Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. október 3., hétfő, Helga napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Cégek és házaspárok is gyarapították a Folly Arborétum örökbefogadóinak sorát

  A „Fogadj örökbe egy Folly-fát!” kampány immár hagyománnyá vált örökbefogadói napját tartották meg szeptember 24-én a badacsonyörsi Folly Arborétumban.
 • Több szakmai szervezet is elismerésekkel jutalmazta a hévízi marketingmunkát

  5 nap alatt, összesen 4 díjat nyert a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. és Hévíz az ország két prominens turisztikai marketinggáláján.
 • A Micro-Folie mobilmúzeum a Tranzitra is leköltözött

  Osztatlan sikert aratott a Micro-Folie mobilmúzeum digitális kiállítása a Kommentár Alapítvány rendezvényén, a Tranzit nyári szabadegyetemen Tihanyban.
 • Balatorium – ökológiai-kulturális hétvége Tihanyban és Örvényesen

  Hogy néznek ki az algatenyészetek mikroszkóp alatt? Milyen az ideális strand? Hogyan járulnak hozzá az édesvízi kisrákok a vízminőség védelméhez? Hogyan hathat vissza a balatoni táj az emberre? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ Tihanyban és Örvényesen a Balatorium ökológiai-kulturális hétvégéjén augusztus 26–28. között. 
 • A balatoni tűzijátékok listája 2022-ben

  Idén szerencsére nem maradnak el a népszerű augusztus 20-i programok és az eget festő fényjátékok. Pontosan hol, mikor lövik fel a tűzijátékokat?
 • Garten Balaton 2022

  Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Balaton északi partjának immár négy településén a Garten Balaton Kortárs Művészeti Fesztivál. A tíznapos kiállítás- és rendezvényfolyam a kortárs képző- és fotóművészet köré szerveződik. Lovas, Felsőörs, Csopak és Alsóörs kiállítóhelyein és szabadtéri helyszínein 7 kiállítás és közel 40 program közül válogathatnak a vizuális művészetek szerelmesei augusztus 5. és 14. között.
 • Tíz éve jelentkezik ingyenes programjaival az OperaFüred

  Bizet, Offenbach, Erkel és Johann Strauss népszerű műveinek részleteivel várja a közönséget a 197. Anna-bál alkalmából a Magyar Állami Operaház. 2022. július 21. és 23. között a balatonfüredi Gyógy téren idén is a megszokott ingyenes programok – énekkari koncert, operagála – szerepelnek a kínálatban, míg a bál nyitótáncait ezúttal is a Magyar Nemzeti Balett művészei mutatják be.
 • A Folly 2022-ben is elnyerte a Családbarát munkahely és szolgáltatóhely tanúsítóvédjegyet

  2020 után idén újra átvehette a Folly Arborétum és Borászat a Családbarát Magyarország Központ által kiállított Családbarát munkahely és családbarát szolgáltatóhely tanúsítóvédjegyet. A minősítést azok a szolgáltató és munkahelyek kaphatják meg, akik elkötelezettek a családbarát szemléletű működésmód iránt.
 • Hogy került egy üveg szörp Botticelli világhírű festményére?

  A Folly Arborétum szörpcsaládjának legújabb tagját, a Spring fantázianevet viselő tavaszias, fűszeres ízvilágú szörpöt az egyik legizgalmasabb művészeti forradalom alkotásaival vezették be.
 • Strandmisét tartanak Tihanyban

  Balaton-parti zenés istentiszteletet tart Tihanyban az Ökumenikus Egyház június 26-án 10 órától. A közvetlenül a vízparton tartott szertartáson a Shygys énekese, Gajdos Attila is részt vesz a gospelkórus tagjaként. A rendhagyó „strandmise” során igét hirdet Tóth Mihály diakónus, az Ökumenikus Egyház lelkésze.
 • „A Balaton-felvidék egészen más, mint aminek elsőre látszik…”

  A Balaton-felvidék helyi közösségeit és jövőformáló kezdeményezéseit átfogó kutatással térképezte fel a TÁJTÉKA a Balaton-felvidéken. A jól bevált gyakorlatokat kereső izgalmas kutatási anyag első eredményeit már az ősszel olvashatjuk.
 • A szigligeti várudvar új kulturális és gasztroközpont a Balatonnál

  Egy szinttel a Balaton felett: új kulturális és gasztronómiai központtal gazdagodik a Balaton programkínálata. A szigligeti várudvar június 17–19. között a Várudvar Fesztivállal indítja a nyári szezont, többek között olyan fellépőkkel, mint a Follow The Flow, a Carson Coma, a Fran Palermo, a Tudósok és a Honey Beast. A fesztivált követően a nyár minden hétvégéje tartogat majd izgalmas élményeket: többek között lesz Tankcsapda-, Zorán-, Wellhello- és Budapest Bár-koncert, a Centrál Színház Házassági leckék 1. és 2. című előadásai Stohl Andrással, Kovács Patríciával, Balsai Mónival és Schmied Zoltánnal, valamint a Rezes Judit–Szabó Győző házaspár, Csányi Sándor, Pokorni Lia és Thuróczy Szabolcs önálló estjei. Mindezeket a Balaton egyik legszebb kilátása, egyetlen vára, kifinomult ízek és barátságos környezet teszi még emlékezetesebbé.
 • Hevizibivaly duatlon 2.0

  A 2021-es verseny sikere és a versenyzők őszinte lelkesedése megerősítette a szervezőket abban, hogy ezt követően, hacsak tehetik, minden évben a télies időszakban újra és újra meghirdessék ezt a különleges megmérettetést. Ezért a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. szervezésében 2022-ben újra megrendezésre kerül a tavaly nagy sikert aratott Hevizibivaly duatlonverseny.
 • Még kényelmesebben felfedezhető bringával a Balaton térsége

  Közel 300 kilométer összefüggő, kitáblázott kerékpárút-hálózattal és széles szolgáltatási kínálattal várják a szabadidejükben két keréken túrázókat a Nyugat-Balaton térségébe.
 • Balatorium a VEB2023 EKF ökológiai-kulturális programja

  A 2023. évi Európa kulturális fővárosa (EKF) program bemutatta Balatorium nevű eseménysorozatát, amely az ország és Közép-Európa legnagyobb tavát érő ökológiai kihívásokat kívánja rendhagyó módon összművészeti, valamint edukációs eszközökkel bemutatni és tudatosítani. Az EKF célja, hogy a következő másfél évben a kultúra és a tudomány eszközeivel egy hosszú távon fenntartható összefogás alapjait sikerüljön lerakni a Balaton és környező táj érdekében.
 • 2022-ben ismét Balatoni borok versenye

  A Balatoni borok versenye 2021-ben új fejezethez érkezett: a Balatoni Szövetség megújult formában rendezte meg a Balaton borrégió egyik legrangosabb szakmai eseményét a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa programmal együttműködésben. Idén az együttműködés folytatódik, hamarosan újra együtt kóstolhatóak a hat borvidék legjobb borai.
 • Tihanyban az ókor óta gyógyító erők munkálkodnak

  Kevesen tudják, de Tihany történelmi múltja jóval messzebbre nyúlik vissza, mint amennyit az iskolában tanultunk róla – derül ki egy most megjelent könyvből. Magyarország egyik legszebb települését az ókorban kelták, majd rómaiak lakták, akik nem egy természeti jelenségnek tulajdonítottak gyógyító erőt. A legcsodálatosabb pedig, hogy ezekre a helyszínekre a mai napig ellátogathatunk.
 • X. Boldog Békeidők Fesztivál Hévízen

  Ragyogó napsütés, fergeteges hangulat, csodás ruhák és táncba hívó koncertek jellemezték április utolsó szombatján a 10. jubileumi Boldog Békeidők Hévíze Fesztivált.
 • Kecskekörömünnep

  Hagyományok, visszhang és legenda – ez jellemzi évről évre a szezonnyitó eseményt, melynek a Balatonba nyúló település ad otthont. A Tihanyi-félsziget maga is csodás úti cél, így ideális helyszíne ennek a fergeteges, ízekben gazdag rendezvénynek.
 • Bort választott Hévíz

  Kiderült melyik pincészet bora viseli egy éven keresztül a 2022-es város bora címet. A Hévíz Turisztikai Egyesület szervezésében immáron harmadik alkalommal került kiválasztásra megújult tematika szerint a címet viselő bor.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum