Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. október 3., hétfő, Helga napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Abádszalókon épül Magyarország első úszófaluja

  A koronavírus-járvány idején megnőtt a beépíthető vízparti telkek iránti kereslet, a vízhez kapcsolódó beruházásokkal ugyanis magasabb szintű hozamot lehet realizálni. Nyugat-Európában már elérte a csúcsát a lakóhajók és az úszóházak ára, de itthon még csak most kezd igazán bekerülni a köztudatba ez a befektetési forma.
 • Idén is népszerű a kerékpározás a Tisza-tónál

  Idén június végéig 22 129, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) kiskörei szakaszmérnöksége, ami csaknem duplája az elmúlt év első félévében regisztrált adatnak és több mint kétharmada a tavalyi teljes évi forgalomnak – tette közzé az igazgatóság a honlapján.
 • Ezt látni kell!

  A tiszavirágzás semmihez sem hasonlítható, egyedülálló élmény.
 • December közepén zárul az Accent szakácsverseny

  A Tisza-tó mellett fekvő Tiszafüred csodálatos természeti környezete és a közeli Hortobágyi Nemzeti Park miatt népszerű turistacélpont. A település másik nagy kincse a termálvíz. A gyógyvízre épült termálfürdő 39 °C-os alkáli hidrogénkarbonátos vize kiválóan alkalmas a különböző mozgásszervi és reumatikus betegségek kezelésére, de sokan csak a pihenés és kikapcsolódás miatt látogatják a medencéket.
 • Madárles a jégen

  Az érintetlen természet ősszel és télen is csodás látnivalókat tár a természetkedvelő turisták szeme elé. A Tisza-tóhoz nemcsak nyáron érdemes ellátogatni, különleges ökoturisztikai kalandokban lehet részünk a Szabics kikötő és szabadidőparton.
 • Kalandok az ártérben, Robin Hód nyomában

  Tiszafüreden, a Tisza-tó vadregényes szigetén, festői környezetben megnyílt Magyarország első ártéri kalandparkja. A Robin Kalandsziget kicsiknek-nagyoknak, egyéni és csoportos látogatóknak egész napos szórakozási lehetőséget kínál.
 • Tiszavirágzásra várva

  A szőke Tisza minden év júniusában világraszóló csodával örvendezteti meg a természetszerető embereket.
 • Versenyben a böllérek

  Március 11–13. kö­­­­zött a Füzes kempingben ismét megrendezik a Tisza-tor böllérfesztivált, amely remek alkalom arra, hogy a tavaszi meleg beköszönte előtt lakmározzunk még egy jót a disznótoros finomságokból.
 • Parti és pihenés a Tisza-tónál

  Nem árt minél korábban megszervezni az év utolsó nagy buliját! Gondoljuk ki időben, hogyan használjuk ki az ünnepek közti szabadidőt, a felgyülemlett energiákat és szabadságokat.

 • Aktív kikapcsolódás és wellness a Tisza-tónál

  A nappalok rövidülnek, az időjárás egyre zordabb, itt az ideje egy kis pihenőnek! A novemberi levertség egyik leghatásosabb ellenszere egy kellemes hétvége a termálvizekben is bővelkedő Tisza-tónál, ahol minden adott a romantikus vagy éppen az élménygazdag családi kiruccanáshoz!

 • Látogatás vadvízországban

  A Tisza-tónál ősszel is barátságos, családias környezettel várja a vendégeket. A nyári színes kavalkádot, a fürdőzők vidám zsivaját a színpompás őszi ruhát öltő táj és a kristálytiszta levegő harmóniája váltja fel. Ekkor jön csak el igazán a kikapcsolósát kereső természetbarát turisták, a madarászok és a horgászok ideje!

 • Őszi madármegfigyelő játék mindenkinek

  A Tisza-tó az elmúlt néhány évben a természetfotósok egyik kedvenc hazai terepévé vált. Az amatőr és profi fotográfusok olyan kivételes csodákat, gyakran hosszú órákon, sőt napokon át várt pillanatokat kaphatnak lencsevégre, amellyel nemcsak örömélményeket szereznek és kivívják „kollágáik” elismerését, hanem fotóiknak köszönhetően a nagyközönség is megismerheti a Tisza-tavi természet szépségeit.

 • Tókerülés két keréken

  Egyre több bringás kerekedik fel, hogy drótszamara hátáról megcsodálja e vadregényes vidéket. Nem véletlenül… Magyarország második legnagyobb tava ugyanis 2007 óta körbekerékpározható.

 • Kezdődik a horgászszezon

  Magyarország egyik leggazdagabb és legváltozatosabb ragadozóhalas horgászvize a Tisza-tó, melyen a „főszezon” szeptemberben kezdődik.

 • A sportversenyek után vár az Abádszalóki nyár

  A Tisza-tó-átúszóverseny augusztus 7-én remek alkalom a bemelegítésre. A két kilométeres táv teljesítése után minden versenyző frissítőt és pólót kap ajándékba. A győztesek medállal és kupával, no meg egy gyenge izomlázzal lesznek gazdagabbak.

 • Tiszaújváros neve összeforrt a triatlonnal

  Tiszaújvárosban a triatlon-világkupán és a kiskörei Triatlon Fesztiválon profik és amatőr sportolók kelnek versenyre. A számos izgalmas kísérőrendezvény megtekintése mellett nagyszerű gyalogos, kerékpáros és csónakos kirándulásokat is tehetünk a környéken.

 • Tisza-tó a vízisportok és a strandolók paradicsoma

  A Tisza-tó abádszalóki öble az idén nyáron is a motoros vízisportok paradicsoma. Természetes tavon Európában egyedül itt lehet a vizen száguldozni, 14 négyzetkilométernyi pálya áll a jet-skizők, vízisizők rendelkezésére. A strandolni vágyók is megtalálják a kedvükre való partot.

 • Strandolás, ökotúrák vízen és kerékpárral

  A Tisza-tó neve mára már eggyé vált az ökoturizmussal. A tó változatos vízmélysége és életterei, a szigetek és a csatornák, a holtágak és a mocsarak, a nyílt vizek és az ártéri erdők természeti értékek és szépségek sokaságával várják a természetbarátokat, amatőr és profi ornitológusokat és fotósokat. A vízi világ megismerésében ökoturisztikai létesítmények és túravezetőik is segítenk.

 • Júniusban virágzik a Tisza-tó

  Minden év júniusában a szőke folyó világraszóló csodával örvendezteti meg a Tisza-parti embereket és a természetbarátokat. Nyár elején, amikor a világ legnagyobb kérészeinek lárvái optimálisnak találják a feltételeket, három évig tartó növekedés és készülődés után a felszínre jönnek, hogy eleget tegyenek a természet törvényének, és párt keressenek maguknak.

 • Zene és nyaralás a javából

  A nyári alkony a Tisza partján önmagában is nagyszerű program, de ha ehhez még olyan legendás formációk társulnak, mint a Motörhead vagy a Tátrai Band, akkor már szinte tökéletes a pillanat. Alanyi jogon járó tokaji aszúról nem gondoskodtak a szervezők, zenei csemegékről viszont annál inkább!

Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum