Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. október 3., hétfő, Helga napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Magyarországi bábszínházak 15. találkozója

  2022. június 11–16. között kerül megrendezésre az Magyarországi bábszínházak 15. találkozójára. Ennek az eseménynek Kecskemét kétévente ad otthont a Ciróka Bábszínház szervezésében. Valamennyi magyar bábszínház vezetőivel és társulatával részt vesz a rangos szakmai eseményen, ahol lehetőség nyílik egymásnak bemutatni egy-egy kiválasztott gyermekeknek vagy felnőtteknek szóló előadást, amelyeket szakmai beszélgetések követnek. A Ciróka Bábszínház a nézőket sem hagyja előadás nélkül, a város több pontján ingyenes vagy kedvezményes áron vásárolt jeggyel tekinthetnek meg olyan produkciókat, amelyek eddig nem voltak láthatóak a kecskeméti közönség előtt.
 • XIV. Tiszator Böllérfesztivál

  Az abádszalóki böllérfesztivál minden évben a böllérfalu megépítésével kezdődik. Az itt felállított portákon lévő finomságok mindegyike megkóstolható. A rendezvényen különleges zenei programok is megtalálhatók. A reggel minden évben a malacszúrással és a reggeli kóstolókkal indul.
 • Turisztikai fejlesztés indult a Jászberényi Állat- és Növénykertben

  Turisztikai fejlesztés miatt január 31-én bezárt a Jászberényi Állat- és Növénykert, a tervek szerint idén március 1-jén nyitja meg kapuit újra a létesítmény.
 • Adventi programokkal vár a szolnoki RepTár

  Új időszaki kiállítás, kézműves foglalkozás, rajzpályázat és jótékonysági nap is szerepel a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum adventi programjai között.
 • Fergeteges vígjáték debütált a Kelemen László Kamaraszínházban

  Október 22-én mutatta be a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Szerednyey Béla rendezésében az 1x3 néha 4 című vígjátékot. 
 • Színháztörténeti kamarakiállítás

  Rendhagyó színháztörténeti kiállítással készült a Magyar Művészeti Akadémia és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, amelyet október 14-én, a teátrum 125. születésnapján nyitottak meg.
 • 125. évad a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban

  A társulat és a nézők nagy örömére immár minden este megtelik élettel a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. Eközben már javában készül a teátrum a 2021–2022-es évadra, amely igazán fergeteges előadásokat ígér.
 • 10. Jász Expo & Fesztivál

  Szórakoztató családi és egyben gazdasági tájékoztató, valamint interaktív programokat ígér a 10. Jász Expo & Fesztivál, amely évente kerül megrendezésre a Jászság fővárosában, a térség gazdasági és kulturális központjában, Jászberényben.
 • Nemzetközi repülőnap

  Augusztus 28–29-én rendezik meg a nemzetközi repülőnapot és haditechnikai bemutatót a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison.
 • Idén sem marad el a természet operaháza, a Tisza-tavi Fesztivál

  Aki idén természetközeli kulturális szórakozásra vágyik, annak a Tisza-tavi Fesztiválon a helye. A háromnapos komolyzenei rendezvénysorozat alatt biciklizés és raftingbemutató mellett élvezhetjük a fellépők különleges hangját. A színpadon lesz többek között Miklósa Erika, Rácz Rita, Szappanos Tibor, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a 100 Tagú Cigányzenekar is.
 • 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

  23 ország közel 300 alkotása közül az előzsűri kiválasztotta a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál versenyprogramját. Öt alkotás jutott be az egész estés animációk versenyébe, melyek között az Annecy-ban és Bucheonban díjat nyert, Oscar-díjra, BAFTA-ra és Európai Filmdíjra jelölt alkotások is találhatóak. 6 európai tv-speciál, 22 európai és 8 magyar tv-sorozat, 16 magyar rövidfilm, 21 magyar alkalmazott animáció és 12 magyar diákfilm versenyez augusztus 11–15. között Magyarország legnagyobb animációs seregszemléjén.
 • Nyári programdömping Debrecenben

  A nyári napforduló nemcsak kánikulát, de kulturális programdömpinget is hozott Debrecenbe. Folytatódnak a szabadtéri színházi előadások és az állatkerti programok. Mindeközben megnyílt a Verskert a Déri téren és elkészült az első falfestmény a városban.
 • XVII. ARTjáró Összművészeti Fesztivál

  2002 óta minden évben összegyűlik Szolnok művészetértő és -kedvelő közönsége a Szolnoki Művésztelepen, a város legromantikusabb helyszínén, a kanyargós Zagyva partján, ahol minden egy kicsit másképp van...
 • Szolnoki utazás kiállítás

  Idén újra megrendezik a Szolnoki utazás kiállítást, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ rendezvénye fókuszában a turisztikai látványosságokon túl a térség nemzeti értékei állnak majd.
 • Két különleges kilátó nyílt a Tisza-tavon

  Kizárólag vízi úton megközelíthető kilátókat adtak át a turisták számára a Tisza-tó Poroszlói-medencéjében. A Békatutaj Egyesület által épített mindkét kilátótorony kilenc méter magas. Felső szintjükről belátni az egész Poroszlói-medencét.
 • A Kecskeméti Nemzeti Színház kihirdette 125. évadának műsortervezetét

  A társulat és a nézők nagy örömére immár minden este megtelik élettel a színház, és így lesz ez egész nyáron, hiszen a pandémia miatt félbeszakadt 2020–2021-es évadot május végétől folytatta a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. Eközben már javában készül a teátrum a 2021–2022-es évadra, amely igazán fergeteges előadásokat ígér. A Kecskeméti Nemzeti Színház sajtótájékoztató keretében kihirdette következő évi műsortervezetét.
 • Muzsikál az erdő gyermeknapon

  Muzsikál az erdő 2021-ben is. A rendezvénysorozat idén a 18. évadára készül az ország 3 térségében. Az év első eseménye, a Muzsikál az erdő a hírös városban kétnapos programfolyama május 29–30-án szombat–vasárnap zajlik Kecskemét közelében a Nyíri-erdőben és Lakitelek-Tőserdőn.
 • Fecskéknek építettek hotelt a Tisza-tónál

  A madarak és fák napján adták át a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumnál épült fecskehotelt, amelyet az egyre csökkenő számú molnár- és füstifecskék számára alakítottak ki.
 • Opera a kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban

  A kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ismét megtelt élettel. A korlátozások enyhítésének örömét nem is fejezhetné ki jobban a társulat, mint egy újabb produkció elkészítésével. A csengő című darabot a teátrum Kossuth-díjas igazgatója, Cseke Péter rendezi.
 • Ismét díjnyertes szólistával koncertezik a Liszt Ferenc Kamarazenekar

  A kimagasló, fiatal zongoratehetség, Fejérvári Zoltán közreműködésével ad ingyenes online koncertet a Liszt Ferenc Kamarazenekar. Fejérvári Mozartot és Bachot játszik, és ismét hallható lesz Tfirst Zoltán különleges kamarazenekari átirata, a Kreutzer-szonáta.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum