Nyitott portákkal várják a látogatókat a Zala völgyében – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2021. szeptember 24., péntek, Gellért napja van.

Rovatok

Régiók

Nyitott portákkal várják a látogatókat a Zala völgyében

2021. július 30.–augusztus 8.

Megjelent: Itthon Otthon van, 2021. július
Tizenhat portán csaknem harminc programmal várják a Zala-völgyében a helyi termelők és az agroturisztikai szolgáltatók a látogatókat július 30. és augusztus 8. között.

A Zalai-dombság több mint tíz településén nyitják meg a gazdaságok kapuit a látogatók előtt. A Nyitott porták éjszakái elnevezésű programsorozatot 2019-ben rendezték meg először. A program lehetőséget ad arra, hogy bemutassák a hagyományos gazdálkodás tradícióit, a termékek előállításának folyamatát, a látogatók pedig közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek arról, hogy mitől különleges a helyi termék. Nyitott portának lenni együttműködéssel könnyebb, közös honlappal, egymás ajánlásával nagyobb sikereket lehet elérni. A Nyitott porták éjszakáin a vendégek természetközeli, egészséges környezetben, bensőséges hangulatban tölthetnek el két hétvégét. A látogatókat gasztronómiai kínálattal, ismeretterjesztő, valamint rekreációs programokkal várják és akár szállást is biztosítanak számukra. Lesz többek közt távirányítós fűnyírótraktoros bemutató, lehetőség nyílik pónilovaglásra, íjászatra és számos túrát is szerveznek. A vendégek ezen kívül a pincetúrákon a szőlőhegyeken pincészetekben is megkóstolhatják a Zala-völgye legfinomabb borait. A kisgörbői hegyi portán hideg pálinkakoktéllal, Döbröcén szezonális gyógynövényből készült szörppel kínálják a vendégeket, akik a gazdaságok munkájába is bekapcsolódhatnak. A zalaszentgróti vegyszermentes kertben a házigazdával közösen főzhetnek lecsót, a szőlőhegyi pince kerti borozójában kemencében sütik majd ropogósra a pecsenyét, a zalaszentlászlói kistermelői gazdaságban disznótoros vacsora készül. A Mézespatkó Alkotóműhelyben a különlegességnek számító zalai cukorperec elkészítését is megtanulhatják a gasztronómia iránt érdeklődők. A zalaszentgróti családi méhészetben a magukra öltött védőruhában akár a kaptárokig is elsétálhatnak a látogatók, a méhész pedig bemutatja, hogyan készül a Zalai-dombság egyik kedvelt kincse, a méz. Zalaszentlászló határában a gyógynövények völgyében többek közt a biogazdálkodásról, valamint a hagyományos népi gyógyászati készítményekről szerezhetnek ismereteket a résztvevők. A Csáford-völgyi Natúrponton az adalékmentes, természetes tartósítási eljárásokat mutatják be. A vendégek – családok és baráti társaságok – több portára is ellátogathatnak, de egy-egy gazdaság többórás programja is bőséges élményt nyújt. A meghirdetett programokon előzetes bejelentkezés után tíz-harminc vendéget tudnak fogadni a gazdaságok. Forrás: turizmus.com.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2021 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum