Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. október 3., hétfő, Helga napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Esszencia borest Miskolcon

  Miskolc legkülönlegesebb boreseménye várja a közönséget 2022. november 25-én a Zenepalotában, ahol az ország minden szegletéből érkező 20 hölgyborász mutatja be finomságait.
 • Fejlesztések Mezőkövesden

  A Bükkalja és az Alföld találkozásánál fekvő település, Mezőkövesd bár a matyó népművészetéről és a különleges gyógyfürdőjéről híres, talán kevesen tudják, hogy a város sok más érdekességet is tartogat a pihenni vágyó turistáknak. Az idei év egyik újdonsága egy különleges kemping, ahol az országban egyedülálló módon prémiumfaházakban lehet megszállni, átjárással a híres Zsóry fürdőbe.
 • Meghökkentő eredmény az I. Avasi pinceszépségversenyen

  Nem várt eredményt hozott az első alkalommal megrendezett vetélkedés, ugyanis a közönségszavazás három kategóriájában is az Ékszerdoboz diadalmaskodott, sőt a zsűri megosztott első helyét is bezsebelték, megosztva a Polgármester Pincével.
 • Séta a világ legnagyobb hárslevelén

  Aki szeretne erdei túra közben minél több gyógynövényt megismerni, vagy csak egy könnyű sétára vágyik egy álomszép gyógynövénykertben, annak idén nyáron is érdemes ellátogatnia Bükkszentkeresztre. Szabó Gyuri bácsiék a már jól ismert gyógynövénytúrák mellett több újdonsággal is várják az érdeklődőket. Nézzük, miből lehet választani!
 • Pünkösdölés Hollókőn

  Az ünnepségen a népi hagyományőrző programok, a kézműves foglalkozások állnak a középpontban, de a hollókői vár környékén is várja az érdeklődőket a színes programsorozat.
 • Hollókői Húsvéti Fesztivál

  A Hollókői Húsvéti Fesztiválon megelevenednek a palóc hagyományok, népszokások. Gazdag folklórprogram, kézműves kirakodóvásár, gasztronómiai ínyencségek, népi gyermekjátékok nyújtanak felejthetetlen élményeket a vendégeknek.
 • X. Avasi Borangolás

  A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület 2022. május 12. és 14. között ismét elhozza az avasi pincesorokra a legfinomabb nedűket, a legízletesebb falatokat és a jól megszokott, lehengerlő hangulatot.
 • Így készülnek Palócföldön a húsvétra

  Palócföldre egész évben érdemes ellátogatni, de a húsvéti ünnepek kifejezetten egyedülálló lehetőségeket, programokat kínálnak Nógrád megyében. Budapesttől mindössze egyórányira található Hollókő, Ipolytarnóc és Szentkút, ahol húsvéti fesztivállal, geológiai túrákkal és lelkigyakorlattal várják a kirándulókat.
 • Magyarország legnehezebb via ferrata útja nyílt meg Demjénben

  Elkészült Magyarország hetedik via ferrata helyszíne Demjénben, amely a település keleti erdős részén, Bányabérc-kőbányában található. A régi érseki kőbányák szikláin 11 vasalt útvonal várja az extrém természetjárókat a kezdőtől egészen a professzionális szintig.
 • Nyitva a Bükki Csillagda

  Látogatható a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság legújabb attrakciója, a Bükki Csillagda csillagászati és természetismereti látogatóközpont, ahol többek között planetárium, interaktív kiállítás, naptávcső és VR-küldetések is várják a látogatókat.
 • Négynapos rendezvénysorozattal hívogat Eger a hosszú hétvégén

  Az egri vár mint nemzeti emlékhely idén négynapos rendezvénysorozattal és számos családi programmal várja a látogatókat március 12–15. között.
 • A Grál Pince Miskolc legújabb turisztikai attrakciója

  Egy emlékezetes nagy nap jött el a Grál Pince életében március 5-én. Törjük át együtt a falat! címmel ünnepélyesen egybe nyitották annak a különleges érzelemvilágú pincerendszernek az ágait, melyek Miskolc Görömböly városrészében található pincesoron találhatók.
 • Matyóföld szíve fejlesztésekkel készül a 2022-es szezonnyitásra

  Mezőkövesd már most készül a nyári fürdőszezonra. A Bükkalja és az Alföld találkozásánál fekvő település nemcsak a gazdag matyó népművészeti kincsekről híres, hanem a Zsóry fürdő gyógyvizéről és standfürdőjéről, ami az ország minden pontjáról vonzza a pihenni és kikapcsolódni vágyókat. Az idei év újdonsága, hogy egy különleges kemping és egy négycsillagos szálloda is várja majd a turistákat.
 • A kirándulók nagy örömére újra indul a kisvasút Szilvásváradon

  2022. február 26-án 9.30 órakor gördülnek ki az első szerelvények a csodás Szalajka-völgybe, és hamarosan közlekedik a Mátravasút is, de a megszokottól más menetrend szerint. A Felsőtárkányi Állami Erdei Vasúton idén teljes felújítás lesz, így ott teljes üzemszünetet hirdetett az erdőgazdaság.
 • Petőfi komikus eposza a táncszínpadon

  A Miskolci Balett ismét egy Petőfi Sándor-művet ültet át a tánc nyelvére. A nagy sikerű János vitéz, valamint Arany János Rózsa és Ibolya című művének táncos feldolgozása után most Petőfi komikus eposzát, A helység kalapácsát vette alapul Kozma Attila, az előadás koreográfus-rendezője, a Miskolci Balett művészeti vezetője.
 • Tokajon egyedülálló zárt kabinos libegő épül

  A Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. Magyarországon egyedülálló, zárt kabinos, négy évszakos libegőre és a kopasz-hegyi tv-torony megújítására írt ki közbeszerzési pályázatot.
 • Öntödei üzem Sirokban

  Az idén 70 éves Metalconstruct Zrt. a megváltozott piaci igényekre reagálva jelentős átalakításokat, fejlesztéseket végzett kecskeméti telephelyén, Sirokban pedig egy teljesen új, a legmodernebb technológiákat felvonultató öntödei üzemegységet hozott létre, amely 2021 januárja óta maximális kapacitással szolgálja ki a vállalkozásokat, közöttük sok olyat, amely távol-keleti, kínai beszállítói helyett keresett lokális megoldást az ellátási láncban felmerült problémák kezelésére.
 • Esszencia borest Miskolcon

  Miskolc legkülönlegesebb boreseménye várja a közönséget november 27-én a Zenepalotában, ahol hazánk öt borrégiójából érkező 19 hölgyborász mutatja be borait.
 • Ismét Határtalan napok a Miskolci Nemzeti Színházban

  Rendhagyó módon ősszel rendezi meg idén a miskolci teátrum a Határtalan napok rendezvénysorozatot. A pandémia miatt 2021-ben februárról novemberre halasztott esemény határon túli vendége idén Kassa lesz. A város művészetét, kulturális életét november 11–13. között ismerhetik meg az érdeklődők izgalmas színházi előadások, kiállítás és kerekasztal-beszélgetés során.
 • Bringatúra Palócföld vadregényes tájain

  Magyarország északkeleti szegletében, Szlovákia közvetlen szomszédságában, hegyek-völgyek, dombok és fennsíkok ölelésében várja a kirándulni és kikapcsolódni vágyókat Palócföld. A vadregényes tájat és a különösen kedves településeket most közelről is láthatták mindazok, aki részt vettek a Palóc Út Egyesület szervezében megrendezett ötnapos Palóc bringatúrán.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum