Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. október 3., hétfő, Helga napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • A Hévízi-tófürdő az év 365 napján nyitva tart

  Az idei évben szeptember 5-től veszi kezdetét az őszi szezon a Hévízi-tófürdőn, ilyenkor az esti sötétedéshez igazodva változik a fürdő nyitvatartási ideje.
 • Balaton Wine & Gourmet: grandiózus gasztroünnep Veszprémben

  Szeptember 29.–október 2. között rendezik meg a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program legnagyobb szabású gasztronómiai eseményeként a Balaton Wine & Gourmet rendezvénysorozatot. A Veszprémvölgy egyedülálló környezetében a minőségi ételeknek és italoknak szentelt négy napon át tartó ünnepen a régió legjobb éttermei és borászatai mutatkoznak be. A közönségprogramok mellett szakmai workshopok, mesterkurzusok, valamint két vendégország, Japán és Spanyolország kulináris különlegességei várják az idelátogatókat.
 • Újranyit az inotai erőmű, audiovizuális kísérletek színhelye lesz

  A három kürtővel rendelkező Inotai Hőerőmű közel 50 évig szolgáltatott áramot a magyarországi elektromos hálózatba, bezárása óta pedig a Szárnyas fejvadász 2049 stábján, néhány kalandvágyó fotóson kívül nem léphetett be a területére senki. Legalábbis eddig.
 • Múzeumok éjszakája Veszprémben

  Az ország legnagyobb kulturális rendezvénye, a Múzeumok éjszakája a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén, szombaton, idén június 25-én lesz.
 • Korhű ruhák, életképek, izgalmas csatajelenetek a Monostori erődben

  Élénk élet zajlik Magyarország egyik legjelentősebb történelmi helyszínén, a Monostori erődben, ahol július 2-án és 3-án immár 8. alkalommal rendezik meg az 1848–1849-es hadijátékokat. A látványos és izgalmas programsorozat a Csillagerőddel együttműködve valósul meg.
 • Ötödször lesz a hazai operett nagyszínpada Veszprém

  Nem kell maszk, sem védettségi igazolvány, végre újra a művészet lesz a főszereplő az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválon. Június 17-től három napon át nagyszabású gálával, gyerekprogramokkal, kiállítással és tematikus beszélgetéssel népszerűsíti a hungarikumok közé sorolt operett műfaját a veszprémi Petőfi Színház. A teátrum szervezői három hét múlva minden eddiginél több, 10 ezer látogatót várnak a Bakony fővárosába, ahol a 69 éves korában elhunyt Rátonyi Róbert több darabot is nagy sikerrel rendezett.
 • A színház más is tud lenni

  A Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program új, saját szervezésű előadás-sorozata a színházat és a közönséget fogja közelebb hozni azáltal, hogy nem klasszikus helyszínválasztással kimozdítja a nézőket az általános felfogásból és felülírja a klasszikus színházi tereket, fellépőket és eseményeket. A sorozat célja, hogy kísérletező jelleggel bemutassa a színházi műfaj fejlődését, alakulását és a kortárs műveket.
 • Csákberényi betyárnap

  A Fejér megyei településen összegyűlnek a betyárok, s a lovak közé csapnak. A hangulatos bemutatók, szórakoztatóprogramok bőséges kínálatával egy igazi betyáros napban lehet része minden kilátogató vendégnek. A község színe java várja az érdeklődőket.
 • Nyárköszöntő futóverseny a Zselici Csillagparkban

  Május 28-án háromféle táv, ajándékok, vadpörkölt és a somogyi erdő kincsei várja a futókat és az érdeklődőket a hatodik futóversenyen a zselici Ropolyi-tónál (Bőszénfa), Kaposvár közelében.
 • Tatai Patara Török-kori Történelmi Fesztivál

  Tizennegyedik alkalommal elevenedik meg az 1597-es ostrom a tatai vár lábánál. A Tatai Patara Török-kori Történelmi Fesztivál valódi időutazás, valós eseményeken alapuló csatarekonstrukcióknak lehetünk szem- és fültanúi.
 • NAK szántóföldi napok és agrárgépshow

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével – idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását.
 • 14. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál

  A Velencei-tó hagyományos szezonnyitó kulturális és gasztronómiai fesztiválja idén lenne 15 éves, de 2020-ban a pandémiás helyzet miatt nem rendezték meg, így idén 14. alkalommal – immár korlátozások nélkül – élvezhetjük Agárdon a halakat, a vadakat, a borokat és a pálinkákat.
 • Sümeg és Bakony térségében muzsikál az erdő április végén

  Első alkalommal rendezik meg Sümeg és Bakony térségében április 22. és 24. között a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatot, amely szakvezetéses sétákkal, koncertekkel, valamint családi és gyerekprogramokkal is várja az érdeklődőket.
 • Kőröshegyen az ország legnagyobb tulipánszürete

  A Somogy megye északi részén található Kőröshegy virágoskertjében közel félmillió nyíló tulipán várja a kirándulókat április 24-ig.
 • Színházzal és zenével gyógyít a V. Lélektől Lélekig Fesztivál

  A színháznak gyógyító ereje van. Erre a megállapításra épül az V. Lélektől Lélekig A Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja, melyet április 22–24. között immár ötödik alkalommal rendeznek meg a veszprémi Petőfi Színházban. A három nap során színes, aktuális problémákat, kérdéseket boncolgató programjaikkal, előadásaikkal várják a feltöltődni vágyókat minden korosztályból.
 • Nyártól látogatható a megújult nagyvázsonyi Kinizsi-vár

  Négy évszakos turisztikai attrakció lesz a nagyvázsonyi Kinizsi-vár, amelyet a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében újítottak fel nettó 1,6 milliárd forintból.
 • Újra látogatható a Festetics-kilátó

  Már régóta várják a kirándulók a Festetics-kilátó megnyitását, hogy újra élvezhessék a 3. emeletéről eléjük táruló fenséges panorámát.
 • Kétezer négyzetméteres tető védi a római kori villát Balácán

  Átadták a mintegy kétezer négyzetmétert befedő, a balácai Villa Romana épületegyüttes fölé emelkedő fém tetőszerkezetet, amely teljesen lefedi és védi az ország egyik legnagyobb római kori magánbirtok-központját, annak belső tereit, benne az európai hírű mozaikokkal és falfestményekkel. A nagyszabású kárelhárítási és közmű-korszerűsítési projekt második ütemének részelemeivel együtt – melyek megvalósításához a pénzügyi fedezetet a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program biztosította 500 millió forint értékben – újra teljes egészében látogathatóvá válik az épületegyüttes.
 • Jótékonysági árverés Kápolnásnyéken

  Kárpát-medencei művészek segítenek a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola szervezésében megvalósuló jótékonysági árverésen. A művészek által rekordidő alatt felajánlott közel nyolcvan műalkotásból e hétvégén nyílt kiállítás a népfőiskola székházában, a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban. A jótékonysági árverés teljes bevételét a népfőiskola az ukrajnai menekültek megsegítésére fordítja: a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára átutalja.
 • Mesefesztivál

  A gyermekek mellett felnőtteknek is szól a veszprémi Mesefesztivál, melyen lehetőség nyílik a művészeti ág jeles képviselőivel való beszélgetésekre, a pedagógusok is megismerhetik a bábok varázslatos világának hátterét, mozgatórugóit, hatásait, az azokat növelő eszközöket, módszereket.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum