Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. október 3., hétfő, Helga napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »
 • Így maradhat értékes az ingatlanunk a válság idején

  Senki számára sem újdonság, hogy energiakrízis küszöbén állunk, ami értelemszerűen kihat az ingatlanpiacra is. De vajon milyen ingatlanok őrizhetik meg az értéküket, és mit tehetünk, hogy az ingatlanunk eladhatóvá váljon?
 • Új trend a napelemeknél: felértékelődött az energiatárolás

  Az energiaválság hatására a napenergia hasznosítása minden eddiginél kiemelkedőbb figyelmet kap napjainkban. Sokan már ellátási gondoktól is tartanak, ezért érdemes élni a korszerű, jövőbe mutató technológiával és függetleníteni magunkat a szolgáltatótól. Ugyanakkor a fogyasztók több buktatóba is beleszaladhatnak. Kaszás Anikó, a SolvElectric Technologies Kft. ügyvezetője figyelmeztetett, csak annyi napelemet tudunk használni, amit a hozzá kapcsolt inverter kezelni is tud, és azzal is érdemes számolni, hogy decemberben és januárban a rövid nappalok miatt kevesebb fény érkezik a napelemre, így szinte nulla lesz a termelésünk.
 • Spóroljunk a fűtésen olyan módszerrel, amit a finnek a 70-es évek óta használnak!

  A fűtés és a szellőztetés télen egymás „ellenségei”. Pedig a friss, oxigéndús levegő elengedhetetlen szervezetünk optimális működéséhez. Semmiképp nem szabad a szellőztetést elhagyni a fűtésszámla csökkentése érdekében, különösen egy szigeteléssel ellátott épület esetében, ahol a szerkezeti elemek penészedni kezdhetnek szellőzés hiányában. Vannak azonban olyan modern megoldások, amelyek lehetővé teszik, hogy egyszerre tudjunk energia- és költséghatékonyan fűteni, és mellette a folyamatos levegőellátás is biztosítva legyen. Az északi országokban évtizedekkel ezelőtt kénytelenek voltak megoldani ezt a problémát.
 • 2,5-szeresére nőtt a katások által kiállított számlák összértéke augusztusban

  Vége, ennyi volt. 2022. augusztus 31-én végleg megszűnt a régi kata, így aki még tudta, az utolsó napokban „kikatázta” magát. Ezt mutatják a Billingo statisztikai adatai is, de még így is csak kevesen érték el a 12 milliós katakeretet.
 • Magyarországon is nagyot robban a cashback

  Világszerte rendkívül dinamikusan nő a pénzvisszafizetési rendszerek népszerűsége, és bár hazánknak van némi lemaradása Nyugat-Európához képest, végre itthon is elérhetőek a cashbackalapú szolgáltatások, és már nemcsak online, hanem a fizikai áruházban történő vásárlások esetén is. A felhasználók minden vásárlásuk után szemmel látható összeget, akár 40 százalékot kapnak vissza a kereskedőktől, akik a nyers és feldolgozott adatokkal nagyságrendekkel tudják javítani marketingtevékenységük hatékonyságát.
 • Van élet a kata után

  Több százezer kisadózó életét forgatta fel a kata szabályainak szeptember 1-jén életbe lépett módosítása. A hirtelen válaszút elé került vállalkozóknak nem sok idejük maradt kigondolni, hogyan tovább, pedig nagyon is lényeges megtalálni azt a működési formát, amely a legkedvezőbb alternatíva lehet a továbbiakban. Bár a határidőn már túl vagyunk, érdemes a történtek tükrében alaposabban górcső alá venni az esetleges buktatókat és a lehetőségeket. Ebben dr. Fekete Bálint társasági jogi és cégjogi szakjogász volt segítségünkre.
 • Rövid távon jó befektetés a deprimált térségek ingatlanpiaca

  Hazánk kereslet által vezérelt ingatlanpiacának egészére igaz, hogy miközben brutális az áremelkedés, ugyanakkor területenként látványosan eltérő mértékű a drágulás. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa rámutatott, záródik az olló a korábban leszakadt települések és a frekventált városok lakáspiaca között, ezért rövid távon megéri befektetési céllal vásárolni azokon a helyeken, ahol országos szinten még alacsonynak mondhatók a négyzetméterárak. Felhívta viszont a figyelmet, hogy ezeknek az ingatlanoknak az értékállósága hosszú távon már kérdéses.
 • Egyre több targoncára van szükség

  Ma már egyértelmű, hogy a jövő a webshopoké: a pandémia óta nem kevesebb, mint 34 százalékkal nőtt az online kereskedelem forgalma. Ám arról kevés szó esik, hogy az internetes áruházak működtetéséhez nem csak jó marketingre van szükség, hanem hatékony logisztikai megoldásokra is.
 • Háromszor annyi készház épült az elmúlt két évben

  Az építőipari kapacitás- és építőanyag-hiány, illetve a megemelkedett anyag- és energiaköltségek hatására az építtetők egyre nagyobb számban választják a méretre gyártott, kiváló szigetelésű, könnyűszerkezetes, szerelt technológiás építési módot. Magyarországon jelenleg már az épülő házak 20–25 százaléka rendkívül energiatakarékos készház, ez az arány a korábbi években 10–15 százalék volt.
 • Nehéz helyzetben van a gépgyártás

  Olyan drasztikus mértékben emelkednek a célgépek alapanyagárai, hogy sok esetben mire valaki megfontoltan leadná a megrendelését, addigra a költségnövekedés miatt az általa kapott ajánlat már aktualitását veszti. Schneider László, a Schneider-Terv Bt. ügyvezetője közölte, csak idén 30–40 százalékkal drágult a vas, de egyes alkatrészekért dupla annyit kell fizetni, mint év elején. A gépészmérnök szerint az energiaválság és a munkaerőhiány miatt sokan az automatizálásban gondolkoznak, de a negatív gazdasági prognózisok óvatosságra intenek mindenkit.
 • Bosszantja a vállalkozók háromnegyedét a hosszú fizetési határidő

  A vállalkozók több mint felét érinti a nyolc napon túli fizetési határidő, amivel szemben a reklámiparban a legnagyobb az ellenállás: a szektor szereplői 90 százalékban elégedetlenek ezzel a gyakorlattal, derült ki egy friss online kutatásból, amit a vállalati szféra több mint 500 szereplője töltött ki. Rátkai Tamás, a felmérést végző Flexibill alapítója arról beszélt, a válaszadók közel 80 százaléka tapasztalt már olyat, hogy az ügyfél késve fizetett, közel kétharmaduk pedig arról számolt be, gondja adódott abból, hogy ennyit kellett várni a pénzre.
 • Nem mindegy milyen számítógéppel kezdjük a tanévet

  Ma már egész fiatal kortól kezdve fontos része a gyerekek életének a számítógép. Hogy hány éves kor lenne az ideális, arról a szakemberek véleménye is megoszlik, az viszont biztos, hogy a mai világban a technika megkerülhetetlen része az életünknek, legyen az telefon, tablet, laptop vagy számítógép.
 • Érkeznek az új rezsiszabályoknak megfelelő számlák

  Az MVM-csoport lakossági ügyfelei augusztus 23-a után kapják meg az augusztus 1-jétől érvényben lévő szabályok szerint készült számlákat – közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. az MTI-vel.
 • Jó hír a nyugdíjasoknak: érkezik a nyugdíj-kiegészítés

  Novemberben kétféle többletjuttatást is kaphatnak a nyugdíjasok, ugyanis nyugdíj-kiegészítés és prémium is érkezhet.
 • Már nem éri meg külföldről rendelni

  Az árfolyamváltozás miatt már egyre kevesebb esetben éri meg euróban vagy dollárban külföldről rendelni, így még több vásárló fordul a hazai internetes áruházak irányába. A hazai webshopokon erősödő igény jelentkezik az önfenntartó életmóddal kapcsolatos árucikkek iránt. Emellett most jött el az ideális pillanat a külpiacok felé való nyitásra is a hazai e-kereskedelemben – véli Surányi Ferenc webshopszakértő, az M. I. Solution Kft. ügyvezetője.
 • Tetőablakcserével jelentősen csökkenthető a fűtésszámla

  A nemrégiben bejelentett, rezsivel kapcsolatos változások következtében a családokban központi téma lett, miként tudnak a jövőben a költségeiken, leginkább a villany- és gázfogyasztásukon spórolni. Mivel a gáz ára jelentősebb mértékben emelkedik augusztus 1-jétől, így a korszerű fűtési megoldások, illetve az épületek hőmegtartó képességének javítása kiemelkedően fontossá, halaszthatatlanná vált.
 • Az idősebb korosztály lehet a rezsiváltozás legnagyobb vesztese

  A gáz és az elektromos áram árának emelkedésére azonnal megnőtt a kínálat a régebbi építésű, nagy alapterületű és belmagasságú házak hirdetései között, miközben az új lakások iránti kereslet érezhetően emelkedett. Dr. Sziszák György, a Sziszák és Társa Építőipari Kft. ügyvezetője közölte, a kialakult helyzet nyertesei a panellakások tulajdonosai, a vesztesek pedig az egyedül élő idősek lehetnek, akiknek el kell hagyniuk a nagy polgári lakásukat, vagy épp családi házukat, mert nem fogják tudni fizetni annak rezsiköltségeit. A szakember a használt lakások piacán átrendeződésre számít, a Kádár-kocka méretű házak pedig másodvirágzásukat élhetik a közeljövőben.
 • Eladó a magyar „Disney-villa”

  Antonio Banderas, Rowan Atkinson és Barbara Streisand is beleszeretett. Gobbi Hilda rendszeres vendég volt, falai között forgatott az Üvegtigris 3. stábja is. Eladósorba került az egyik leghíresebb zuglói ingatlan, a László-villa egy teljes emelete, mely az egykor Európa legnagyobb és legmodernebb műtermének is helyt adott. A lovagvárhoz hasonlító, „Disney-villának” is becézett épületben lévő lakásból az utolsó lakó, Szegvári Károly világhírű festőművész családja búcsúzik.
 • Ingatlanpiac: menekülés zajlik a magas rezsi elől

  Éles váltás körvonalazódik a hazai ingatlanpiacon azt követően, hogy a kormány módosított a rezsicsökkentés szabályain, ugyanis nem tudják az emberek, hogyan alakul a rezsiköltség a jövőben, erről beszélt Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa. A szakember szerint a nagy házak népszerűsége csökkenhet, az egyedi lehetőségeket keresik most a vásárlók, mert bizonytalanok, néhány év múlva melyik hűtés-fűtési rendszer lesz a legkifizetődőbb. De az már most megfigyelhető, hogy a hőszivattyús és az elektromos megoldások, napelemmel kiegészítve, még inkább felértékelődhetnek.
 • Több hetet kell várni a térkövekre

  Jó hír a most építkezőknek, hogy a térkövek „mindössze” 20–30 százalékos dráguláson mentek át, ami elmarad a falazó- vagy szigetelőanyagok esetében tapasztalt ennél sokkal drasztikusabb emelkedéstől. Ugyanakkor a térkövezőknek érdemes időben lépniük, hiszen normál esetben 1–2 hétbe telik az alapanyag beszerzése, de a ritkább típusokra akár két hónap is lehet a várakozási idő. A szakértő szerint akár három hónappal előbb érdemes elkezdeni a térkő burkolatának kiválasztását.
Következő oldal »

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum