Sikeres pezsgőfajták a 4. Pezsgőkonferencián – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. október 3., hétfő, Helga napja van.

Rovatok

Régiók

Sikeres pezsgőfajták a 4. Pezsgőkonferencián

Megjelent: Itthon Otthon van, 2022. augusztus
A Pezsgőkonferencia évről évre egy-egy fő téma köré építi tematikáját, amelyen keresztül a legértékesebb hazai és nemzetközi példákat, jó gyakorlatokat kívánja bemutatni. A negyedik konferencia a „Sikeres pezsgőfajták a világban” címmel ígér nagyszerű előadásokat, masterclassokat és kóstolókat a crémant-tól a pét-natig, a proseccótól a caváig és a pezsgős koktélokig szeptember 1-re.  

Az etyeki Pezsgőkonferencia a kezdetektől kóstolóközpontú esemény volt és a szervezők mindig külön figyelmet fordítottak arra, hogy mind a szakma képviselői, a szőlészek-borászok, a pezsgőkészítők és -kereskedők, tehát a profik, mind pedig a pezsgőrajongó lelkes amatőrök is megtalálják a számításukat az eseményen. Érdekes és érthető előadásokat hallhattunk az eddigi években is a legjobb hazai pezsgőtermelőktől és a világ abszolút élvonalába tartozó pezsgőházak csúcsvezetőitől Deutztól Ferrariig és Bruno Paillard-tól kezdve Ruinarton keresztül a Bollingerig. A 2022-es konferencián sem lesz ok panaszra, amikor is a világ legsikeresebb pezsgőfajtáit járják majd körbe a szervezők. Joan Vendrelltől (Vendrell Olivella – Mas Gomà) megtudhatjuk, hogy milyen irányba változik a cava világa, Elzászból pedig a méltán híres crémant-t ismerhetjük meg. Két rendkívül izgalmasnak ígérkező (kóstolókkal egybekötött) masterclass is lesz: Reimsből a Champagne Palmer & Cotól Arthur Camut érkezik majd, Kelemen András (Bortársaság, Borsuli) jóvoltából pedig a proseccóról tudhatunk meg mindent. Giorgio Delgrosso (az OIV vezető statisztikusa) világpiaci pezsgőértékesítésről szóló előadása pedig egyszerűen minden szakmabelinek nélkülözhetetlen információforrás. Külön várjuk a néhány éve „A jövő borásza” címet elnyert Homoky Dorka előadását a pét-nat-ról, és Rédli Ádám (head bartender, Múzsa bár) prezentációját a pezsgős koktélokról. A kerek asztal keretein belül pedig igazi nagyágyúk „csapnak majd össze”. A kiemelt kóstolók mellett a konferencia másik fő jellegzetessége a Pezsgőünnep. A szakmai program zárása után ugyanis a szervezők „nem engedik el a vendégek kezét”, hanem egy minifieszta keretein belül mutatják meg a buborékos italok igazi varázsát: lesz vezetett champagne- és pezsgőkóstoló, amelyhez csúcsgasztronómiai remekeket kínálnak, mindezt fantasztikus élőzene kíséretében; a szabad programhoz pedig az openbarba a hazai és a nemzetközi pezsgővilág remekeit ígérik a rendezők. A részletes program megtalálható az esemény weblapján, amelyet érdemes végigböngészni, hiszen valóban kihagyhatatlannak tűnik a negyedik etyeki Pezsgőkonferencia szeptember 1-én.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum