmai zsűri, olyan előre meghatározott témákban, mint a mangalica-, a kacsa- és a halételek változatos elkészítése és tálalása.

A sorozat állása és az egyes fordulók során megszerzett pontszámok a vetélkedés végéig rejtve maradnak, csak a decemberi záróeseményen kerülnek kihirdetésre – a győztes személyével együtt. A dobogó legfelső fokára fellépő szakácsot a hotelcsoport benevezi a rangos hazai séfverseny, a „Hagyomány és evolúció” megmérettetésére, támogatja a felkészülésben és az eredményes szereplésben.

A pillanatnyi állásról csak annyit tájékoztatást adott a zsűri, hogy rendkívül szoros a verseny, így az utolsó fordulóban izgalmas pillanatok várnak a versenyzőkre és bírálókra egyaránt. A záró epizód különlegességét tovább emeli, hogy az utolsó felvonást a szervezők nyílt eseménnyé tették. A Tisza Balneum Thermal Hotel vendégei exkluzív gálavacsora keretein belül válhatnak a részeseivé a gasztronómiai élménynek.

A szűk hét múlva megrendezésre kerülő Accent szakácsverseny utolsó, tiszafüredi állomásán kiderül, hogy ki volt az a séf, aki az egész éven átívelő sorozaton a legjobb teljesítményt nyújtotta, azaz ki volt 2013 legjobb Accent-szakácsa.

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2016 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum