A sportversenyek után vár az Abádszalóki nyár – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2016. augusztus 11., csütörtök, Zsuzsanna napja van.

Rovatok

Régiók

A sportversenyek után vár az Abádszalóki nyár

Mozduljunk rá a Tisza-tóra!

Megjelent: Itthon Otthon Van, 2010. július

A Tisza-tó-átúszóverseny augusztus 7-én remek alkalom a bemelegítésre. A két kilométeres táv teljesítése után minden versenyző frissítőt és pólót kap ajándékba. A győztesek medállal és kupával, no meg egy gyenge izomlázzal lesznek gazdagabbak.


Aki mélyebb vizekre evezne, annak az augusztus 8-i tájékozódási kenutúraversenyt ajánljuk. A csapatoknak nyolc tájékozódási pontot kell megkeresniük térkép segítségével a legrövidebb idő alatt, miközben bebarangolják az Abádszalóki-öböl területét, megismerik a Tisza árterének rejtelmeit, gazdag növény- és állatvilágát. Nevezni a verseny rajtjáig délelőtt 9 óráig a túravezetőnél, valamint a helyszínen lehet.

A sok vizes élmény után, folytathatjuk a parton! Az abádszalóki strand homokpályáján csaknem tíz éve tartanak strandröplabdatornákat. Az augusztus 7–8-i, valamint a 14–15-i versenyeken női és férfi csapatok egyaránt indulhatnak. Július 31. és augusztus 8. között tizenegyedik alkalommal rendezik meg a triatlon-világkupát és -nagyhetet Tiszaújvárosban.

 

A település neve mára összeforrt a triatlonnal, az augusztusi ITU triatlon-világkupával. A nagy versenyt megelőző triatlonnagyhét azonban azokat is idevonzza, akik „csupán” szeretnének eltölteni pár napot kellemes környezetben, kipróbálni magukat egy-két sportversenyen, megmozgatni az irodában elgémberedett végtagjaikat, s a végén egy jót mulatni egy koncerten, vagy lazítani a barátokkal a fűben.

A céllövöldéknek is megvan a maga varázsa, de a történelmi íjászkodás mégis csak igényesebb szórakozást kínál. A tiszafüredi III. Nap-éjegyenlőség elnevezésű országos hagyományőrző örömíjász-viadalra (szeptember 19.) mindenki nevezhet, akik pusztai nomádíjjal, favesszőkkel rendelkezik. Akinek van történelmi viselete, mindenképp abban érkezzen!

 

A versenyek után jöhet a jól megérdemelt pihenés. Az Abádszalóki nyár progamjai közül mindenki talál kedvére valót. Augusztus 6-án este Hadházi László és Felméri Péter lép a Dumaszínház porondjára, 28-án pedig Kovács András Péter és Benk Dénes hasizomfejlesztő sztorijait hallgathatjuk. Augusztus 20–22. között a XIX. Szalóki Népi és Sportjátékok Nemzetközi Fesztiválján eldől, hogy ki a legény a gáton. Az augusztusi zenefelelős az Edda, a Kárpátia, Fenyő Miklós, Rúzsa Magdi és a V-tech lesz.

 

Linkajánló

www.abadszalok.hu

www.tie.atw.hu

www.tvkmalitriatlon.hu

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2016 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum