Tisza-tó a vízisportok és a strandolók paradicsoma – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2016. augusztus 10., szerda, Lőrinc napja van.

Rovatok

Régiók

Tisza-tó a vízisportok és a strandolók paradicsoma

Jet-ski, vitorlás, banán, bob és vízisí

Megjelent: Itthon Otthon Van, 2010. június

A Tisza-tó abádszalóki öble az idén nyáron is a motoros vízisportok paradicsoma. Természetes tavon Európában egyedül itt lehet a vizen száguldozni, 14 négyzetkilométernyi pálya áll a jet-skizők, vízisizők rendelkezésére. A strandolni vágyók is megtalálják a kedvükre való partot.


E

urópában egyedül a Tisza-tavon megengedett a benzinüzemű motoros vízi járművek használata, ezért évek óta ide sereglenek azok, akik adrenalinszintjüket legszívesebben az extrém vízisportoknak hódolva szeretik emelni. A Tisza-tónál ugyanis szinte mindent lehet, amihez hajócsavarra vagy vízsugárhajtásra van szükség. A jet-skizésnek egyetlen feltétele, hogy a bátor jelentkező betöltse a 16. évét. A hatalmas pályán való száguldozáshoz különböző méretű és teljesítményű jet-skiket lehet bérelni, attól függően, kezdő vagy haladó szintű a tudásunk. Nagy élvezet a tízszemélyes vízibanán is, amelyen ha nem kapaszkodunk eléggé, a vízben kötünk ki… (Gyerekeknek borulásmentes menetet ígérnek a banán vezetői.) A sebesség megszállottjainak a vízibob (tube) kipróbálása ajánlott, hatalmasakat lehet vele pattanni a hullámokon! Hódolhatnak kedvenc sportjuknak a vízisízők és a wakeboardosok is, sőt a helyszínen oktatás is igénybe vehető.

Pezsgő a strandélet, napközben homokfoci, strandröplabda, vidámpark, éjszaka pedig igazi beach-hangulat, amelyről az Abádszalóki nyár rendezvénysorozat gondoskodik, diszkók, koncertek, szórakoztató programok váltják egymást.

Strandolás céljából érdemes Tiszafüredre ellátogatni, a Tisza medrére épült szabad vízi strandra ingyenes a belépés, csak a parkolásért kell fizetni és két csónakkikötő is várja a csónakázni vágyókat. Kisebb gyerekekkel a lassan mélyülő, gyorsan felmelegedő vizű poroszlói strand az ideális, a Tisza-tavi vízi sétány és a csónakkikötők szomszédságában található. Kiskörén, a kemping szomszédságában, hatalmas füves területen lévő strandot szintén a gyerekesek számára ajánljuk. Sarudon a strand az ifjúsági tábor mellett található, s túraközpontként is számos programot kínál. Tiszanána álompartján pedig napozószigetek, kis kompok, ösvények, öltözők és büfé várja a vendégeket. További információ: www.tiszatoinfo.hu,www.szalok.hu

 

Sárkányhajók és kajakok a Holt-Tiszán

Július 24-én és 25-én ismét rangos sporteseménynek ad otthont Tiszafüred. Kajakok és sárkányhajók népesítik be a füredi Holt-Tiszát, hogy versenyre keljenek a Tisza-tó fővárosa kupáért. A résztvevők az első napon kajakban 2000 méteren, a sárkányhajók húsz evezősből, egy kormányosból és egy dobosból álló legénységei pedig ezer méteren mérhetik össze tudásukat, ügyességüket. A kajakversenyeken a Kajak-Kenu Szövetség igazolt versenyzői vehetnek részt, a versenykiírásnak megfelelően diák és felnőtt korosztályban. A sárkányhajóversenyen amatőrök csapatai is indulhatnak. További információ: www.tiszafuredkajak.hu

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2016 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum