Zene és nyaralás a javából – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2016. augusztus 10., szerda, Lőrinc napja van.

Rovatok

Régiók

Zene és nyaralás a javából

Június 14–18.: 11. Hegyalja Fesztivál

Megjelent: Itthon Otthon Van, 2010. április

A nyári alkony a Tisza partján önmagában is nagyszerű program, de ha ehhez még olyan legendás formációk társulnak, mint a Motörhead vagy a Tátrai Band, akkor már szinte tökéletes a pillanat. Alanyi jogon járó tokaji aszúról nem gondoskodtak a szervezők, zenei csemegékről viszont annál inkább!


A

Hegyalja Fesztivál igazi különlegesség a magyarországi fesztiválok sorában: nincs még egy ilyen zenés találkozó Kelet-Magyarországon. A tavaly tizedik születésnapját ünneplő nagy nyári bulira több mint 70 ezren látogattak el, Tokaj és Rakamaz között az idén is négy napon át dübörög majd a Hegy’. Az idei fesztivál gitárzene-imádó lakói Lemmy Klimster legendás bandája, a sebes rockzenét játszó Motörhead mellett extrém metált is hallgathatnak, amikor a svéd Meshuggah lép a deszkákra. Izgalmas pillanat lesz, amikor a színpadon hegedűket eresztenek össze gitárokkal a dán Epica muzsikusai.

De nemcsak a gitárzenék szerelmesei találják meg számításukat a Hegyalja Fesztiválon: Roots Manuva zenéjével a nagyvárosok legjobb pillanatainak lenyomatát hozza el a Tisza partjára. A nu-jazzt játszó The Herbaliser rafinált hangzásvilága szintén különleges élményt ígér a kötelező pohár tokaji bor mellé. A Hegy’ legnagyobb durranása idén sokaknak a Groove Armada koncertje lesz. A londoni duó kiváló zenészekkel társulva teljes csapattá alakul, hogy először adjon Magyarországon tegész estét betöltő, nagyszínpadi koncertet.

A hazai zenei élet élvonala évek óta a Hegyaljára települ, hiszen a tokaji feszt’ a legjobb terep ahhoz, hogy a zenészek találkozzanak az ország minden szegletéből érkező rajongókkal. Tavaly Ákos kihagyta a Hegyalját, de az új albumot elhozza idén a fesztiválra, ahogy – többek között – a The Kollin, a Belga és Péterfy Bori is új albumokkal érkezik. Nehéz válogatni a Hegyalján fellépők népes listájáról: a Quimbyt, a Kispál és a Borzot, a Kiscsillagot nem hagyhatjuk ki, ahogy a Neót, az Irie Maffiát és a Colorstart sem. A Csík zenekar, a Budapest Bár, a Barabás Lőrinc Eklektric a legvájtfülűbb fesztiválozók arcára is mosolyt csal… Ha délután sikerül elkapnunk kedvenc írónkat, költőnket egy jóízű beszélgetésen a gulyás mellett, akkor este irány a Tátrai Band koncertje, a legendás csapat idén nyáron csak Tokajban lép fel.

Program, szállás, jegyek: www.hegyaljafesztival.hu

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2016 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum