Kalandok az ártérben, Robin Hód nyomában – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2016. augusztus 11., csütörtök, Zsuzsanna napja van.

Rovatok

Régiók

Kalandok az ártérben, Robin Hód nyomában

Megjelent: Itthon Otthon van, 2011. július
Tiszafüreden, a Tisza-tó vadregényes szigetén, festői környezetben megnyílt Magyarország első ártéri kalandparkja. A Robin Kalandsziget kicsiknek-nagyoknak, egyéni és csoportos látogatóknak egész napos szórakozási lehetőséget kínál.

A különleges, kalandos vagy extrém kikapcsolódásra vágyók próbára tehetik ügyességüket az adrenalinnövelő kerékpáros triálpályán, a különböző nehézségi szintű erdei kötélpályákon vagy az olyan egyedülálló vízi attrakciókon, mint a water walker, a vízicsopper és a vízikenguru. A bátrabbak zorbban, azaz hatalmas, átlátszó gumigömb belsejében száguldhatnak a dombon lefelé. A számháború- és a minigolfpálya, a húzódzkodó- és a fekvenyomó pad további lehetőséget kínál a mozgás szerelmeseinek.
A 140 élményelemet számláló komplexum egyik fő attrakciója a 15 méter magas, nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas kültéri mászófal. A kalandot keresők a fal tetején megépített kilátóból gyönyörködhetnek a Tisza-tó állat- és növényvilágában, majd 300, illetve 400 méter hosszú drótkötélcsúszdán ereszkedhetnek le onnan.
A vadregényes Császlód-sziget belsejét védő töltés tetején erdei tornapálya húzódik, a fák lombkorona szintjén magaslati kötélpályás tanösvény épült. A sziget változatos növénytársulásai között két kilométer hosszú pallóút kanyarog, amelyen végigsétálva a házigazda, Robin Hód rágásnyomait is szemügyre vehetjük a fák törzsén. A kalandsziget kompjárattal és motoros csónakokkal közelíthető meg.
A 250 millió forint összértékű beruházás 50 százalékos támogatással valósult meg az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2016 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum