Tiszaújváros neve összeforrt a triatlonnal – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2016. augusztus 11., csütörtök, Zsuzsanna napja van.

Rovatok

Régiók

Tiszaújváros neve összeforrt a triatlonnal

Triatlon és túratippek

Megjelent: Itthon Otthon Van, 2010. július

Tiszaújvárosban a triatlon-világkupán és a kiskörei Triatlon Fesztiválon profik és amatőr sportolók kelnek versenyre. A számos izgalmas kísérőrendezvény megtekintése mellett nagyszerű gyalogos, kerékpáros és csónakos kirándulásokat is tehetünk a környéken.


A Tisza-tavi túraközpont-hálózat tagjai az aktív elfoglaltságot kereső turisták biztos támaszai. Idén már nordic walking túrabotokat és távcsöveket is kölcsönözhetünk a szolgáltatóknál, illetve a már megszokott túraeszközök – minden korosztálynak megfelelő kerékpárok és csónakok –, valamint képzett túravezetők segítik a Tisza-tavi „túratriatlont”.

Poroszlón, a gátoldalban kerékpáros pihenőpont, információs állomás és parkoló épül. Az új komplexum fontos bázis lesz a Tisza-tavi kerékpáros turizmusnak. Kölcsönözhetünk majd biciklit, lesz szerviz, illetve minden fontos információt begyűjthetünk a térség túraútvonalairól.

A sok mozgás után jól esik a pihenés és a strandolás. A Tisza-tó körül tiszta vizű strandok és számos wellness-szálloda nyújt lehetőséget a nyugodt regenerálódásra. Berekfürdőn és Tiszaújvárosban a gyógy- és termálvizeket ajánljuk pihenésképpen, Kiskörén és Abádszalókon a nyári programok mellett a homokos strandokat. Tiszafüreden és Poroszlón a madármegfigyeléssel egybekötött csónak- és hajókirándulásokon, illetve a tündérfátyolmezők között tett kenutúrákon szerezhetünk felejthetetlen nyári élményeket. További információ: www.tiszatoinfo.hu

 

Sportesemények

Július 17.: XXV. Triatlon Fesztivál – www.kiskore.hu, www.program.kiskore.hu

Július 31.–augusztus 8.: X. triatlon-világkupa és nagyhét – Tiszaújváros mindenkit megmozgat, hiszen a számos komoly és kevésbé komoly sportverseny mellett szórakoztató programok, koncertek sora várja a vendégeket. A mozgalmas hét csúcspontja az utolsó nap, amikor az ITU triatlon-világkupafutam zajlik a városban. A legnagyobb sportcsillagok évről évre visszatérnek ide, még izgalmasabbá téve az emberpróbáló verseny küzdelmeit. http://tvkmalitriatlon.hu

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2016 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum