Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. október 3., hétfő, Helga napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Merüljünk el a fények óceánjában!

  Négy napra ismét Pécs válik a világ fényfővárosává, ugyanis július 7–10. között jön a VI. Zsolnay Fényfesztivál. Az ország első és egyetlen fényfesztiváljára 100 000 látogatót várnak és mintegy 120 programmal készülnek a szervezők. Világhírű fényművészek mutatják be munkájuk legizgalmasabb darabjait a látogatóknak, akik olyan kuriózumokat is kipróbálhatnak, mint a fénnyel teniszezés, a fénygraffiti-készítés és a fényóceánba merülés, mindezt ingyenesen. Idén sem fogunk hinni a szemünknek!
 • Az első cabernet franc világverseny

  A villányi borvidék termelői évek óta szervezik a Franc & Franc rendezvényt, ami a cabernet franc nemzetközi fóruma. Több év után idén úgy határoztak, hogy itt az ideje egy, a cabernet franc fajtára fókuszáló nagyszabású borversenynek: ez a Franc Du Monde.
 • Föld napja a pécsi Tettyén

  Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet. Évek óta hagyomány, hogy Pécsett ilyenkor a Tettyén színes forgatag vár mindenkit az akció alapeszméje szellemében.
 • Újra látogatható a Jakováli dzsámi Pécsett

  Megújult kiállítással nyílik meg újra a nagyközönség előtt Jakováli Hasszán pasa több éve nem látogatható pécsi dzsámija, Magyarország egyetlen minarettel rendelkező és teljes épségben fennmaradt mecsete.
 • BorZsongás Fesztivál 2022

  Május első hétvégéjén már javában dúl a tavasz, az ültetvények felett vibrál a levegő, minden az életet és a természetet ünnepli. Mi tagadás, bezsong ilyenkor az ember maga is. Egész Villányban program program hátán várja a borozni vágyókat a BorZsongás Fesztiválon: zene, gyereksarok, dűlőtúrák, borkóstolók, pinceséták és még sok más.
 • Átfogó fejlesztések a Duna–Dráva Nemzeti Parkban

  Nyolc tájegység negyven helyszínén történtek csaknem négyszázmillió forintból fejlesztések a Natura 2000 hálózat dél-dunántúli infrastruktúráján az elmúlt bő két évben – közölte a beruházásokat megvalósító Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatósága (DDNPI).
 • Az avar kor leggazdagabb sírmezőjét tárták fel Babarcon

  Teljes harci díszben pompázó, felszerszámozott, veretekkel gazdagon díszített lovakkal eltemetett avar kori harcosok maradványait mutatja be a Magyar Nemzeti Múzeum a pécsi Janus Pannonius Múzeum és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. legújabb kamaratárlata a pécsi Csontváry Múzeum földszinti termében.
 • Országos Farsangi Fánkfesztivál Nagykanizsán

  A sorrendben tizennegyedik nagykanizsai fánkfesztivált február 24. és 26. között rendezik a város több pontján.
 • 12. Kanizsai esküvőkiállítás

  Február 12-én Nagykanizsán a 12. Kanizsai esküvőkiállításon pálinkaszökőkút, méteres dekorgumivirág, folyékony tűzijáték, köldökig sliccelt menyasszonyi ruha. A boldogító igen napját nemcsak a hagyományos, hanem a trendi, olykor meghökkentő dolgok is színesíthetik.
 • Mohácsi busójárás

  Kevés olyan népszokásunk él, ami akkora népszerűségnek örvend, mint a mohácsi busójárás, aminek még külföldről is csodájára járnak. 2009-ben ráadásul a mohácsi busójárás felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára, így még szélesebb körökben híre ment ennek az egyedi ünnepnek.
 • Pincéről pincére – Variációk Vincére

  Villányban is megadják a módját a Szent Vincéhez kötődő „százszoros bor” ünnepnek, melynek célja, hogy a hagyományokat követve bemutassák a kilátogató vendégek számára, hogy a szőlősgazdák milyen módszerekkel következtették ki az az évi időjárást, bortermelés mennyiségét, minőségét.
 • Dante univerzumáról nyílt kiállítás a szegedi Reök-palotában

  Dante univerzuma címmel ötven kortárs magyar képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a szegedi Reök-palotában.
 • 19. Pécsi esküvőkiállítás és -vásár

  A Pécsi esküvőkiállítás tradicionálisan 2022 januárjában a Fair-Expo Kft. által kerül megszervezésre a Tudásközpontban.
 • Villányi borvidék helyi termék védjegy

  A Villány–Siklósi Borút Egyesület újra sikerrel pályázott a villányi borvidék számára igen fontos fejlesztésre. A térségben fellelhető helyi termékek védjegyrendszerének kialakítása a cél, ezzel hozzájárulva azok népszerűsítéséhez és a helyi ellátási láncokba történő intenzívebb bekapcsolódásukhoz. A helyi termék védjegy a villányi borvidék termékkínálatához ezzel ismét egy garantáltan minőségi szolgáltatói csoportot kapcsol.
 • Franc & Franc Villányban

  A villányi borvidék 2021. november 19-én és 20-án rendezi meg az VI. Franc & Franc szakmai fórumot és közönségnapot. A cabernet franc szőlőfajta és a belőle készített borok kétnapos ünnepére idén is több százan érkeznek itthonról és külföldről.
 • Zsolnay Light Art nemzetközi fényfestőverseny

  Közel 150 programmal, köztük az országban sehol máshol nem tapasztalható, lélegzetelállító látványosságokkal érkezik a pécsi Zsolnay Fényfesztivál szeptember 30.–október 3. Között. A világ legjobb fényfestői mérkőznek meg egymással, nemzetközi versenyükön kiderül, hogy ki tudja legjobban elvarázsolni a pécsi székesegyházat.
 • Világszenzáció debütál a pécsi Zsolnay Fényfesztiválon

  Az ország első és egyetlen fényfesztiválja, a pécsi Zsolnay Fényfesztivál ősszel újra káprázatos fényalkotásokkal ragyogja be a várost! Szeptember 30. és október 3. között fényköntöst kapnak az épületek, fényszőnyeget az utcák, miközben a székesegyház monumentális homlokzatát a nemzetközi verseny legjobb 3D-s, mozgóképes vetítései keltik életre.
 • A Harkányi gyógyfürdő új élményközpontja

  Még több lehetőség várja a hideg hónapokban Harkányba látogatókat, hiszen nemrégiben átadták a helyi gyógyfürdő legújabb részlegét, a Harka Vízivilágot.
 • XXV. Európai Bordalfesztivál

  „A borban öröm, barátság és dal van” – szól egy régi magyar mondás. Ebben a szellemben gyűlnek össze évente Európa jeles férfikórusai, zenei együttesei, hogy a világszerte egyedülálló bordalfesztiválon adja át azt a páratlanul gazdag zenei kincset, amelyet a szőlő s a bor ihletett. A kórusok, zenészek és táncosok előadásában megszólaló bordalok és a villányi borvidék híres borai nagy élményekben részesítik a vendégeket.
 • Palkonyai szüreti nyitott pincék

  Ha szeptember, ha szüreti időszak, akkor szüreti nyitott pincék Palkonyán.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum