Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. október 3., hétfő, Helga napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • A debreceni Agóra Tudományos Élményközpont októberi programjai

  Nyitvatartás: szerda–péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő, kedd: szünnap. Pénztárzárás: 17.30 órakor. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogad az Agóra. A csoportokat kérik, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a www.agoradebrecen.hu weboldalon keresztül. Rendkívüli zárvatartás: 2022. október 6-án, csütörtökön – zártkörű rendezvény miatt – az Agóra nem fogad látogatókat.
 • Agóra-klubok

  Októbertől új Agóra-klubok indulnak. A foglalkozásokra várják a természettudományok iránt érdeklődő alsó tagozatos gyerekek jelentkezését, akik egyaránt szeretik az állatokat, a robotikát és szívesen részt vennének a jövő állatkertjének megépítésében. A felsősök számára csillagászati klubot hirdetnek, ahol feltárulnak az éjszakai égbolt és a világűr titkai.
 • XXVI. Európai Bordalfesztivál és XI. Villányi Prémium Bormustra

  „A jó borban öröm, barátság és dal van!” Idén is összegyűlnek szeptember utolsó hétvégéjén Európa legjobb bordalénekesei, hogy a nemes nedűt dicsérő dallamoktól legyen hangos Pécs és a villányi borvidék. A világjárvány után idén újra külföldi férfikarok is színesítik a programot.
 • Petőfi Sándor versei a szemünk láttára kelnek életre Bács-Kiskun megyében

  Különleges túrákon lehet részt venni a Petőfi-emlékév alkalmából Bács-Kiskun megyében. A tematikus kirándulásokon – amelyek 3–4 órát vesznek igénybe – a költő verseit hívják segítségül, hogy a korabeli táj értékeit összehasonlítsák a jelenlegi táj változásaival. Egyfajta értékleltár készül, ahol új értelmet nyer a „méneseknek nyargaló futása” és a „Kis-Kunságnak száz kövér gulyája”.
 • Sükösd és Dusnok: ideális célpontok a vizek szerelmeseinek

  A nyárutó kiváló alkalmat nyújt arra, hogy egy-egy rövidebb kirándulás erejéig felfedezzük hazánk elrejtett turisztikai gyöngyszemeit. Ezek közé tartozik Sükösd és Dusnok térsége is.
 • A Szegedi Tudományegyetem innovációs és kutatási rendszere egyedülálló az országban

  Az SZTE kutatói minden segítséget megkapnak, hogy a munkájuk eredménye közvetlenül egy gazdaságilag és társadalmilag is hasznosítható innovációvá váljon. A Szegedi Tudományegyetem Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központja (IKIKK) lesz az a szervezeti egység, amely a kutatások arculatát meghatározza és közvetíti a közvélemény felé. Az SZTE kutatási rendszere az országban egyedülálló és egyfajta pilotprogram, amelyet a többi egyetem is átvehet a jövőben.
 • Jubilál a pécsi Szamárfül Fesztivál

  A Magyar Fesztivál Szövetség által országosan minősített Szamárfül Fesztivál nemcsak Pécs, hanem a régió legnagyobb gyerekfesztiválja, amely immár tizedik alkalommal várja a családokat a Zsolnay Kulturális Negyedben augusztus 26–28. között.
 • Virágos napok az Agórában

  Melyik növény virága ehető, sőt finom? Vajon mi a közös a magyar zergevirágban, a kornistárnicsban és a hóvirágban? Hogyan csalogatják magukhoz a virágok a beporzókat?
 • A debreceni Agóra Tudományos Élményközpont augusztusi programjai

  Nyitvatartás: szerda–péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő, kedd: szünnap. Pénztárzárás: 17.30 órakor. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogad az Agóra. A csoportokat kérik, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a www.agoradebrecen.hu weboldalon keresztül.
 • Debreceni bor- és jazznapok

  Idén hazánk mind a 6 borrégiója és mind a 22 borvidéke bemutatkozik, így többek között a bükki, a soproni, a kunsági, az etyeki, a csopaki, a szekszárdi, a badacsonyi, a tokaji, a villányi és a mátrai pincészetek is górcső alá kerülhetnek.
 • Éjszakai távcsöves csillagnézés

  2022. július 22-én, pénteken ismét éjszakai távcsöves csillagnézésre várja a debreceni Agóra az érdeklődőket.
 • Éjszakai távcsöves csillagnézés

  Az érdeklődők végigsétálva a debreceni Agóra hídján „bejárhatják” a Naprendszert, majd egy rövid bevezető előadás után, csillagász szakember vezetésével, távcsövön keresztül megcsodálhatják a Hold krátereit, láthatnak csillaghalmazokat és kettős csillagokat, valamint felfedezhetik az éjszakai égbolton aktuálisan látható csillagképeket is.
 • A Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiváljának díjazottjai

  2022. június 24. és július 2. között rendezték meg a Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiválját. A versenyprogram előadásait Balogh Tibor dramaturg, színikritikus, a fesztivál művészeti tanácsadója válogatta. A színházi seregszemle idei díszvendége a zentai Magyar Kamaraszínház volt.
 • Életmentő beszerzések a debreceni Agórában

  Egy automata defibrillátort és anafilaxiás sokk esetén használatos Epipent vásárolt az Agóra Tudományos Élményközpont, melynek munkatársai nemrég munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyamon is részt vettek.
 • Ajándékkoncert a 2022-es Szegedi Szabadtéri Játékokon

  Idén is nagyszabású koncerttel ajándékozza meg Szegedet a Szabadtéri Játékok. A hagyományos komolyzenei estet július 13-án tartják meg az ország legnagyobb szabadtéri színpadán, vezényel a Liszt-díjas Pál Tamás karmester.
 • Szegedi Szabadtéri Játékok

  Kilencvenegyedik éve szólalnak meg a Szegedi Szabadtéri Játékok fanfárjai a Dóm téren. A legnagyobb hazai szabadtéri színházi fesztivál idén is sokszínű kínálattal várja a kultúrakedvelőket.
 • Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiválja

  Nemzetközi fesztivált nyert előadás Szabadkáról, rockkoncerttel ötvözött Woyzeck, amelyért a közönségnek kell Szatmárnémetibe kirándulnia; Szarka Gyula zenéjével Tamási Áron darabja, az Örögölő Józsiás; horrortematika, soul-trip, Aranybogár-workshop Balázs Zoltánnal, szórakoztató, könnyed nyári előadások, és megannyi szakmai program.
 • Programok a digitális planetáriumban

 • Rövid fesztiválhírek Kisvárdáról

  A Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiválján 2022. június 29-én szerdára meghirdetett Woyzeck című előadás helyszínét szervezési és technikai okok miatt áthelyezik eredeti helyszínére, a szatmárnémeti Északi Színházba.
 • A debreceni Agóra Tudományos Élményközpont júniusi programjai

  Nyitvatartás: szerda–péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő, kedd: szünnap. Pénztárzárás: 17.30 órakor. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogad az Agóra hétfőn és kedden 9 és 14 óra között, valamint szerdától péntekig délelőtt 9 órától. A csoportokat kérik, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a www.agoradebrecen.hu weboldalon keresztül.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum