Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. november 29., kedd, Taksony napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Hírek

„Opera kell mindenhova” – vélekedik Molnár Levente, a Magyar Állami Operaház Liszt Ferenc-díjas operaénekese. A Tisza-tó partján idén 4 nap alatt 380 művész hozza közelebb a természetet, a kultúrát, a gasztronómiát, a sportot és a zenét egymáshoz Magyarország legegyedibb fesztiválján, a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválon.
Idén július 26-a és 29-e között kerül megrendezésre a Tisza-tavi Fesztivál, ami egy exkluzív élményeket nyújtó, minőségi zenei fesztivál. Az esemény 4 napján 4 különböző típusú programot kínál résztvevőinek. Míg az első nap még a gasztronómiai élvezetek kerülnek előtérbe Kodály Zoltán megidézésével, addig a későbbiekben lehetőség van körbebiciklizni, majd hajóval körbejárni a Tisza-tavat, miközben számos koncert alatt kerülnek közelebb az emberek a népzenéhez, a klasszikus zenéhez és az operához.
A fesztivál egyedisége, hogy a sportot és a zenei kultúrát emeli egymás mellé, melyre tökéletes példa, hogy a fesztivál szombati napján a tó körbebiciklizése közben 10 mini koncertmegállón hallgathatnak egyedi és sokféle művészt a résztvevők.
A fesztivál legnagyobb fő előadására egy teljesen egyedi produkcióval készül az ExperiDance, számolt be Román Sándor a társulat művészeti vezetője. A tiszafüredi Morotva félszigeti előadás alkalmával a „Nostradamus: világok vándora” című darab különlegességekkel fog kiegészülni: Miklósa Erika és Molnár Levente operaénekesek, valamint a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus is kiveszi a részét az előadásból.
Nem csak az Experidance készült különleges előadással. Horgas Eszter már tavaly is a fesztivál fellépői között volt, idén pedig nem egyedül tér vissza: Falusi Mariann, a Pa-Dö-Dö énekese is vele tart. A fuvolaszó és a dzsessz találkozása pedig világslágerek formáját önti majd fel a Tisza-tó partján kettejük előadásában.
A 4 napos fesztivál alatt önálló művészek, művészi csoportok, kamarakórusok, zenekarok, táncegyüttesek is fellépnek, bizonyítva, hogy a természet és a sport mellett a kultúrának is komoly szerepe van a kikapcsolódásban.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum