Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. október 3., hétfő, Helga napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Tuning és Retro Fesztivál

  Tuningautók, szupersportautók és oldtimergyöngyszemek együtt kerülnek bemutatásra a Magyar Vasúttörténeti Parkban.
 • Mínima néven nyitott új mediterrán bisztró a Belgrád rakparton

  Akár langusztát is rendelhetünk zellersztéken a Mínima Bistróban, a már kultikus Dionysos Taverna alapítójának új éttermében. A mediterrán ihletésű ízeket gourmet-tálalásban, mégis megfizethető árakon kínálják.
 • Heted7Dalok

  A magyar népmese napján jelentették be: 2023 novemberében Heted7Dalok címmel nagyszabású színpadi produkciót mutatnak be a Papp László Sportarénában. Az ötletgazda és rendező Szabó Simon színművész, aki ismert előadókkal dolgozik gyerekkora kedvenc meséinek újragondolásán.
 • Magyar üvegművészek tárlata nyílik a Szent István-bazilikában

  A Magyar Üvegművészeti Társaság (MÜT) öt év kényszerszünet után idén negyedik alkalommal rendezi meg nagy csoportos kiállítását, a HUGLASS-t. A hatvan művész alkotását bemutató tárlatot október 4-én 19 órakor nyitják meg Budapesten a Szent István-bazilika kupolájában található Lovagteremben, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. A különleges válogatás november 7-ig tekinthető meg a Szent István-bazilika kilátójába váltott belépőjeggyel.
 • Játékarchitektúrák – Majercsik Krisztina, Kelle Antal játékai

  A Budapest Design Week keretében rendezett kiállításon három játéktípus (Pisa, Eiffel, Kreabau) kipróbálására is folyamatosan lesz lehetőség.
 • Fenyő Miklós legendás musicaljét mutatja be a József Attila Színház

  A József Attila Színházban 20 év után ismét felcsavarják a szőnyeget, és elhozzák az amerikai életérzést, a hawaii inget, a rock and rollt, a Ki mit tudot és mindazt, amit a Made in Hungaria adhat nekünk. Október 1-jén újra műsorra tűzik a legendás musicalt a színház fiatal művészeinek közreműködésével. Egy generáció felnőtt, de a rock and roll örök!
 • Világpremier is lesz a Müpa új téli programjai között

  Számos nagyszerű előadással bővül a Müpa téli kínálata: egy évfordulóját ünneplő legendás együttes mellett rendhagyó koncerttel érkezik a fiatalok egyik kedvenc zenekara, visszatérnek népszerű tánc- és újcirkuszi produkciók, és újabb fejezettel folytatódnak a már megszokott sorozatok is.
 • Nagy klasszikus új arcokkal

  A Valahol Európában az egyik legcsodálatosabb magyar musical, amely Dés László zenéjével és fantasztikus gyerekszereplőkkel már 2016 óta töretlen sikerrel látható a Magyar Színház nagyszínpadán. A 2022–2023-as évadban a nagy klasszikust a már megszeretett színészek mellett új beállók előadásában állítja színpadra a teátrum.
 • Muzsikás Fesztivál

  A Muzsikás együttes évtizedek óta meghatározó népzenei élménye a következő generációknak: gyerektáncházaikban ezrek tanulták az első lépéseket, rendhagyó énekóráikon a koncerthelyszínektől távol élő, esetleg nehezebb sorsú gyerekek is közel kerülhetnek a népzenéhez, koncertjeiken húszévestől a nyugdíjas korúakig több generáció énekli együtt a legszebb népdalokat...
 • Barbár napok

  Október első hétvégéjén ismét élettel telik meg az Aquincumi Múzeum romkertje, ám ezúttal a sarus eleganciát képviselő római polgárok helyett barbár törzsek vetik meg a lábukat az egykori polgárváros falain belül.
 • Koncertkülönlegességek az Opera Zenekar születésnapja és a zene világnapja alkalmából

  Egy hét alatt két nagyszabású koncertet ad a Magyar Állami Operaház Zenekara. Míg 2022. szeptember 26-án, az Opera 185 című jubileumi hangversenyén Liszt Ferenc és Kocsár Miklós művei mellett egy Hollós Máté-ősbemutatóra is sor kerül Kocsár Balázs vezényletével, addig október 1-jén, a zene világnapja alkalmából Mahler monumentális VIII. szimfóniája csendül fel az Opera együttesei és szólistái előadásában, Hamar Zsolt dirigálása mellett.
 • Megnyílt a World Press Photo 2022 kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban

  Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szeptember 22-én megnyitotta a világ legrangosabb sajtófotó-pályázatának budapesti kiállítását. A World Press Photo 2022 kiállítás október 30-ig tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeumban.
 • Először rendeznek konferenciát az idén 100 éves Knoll Imre tiszteletére

  2022. szeptember 18-án ünnepelte volna prof. dr. Knoll Imre, a magyar logisztika kiemelkedő alakja 100. születésnapját. A jubileumi évforduló alkalmából a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) Knoll 100 néven rendez egész napos szakmai konferenciát 2022. szeptember 28-án, szerdán a Falk1 Rendezvényközpontban. Az esemény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
 • Gustav Mahler: VIII. szimfónia – szimfonikus hangverseny

  Koncertszerű előadás latin és német nyelven, magyar és angol felirattal.
 • Rost Andrea születésnapi gálakoncert az Erkel Színházban

  A Kossuth- és Prima Primissima-díjas énekesnő gálakoncertjén együtt mutatja be pályája meghatározó operarészleteit és ifjúkora kedvenc könnyűzenei slágereit kiváló zenész vendégeivel.
 • Maradjon köztünk – Szemelvények Révész László László művészetpedagógiai tevékenységéből

  Révész László László festő, performer, díszlettervező, forgatókönyvíró 2009-től tavalyi tragikus hirtelenséggel bekövetkezett haláláig oktatott a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. A nemzetközileg is jelentős, unikális, intermedális keretek közt mozgó művész a Festő Tanszék osztályvezető mestere, egyetemi docens, doktori témavezető is volt.
 • Ruhaszobrok szúnyoghálóból és cirkuszi ponyvából

  Óriás kirakati babák költöztek a Nemzeti Múzeum kertjébe, a 3 és fél méter magas szobrok 11 kortárs textilművész ruháit viselik. A Csegöldi Erika, Bányász Judit, Bodnár Enikő, Nyíri Katalin, Marosi Kriszta, Szűcs Blanka, Farkas Imola, Nádasdi Kati, Latin Anna, Földi Kinga és Molnár Mária Virág által megálmodott öltözékek nem mindennapi anyagokból készültek: cirkuszi ponyvából, színes szúnyoghálókból, takarófóliából vagy épp szigszalagból.
 • Jazzkoncertek a Liszt-ünnepen

  A Liszt-ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál a klasszikus és világzene, a tánc, az irodalom és a színház mellett kivételesen sokszínű jazzprogrammal is várja az érdeklődőket: az október 7-én kezdődő fesztivál programjában a hazai és nemzetközi zenei élet kurrens előadóművészei kaptak kiemelt helyet. A Modern Art Orchestra, Sherry Williams, Ravi Coltrane, Vincent Peirani, a Miklósa Erikával színpadra lépő Jazzical Trio és Oláh Kálmán koncertjei mind-mind azt bizonyítják, hogy a műfaj él és virul, sőt akárcsak születésekor, ma is végtelen kreativitásra és fantáziadús koprodukciókra ösztönzi az alkotókat szerte a világon.
 • Szakácsfelvonulás

  Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 2022-ben is megszervezi a szakácsok részére meghirdetett díszfelvonulását.
 • Tosca-bemutató az Operaházban

  A napóleoni háborúk hajnalán a spanyol és nápolyi erők által megszállt Római Köztársaságot az 1950-es évek kommunista diktatúrájának fojtogató légköre váltja fel a Magyar Állami Operaház új bemutatójában. Ókovács Szilveszter főigazgató második rendezését Kesselyák Gergely vezényletével, kettős szereposztásban, Boross Csilla és Ádám Zsuzsanna címszereplésével mutatja be 2022. szeptember 24-én – és 28-án – az Andrássy úti dalszínház.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum